reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Wszystkiego Naj Naj Naj dla dzisiejszych solenizantów i tych wcześniejszych :-)

Cześć dziewczynki. Bardzo za wami tęskniłam. Ale jeszcze chwilka jeszcze momencik i będę z wami. Może już jutro Adam zakupi ruter i bedzie ok. Nie wiem czy zdołam zorientować sieco sieu was dzieje. Ale spróbuje. U nas leci po staremu Siedze w domu z Maksiem i próbuje ogarnąć wszystko. Na nowym mieszkaniu jest super. Czuje sie tu naprawde dobrze. Jak już bede miała stały dostęp to wstawie wam zdjęcia. Maksio zaczyna chodzić ale jeszcze chyba troch poczekamy zanim ruszy na dobre. próbuje troszeczkę was dziś poczytać ale nie obiecuje że coś odpisze. No i oczywiście musze na zdjęciowy wpaść i zobaczyć jak te wasze szkraby urosły. Buziaki dla was i waszych pociech. odezwe sie niedługo.

reklama
Heya,
my właśnie wróciliśmy ze spacerku. Radek jak zwykle spał pierwszą drzemkę na powietrzu. Wstał tuż przed blokiem:-p. Byłam na poczcie i tak sobie połaziliśmy po mieście. Zimno, pizdzi, brrrr... W górach pada śnieg:nerd:, a na Mazurach brakuje kilku stopni do zera :-D . Ale wzmacniamy się przed zimą!!!!:tak: Idę nastawić sobie kawusię, a potem... Potem to się zobaczy:-D:-D:-D
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOLEJNYM ROCZNIAKOM!!!!!!!!!

Mam pytanko?, Kiedy powinnam wykopać marchewke, pietruszke i buraki przed zimą???? Pomidory udało mi się zerwać przed przymrozkiem, ale bbazylie trafilo

buraki na pewno do konca pazdziernika tzreba wykopac bo na studiach bylo a reszte to ja nie wiem :/, bo to juz ogrodnicy sie tym zajmuja...lepiej juz teraz wykop bo bedzie dooopa bo nam juz jablka trafilo:(

M MAKSIA witaj i czekamy na Ciebie :-) Dobrze ze sie odezwalas :-)
GOSIU my tez sie bedziemy wzmacniac przed zima jak tylko Oli calkiem wyzdrowieje :-) Ja lubie zime SNIEC UWIELBIAM wiec spacery zima napewno beda :-)

Oliwka usnela Wlozylam ja do lozeczka dalam smoka Pic nie chciala I zasnela spokojnie :-)

MAM PYTANKO
Martwi mnie to ze w tym pokoju gdzie ja spie z Oliwka jest strasznie zimno Mimo grzania bo juz od kilku dni grzejemy w nocy To tam pizdzi jak cholera I sami nie wiem dlaczego :-(
Kaloryfery cieple a zimno jak w psiarni W zadnym innym pokoju nie ma tak jak tam I boje sie aby mi sie Oli nie przeziebila Ona jak sie wierci przez sen to sie odkrywa A ja nie jestem w stanie ja za kazdym razem przykrywac Ilekroc sie budzi to ma zimne raczki strasznie :-(
Przykrywam ja koldra Wiec jak pod nia jest to ma cieplo Ale jak sie odkopie to dziecku zimno Juz jak pije mi w nocy to slysze ze zas nos robi sie pomalu zatkany :-(
W ty grugim pokoju gdzie G spi jest o wiele cieplej I jak Oliwka urzadza chece w nocy ze lezymy wszyscy razem to nawet grzejniki wylanczam bo jest goraco :-(

Dorota a ile ona ci w dzien spi?? Wiesz ponoc roczne dzieciaczki potrzebuja kolo 12godzin snu na dobe:sorry:
A to ze dziecko ma zimne raczki albo nawet nozki to nie znaczy ze marznie:tak: Sprawdz jej karczek i brzuszek, jak jest cieply to znaczy ze jej jest cieplo. Mj tesc jak dotyka raczek i sa zimne kaze dzieci ubierac, co jest totalna glupota, bo potem sa spocone, ktos otworzy drzwi, powieje troche i od razu sa chore:tak:
Najgorsza rzecz jaka moze byc to wlasnie przechodzenie z cieplego do zimnego , z zimnego do cieplego, wtedy przeziebienie murowane:tak:
U nas w domu jest 22 st., dla mnie idealnie, a na noc zakrecam grzejniki zeby bylo ok 20 st, najlepiej sie wtedy spi:tak:i ponoc temperatura dla dzieci do snu odpowiednia to 18 st.:sorry:

Dorota a ile ona ci w dzien spi?? Wiesz ponoc roczne dzieciaczki potrzebuja kolo 12godzin snu na dobe:sorry:
A to ze dziecko ma zimne raczki albo nawet nozki to nie znaczy ze marznie:tak: Sprawdz jej karczek i brzuszek, jak jest cieply to znaczy ze jej jest cieplo. Mj tesc jak dotyka raczek i sa zimne kaze dzieci ubierac, co jest totalna glupota, bo potem sa spocone, ktos otworzy drzwi, powieje troche i od razu sa chore:tak:
Najgorsza rzecz jaka moze byc to wlasnie przechodzenie z cieplego do zimnego , z zimnego do cieplego, wtedy przeziebienie murowane:tak:
U nas w domu jest 22 st., dla mnie idealnie, a na noc zakrecam grzejniki zeby bylo ok 20 st, najlepiej sie wtedy spi:tak:i ponoc temperatura dla dzieci do snu odpowiednia to 18 st.:sorry:

Oli spi w dzien od 1 do 2 godzin :-( Wiem o tych raczkach Ale mnie jestw nocy tam strasznie zimno a co dopiero Jej ?
To co mam sie tym nie przejmowac ? Ja bym jednak chyba wolala aby Oli spala w cieplejszym pokoju Ale sie nie da tego zrobic :-(

Cześć Kobitki!
Jestem mocno niesubordynowaną październikówką, ale nie nadążam za końcem własnego ogona. Wakacje zleciały na odwiedzinach - jeszcze w lipcu pisałam, że pierwsi goście polecieli. A potem byli kolejni, i kolejni, a potem myśmy się szwendali światami... Podczytywałam Was troszkę, ale co się chciałam zebrać za odpowiedź, to coś. I tak w kółko. W końcu straciłam wątek zupełnie, więc już nie próbuję udawać, że wiem co u Was. Jedyne co, to z dwiema koleżankami z Wa-wy podgaduję, ale one to ze trzy posty na dwa dni dają, a tu ruch jak na Centralnym!:-D:-D

Ale, ale...

Minął rok odkąd Paździoszki kochane zawitały na świecie i chciałam buziaków im przesłać miliony. Tym które już miały swoje pierwsze urodziny i tym, które dopiero będą świętować. Zdróweczka dla Was, Dziubaski (choć wiek młody, to zawsze warto tego życzyć), szczęścia wiele w miłości i w pieniądzach – niech idą oba szczęścia w parze. Łobuzujcie, uczcie się i nie idźcie w świat za szybko. Buziaki:*:*

A Tuśka należy chyba do kategorii „Potworniastych”, bo wszędzie jej pełno. Już prawie chodzi, ale nadrabia wspinaniem się wszędzie. Je za trzech, zęboli ma siedem i tylko łysa ciągle jak kolano.
A ja chwytam milion srok za ogon i nie wiem w co ręce wkładać. W grudniu mam egzaminy z moich uprawnień księgowych więc ryję jak kret po nocach i za dnia między szaleństwami Tuśki.
Może jak przyjdą zimniejsze i spokojniejsze dni znajdę czas dla siebie.
Ściskam Was wszystkie Mamuśki/ Kurki i Pisklaki Kochane cmokam.I przepraszam, że tak tylko z doskoku dwa słowa:zawstydzona/y:

reklama
Do góry