reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Moj mały dziś po 5 dostał czopka tak sie rzucał i miałczał przez sen ze az mi było go szkoda. Widac ze drażnią go dziąsła bo cały czas przygryza szczęką jakby coś jadł:-(

reklama
Ja tak na chwilkę bo oczywiście obrobić sie noe moge

Mnisia super urodzinki naprawde.Super impreza a jakie fajne tam macie rzeczy.Super

My pojechaliśmy Jaguśce zrobić zakupy na zime kupiliśmy śpiochy dresy sweterki body,czape szalik rękawice, ale niestety kombinezonu nie kupiliśmy bo prawie wszedzie 1 częściowe a ja chce 2 a jak już jest to ogromna cena.Noi kupiliśmy buty na zime ale wam powiem że jakaś masakra z tymi butami strasznie są drogie, znależliśmy w cc tańsze za ok 50zł ale koszmar kupić dziecku buta zimowego nie czuje sie czy noga już wlazła czy nie tu dziecko sie wyrywa drze tu bnie można nogoi wsadzić, w końcu wzieliśmy takie co najlepiej wchodizły wizualnie takie średnie.
Jagna dostała oczywiście od tatusia wielkiego miśka i nocnik ale ja nie bede jej kłaść do niego bo co ją posadziłam to płakała więc ja myśle że to za wcześnie a nie ma co dziecka straszyć.Sorki że na tym wątku ale noie mam czasu dziś na nic i jeszcze K mnie dziś wkurzył.I nic mi sie nie chce.I czekam na okres a tu nicio:(

Sorki za chaos.Buśka

ppatqa nawet pani psycholog ostatnio sierdziła że Kacperek jest nadpobudliwy..On ,o dziwo, jest spokojny tylko na dworze.....:rofl2:
jak córka mojego kuzyna była na bilansie dwulatka, to tak wywijała, że kopneła lekarza w twarz. z leksza sie wkurzył i zakomunikował mamie, ze powinna sie z córka wybrać do psychologa, bo jest nad pobudliwa i moze miec adhd :eek:
Hej ho:rofl2:
ja musze zaczac rozmawiac z mama o roczku Malego.czy wogole bedzie.
no ja jakos nie mam pomysłu ani chęci, ale wiem, że to jedyna taka okazja... ale my tu w wawie własciwie nikogo nie mamy z rodziny i w zasadzie jakby cos miało być to w naszym trójkowym gronie...

Wczoraj bylismy u laryngologa z Macka odwiecznym katarem. Zajrzała mu we wszystkie otworki w głowie i stwierdziłą, że anatomicznie jest ok, a katar to chyba alergiczny w takim razie jest. Ale za to okazało się, że młody ma czerwono w uszach i jak stwierdziła lekarka w ciągu 2 dni rozwinęłoby mu się zapalenie uszu. Teraz prawdopodobnie jeszcze nie odczuwa, ale dostał antybiotyk. A w piątek jak byliśmy u naszej pediatry, to niby tylko kattar i gardło... Dziś w nocy natomiast zaczął pokasływać i zapisałam się na popołudnie do przychodni, żeby go lekarka jeszcze osłuchała. A nuż znów zapalenie oskrzeli... :crazy: może wtedy dostanie silniejszy antybiotyk.
Sama już nie wiem co o tym wszystkim myśleć, strasznie mi szkoda młodego, tak się męczy, spać nie może, denerwuje się, że nie może i wtedy juz zupełnie nie może zasnąć. W nocy z sob na niedz miał prawie 39 stopni. Budził się co chwila, zasypiał jak go kołysałam w ramionach, a spał tylko na moim brzuchu. Jak go próbowałam odłożyć to się budził i płakał. Chyba musiał czuc mój zapach i bicie serca, to dawało mu poczucie bezpieczeństwa. Nie muszę chyba pisać, że ja za to prawie wcale nie spałam. A dziś obudził się koło 4 i nie mógł zasnąć, więc znów histerii dostał. Musiałam go nosić po mieszkaniu, płaczem reagował na zbliżanie sie do łóżka. a nad ranem włączyłam mu tv i bajki, to się trochę tym zajął, przytulił do mnie i oglądał, a przynajmniej nie płakał.

oj współczuje nocek, zdrówka dla dzieciaczków, młody śpi, obiadek się gotuje, a za oknem znowu pada. Młody nauczył się ze rano linduje u nas w łóżku i nie chce spać w łóżeczku koło 4-5, ale nad tym popracujemy jak będziemy mieli troche luzy- bo ez walki sie nie podda.

hej :-)
u nas dziś pięknie i wreszcie bez cholernego wiatru
zaraz przejrzę promocje sklepowe i lecimy z małą na zakupki, od jutra ma być zimno i deszczowo, rękawiczki muszę kupić, pierdołki na urodziny i rajstopki do sukienki m.in.
Gosia u mnie podobnie z nocnym cycoleniem, oj ciężko będzie zakończyć :tak:

Wesolutka a kiedy miała byc @:cool2:
trinia oj współczuje taki brak pewnej decyzji jest straszny:-( My mamy to z kaszlem. Nie wiadomo od czego go ma:eek:
Patrycja mój mały tez nad ranem u nas laduje;-)
Mirabelko no to udanych zakupów.

mały wstał wiec lece do sklepu cos na obiadek kupic;-)

Witajcie mamusie
My juz po imprezce, niestety malutka w noc przed sie nam rozchorowala, dostala goraczki, chyba przez zabki, ale do tego byl katar i ogolnie nie wygladala za dobrze. Za pozno bylo na przelozenie imprezki wiec prawie cala przespala.Szkoda, tak sie staralam:(Wazne ze juz ok, a imprezka byla i tak dosc udana.Mala "zduchnela" swieczke i otworzyla jeden prezent a potem poszla lulu.Wstala jak wszystcy poszli i wtedy ogladala reszte:)
No coz, na 2 urodzinki bedzie ganiac i sie bawic.
A mloj torcik, bede nieskromna, super.Swietny ten przepis ktory znalazlam i mimo ze to byl moj pierwszy raz jestem z siebie dumna:tak:
Dla odwaznym mam sluze przepisem.Naprawde to proste i wychodzi duzo taniej niz kupny.

Zrobilam biszkopt, przelozylam bita smietana z owocami, na zewnatrz krem i rozne tam ozdobki.Bynajmniej przepis na biszkopt znalazlam rewelacyjny, puszysty i mieciutki wyszedl.Niby zwykly taki ten torcik, ale smaczny:)

reklama
Do góry