reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Czesc dziewczyny.
Kaka współczuje!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trini zdrówka dla małego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A nas nocka wzgledna mały wstał o 6.30 i zaczał zabawe na całego potem zabawa i jezdzenie po domku samochodem. Teraz mały ma gdzie jezdzic bo zmienilismy mieszkanie bo niestety nie udało sie ukonczyc budowy przed urodzeniem Maksa. Ja leze a dziadkowie wzieli małego na spacer. kONIEC CIAZY JEST KOSZMARNY pewnie to leki łaze jak hipopotam spac mi sie chce i działanie tych leków jest koszmarne a brzuch wyglada tak jakby ktos mnie pobił cały w siniaki

reklama
Ja tak na chwilkę bo oczywiście obrobić sie noe moge

Mnisia super urodzinki naprawde.Super impreza a jakie fajne tam macie rzeczy.Super

My pojechaliśmy Jaguśce zrobić zakupy na zime kupiliśmy śpiochy dresy sweterki body,czape szalik rękawice, ale niestety kombinezonu nie kupiliśmy bo prawie wszedzie 1 częściowe a ja chce 2 a jak już jest to ogromna cena.Noi kupiliśmy buty na zime ale wam powiem że jakaś masakra z tymi butami strasznie są drogie, znależliśmy w cc tańsze za ok 50zł ale koszmar kupić dziecku buta zimowego nie czuje sie czy noga już wlazła czy nie tu dziecko sie wyrywa drze tu bnie można nogoi wsadzić, w końcu wzieliśmy takie co najlepiej wchodizły wizualnie takie średnie.
Jagna dostała oczywiście od tatusia wielkiego miśka i nocnik ale ja nie bede jej kłaść do niego bo co ją posadziłam to płakała więc ja myśle że to za wcześnie a nie ma co dziecka straszyć.Sorki że na tym wątku ale noie mam czasu dziś na nic i jeszcze K mnie dziś wkurzył.I nic mi sie nie chce.I czekam na okres a tu nicio:(

Sorki za chaos.Buśka
super ze zakupki zrobione i udane, ja tez sie wybieram na takie ale za kilka dni:tak:
a co do tekstu pogrubionego kiedy masz dostac@:cool2:

Zrobilam biszkopt, przelozylam bita smietana z owocami, na zewnatrz krem i rozne tam ozdobki.Bynajmniej przepis na biszkopt znalazlam rewelacyjny, puszysty i mieciutki wyszedl.Niby zwykly taki ten torcik, ale smaczny:)

Super ze imprezka udana, a opis torciku brzmi smakowicie:tak:tylko ten krem:dry:ja nielubie kremow:baffled:ale napewno byl pyszny:tak:widze ze Nicolka ma taki sam pchacz jak Weronisia

ja wlasnie wstalam przespalam sie godzinke;-)maz w tym czasie obiadku pilnowal:-D

AAAAaaa laski mam prosbe kolezanka bierze slub i chce napisac na zaproszeniu ze zamiast prezentow chca kase bo robia w PL a mieszkaja w Anglii i nie mieliby jak sie zabrac, wiem ze sa takie wierszyki specjalne na zaproszenia zna ktoras??

Goście nasi kochani
My juz w domu wszystko mamy
chcecie nam coś podarować
dajcie śwince sie radowac

A że często tak się zdarza,
prezent lubi się powtarzać,
by uniknąć tej udręki,
to pieniądze daj do ręki.

Wszystkie podarunki radość nam sprawiają ,
jesli zbiór papierów wartościowych wzbogacają.

Szanowny gościu !
Oto zagadka do podarowania :
lekkie jak piórka ,łatwe do schowania,
szeleszczące i kolorowe .... to pieniążki papierowe.

Aby ulżyć Wam udrękę
co za paczkę dać w prezencie
Młoda Para podpowiada,
i zarazem pięknie prosi,
zamiast kwiatów i prezentów,
by w kopertę włożyć grosik,
tyle, ile każdy może,
za co z góry
Szczęść Wam Boże!!

Abyście wiele się nie głowili
i oblicz miłych swych nie skrzywili
gdy zobaczycie żelazek parę
lepsze pieniążki - dajcie nam wiarę.

Pragnąc przełamać tradycje stare
by nie mieć na przykład żelazek parę
i zaoszczędzić przemiłym gościom
łamania głów nad prezentów mnogością
podpowiadamy: mile widziany i bardzo wygodny
będzie bilecik ze znakiem wodnym
NARZECZENI

Goście nasi ukochani
my już w domu wszystko mamy
chcecie coś nam podarować
dajcie śwince się radować

Prezent to jest zawsze kłopot,
Czy ma zegar być, czy robot?
By nie pisać długich książek
młodzi proszą o pieniążek.

Gościom nisko się kłaniamy,
na wesele zapraszamy.
Będą pląsy, tańce, bale
i jedzenia stosy całe.
Więc się nasi mili stawcie
o prezenty się nie martwcie.
By nie stawiać ich na stercie,
niechaj zmieszczą się w kopercie.

Nie pragniemy stosować wykrętów,
Ale lepiej nam będzie bez prezentów.
Przed nami przyszłość świetlana,
Waszą gotówką usłana.

Szanowni Goście jak sami wiecie,
Nic tak nie cieszy na całym świecie,
Jak dźwięk dukatów w skórzanej kiesie,
Wiec niech nam nikt prezentów nie niesie.

Często się zdarza,
że prezent lubi się powtarzać.
By uniknąć tej udręki,
to pieniądze daj do ręki

Prezenty są ślubu miłym dodatkiem,
ale nie zawsze trafnym wydatkiem.
Sponsorów szukamy naszego mieszkania,
Więc problem prezentów jest do rozwiązania.
Mile widzianym i bardzo gustownym,
Będzie bilecik ze znakiem wodnym.

Na wesele przybywajcie
o prezenty się nie martwcie,
By nie składać ich na stercie
niechaj zmieszczą się w kopercie.

Rodzinkę nową zakładamy
i w naszych planach już ją powiększamy.
Chcąc dzieci całą pomieścić gromadkę
musimy szybko budować chatkę.
Jeśli goście nasi mili
chcecie pomóc ją budować z
amiast trudzić się i czas marnować
włóżcie prezent do koperty,
my będziemy się radować.

Gdy dostaniesz zaproszenie
przetrzep wszelkie swe kieszenie
schowki, szafy i szuflady
wszak nie jesteś bez ogłady
wiesz na pewno ile trzeba kasy,
by przychylić nieba gościom
na weselu hucznym,
by nasz uśmiech nie był sztucznym
poczuj się zobowiązany,
zastaw meble i firany,
ale gościu nasz kochany
DAJ KOPERTKĘ Z PIENIĄŻKAMI!

DROGI GOŚCIU WESELNIKU!!!
Jeśli w serca swego darze
prezent chcesz dać młodej parze
my podpowiedź małą mamy
do niej właśnie zachęcamy.
Pani Młoda i Pan Młody
dla gości i własnej wygody
proszą prezentów nie kupować
lecz pieniążkiem obdarować,
by na szczęście męża,
żony każdy był zadowolony.​

Minisia to jest dosc duzo
http://wesele.plock.pl/slub-8.html
ja na swoim weselu tez pisalam takie wierszyki, a zamiast kwiatow prosilismy o maskotki.Zeczywiscie wszyscy sie dostosowali i zawiezlismy do szpitala cale mnostwo maskotek i prezen dostalismy jeden, reszta piazkow.Ludzie juz sie chyba przyzwyczaili do tego bo coraz wiecej par tak robi.
A pchacz jest rewelacyjny, mala ma juz go jakis czas i zeczywiscie jedna z niewielu zabawek ktora potrafi ja zajac na jakis czas:)
Buziaki i duzo sloneczka w ten pochmurny dzionek.

Remont zakończony. Bardzo nam się podoba :cool2: Mam tyle zaległości fotkowych, że jak mnie wreszcie M dopuści do aparatu, to wszystko powklejam (filmik o twarożku też :zawstydzona/y:)
Martyna jewszcze śpi. Do przedszkola w czwartek, a ja dwoje się i troję, żeby jakoś dzieciarnie ogarnąć, bo moja córka taka rozpuszczona od dziadków wróciła, że szok - wystarczyły 3 dni :crazy:
Gratulacje zakończenia remontu i czekamy na zdjęcia,
a dziadkowie przecież po to są żeby wnuki rozpieszczać:tak:
U nas nocka koszmarna. Jak nigdy. O 2giej laska się obudziła i spac nie chciała. padła dopiero o 5,30. Jak ją ubierałam do mamy po 6tej to nawet się nie obudziła jak jej pamperka zmieniałam. I z tego co wiem to jeszcze śpi u mamy a ja juz w pracy siedzę ehhh
Ojej- współczuję:no:
Bilans dzisiejszej nocy: 5 pobudek, trzy karmienia... Jeszcze długa droga przed nami:eek:.
Dużo pobudek:no: a może po roczku się odmieni??
Dzien doberek :-) U nas slonko napitala, mlody wstal o 8.30 :szok: Ale juz kilka dni robi takie rzeczy jak chce go polozyc dwa razy w dzien ze zostaje nam drzemka tylko jedna w ciagu dnia...A i tak chodzi kolo 21 spac:sorry:
Nasza też już któryś dzień pod rząd nie śpi po południu ale wieczorem przed 20.00 już śpi:tak:
Ja myslałam ze bede miała dzis labe bo zupka od wczoraj a tu jak zwykle zapomniało mi się że mam siostrzenice dziś u siebie i musze jednak jakis obiadek zrobic:sorry: A te pannice tak sobie przeskrobały (jedna 15 druga 13l) ze moja sis nawet na chwile je same nie zostawia, zabrała komórki, komputer:szok::szok: Tylko piczka niechce powiedzieć co się stało:no:
Ojojoj:no: musiały coś porządnie napsocić:no:
kONIEC CIAZY JEST KOSZMARNY pewnie to leki łaze jak hipopotam spac mi sie chce i działanie tych leków jest koszmarne a brzuch wyglada tak jakby ktos mnie pobił cały w siniaki
Już niedługo i będzie po ciąży, teraz szybciutko zleci!!Najważniejsze żeby synek zdrowy był, a imię bardzo ładne:tak:
Wanilia, Gosia witajcie po przerwie:tak:
Malena współczuję samopoczucia ale to już 12 tydzień więc może niedługo przejdzie;-)
Minisia super, że party udane, dzieci uśmiechnięte:tak:

No to i ja się witam:-)
Dziś moja mała zastrajkowała zawsze idzie spać około 11.00 a dziś zasnęła dopiero pół godziny temu, i popłakiwała i marudziła chyba zęby jej dają w kość:no:
Wczoraj przyszedł rowerek z Polski śliczny jest, zdązyliśmy na urodziny:tak: ale M musi go poskręcać jutro bo dziś wieczorem odbieram go z dworca, bo w końcu wraca z Polski:tak:
Pogoda się nam zepsuła tak długo było ładnie i ciepło, że myślałam że już tak zostanie a tu d.... leje dziś już od nocy :no:

Buzka:-)

Zrobilam biszkopt, przelozylam bita smietana z owocami, na zewnatrz krem i rozne tam ozdobki.Bynajmniej przepis na biszkopt znalazlam rewelacyjny, puszysty i mieciutki wyszedl.Niby zwykly taki ten torcik, ale smaczny:)
Prostota i to własnego wykonania jest NAJLEPSZA!!! Dobrze ze z Nikolką już lepiej:tak:

Minisia ja też miałam taki wierszyk;-)
Małaulka oo to juz dziś rodzinka w komlecie:tak:

A ja własnie sprzedałam dzieci na spacer i mam chwilkę dla siebie!!!!!!!!!!!!! O ja ale mi dobrze:-D:-D:-D:-D
Ide sobie kawe zrobic:cool2:

reklama
Prostota i to własnego wykonania jest NAJLEPSZA!!! Dobrze ze z Nikolką już lepiej:tak:

Minisia ja też miałam taki wierszyk;-)
Małaulka oo to juz dziś rodzinka w komlecie:tak:

A ja własnie sprzedałam dzieci na spacer i mam chwilkę dla siebie!!!!!!!!!!!!! O ja ale mi dobrze:-D:-D:-D:-D
Ide sobie kawe zrobic:cool2:

Faaajnie masz ja wlasnie sie zbieram po moje:tak:
a ciekawe co nabroily laseczki ze az taka kara je spotkala:szok::eek:
a ja szukam foli p/deszczowej na wozek i cos sie obawiam ze z PL pojdzie bo nie wiem czy tu dostane odp rozmiar

Do góry