reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Mój Boże!!! Tydzień z kawałkiem mnie nie było i to już nie "moje" forum :baffled: Jakoś dziwnie mi się tu poruszać, ale chyba dam radę.
Dzisiaj mam nockę więc postaram się nadrobić zaległości czytelnicze, a czasu trochę brakowało, bo u nas przeziębień ciąg dalszy. W zeszły weekend Martyna z soboty na niedzielę stan podgorączkowy, dwa dni do przedszkola nie poszła, w czwartek zaczęła kaszleć. Bartek we wtorek na kontroli po zapaleniu oskrzeli wszystko elegancko, a wieczorem 38 :baffled: Prawdopodobnie zęby, ale pierwszy raz tak ma, więc znowu inhalacje na wszelki wypadek. A od czwartku M i ja - katar kaszel i ogólne znudzenie i bark weny.
Poza tym chyba wyskoczę przez okno, bo moja kotka pomimo tabletek miauczy jak opętana i chyba jak jej minie marcowanie, to pójdzie do sterylizacji, bo w głowę można dostać :no:
Miłego weekendu!!!
Kasiu oby te chorubstwa was opusciły!!!!!!!!!! zdrówka dla was:tak::tak:
Witam!
My sie dzis z M. przejechalismy z małą do szpitala rano b obudziła sie z czerwonymi oczkami , całymi załzawionymi. Diagnoza: zapalenie spojówek! Zjadła tyle co ptaszek, zresztą wczoraj tez maó co zjadła, na sczescie pije mleczko. No i teraz po poludniu mamy isc do apteki odebrac la niej specjalnie zamówione krople do oczu. Trudno je było dostac odrazu, bo to ponoc jakas nowosc-antybotyk. Czy ktoras w was miala do czynienia u malucha z zapalenem spojówek? Mam nadzieje ze szbko przejdze Natalii, te krople ma dostawac przez 3 dni, wiec moze tyle trzeba..
kurde a co ją przewiało???? pewnie męczy się malutka
Witajcie - u nas chorobowo.
Sebcio dzisiejszej nocy przechodził chyba kulminację swojego przeziębienia - płakał, sapał, kaszlał - mimo lekarstw ciężko było jemu zasnąć.
Do tego je bardzo malutko a kaszelek spowodował u niego wymioty.

A dzisiaj moje szczęście zaskoczyło mnie :szok:
Byłam w pokoju dużym a Seba w swoim się bawił.
Słyszałam jak stukał młoteczkiem w jedną z zabawek i nagle cisza .... zachodzę a ten cwaniaczek stoi na oknie.
Odwrócił się do mnie i uśmiecha przez firankę :szok::szok::szok: podeszłam i zdjęłam go.
A wszedł sobie po skrzyni z zabawkami i po kaloryferze - nie wiem jak on to zrobił.
Ale teraz to już mam go na oku cały czas ... muszę teściowej powiedzieć o tym fakcie, bo w piątek czaił się do wchodzenia a tu proszę dwa dni i cyk - udało się.

Pogoda u nas ok - słoneczko świeci i ciut lepiej się przez to człowiek czuje.
Ale spacerku nie będzie.
Może to i dobrze ... chociaż przewietrzyłam mieszkanko ciut i świeższe powietrze zagościło w domku.

.
zdróweczka i radzę jak najprędzej pozbyc się klamek w oknach;-);-);-)
Wszystkiego najlepszego mamuski!!!!!!!!
ja dzisiaj caly dzien w pracy, samochod mi sie kolejny raz zepsul.niedobrze mi, dostalam @ a mam plastra przyklejonego, zrobilam test ale negatywny wyszedl.nie wiem o co kaman.
może przesilenie???????????
Wiecie co??? godziny tu źle chodzą ... niedopracowane w nowej wersji.
a moze masz źle w ustawieniach?????? zaraz to sprawdze:tak::tak::tak: jak u mnie chodzi;-)
Wszystkiego najlepszego kobietki i te małe i te duże :)

U nas zapalenie uszu i siedzimy wdomu. Ostatnio mam problem żeby coś napisać bo albo strona w ogóle się nie otwiera albo bez przerwy mnie wywala....:(

lecę sprzątać po maluchu bo ostatnio jak on się bawi to jakby trąba powietrzna przeszła przez mieszkanie.
ehhhh kolejne choroby ehhhhh zdróweczka
M. na Maksa wspolczuje :(
Marma zdrowka!!!!
Wesolutka ja plastry od 4 lat biore.ale niedawno bralam antybiotyk przy ktorym antykoncepcja hormonalna ponoc nie dziala.wiuec mialam stracha ale test zrobilam i niby ok.chociaz mlody tez byl w 4 tyg ze negatywny:/
u lalalalalla

Witam!!!!!!
Minisia spóźnione ale szczere dla córuni
Ile w ulu pszczół robotnic,
ile pociąg mija zwrotnic,
ile kwiatów liczy łąka,
ile kropek ma biedronka,
tyle szczęścia i słodyczy
w Dniu Urodzin​

U mnie stara bieda więc co będę was zanudzać:cool2:
a to tak w dniu naszego swieta
Przyjm życzenia Babo kochana
od drugiej baby z samego rana.
Niech dzień cały będzie radosny,
bądź zdrowa Babo - aby do wiosny!
Szczęścia życzę Tobie, sobie
i kobietom na całym globie!
By marzenia się spełniły,
a Nas chłopy wyręczyli!
My dziś drinki i kaweczki,
Nasze święto dziś Babeczki!​

reklama
dziewczynki wszystkiego naj dla Was :-)

głowa mnie dziś pobolewa, wieczór i kawał nocy przy winku, było bardzo ok :cool2::tak:
Seba ma rekolekcje, przyniósł indeks, teraz trzeba będzie pilnować pieczątek i podpisów bo za rok bierzmowanie

Załączniki

• Dzien_Kobiet..jpg
    Dzien_Kobiet..jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 29
witam wszystkie babencje.
Minisia wszysrtkeigo najlepszego dla Wiki( przepraszam ze spóźnione)
Magdziunia jak młody mi odwalił taki numer to też mało zawału nie dostałam, teraz spokój bbo dół w remontach a na górze parapetów brak:-)
Zdrówka dla chorowitków

u nas tak
Piatek minął na gorączce i sprzataniu
Sobota na marudzeniu i strasznych kłopatach z zasypianiem, w dzień godzine się krecił nim usnął, a wieczorem nie mógł sobie znaleźć miejsca do 1.30- alo wina szczepienia- albo dolnych trójek- które postanowił sobie pomeczyć mlodego- o ślini się, gryzie wszystko itp. Byłi kupcy Lonia się spodoała, terza musi tylko tuv przejśc - a ja głupia mam nadzieje ze nie pójdzie- szkoda mi stasznie jej. No i oczywiscie sprzątanie
Niedziela tradycyjnie sprzatanie( mam już dość tego pyłu wszędzie) obiad u teściów i wieczorem wpadła kuzynka. Ogladałam serial Blondynka ale jakiś słaby ten początek. No i tyle i aż tyle

Asia - u mnie też Szymek w 5 tyg był negatywny na teście...

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO BABECZKI!! My już w pracy szampana obaliliśmy, co niektórzy ciastka zjedli (ja nie, bo w poście nie jem słodyczy) i pracujemy dalej ....

ppatqa ja Blondynki nie oglądałam, ale na tvn obejrzałam pierwszy odcinek Usta usta z Wilczakiem i mi się spodobał bardzo :tak: Klub szalonych dziewic też luknęłam, ale już mi tak nie przypasił, może dlatego że za Dereszowską nie przepadam ;-)

dziekuje laseczki kochane za wszystkie zyczenie dla Wiktorki :)

my z mezem wlasnie usiedlismy do kawki bo od 10 skrecalismy lozko dla Mateusza :szok: teraz rece strasznie mnie bola od srubokreta bo wspolnie z mezem wkrecalismy wkrety ;-)

Co do testowania u mnie Weronika 3tyg byla negatywna

Wszystkim Mamusiom najlepsze zyczenia!!!!!!!!!!

No i jestesmy, troszke jeszcze odczuwamy zmiane czasu, ale jestesmy happy, ze juz po wszystkim. Jeszcze musze rozpakowac do konca walizki. Nie mam jakos glowy do szukania pracy, bo tutaj wiosna na calego i tak sie zyc chce, jak nigdzie indziej, bylismy w parku, na zakupach. Dzieciaki szczesliwe!!!!!!!!!!!! Buziam Was mocno!!!!!!!!!!!!

Gosiu super
Znalazłam kolejną trójkę- ale nie wiem czy się przebiła czy jest przed bo tyle co wyczułam ją, bo zajrzec nie pozwala. Młody śpi, zasypianie wróciło do normy.

reklama
Asia - u mnie też Szymek w 5 tyg był negatywny na teście...

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO BABECZKI!! My już w pracy szampana obaliliśmy, co niektórzy ciastka zjedli (ja nie, bo w poście nie jem słodyczy) i pracujemy dalej ....
normalnie tylko 997 wykręcić i kazać dmuchać:-p:-p zeby tak w w miejscu pracy pić:sorry2::cool2::cool2::cool2::cool2:
Wszystkim Mamusiom najlepsze zyczenia!!!!!!!!!!

No i jestesmy, troszke jeszcze odczuwamy zmiane czasu, ale jestesmy happy, ze juz po wszystkim. Jeszcze musze rozpakowac do konca walizki. Nie mam jakos glowy do szukania pracy, bo tutaj wiosna na calego i tak sie zyc chce, jak nigdzie indziej, bylismy w parku, na zakupach. Dzieciaki szczesliwe!!!!!!!!!!!! Buziam Was mocno!!!!!!!!!!!!
co tam za oceanem słychać?????????
Gosiu super
Znalazłam kolejną trójkę- ale nie wiem czy się przebiła czy jest przed bo tyle co wyczułam ją, bo zajrzec nie pozwala. Młody śpi, zasypianie wróciło do normy.

Gratki kolejnego zębolka

A gdzie Malena bo chyba od czasu mycia okien się nie odezwała?????

Witam
Wczorajszy wieczór mega udany:))) ale rankiem było nie miło jak trzeba było wstać do robaczków:-D:-D:-D Ale lekcje już odrobione, mały śpiocha więc kawka i LB;-)

Do góry