reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Magdziunia ja tez nie przepadam za sposobem bycia, wypowiadania sie J.S., ale masz racje, glos ma cudny i naprawde podobami sie jej uroda, nie jest pospolita.

Maly zamiast isc spac szaleje w chodziku, tylko w nim jak narazie nie placze, demoluje mi dom i zastanawiam sie czy ten burdel sprzatac...jacek pojechal na fuche, obiecal ze za 3 godz bedzie, zobaczymy:tak:

Moj bratanek ma dzis 14 urodziny, wczoraj zrobil imprezke dla kolegow i niezla niespodzianke dla rodzicow. Jak przyszli koledzy poszli na "spacer" i upil sie....Moja bratowa zalamka totalna, nie wie co ma zrobic i stwierdzila ze miala taka ochote wziasc i zrobic mu krzywde fizyczna, bo nikt ja jeszcze tak nie upokorzyl w zyciu...Nie dziwie sie jej sama nie wiem co bym zrobila, i samo tlumaczenie ze trudny wiek jest bez sensu bo to naprawde madry chlopak, i dobry ale bardzo wplywowy tzn koledzy maja ogromny wplyw na niego...Troche mi go zal, bo strasznie go kocham, to "pierwsze dziecko" w naszej rodzinie i jakos tak nawet nie wiem co by zrobil stawalabym w jego obronie. Teraz maja problem bo nie wiedza jaka dac mu kare....

Ech jeszcze troche zostalo do 14 urodzin Zosi a juz mam stresa;-):rofl2:

reklama
Madziu teraz młodzież taka jest i to po prostu wpływ kolegów.
Mam nadzieję, że Twojemu bratankowi teraz jest strasznie głupio i przeprosi rodziców.
Uważam, że karę za swój czyn powinien ponieść - teraz moda komputerowa nastała więc niech ta przyjemność pójdzie w odstawkę a na dodatek może skrócenie kieszonkowego.

A może ten wyczyn coś jego nauczy - w końcu to już taki duży chłopak i zrozumie, że takie postępowanie nie jest dobre.

MAGDASF no za kilka lat my bedziemy sie borykaly z takimi problemami :-(Wlasnie najgorzej jak dziecko podatne na kolegow i na kolezanki Wtey wlasnie wchodzi sie na zla droge Tez nie wiem jaka kare bym dala :-(

A jesli chodzi o chodzik To STAS ci w nim chodzi ? Bo Oli tylko stoi lub siedzi w nim Nozki oprze i ten przod plastikowy i siedzi hehehehe

A co się będzie Oliwcia wysilać - po prostu dobrze się jej siedzi i tyle ;-)

Ja już prańsko wywiesiłam uff ... zaraz wchodzę pod prysznic i wypucuję się.
A później może zakupki a raczej napewno tylko nie wiem czy sama czy z Sebciem (śpi mój koraliczek i nie chcę go budzić).

No i mam dylemat - co kupić sis i jej mężowi na tą 6 rocznicę ślubu.
Czy coś do gospod. domowego (wiem, że rodzice mają im kupić maszynkę do mielenia mięsa, bo jeszcze nie mają), czy coś z tych śmiesznych rzeczy.

Mlody w chodziku zapitala z predkoscia swiatla:-D Szczesliwy jest w nim bardzo, i jak chce isc do kuchni albo do pokoju zosi to patrzy sie na mnie co robie, jak nie patrze to idzie, a jak zawolam gdzie idzie to wali glupa i stanie na chwile i bawi sie palcami, jak nie patrze znowu to znowu zapitala:-D:tak:;-) Jak go wkladam do chodzika to zawsze zakladam mu buciki, zreszta tylko jak idzie spacto ich na nogach nie ma:-)

Magdziunia, oni juz wczesniej mieli z nim troche problemow, w podstawowce, teraz w gimnazjum na poczatku tez, ale teraz byl naprawde super, zaczal sie dobrze uczyc, pomaga w domu, chodzi na jakies karate czy cos w tym stylu i zdobywa medale na zawodach ja naprawde nie wiem co mu odwalilo. A komputer no coz...chyba to najlepsza obcja na kare ale on juz ja tyle razy mial ze chyba sie juz przyzwyczail...

No i stachu zasnal w koncu, ale bez walki sie nie obylo:tak: jace przywiozl od kolegi drugi chodzik, wg mnie bardziej wygodny niz ten co juz ma, ale za to taki ze tak powiem ubogi w zabawki:rofl2:

Obiadek wczoraj kupilam na dzis:rofl2: wiec mam luzik,a porzadek zrobie jak jacek przyjedzie:tak:

Magdziunia ja kiedys zrobilam zdjecie kuzynce jacka i jej mezowi, w media markt powiekszylam dalam na papierze takim cos a la plutno kupilam ramke, bardzo ladnie to wygladalo, no i pamiatka na zawsze:tak: Ja lubie takie prezenty, dostawac jak i dawac:tak:

Ostatnia edycja:
Hmmm Madziu to faktycznie problem - duży chłopak i powinien wiedzieć, że robi źle ... oby się już nie powtórzyło to.

A Stasio to super chłopczyk :-) spryciulek maleńki - jak mama nie widzi to myk i już śmiga :-D

Dobra zmykam już, bo czas ucieka a ja w końcu nic nie kupię.
Miłego weekendziku życzę i ja pewnikiem wieczorkiem się odezwę.
Pa :-)

MADZIU Masz racje co sie Oliwka wysilac bedzie :-)
Oli tez spi ale ja glupia na bb siedze zamaist cos robic Zaraz wstanie i nic nie zrobie i bede sie zas wkurzala ze nic zrobic nie moge
PORABANA JESTEM I TYLE :-)
MAMGDASF niezly Stasiulo jest Ja mam taki lichy ten chodzik Fakt ma zabawki Ale jedna melodyjka jaka mial to kielka dni temu popsula ta 11 miesieczna kolezanka Oliwi
Ale to siedzenie w chodziku jest takie lewe
No nic zara zOli sama bedzie chodzic heheh Jak narazie to chodzik przydaje sie do siedzenia hehehe

Ja w koncu ruszylam swoja wielka D i zrobilam siebie na cacy Tzn Ukapalam sie i umylam wlosy Trzeba jakos wygladac bo do pracy ide A KSIECIUNIO musi na cos poleciec hehehe
Jeszcze sie pomaluje przed wyjsciem :-)
Wczoraj mialam wolne a sie pomalowalam NORMALNIE SIEBIE SAMEJ NIE POZNAJE :-)

OLIWKA spi juz do 2 godzin Wlansie sie budzi
Ja mialam isc kupic cos kolezankce na to nowe mieszkanie Ale juz mi sie nie oplaca Dzis male sklepy do 13 A Oli dopiero sie budzi (gdybym wiedziala ze bedzie spala 2 godziny to polozylabym sie te )
U mnie za oknem sie tak ciemno zrobilo Zaraz lunie deszczem ze wogole na dzis zrezygnowalam z jakich klowiek wyjsc z wyjatkiem do PRACY
Zadzwonilam do ammy aby kupila mi truskawki ale nie wiem czy mama kupi ,czy bedzie miala czas Nie oplaca mi sie tez wychodzic bo zaniedlugo pora obiadku dla Oliwki

Ja jeszcze pozmywalam Ogarnelam mieszkanie i pozamiatalam Teraz zrobie sypilanie I lazienke i to wsio na dzis Nie bede sie przed nocka przemeczac :-)

Witam
ja tez jakis zly dzien mam.zaraz ide na spacer z mlodym bo "kwilic" zaczyna:-p
wrzucilam foty na fotkowy i filmik jak mlody kwili hehe...
tak wiec uciekam z chaty i pozniej bede:tak:

reklama
ASIU milego spaceru

No i zbliza sie godzina ZERO i wiedzialam ze bede zalowala tego co rano powiedzialam :-(
Pobawilam sie z coreczka Posmialysmy sie Powyglupialysmy Wycalowalam ja ze wszystkich stron
Zjadlysmy caly sloiczek obiadku Chyba teraz zaczne jej wiecej kupowac duzych sloiczkow bo czasem ma za malo
Kilka minut temu usnela Ciekawe czy sie obudzi zanim ja wyjde

G jeszcze w pracy ale to i dobrze Oliwcia bedzie miala dobra opiekie Babcie i dziadka :-)

Lece cos poprasowac Umalowac sie i kanapki do pracy

MIELGO WIECZORU ODEZWE SIE JUTRO

Do góry