reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Myślałam że będzie orzej z tym liściem ale nie jest tak żle bo liścia nie ma na środku i co najważniejsze widze.

Majeczko ja tam nie znam waszej sytuacji morze warto poszukac pomocy w różnych urzędacha jak nie to może warto zaryzykować i wyjechać jak Mnisia
No Czarna to żeście z Kaką poszalały noi dobrze człowiekowi też coś sie należy.
A co do zakupów za 300zł to ja ostatnio wsio kupuje w ciuchu nie pamietam kiedy sobie coś drogiego strzeliłam.Dla mnie 300 zł też dużo Madziu:)

My dziś wyjeżdzamy popołudniu wiec napewno przez najbliższy tydz nie zajrze. pA

reklama
WESOLUTKA dzieki I udanego odpoczynku u rodzicow zyce:tak:

Napisze tutaj ale doradzcie mi bo Oli nic oprocz DANONKA i kaszki nie chce jesc:-(Kaszke je 2 razy dziennie Dzis na obiad dam jej sloiczek ale ostatnio gardzi sloiczkami i normalnym obiadem Wczoraj zjadla od G jednego ziemniaka a tak to nic wiecej od nikogo nie chciala :no:
Mam juz 2 otwarte sloiki w lodowce i dzis jak nie zje to bede musiala je wywalic
Dzis my na obiad mamy rybke Tzn te paluszki rybne wiecie te zamrozone Dzis obiad latwizna I nie wiem czy by jej taki jeden paluszek rybny nie ugotowac?Moze zje ?Bo jak nie zle dzis sloika to ja nie wiem co jej dawac .Ja nigdzie dzis nie wychodze a oni do sklepu pojda pewnie kolo 18 wiec nic na zupe dla niej nie mam A pewnosci nie mam ze zje bo ona nic ostatnio nie chce z obiadu :no:
Danonki male to zjadlaby naraz 3 ale nie wiem czy to za duzo????????Lekarka w szpitalu powiedziala ze ona jest wogole zamala na danonki Ale kicham bo tak to juz by nic innego nie zladla:no:Duze danonki to 2 zje Ile wy ich dajecie naraz dziecku?
Teraz zjadla kaszke i jak nie bedzie chciala obiadku ani tej rybki to nie wiem co jej dam?
Gotuje ryz i pozniej chce jej dac ryz z jablkiem moze zje Jedengo danonka z lodowki wyciaglam juz aby nie byl zimny ale wiem ze 1 duzy danonek to zamalo Wieczorem zas kacha bedzie JENY PRZEZ TO ZE ONA NIC NIE CHCE JESC TO JA JUZ NIE MAM POMYSLU CO JEJ DAWAC
sorki ze marudze ale jak mozecie to doradzcie Czy zamiast obiadu jak juz nie chce to mam tak kombinowac Tu ryz z jablkiem lub jakis inny deserek Danonek kacha ?

Dorotka mi sie wydaje ze Oli za duzo słodkiego dostaje i moze dlatego potem nie chce obiadu ani nic takiego jesc. Słodka kaszka, mega słodkie danonki, mysle ze sie przyzwyczaiła do słodkiego. Sprobuj kilka dni jej dawac jakies mniej słodkie kaszki: manną czy owsianke, najlepiej sprobuj sama zrobic, sproboj dac do gryzienia bułeczki czy chlebka z masełkiem a jak nie bedzie chciała to do ręki kawałek chleba suchego bez skorki, niech sobie dziubdzia sama. Zamiast danonków daj jakis twarozek albo serek mniej słodki, herbatki nie owocowe słodkie tylko zwykła czarna albo miętową. Na sniadanie w ogole mozesz zamiast kaszki zrobic jakies paroweczki czy jajecznice. A Oli zje np. ten słodkawy obiadek ze słoiczka?? Podajze Bobovity Indyk z owocową nutą - Rafał go uwielbia :-) Moze zje taki?? A z czasem sie przyzwyczai do innych. A zamiast obiadu nie ucz jej słodkiego, zadnych danonków ani nic takiego bo sie nie nauczy. A jak lubi kaszki to moze zje na obiad np. te puree ryzowe brokułowe czy marchewkowe?? To przynajmniej słodkie nie jest. A ryz zje?? Sprobuj jej moze zamiast zupki dac marchewke gotowana do gryzienia albo miesko drobno pokrojone ale troche do gryzienia?? A jak woli papki to miksuj... sama nie wiem. Musisz kabinowac. A moze popros mame zeby jej np. zupke ugotowała i sama dała?? Moze to pomoze? Oli widzi ze sie denerwujesz i wtedy wcale jesc nie bedzie... A jak nie to moze od G... zje??
Przestan ją futrowac tymi danonkami bo one maja duze ilosci wapnia i przedawkujecie... A do tego ful cukru i nic wiecej w sumie... Moj tez je danonki ale nie codziennie. Fakt ze na jedno posiedzenie zje 2 duze i małego albo 3 małe. he he :-D
A ja mam problem bo Rafał od jakiegos czasu w ogole nie chce owoców. Jabłka bee, banana nawet nie ugryzie, brzoskwinie bardzo zadko. Latem jadł malinki czy arbuzy ładnie, a teraz nic nie rusza, juz nie mam pomysłow... Jakie owoce jedza wasze dzieczaczki?? Moj kiedys jadł ładnie jablka czy banany, a teraz nie ruszy :-(

Ok lece do szkoły bo i tak na pierwszej lekcji nie byłam :-D he he

Ostatnia edycja:
Dorotka mi sie wydaje ze Oli za duzo słodkiego dostaje i moze dlatego potem nie chce obiadu ani nic takiego jesc. Słodka kaszka, mega słodkie danonki, mysle ze sie przyzwyczaiła do słodkiego. Sprobuj kilka dni jej dawac jakies mniej słodkie kaszki: manną czy owsianke, najlepiej sprobuj sama zrobic, sproboj dac do gryzienia bułeczki czy chlebka z masełkiem a jak nie bedzie chciała to do ręki kawałek chleba suchego bez skorki, niech sobie dziubdzia sama. Zamiast danonków daj jakis twarozek albo serek mniej słodki, herbatki nie owocowe słodkie tylko zwykła czarna albo miętową. Na sniadanie w ogole mozesz zamiast kaszki zrobic jakies paroweczki czy jajecznice. A Oli zje np. ten słodkawy obiadek ze słoiczka?? Podajze Bobovity Indyk z owocową nutą - Rafał go uwielbia :-) Moze zje taki?? A z czasem sie przyzwyczai do innych. A zamiast obiadu nie ucz jej słodkiego, zadnych danonków ani nic takiego bo sie nie nauczy. A jak lubi kaszki to moze zje na obiad np. te puree ryzowe brokułowe czy marchewkowe?? To przynajmniej słodkie nie jest. A ryz zje?? Sprobuj jej moze zamiast zupki dac marchewke gotowana do gryzienia albo miesko drobno pokrojone ale troche do gryzienia?? A jak woli papki to miksuj... sama nie wiem. Musisz kabinowac. A moze popros mame zeby jej np. zupke ugotowała i sama dała?? Moze to pomoze? Oli widzi ze sie denerwujesz i wtedy wcale jesc nie bedzie... A jak nie to moze od G... zje??
Przestan ją futrowac tymi danonkami bo one maja duze ilosci wapnia i przedawkujecie... A do tego ful cukru i nic wiecej w sumie... Moj tez je danonki ale nie codziennie. Fakt ze na jedno posiedzenie zje 2 duze i małego albo 3 małe. he he :-D
A ja mam problem bo Rafał od jakiegos czasu w ogole nie chce owoców. Jabłka bee, banana nawet nie ugryzie, brzoskwinie bardzo zadko. Latem jadł malinki czy arbuzy ładnie, a teraz nic nie rusza, juz nie mam pomysłow... Jakie owoce jedza wasze dzieczaczki?? Moj kiedys jadł ładnie jablka czy banany, a teraz nie ruszy :-(

Ok lece do szkoły bo i tak na pierwszej lekcji nie byłam :-D he he
MARTYNKA juz nas znasz i pewnie sobie przypominasz ze u nas z tym niejedzeniem jest juz od dawan Ale kiedys przynajmniej sloiczki jadla Ja dzis sobie robie warzywa z ryzem I dam jej pozniej wiec zobacze czy zje A jesli chodzi o chclebek To taki w kwadracikach to wogole nie zje A do raczki to podziumdza i wypluwa Zje moze 2 keski Z hlebkiem to codziennie jej tak robimy Nasze obiady zazwyczaj zupy codziennie jej dajemy I zupy tez dla niej specjalne i serio pluje wszystkim O drugim daniu nie wspomne :wściekła/y:Parowke do raczki to dostaje co 2 dzien i jak tylko skosztuje to pozniej albo wyrzuca ja albo trzyma tylko w raczce Tak samo jest z parowka jak ja jej chce dac Sera zoltego lub twarogu sie nie tyknie :no:Kaszke manne jej kupilam ostatnio To dostala po niej wysypki I co ja mam z nia zrobic ? Skoro mam jej nie dawac danonkow ani kaszki to ona nic nie zje Mleko tez tylko w nocy lub nad ranem Jedynie co jej smakuje to herbatki ale przeciesz wylacznie pic nie moze :no:
Masz racje ze duzo slodkiego ale co ja mam jej nic nie dac?Teraz nawet przez to ze z domu sie nie ruszam to mleko mam tylko smakowe dla niej Dzis powiem aby mi zwykle bebiko kupili I masz racje herbatke zrobie jej taka nasza zwykla :-) Ale co z resta to nie mam pojecia Ona nawet warzywek sie nie tyknie :-(
Przeciez nie zaglodze dziecka Daje jej to co chce skoro juz nic innego nie Po to aby tylko cos zjadla :-(
Jeny w poniedzialek wybiore sie tez do nazego pediatry i pogadam o tym jej niejedzeniu
Aha z ta jej waga to u naszej pediatry wazyla jakis czas temu prawie 8900 W szpitalu raz wazyla 8730 a na drugi dzien 8700 W szpitalu powiedzieli mi ze tyle to nie spadek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Dorota my kupujemy kaszki mleczno -ryżowe z Bobovity, ale bez żadnych dodatków smakowych i one wogóle nie są słodkie... więc spróbuj,
A jak mała z owocami??
A ja bym jej nie dawała do rączki np. parówki bo moja mała tęz sama tak trochę ugryzie i wyrzuci, tylko my jej dajemy po kawałeczku do buzki i wtedy zje całą...

Wesolutka miłego wypoczynku !!

A my niedługo wybywamy z domu na zakupki, odebrać tort i do fryzjera....
Teraz robimy sałatkę warzywną bo dziś do M przyjeżdzają koledzy to do wódeczki coś muszą przegryzć:tak:
Pogoda ładna wreszcie....
Miłego dnia:tak::tak:

Witam
Dorota ja mysle ze narazie faktycznie nie dawaj jej tych danonkiow mi to wogole moja lekarka zakazala je podawac bo jak sama stwierdzila nawet w reklamie jest pokazane ze dla dzieci szkolnych:confused2: ja daje jej mimo tego ale baaaardzo zadko :tak:
Nie wiem co ci poradzic z tym jedzeniem bo ciezko tak wyczuc ja np mojej sloiczkow wogole nie daje ona je to co my tylko rano i wieczorkiem butle kaszki a tak je z nami sniadanko,potem deserek jakis,obiadek , znow deserek i kolacja a potem kaszka na sam koniec miedzy czasie skubnie chrupe kukurydziana, biszkopta itp.
moze ugotuj jej rosolek z dua iloscia marchewki zeby byl slodszy, paroweczke ugotuj tak mysle ja ale nie wiem co ci doradzic zeby pomoglo

A my z mezem zabieramy sie do instalowania anteny satelitarnej bo wreszcie mamy talerz i moze sie uda to dzis bedziemy mieli tv:-D:-D

reklama
Wi
Czarna nie pytam sie cos tam robila,ile wypila ale dzis pewnie kac zabojca:laugh2:

Dobra bujam sie do wieczorka:happy:
idac na zakupy jeszcze czułam % w organizmie a niby tylko 3 lampki wina:-D:-D:-D
witajcie....chciałabym do Was dolączyc.... Moj synus przyszdl na swiat 31.10.2008 o godzinie 14:15 porod silami natury wazyl 3800 g i mierzyl 58 cm. Urodzilam dwa tygodnie przed terminem.
Przyjmiecie mnie do swojego grona ?
Witamy w naszym gronie i zapraszamy do rozmówek;-) Widzę że kolejny maluszek bedzie u Ciebie:-p
WESOLUTKA dzieki I udanego odpoczynku u rodzicow zyce:tak:

Napisze tutaj ale doradzcie mi bo Oli nic oprocz DANONKA i kaszki nie chce jesc:-(Kaszke je 2 razy dziennie Dzis na obiad dam jej sloiczek ale ostatnio gardzi sloiczkami i normalnym obiadem Wczoraj zjadla od G jednego ziemniaka a tak to nic wiecej od nikogo nie chciala :no:
Mam juz 2 otwarte sloiki w lodowce i dzis jak nie zje to bede musiala je wywalic
Dzis my na obiad mamy rybke Tzn te paluszki rybne wiecie te zamrozone Dzis obiad latwizna I nie wiem czy by jej taki jeden paluszek rybny nie ugotowac?Moze zje ?Bo jak nie zle dzis sloika to ja nie wiem co jej dawac .Ja nigdzie dzis nie wychodze a oni do sklepu pojda pewnie kolo 18 wiec nic na zupe dla niej nie mam A pewnosci nie mam ze zje bo ona nic ostatnio nie chce z obiadu :no:
Danonki male to zjadlaby naraz 3 ale nie wiem czy to za duzo????????Lekarka w szpitalu powiedziala ze ona jest wogole zamala na danonki Ale kicham bo tak to juz by nic innego nie zladla:no:Duze danonki to 2 zje Ile wy ich dajecie naraz dziecku?
Teraz zjadla kaszke i jak nie bedzie chciala obiadku ani tej rybki to nie wiem co jej dam?
Gotuje ryz i pozniej chce jej dac ryz z jablkiem moze zje Jedengo danonka z lodowki wyciaglam juz aby nie byl zimny ale wiem ze 1 duzy danonek to zamalo Wieczorem zas kacha bedzie JENY PRZEZ TO ZE ONA NIC NIE CHCE JESC TO JA JUZ NIE MAM POMYSLU CO JEJ DAWAC
sorki ze marudze ale jak mozecie to doradzcie Czy zamiast obiadu jak juz nie chce to mam tak kombinowac Tu ryz z jablkiem lub jakis inny deserek Danonek kacha ?
ja Ci nie pomoge bo wszytskie pomysły już ci kiedys pisałam;-)

Witam kobitki mam chwile na neta bo obiadek sie gotuje;-) Właśnie M przekonuje że trzeba kupic dzieciakom kombinezony. On to musi mieć całą argumentację przedstawioną:-D:-D:-D

Do góry