reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

u nas podobnie moniu jest tylko do zasypiania. Ja mam przerwe bo młody spi, na obiad machne kurczaka z warzywami ale po chińsku,a młodemu pomidorówke, jak wstanie to na spacer zmykamy, o ile znowu nie zacznie padać. Bo popołudnie to cd rozrywki.
wesolutka ja młodego samego w pokoju nie zostawiam
czasami tak jest co tanio to drogo, ale nie zawsze

reklama
......
...Poza tym Jagna jest strasznie niegrzeczna wymusza drze sie pojechaliśmy do Ikei a ona ciągle chciała na nogi lub raczkować a co ją wziełam na rece to darcie wyginanie w druga strone.W nocy sie budzi i z 2 h chce rozrabiać i nie chce spać, poza tym ten przklety smoczek cały czas trzeba podawać może założymy wątek oduczania od smoczka bo ja już nie wyrabiam.Marze o tym by sie w końcu wyspać.Acha Jagna wylosowała jako pierwsze różaniec (będzie zakonnicą) później kieliszek i kase:)My jeszcze mebli do jej pokoju nie zamówiliśmy bo nie było kiedy, pare kupiliśmy w ikei i takie fajne zabawki i rulon do zabawy ale pokój Jagny ma 28m więc trzeba go jakoś zagospodarować.Kończe bo mała jędza nie da mi nic zrobić.

Z tym budzeniem w nocy to i u nas teraz problem- budzi sie i kaze siedziec przy lozeczku, bo inaczej wstaje i wyje. dopoki siedze to spi- albo tak niby spi= czuwa. Ale jak tylko wyjde to ryk.... Ale twardo nie wyciagam go z lozka :wściekła/y:

A co do losowania- Adas chwycil jako pierwszy KIELISZEK ku ogromnej uciesze wszystkicg gosci, zaraz potem kase i niczym innym nie byl juz zaiteresowany :)

Magda nie tak do końca jak najtaniej już same jakieś dodatki wyniosły nas 2 tyś a jeszcze mebli nie ma. Zobacz jakie tanie a też spoko MARIO - MEBLE DZIECIĘCE W SUPER CENIE polski prod (742013550) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.. W każdym bądz razie ja nie biore ni tych ani tych ja chciałam całe białe meble do Jaguśki ale całe białe z mdfu to co wymyśliłam gdzieś właśnie z 8 tys i wkońcu mają być śliwkowe boki i białe od zewnątrz ja mam dosyć różu a wiem sama po sobie że dziewczynka mając te 13 lat będzie chciała nowe meble.Powiem wam szczerze że ten pokój tak jak teraz wygląda najpiękniej:)My sie musimy do niej przenieś na zime bo nasza sypialnia jest bardzo zimna bo jakaś nitka zacienka od grzejnika i nie dochodzi tu do nas aż tyle wody a nie da sie tego zmienić bo trzeba coś tam wtedy dużo próć i na samą zime chyba sie do niej przeniesiemy no chyba że do salonu.

No tak ja mam dobrze bo pracuje u rodziców a oficjalnie jestem na wychowawczym i w pracy jestem jak jestem potrzebna ( czyli zawsze a najlepiej 12 godzin)

Meble fajne a Kacperek śpi w zależności od dnia. Raz prześpi cała a raz budzi się częściej.

Pogoda fatalna..nastrój fatalny...

U nas tez nocka taka sobie, choć pospałam jeszcze godzinkę po wyszykowaniu Hanki do babci;-)

Kolega załatwił mi radio i w koncu coś mi brzęczy nad uchem w pracy;-) No i siewiedziałam ze mozna w totka dziś wygrac 40 miilionów, chyba zagram dziś:cool2:
a cóz to za kolega:cool2::cool2::cool2:
Do kiedy w ogóle dziecko ma smoka?? chyba jeszcze dość długo może zasypiać, nie??
Niki miałą 10 miesiecy, laura 1,5 roku i z Samim też tak będę próbować około 1,5 roku jak bedzie miał;-)
Czarna co do tortu to poszłam go odebrać o 17 gości miałam na 18 i jeszcze byłam nie wyszykowana w rozsypce wkurzyłam sie nieziemsko kieroniczki nie było i sie wkurzyłam i powiedziałam że nie za płace za ten tort i zabrałam go i nie zapłaciłam.

Co do mebli meblika tak sie składa że ja mieszkam w miejscu meblowym i salony mebolwych pod nosem mam chyba z 12 a te meble meblika są bardzo małe i kurcze płacić 7 tyś za coś takiego to w życiu nie zapłace.Acha bogata to ja nie jestem bo wszystko to co zarobione albo na bieżąco wydane albo na bieżąco zainwestowane.Więc mieszkanie użądzamy jak najtaniej.Same zobaczycie jak już urządzimy.

Wiecie co ja wam powiem ja mam ciągle temperature 36:2 36:01 jeszcze tak źle to sie nie czułam no chyba że w ciąży, jestem chyba osłabiona przez to nie wyspanie albo ja poprostu jakąś depreche dostaje bo nawet po ciuchach mi sie nie chce chodzić no nic.

Ale sobie dziś zżędze może przez tą pogode.Czarna ty to zawsze sprzątasz gotujesz i ktoś jeszcze nie pamietam ja nie wiem ale ja to nie mam coś na to energii ostatnio.
Buziaki kochane już nie zżędze.
I dobrze zrobiłaś ze nie zapłaciłaś:tak::tak:
A moze zrób sobei badania moze masz jakieś poważne braki;-)
Co do mojej pracy w domciu robie bo muszę nikt mi tego nie zrobi:-(
A co do losowania- Adas chwycil jako pierwszy KIELISZEK ku ogromnej uciesze wszystkicg gosci, zaraz potem kase i niczym innym nie byl juz zaiteresowany :)

No ciekawe co u mnie chwyci:-p

Dobra w końcu zrobiłam te moje zaproszenia lece teraz obioadek wstawic. Ze spacerku raczej nici bo co chwila kropi:-(

jak tam dziewczyny gracie dziś o miliony? ;-) ja już mam kupon a przy okazji dostałam ulotkę że duży lotek zmienia się w lotto od chyba 9 paźdz. ale nie wiem czym będzie się różnić, ceną pewnie bo pisze że od 3 zł zakłady

minisia super że już tak zorganizowani jesteście :-) zdjęcia rewelka na n-k
ppatqa pracowałam w budowlance to wiem jak to świństwo kłuje w ręce, nawet nie wiadomo kiedy wlazło
dorota no czad te buty, m.in. córa T.Cruise'a w takich chadza
Magdasf trochę nerwówki Was czeka i załatwiania, powodzenia :-)
Marma tak to jest z małymi odkurzaczami, fakt mogło gorzej się skończyć
Aniaaa kawał pierwsza klasa :-D muszę małżowi przeczytać
wesolutkaa z tortem nawalili ale widzę że odpowiednio ich potraktowałaś ;-) urodzinki udane, super. O kurcze pokój 28 m, moje mieszkanie całe to 38m2
Kaka radio w pracy bardzo przydatne, czas szybciej leci :-)

u nas na razie słonko ale chłodno, muszę suszarkę wreszcie kupić do pokoju bo na balkonie już nie będzie schło
u nas nie będzie tematu smoka bo Iga zupełnie bezsmoczkowa, chociaż nieraz chciałam ją przyzwyczaić do zapychacza ale nic z tego, z Sebą to samo było
za to u nas inny problem będzie - jak od cyca odzwyczaić, nie mam serca ani stanowczości, na razie zresztą jest ok ale do końca roku chciałabym zakończyć i będę się bujać jak z Sebą
szkoda że ta metoda ze sklepem i wymianą na zabawkę się nie uda z cycem :-), ale do smoczka może się świetnie sprawdzić

Witam i ja
wiecie jaka zla jestem.pojechalam do tej Warszawy specjalnie na ten wyklad a koles nie przyszedl!!!!:wściekła/y:bez komentarza normalnie
Ja tez mysle zeby Rafalka odzwyczajac niedlugo id smoka.ale glupia jestem bo niedawno jak mu zeby szly to wogole nie chcial i wtedy by sie pewnie udalo a ja mu dawalam na sile zeby cicho byl...:zawstydzona/y:
Wesolutka no rzzeczywiscie duzy pokoj ma.moje mieszkanie ma 34:-Di w tym sa 2 pokoje , kuchnia, lazienka i przedpokoj:-D
u mnie leje, mlodego mama rano w zlobku zostawila i po poludniu po niego ide i nie wiem jak to zrobic bo pada....dojechac to dojade ale wozkiem nie da asie do tramwaju wejsc u nas:-(musze piechota.ale ostatnio taka wyprawa sie zakonczyla zapaleniem oskrzeli bo mlody folie sciaga i caly mokry byl.a 40 minut na deszcze u za duzo.chyba wezme nosidelko i bede do tramwaju biegla.moze ktos nas pusci bo tlok pewnie bedzie.ehhh kuzwa.tak to jest jak sie samochodu nie ma.
ja wlasnie piore, sprzatam i konca nie widac...
i powiem Wam ze pierwszy raz naprawde sie stesknilam za moim dzieckiem!:-Dnaprawde.ostatnio 4 dni go nie widzialam i mi sie nie speszylo a teraz juz mnie nosi.jakis dobry znak.az niepodobne do mnie.ja taka zimna matka jestem jakas:eek::zawstydzona/y:sama nie wiem dlaczego.
a jeszcze Wam polece cos na poprawe humoru.wczoraj w pociagu oderwac sie nei moglam i przeczytalam cala smiejac sie pod nosem.genialna
http://allegro.pl/item735676873_padam_na_twarz_opowiesc_o_zyciu_z_malym.html

Ostatnia edycja:
Wesolutka bardzo fajne te mebelki:tak: i prawda tez jest taka ze meble dlugo takie piekne nie zostana;-):laugh2: Widze co dzieje sie u zosi, poobklejane naklejkami, porysowane wiec...:rofl2:

A za mna chodzi zupa grzybowa...

Co do mebli to ja zamierzam, Hance dać swoje z dużego pokoju a sobie coś kupić nowego;-) Jak je zdemoluje to nie bedzie żalu. Nie rozumiem czemu nie pozwalacie się bawić dzieciom samym w swoich pokojach?? Ja mam kontaky zaślepieone i jej pokoik jest chyba najbardziej bezpieczny. czasami wywali wszystko z swojej szafy ale to pikuś...Jestem zadowolona jak sama się trochę sobą zajmie:cool2:
A co do wyczynów hanki. ostatnio prawie zupę miałam na podłodze ugotowaną przez Pannę Hanne. Makaron, woda z miski psa, pieprz i sól...Tak się Hania bawiła pod nieobecność mamy pod opieką tausia:cool2:

A co do kolegi...no kolega i tyle:cool2:

reklama
Witam i ja
wiecie jaka zla jestem.pojechalam do tej Warszawy specjalnie na ten wyklad a koles nie przyszedl!!!!:wściekła/y:bez komentarza normalnie
Ja tez mysle zeby Rafalka odzwyczajac niedlugo id smoka.ale glupia jestem bo niedawno jak mu zeby szly to wogole nie chcial i wtedy by sie pewnie udalo a ja mu dawalam na sile zeby cicho byl...:zawstydzona/y:
Wesolutka no rzzeczywiscie duzy pokoj ma.moje mieszkanie ma 34:-Di w tym sa 2 pokoje , kuchnia, lazienka i przedpokoj:-D
u mnie leje, mlodego mama rano w zlobku zostawila i po poludniu po niego ide i nie wiem jak to zrobic bo pada....dojechac to dojade ale wozkiem nie da asie do tramwaju wejsc u nas:-(musze piechota.ale ostatnio taka wyprawa sie zakonczyla zapaleniem oskrzeli bo mlody folie sciaga i caly mokry byl.a 40 minut na deszcze u za duzo.chyba wezme nosidelko i bede do tramwaju biegla.moze ktos nas pusci bo tlok pewnie bedzie.ehhh kuzwa.tak to jest jak sie samochodu nie ma.
ja wlasnie piore, sprzatam i konca nie widac...
i powiem Wam ze pierwszy raz naprawde sie stesknilam za moim dzieckiem!:-Dnaprawde.ostatnio 4 dni go nie widzialam i mi sie nie speszylo a teraz juz mnie nosi.jakis dobry znak.az niepodobne do mnie.ja taka zimna matka jestem jakas:eek::zawstydzona/y:sama nie wiem dlaczego.
a jeszcze Wam polece cos na poprawe humoru.wczoraj w pociagu oderwac sie nei moglam i przeczytalam cala smiejac sie pod nosem.genialna
Padam na twarz-opowieść o zyciu z małym ... (735676873) - Aukcje internetowe Allegro
no witam witam. Moze w koncu instynkt dostałaś (ZARTUJE!!!) A z tym gosciem od wykładu to bym nieźle sie wku....:wściekła/y::wściekła/y:
jak tam dziewczyny gracie dziś o miliony? ;-) ja już mam kupon a przy okazji dostałam ulotkę że duży lotek zmienia się w lotto od chyba 9 paźdz. ale nie wiem czym będzie się różnić, ceną pewnie bo pisze że od 3 zł zakłady

minisia super że już tak zorganizowani jesteście :-) zdjęcia rewelka na n-k
ppatqa pracowałam w budowlance to wiem jak to świństwo kłuje w ręce, nawet nie wiadomo kiedy wlazło
dorota no czad te buty, m.in. córa T.Cruise'a w takich chadza
Magdasf trochę nerwówki Was czeka i załatwiania, powodzenia :-)
Marma tak to jest z małymi odkurzaczami, fakt mogło gorzej się skończyć
Aniaaa kawał pierwsza klasa :-D muszę małżowi przeczytać
wesolutkaa z tortem nawalili ale widzę że odpowiednio ich potraktowałaś ;-) urodzinki udane, super. O kurcze pokój 28 m, moje mieszkanie całe to 38m2
Kaka radio w pracy bardzo przydatne, czas szybciej leci :-)

u nas na razie słonko ale chłodno, muszę suszarkę wreszcie kupić do pokoju bo na balkonie już nie będzie schło
u nas nie będzie tematu smoka bo Iga zupełnie bezsmoczkowa, chociaż nieraz chciałam ją przyzwyczaić do zapychacza ale nic z tego, z Sebą to samo było
za to u nas inny problem będzie - jak od cyca odzwyczaić, nie mam serca ani stanowczości, na razie zresztą jest ok ale do końca roku chciałabym zakończyć i będę się bujać jak z Sebą
szkoda że ta metoda ze sklepem i wymianą na zabawkę się nie uda z cycem :-), ale do smoczka może się świetnie sprawdzić
a tak sie zastanawiałam które u nas jeszcze cyckuje:-D:-D
Wesolutka bardzo fajne te mebelki:tak: i prawda tez jest taka ze meble dlugo takie piekne nie zostana;-):laugh2: Widze co dzieje sie u zosi, poobklejane naklejkami, porysowane wiec...:rofl2:
skąd ja to znam:laugh2::laugh2::laugh2:

Mam do was pytańko właśnie zasiadłam do projektu mojej nieszczesnej kuchni i wpadłam na pomysł aby górne szafki pod sufitem zrobić z przesuwanymi drzwiczkami ale chce kupić zamiast szyby dać taki plasik ale podpalany (brązik) ale nie wiem czy takie coś dostane:sorry: Orientuję sie moze któraś gdzie takie coś szukac:-p?????

Do góry