reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
Mi tez sią wydaje że na ruchy to zawcześnie, czy można poczuć ruchy 6-8cm dzidzi? ja czuje tylko czasami takie smieszne bombelki w brzuchu, jak by pękały pod cisnieniem:tak:

Ale tu nastała cisza:szok::-D

A ja tak patrze na naszą liste i jest mi troszku smutno że tyle mamusiek sie zapisało a udziela sie maleńka garstka:-(( nie licze tych co muszą leżeć:-p) No nic ich strata:rofl2: Ważne że my tu jesteśmy

Widze ,że kilka osób męczy ból głowy nie tylko mnie :zawstydzona/y:Mnie to wczoraj tak bolała głowa wieczorem ,że wytrzymac nie mogłam.W nocy też się obudziłam bo mnie tak bardzo bolała i zasnąć nie mogłam. A dzisiaj rano to nawet do lekarza zaspałam bo budzika nie słyszałam. Pielęgniarka mi zmierzyła dzisiaj ciśnienie i jak zawsze miałam w normie to dzisiaj miałam 130/90 czyli zbyt wysokie i może od tego ten ból głowy.
A co do ruchów dzidiusia ze tak 13-14 tc jest to zawczesnie aby poczuć dzidziusia a ja czuje codziennie jak mi sie tam pod pepkiem coś rusza raz mocniej raz słabiej jakby czasami łaskotało to co to może byc ??? Raczej jelita nie ruszają się nam codziennie w mniej wiecej ten sam sposób i w tych samych godzinach po kilkanascie razy....

Dorotka 1...9 to nie jest problem. Ja tez mialam psa i male dziecko. Kup sobie taki przewijak zakładany na łózeczko - SUPER SPRAWA. Mnie na tym przewijaku miescily sie oprócz dziecka wszystkie akcesoria do przewijania. Na niskim łózku jest niewygodnie, Twój kręgosłup nie byłby zadowolony;-) No i spanie polecam w jednym pokoju z dzieckiem, ja to praktykuje do teraz. Dopiero po remoncie w czerwcu, Adas będzie miał swój pokoik a my w drugim pokoju bedziemy miec - dzienny, sypialnie i poźniej łózeczko dziecinne. Mysle że jak młodsza dzidzia skończy rok to beda mogli spac w jednym pokoju. Póki co mam dylemat co zrobic zeby Adas nie byl zazdrosny, że mala dzidzia spi z nami a On sam w pokoju... Chyba Tatus bedzie spal z Adasiem a ja z dzidziem przez jakis czas. Niewiem sama, nie chce zeby Adas czul sie odepchniety.

Andzia powim Ci tak ja pisałam Zawadce jezeli faktycznie w tak wczesnej ciąży odczuwasz maluszka to tylko pogratulowac takiego szczescia . Ale niezmienia to faktu ze mam na to swoje zdanie;-) To jest bardzo indywidualna sprawa ale nawet medycznie jest to mało prawdopodobne. Buziam i prosze mi sie tu nieobrażać:crazy::-D

K@siek twoj maluszek jest z listopada????? jeżeli tak to prawie ten sam wiek co Laura. I tez obawiamy sie jak zareaguje na maleństwo. Na dzień dzisiejszy jak bawie sie z innym maluchem lub biore na rece zaraz przychodzi i sie wtula lub patrzy z takim zalem że szok:szok:
My w wakacje tez chcemy ja wynieśc z naszej sypialni i bedzie dzieliła pokój ze starsza córą, ale bierzemy taka ewentualność ze moze do nas czasami przychodzić i napewno jej tego nieutrudnimy:tak:;-)

A za mną dalej łazi pizza:baffled: ale moze jutro albo w niedziele sie skusze:-p A dziś na obiadek mam ziemniaczki młode z jajeczkiem:rofl2:Uwielbiam + suróweczka

reklama
Płód chyba jeszcze nie ma regularnego trybu życia zeby kopac w tych samych godzinach:) Na razie sobie pływa i raczej mało prawdopodobne żeby to były wyczuwalne ruchy. Już prędzej ruchy jelit. Ja tez to mam i rzeczywiscie jest to podobne do odczuc przy ruchach ale tylko podobne. Ja na początku ruchów Adasia to byl początek piątego miesiąca czułam lekkie smyranko w brzuchu, szczególnie gdy siedziałam. i niedługo pozniej gdzy zasypialam tzrymalam sobie reke na brzuchu ale tak niziutko i dało sie poczuc przez skóre. Wspaniałe uczucie. A pare tygodni pozniej to juz mi brzuch cały skakał.
Przy pierwszym dziecku ruchy są wyczuwalne od 18 tyg. przy kolejnych od 16 mozna poczuc maluszka.

Do góry