reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Domi super a tak wogóle co co to za praca jest i co z waszą firmą o której kiedyś nam pisałaś??

Ppatqa dobrze, że cię ktoś odciąży przy konikach:tak:

Ulka nadal jest w planach mam wszystko naszykowane ale odlozylam na drugi plan poniewaz musze znac dobrze jezyk aby dzialac a ja wiem ze jeszcze do tego potrzebuje szkoly ktora zaczne we wrzesniu niestety plan musimy przelozyc na nast rok teraz musialby wszystko zalatwiac maz a nie mozemy sobie pozwolic by rzucil wszystko gdyz to za duze ryzyko byc moze bedzie tak ze pracujac w tej firmie rozkreci wlasna ale to zobaczymy juz po komuni , wiesz Ulka wiele by sie chcialao ale czasem trzeba ochlonac spojrzec z dystansu i zrobic cos pozniej ale z glowa niz na hurrra a potem plakac narazie podjelismy decyzje ze zwalniamy ale planujemy nadal dzialac we wlasnym kierunku :) chcemy tu zostac na zawsze a wiec raz mamy czas na wszystko dwa napewno nie zostaniemy przy tym co mamy teraz :))

Wiesz Evelajna gdybym umiala mialabym ten kontrakt ale coz...wazne ze sie nie skompromitowalam cos wydukalam ;)) wole zaczac tak jak mi zaproponowali bo co by to bylo jakbym stanela przed faktem zrobienia czegos a nic nie wiem :O to by bylo a lepiej mile ich zaskoczyc i dostac awans niz odrazu z grubej rury i upasc na tylek ;)

Tymczasem my przygotowujemy sie do urodzinek Wiktorki :))za 2dni wyprawiamy :)) a wczoraj mialam sentymentalny dzien bo termin porodu z Wika i tak sie zastanawialam kiedy zlecialo te 9 lat!! :))i ile sie wydarzylo w moim zyciu ehhh dobrze ze to dzieci rosna a my sie nie starzejemy prawda ;))))

Ostatnia edycja:
reklama
minisia gratki i rozsądne pojecie
ewelajna góre urządzamy, a na dole tynki, remont scian i sufitów, zmiana elektryki, doprowadenie wody, schpody, w innych miejscach drzwi plus nowe zewnętrzne, płytki w kuchni i podłoga w salonie- tak w sktócie:-)
czarna ja własnie na wekend miałam mieć spokój i bedzie z wyjątkiem babki która jutro wpadnie obejrzeć konie

Młody śpi, znowu miał 38,5. Ale wcześniej zjadł rosołeki i wypił 150 mleka i troche herbatki. Nie chce wogóle syropu więc daje mu czopki:-(

Zdrówka dla Kamilka. Najwazniejsze zeby pił , A czopki lepsze niz syropki. Choc jak daje Antosiowi to ma taki wzrok jakby chciał powiedziec "JAK MOGŁAS MI TO ZROBIC MAMO" dlatego wole syropek

Czesc dziewczyny.My zyjemy.
Od poniedzialku jest u nas moj brat z dziewczyna.W niedziele jada do tej dziewczyny Przyjezdzaja za tydzien w sobote ale w niedziele rano wyjezdzaja do Londynu.

Oliwka zdrowa i szaleje.Nic sie nie dzieje.G i ja chodzimy do klubu na terapie.Bylismy we wtorek i wczoraj.G dzis tez ma rozmowe z terapeutka.

W srode melismy z G 3 rocznice slubu.

U nas kopiuj wklej.

Pozdrawiam was wszystkie:tak:.

W nastepnym tygodniu mam nadzieje ze dostanie sie do endokrynologa z Oliwka.Do tej babki co ma ja prowadzic :tak:,3 majcie kciuki aby udalo sie do niej dostac .

Pati koło mnie skacze, elektryk poszedł, sprzątania co niemiara:szok: Więc idę polatać z miotłą, szczotką i szmatami.
No i co polatałaś:-D??
Ulka nadal jest w planach mam wszystko naszykowane ale odlozylam na drugi plan poniewaz musze znac dobrze jezyk aby dzialac a ja wiem ze jeszcze do tego potrzebuje szkoly ktora zaczne we wrzesniu niestety plan musimy przelozyc na nast rok teraz musialby wszystko zalatwiac maz a nie mozemy sobie pozwolic by rzucil wszystko gdyz to za duze ryzyko byc moze bedzie tak ze pracujac w tej firmie rozkreci wlasna ale to zobaczymy juz po komuni , wiesz Ulka wiele by sie chcialao ale czasem trzeba ochlonac spojrzec z dystansu i zrobic cos pozniej ale z glowa niz na hurrra a potem plakac narazie podjelismy decyzje ze zwalniamy ale planujemy nadal dzialac we wlasnym kierunku :) chcemy tu zostac na zawsze a wiec raz mamy czas na wszystko dwa napewno nie zostaniemy przy tym co mamy teraz :))

Wiesz Evelajna gdybym umiala mialabym ten kontrakt ale coz...wazne ze sie nie skompromitowalam cos wydukalam ;)) wole zaczac tak jak mi zaproponowali bo co by to bylo jakbym stanela przed faktem zrobienia czegos a nic nie wiem :O to by bylo a lepiej mile ich zaskoczyc i dostac awans niz odrazu z grubej rury i upasc na tylek ;)

Tymczasem my przygotowujemy sie do urodzinek Wiktorki :))za 2dni wyprawiamy :)) a wczoraj mialam sentymentalny dzien bo termin porodu z Wika i tak sie zastanawialam kiedy zlecialo te 9 lat!! :))i ile sie wydarzylo w moim zyciu ehhh dobrze ze to dzieci rosna a my sie nie starzejemy prawda ;))))

Mądra decyzja według mnie, masz rację trochę się obyjesz z ang, z ludzmi i potem ruszycie pełną parą:tak:

minisia gratki i rozsądne pojecie
ewelajna góre urządzamy, a na dole tynki, remont scian i sufitów, zmiana elektryki, doprowadenie wody, schpody, w innych miejscach drzwi plus nowe zewnętrzne, płytki w kuchni i podłoga w salonie- tak w sktócie:-)
czarna ja własnie na wekend miałam mieć spokój i bedzie z wyjątkiem babki która jutro wpadnie obejrzeć konie

Młody śpi, znowu miał 38,5. Ale wcześniej zjadł rosołeki i wypił 150 mleka i troche herbatki. Nie chce wogóle syropu więc daje mu czopki:-(
Wiem, że masa roboty, ale przynajmniej jesteś na miejscu i robią wszystko pod twoje dyktando;-);-)
Zdrówka dla Kamilka. Najwazniejsze zeby pił , A czopki lepsze niz syropki. Choc jak daje Antosiowi to ma taki wzrok jakby chciał powiedziec "JAK MOGŁAS MI TO ZROBIC MAMO" dlatego wole syropek

Karolina też taką minę miała jak czasem aplikowałam jej czopki, ale przynajmniej pomagało a ona szybko zapominała o tym co nieprzyjemne:tak:

A ja oglądam siatkówkę palę w kominku i czekam na M.
Dziewczynki robią rozróbę na górze, więc potem pewnie będzie cała masa sprzątania.
Dziś Lenka biegałapo osiedlu całe popołudnie i dodam, że już bez czapki i cienkim polarku bo tak ładnie:tak::tak:

Ech, ja dziś pół wieczoru przebeczałam po rozmowie z babcią i dziadkiem. Strasznie mi ich brakuje. Strasznie...

Minisia dobra! trzymam!
Kaka niedobra mama. :-p Zamiennik słyszałam: "motyla noga" hehe

M stwierdził, że jest ze mnie dumny, że sobie tu radzę z autem, jeżdżę i takie tam, aż mnie zarumieniło:happy:
Nasze współlokatorki się przeprowadzają w przyszły piątek i będziemy sami mieszkać.
Trochę będzie smutno, ale i wygodniej. I im i nam.

Gosia
w razie gdyby mi ten elektryk sknocił kable: szczęśliwego lotu!!!!

Motyla noga...musze zapamiętać. Mi i M sie wymyka kurde...no i sie zrobiło z tego kulde. Na szczeęscie dziś ani razu nie syszałam ufff
Super pochwała od mężusia.

A mnie rozbiera. Położyłam się z moim Tabcinem do łóżka i mam nadzieje, ze jutro juz będzie ok.

My szczepienie mamy dopiero w maju. Ciekawe dlaczego tak...a w niedziele mam wizytacje tesciowej heheh
A wogóle wiecie, ze dziś dzien teściowej??

U mnie szalony dzień. Doliczyłam sie ze jestem 2 dni po okresie. Teścik był i nic...a potem plamienie się zaczeło. Delikatne ale zawsze.

Minisia zdrowe podejście. Gratuluję.

Patrycja ładne mi to w skrócie. Jak napiszesz, że skończyliście remonty, to sama się napiję szampana, o!:-D
Dorota
dobra, trzymam, trzymam.
Ula nie tylko z miotłą, bo elektrykowi się zapomniało odpływ od zmywarki podłączyć, wsunął wsio na miejsce i polazł, a ja ...nastawiłam tą zmywarkę. No więc wiadomo. Ledwo zipię prawdę rzekłszy. Jak Patrycja to robi, że ona tak codziennie???:szok::-D
Minisia powtarzam za Ulą - mądra decyzja. Też nie wiem kiedy czas ucieka.

Przed chwilą mój luby zrobił wielkie OOOOO!!:szok: i stwierdził: "wczoraj minęły 4 lata odkąd jesteśmy w Irlandii".
Oglądamy King Konga ale tak mi się zdaje, że zaraz go przełączymy, bo młodzież tu śmiga jeszcze a tam takie potworniaste niedługo będą, że brrrrr.

Dobry wieczor, witam sie...Jakos ostatnio nie ma weny na pisanie...zima zwrobila come back k..wa jego mac ze sie tak bardzo ale to bardzo brzydko wyraze...snieg pada i pada i konca nie widac...buuu chce juz sloneczko, i nie siedzenie w domku.

Domi com juz miala powiedziec tom powiedziala...wiedzialam ze tak bedzie :tak::tak::tak:

Karolka w pracy masz pod soba facetow, w domu maz i eszcze malo...musialam jeszcze dobrac sie do tabcina...a na pocieszenie powiem ci ze czesto pierwsze testy wychodza negatywne a plamienie tez bardzo czesto jest we wczesnych ciazach :cool2::-p:cool2::-p:cool2::-p

Ulka zazdroszcze,zazdroszcze i zazdroszcze wyslij nam ciutke sloneczka....bede egoistka wystarczy odrobine nad Łódz;-):-p

Teraz sobie ogladam "kocham cie polska" mlode juz spia, stare (jacek;) ) juz tez, wiec mam ciche i spokoj :) Dobranoc dziewczynki:-)

Melduje sie ze zyje i uciekam latam za szkodnikiem
jak mi sie uda to cos poczytam bo w sumie czytam wszystko oprocz glownego bo najszybciej :)
a co tu tak cicho???zasypalo Was???

reklama
Witajcie.
U mnie nadal ciąg dalszy przeziębienia - co prawda ciut lepiej ale Sebcio za to mi się rozchorował.
Chyba załapał coś ode mnie - wczoraj po pracy byłam z nim u lekarza.
:-:)-:)-:)-:)-(

Wieczorkiem tak sypał śnieg, że myślałam iż zasypie nas - a dziś malutka puchowa kołderka na ziemi.
Słoneczko świeci - ale my nie wychodzimy na spacer :-(
Złapałam lenia i plany na dziś to ..... NIC NIE ROBIĆ :-p

Do góry