reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

heeeeej, ale się stęskniłam!!! co u Was, bo w życiu nie przeczytam wszystkiego :-)

Kate trzymam kciuki.
Szkoda, ze poszłaś do pracy, bo rzadziej będziesz na BB :tak:
FOty oglądnięte, tylko czemu tak mało?
U mnie przez te 10 dni zmieniło się tylko tyle, że zgubiłam obrączkę :wściekła/y:

Brałam nawet ibuprom, bo paracetamole na mnie nie działają

Może @ przyjdzie... jak tak boli...

U nas nocka super. Nawet się nie przebudziła od 21 do 6.
Potem cycuś i jeszcze pospałyśmy do 7:30 a teraz znowu padła :tak:
Dziś ciąg dalszy remontów i górra prania!
Uf! Już jestem zmęczona :tak:

reklama
MAGDA fajna taka kronika :-)
Kiedy chrzcicie Stasia ?Jak wogole chrzcicie ? :-)
PATI ciesze sie ze glowa juz nie boli
MARMA witaj i wspolczuje choroby
A nocki u nas tez teraz beda wygladac podobnie Zaraz pod spodem napisze o co chodzi :-(
MALENA nie ma to jak byc zmeczonym jak sie jeszcze nic nie zrobilo heheh ZART :-)

U nas nocka z wielka pobutka na WIELKI PLACZ
Kolo 24 Oliwka obudzila sie z takim wielkim placzem ze naprawde bylo strasznie Tak sie wydzierala ze nie wiedzielismy coz nia zrobic Zrobila az 3 kupki chyba brzuszek ja bolal :-(
Tylko po czym ?????????? :-(
Na szczescie po max 40 min zasnela Ale obudzila sie rano z katarem :-(
Zaczelam jej kropic kroplami ktore mam w domu I sciagac frida Narazie frida nie ma tego wiele Katar siedzi jej tam gleboko Nie ma GORACZKI wiec jest tyle dobrze

W droge dzis ruszamy bo Skoro goraczki niet i Oliwka ma dobre samopoczucie I pogoda dzis ladna :-)

jejku dlaczego ona ma tak czesto ten katar I do tego ma taka pupe odparzona Ide dzis po sudocrem Jak to nie pomoze to fioletem tylek posmaruje Nic nie zmienilam nowego ani kosmetykow anui pampersa a tu taka pupa I to ja boli bo widze :-(

MAGDA fajna taka kronika :-)
Kiedy chrzcicie Stasia ?Jak wogole chrzcicie ? :-)
PATI ciesze sie ze glowa juz nie boli
MARMA witaj i wspolczuje choroby
A nocki u nas tez teraz beda wygladac podobnie Zaraz pod spodem napisze o co chodzi :-(
MALENA nie ma to jak byc zmeczonym jak sie jeszcze nic nie zrobilo heheh ZART :-)

U nas nocka z wielka pobutka na WIELKI PLACZ
Kolo 24 Oliwka obudzila sie z takim wielkim placzem ze naprawde bylo strasznie Tak sie wydzierala ze nie wiedzielismy coz nia zrobic Zrobila az 3 kupki chyba brzuszek ja bolal :-(
Tylko po czym ?????????? :-(
Na szczescie po max 40 min zasnela Ale obudzila sie rano z katarem :-(
Zaczelam jej kropic kroplami ktore mam w domu I sciagac frida Narazie frida nie ma tego wiele Katar siedzi jej tam gleboko Nie ma GORACZKI wiec jest tyle dobrze

W droge dzis ruszamy bo Skoro goraczki niet i Oliwka ma dobre samopoczucie I pogoda dzis ladna :-)

jejku dlaczego ona ma tak czesto ten katar I do tego ma taka pupe odparzona Ide dzis po sudocrem Jak to nie pomoze to fioletem tylek posmaruje Nic nie zmienilam nowego ani kosmetykow anui pampersa a tu taka pupa I to ja boli bo widze :-(

Chrzciny mamy 18 lipca w sobote na 17:tak:, a chcimy normalnie bo niby jak??
Zastanawiam sie nad ubrankiem i nie wiem ktore wybrac

Ubranko do chrztu firmy Krasnal 80 A007 CHRZEST (645220785) - Aukcje internetowe Allegro
Ubranko do chrztu firmy Krasnal 86 A012 CHRZEST (645220762) - Aukcje internetowe Allegro
Chcialabym zeby po chrzcie mogl to jeszcze ubrac, wiec jakies garnitury male nie wchodz w gre. Strasznie podobaja mi sie motywy marynarskie wiec chyba zdecyduje sie na ten pierwszy.

Dorota powietrz jej ta pupke, jakich pampersow uzywasz?? i nie wiem czy sam sudocrem cos pomoze, no i bylas u lekarza niedawno powiedziala cos na ten temat??

Moj szaleniec demoluje mi dom, u zosi juz pierwsze porzadki porobil:rofl2::rofl2:zabiera sie teraz za kuchnie;-)
Ide na kawcie i sniadanko

MAGDA jak bylysmy u lekarza to akurat pupka byla dosc ladna Wiec lekarka nic nie powiedziala
To co mam jeszcze zrobic Bo ona sie nie da tam dotknac i nawet na tym czerwonym porobilo jej sie takie kropeczki BIALE :-(
nAWET Z TYLU NA PUPCE TO MA TAM WYSOKO PRAWIE NA PLECACH :-(
Wietrzylam jej pupe dzis dlugo Ale nie chce aby sie bardziej przeziebila jeszcze przez to wietrzenie
Mamy HUGIESY PREMIUM juz od bardzo dawna chusteczki BAMBINO kremy tez te same

A nie sa to potowki??Bo jak ma je nie tylko za pupci i robia sie biale to moze bedzie to to
To z ma katar chyba nie szkodzi zeby powietrzyc pupci, ja stasiowi za kazdym razem jak go przebieram pozwalam 10 minut za azdym razem pobrykac bez pampocha, nawet jak jest chory, skarpety na nozki i tyle. No i lepiej jest jak katar splywa noskiem a nie do gardla i do oskrzeli...zrob jej inhalacje z soli izjologicznej moze zacznie jej splywac

A nie sa to potowki??Bo jak ma je nie tylko za pupci i robia sie biale to moze bedzie to to
To z ma katar chyba nie szkodzi zeby powietrzyc pupci, ja stasiowi za kazdym razem jak go przebieram pozwalam 10 minut za azdym razem pobrykac bez pampocha, nawet jak jest chory, skarpety na nozki i tyle. No i lepiej jest jak katar splywa noskiem a nie do gardla i do oskrzeli...zrob jej inhalacje z soli izjologicznej moze zacznie jej splywac

Potowki to to nie beda Bo ma tylko na pupci I ona strasznie wyglada Az nas to boli jak patrzymy BIEDNA NIUNIA A JA SIE NA MATKE NI NADAJ SKORO DZIECKO TAK WYGLADA :-:)wściekła/y::wściekła/y::-(
Jak lezy na podlodze z pupcia gola to tez mam wietrzyc Bo ona tylko na podlodze lubi byc lubna rekach

A jak mam jej zrpbic te inhalacje bez inhalatora ? Sol mam tylko inhalatora nie mam :no:

Dorota, ale potowki moze miec tylko na pupci, jak pampoch malo powietrza przepuszcza a ona w nim non stoper....inhalacje latwa sprawa, zagotuj w garnuszku wode, wlej sol fizjologiczna usiadz z nia przykryj sie recznikiem i niech wdycha opary...

Staram sie wietrzyc jej pupcie ale zaczne to robic czesciej i dluzej
Dzieki napewno zrobie jej te inhalacje

Ja umylam podlogi Wykapalam sie i czekam az niunia wstanie i leciemy na chwile do sklepu U mnie dzis strasznie cieplo :-)

Cześć dziewczynki,melduje się , że u nas wsio ok.

Ja nadal klęcze nad pracą mgr więc nie mam kiedy tu zaglądać bo i remont na całego.Chcemy Jaguśce urządzićpokój żeby miała sypialnio- bawialnie bo będzie miała wielki pokój i coś musimy wymyśleć,jak macie jakieś pomysły prosze prześlijcie mi na maila: martuniaw7@gmail.com.
Poza tym u nas wsio dobrze Jagna ciągle uśmiechnieta i zadowolona, tylko mamy problem bo Jagna nie siedzi:( waży 8 kg i nie chce siedzieć.Martwie sie.Za 2 mies mamy wyznaczoną wizyte u neurologa i to prywatnie tak długo czekamy
Troche jest mi cięzko bo nie mam kiedy pisac pracy, bo Jagusia chce bym sie z nią bawiła noi jak ładna pogoda siedzimy na dworzu a wieczorkiem ja poprostu padam.Mama do mnie przyjechała teraz na pare dni i toszkę popisałam ale co to jest mama pracuje więc nie da rady więcej:(
Chcemy z Jagną jechac tak na 10 dni nad morze noi na pare dni w góry, kupiłam jej już kostium do kąpieli sandałeczki i basenik nie mogę się doczekać.
Przepraszam, że tak tylko o sobie ale naprawde brak mi czasu przez ten remont i mgr.Mam nadzieję że u was wsio deobrze. A wasze małe dorosłe :p dzieciaczki są radosne i pogodne.Buziaki

reklama
Witajcie,
To już chyba cała dobra pogoda poszła do Was, bo u nas zimnica, aż strach spod kołdry wychodzić.
Marma ja się gotuję na szok za każdym razem jak czytam Twoje posty, ale i tak mi szczęka opada:szok: Kurujcie się, grzejcie pod kołderką... Pytanie tylko, czy Kacpero się da :-)
Malena w poniedziałek startujesz z ciężkimi robotami, to może koniec tygodnia będzie pod znakiem lenistwa.
Dorotka to może być pieluszkowe zapalenie skóry lub właśnie potówki. Co by nie było, wietrz pupę jak najczęściej, tak jak Magda radziła. Tu coś na ten temat
Gdy pupa parzy - niemowlę, odparzenia, pielęgnacja, - Nie tylko o kolce - Noworodek i niemowlę - dlarodzinki.pl
i ogólnie o wysypkach:
Rozpoznaj wysypkę - alergia, atopowe zapalenie - Nie tylko o kolce - Noworodek i niemowlę - dlarodzinki.pl
Mam nadzieję, że szybko przejdzie.
A inhalatory to kurka napędzanie kasy producentom - zawsze się garnek stosowało i było super. No i się dzieciaka nie uziemiało z jakąś maską na buzi, co jest irytujące i dla maloty, i dla mamy.

Andy dziś startuje w nowym miejscu pracy: na dzień dobry się dwa razy wracał do domu - po dokumenty, a po chwili... bo mu rozporek trzasnął na pół jak szedł:-D
Przesądna niby nie jestem, ale kazałam mu przysiąść i kopa dostał na szczęście. Oby managerka w tym nowym sklepie była jakaś normalna.
Idę się przytulić do niuni - słodko śpi, a ja też cusik senna

Do góry