reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Kaka faktycznie późna godz:szok: a z jakim wyprzedzeniem sie rejestrowałaś?

dorotka1234.... to udanych zakupów i jak cos kupisz zaraz nam sie tu pochwal:-p

reklama
W środę się rejestrowałam...bo mi z głowy uciekło, a zwolnienie się konczy więc jak pani w rejestracji powiedziała: "jak pani musi, to na 20.15". Uznałam, że muszę:tak:

wlosy umyte teraz schna i do dziela ide do lidla ale znajac mnie to nic nie kupie :-)
Ja tak mam duzo checi a malo dzialania a moze jeszcze do lumpeksu sie dzis wybiore hi
:-)

Kaka ja jeeszcze mam troche ponad tydzien do 2 trymestru ale co tam jak
z dzidzia jest dobrze to musi tak juz pozostac :-)

Dziewczynki naszlo mnie od wczoraj pewna mysl i chce sie z Wami nia podzielic ,to bedzie
troche dlugie ale pomozcie jak mozecie ? :-)

My z M mieszkamy z moimi rodzicami w 3 pokojowym mieszkaniu teraz mam
dla siebie 2 mniejsze pokoje a oni 1 wiekszy i tak z 1 najmniejszego mamy
nasza sypialnie i komputer tu jest :-).
2 nasz pokoj to tv wypoczynkowy wiecie taki do siedzenia i taki nasz pokoj goscinny :-)
Z pocztaku plany mialam takie ze do naszej sypialni gdzie losko mamy caly czas rozlozone
to damy lozeczko dla dziecka ,tylko wyrzucimy jedna szafke i w to miejsce wstawi sie
sie lozeczko i tyle :-)
Wiec tak prasowanie itp zostaje w naszym drugi pokoju bo w sypialni juz nie bedzie miejsca.
I ja sie zaczelam zastanawiac gdzie ja bede dziecko przewijac i wychodzi ze na naszym
lozko , ale lozko mamy bardzo nisko i przy przewijaniu moj pies bedzie skakal i
wiecie kiedys moze sie pojawic sytuacja ze podczas przewijania bede musiala wyjsc na sekunde
po cos do lazienki i moj pies moze skoczy na lozko na dziecko ( on nie przyzwyczajony
do dzieci choc wiem ze nic nie zrobi ,on bedzie chcial sie bawic ).
I zastanawiam sie nad tym ze moze z naszej sypialni zrobic typowo pokoj dla dziecka
ale ktos musi w tym pokoju z nim spac a jak rozloze lozko to juz nie ma miejsca
i wychodzi na to ze np ja bede spala na nierozlozonym lozku z dzieckiem w jednym pokoju a M
w drugim pokoju .
Wiem ze wam sie moze zdawac to glupei ale dla mnie to jest wazne aha i jak nie bede
rozkladal lozka w sypialni to bede miala gdzie przebierac dziecko tak aby
pies nie skakal

Dorotka to ma plusy i minusy.

Po pierwsze spanie oddzielnie nie wpływa dobrze na zwiazek - takie moje zdanie.
Po drugie Twój M może sięnauczyć, ze tylko Ty bedziesz wstawać do dziecka w nocy - a przecież i Ty będziesz zmęczona.
Myślę, że lepiej by było spać razem z dzieckiem...ja tak spróbuję przekonać mojego M, albo będziemy spać w pokoju obok i wtedy biegać w nocy między pokojami.

Tez mam psa - jamnika i zastanawiam się co to bedzie...Ona bardzo lubi dzieci ale moze być zazdrosna.

reklama
witam was bardzo słonecznie i cieplutko, wróciłam po dwóch dniach szkolenia do pracy i dziś mam taki zapiernicz, że normalnie się takiego nie spodziewałam, dopiero teraz ogarnęłam wszystkie papierzyska maile i faksy...a to tylko dwa dni!!! Niestety ale dziś nie znajdę za wile czasu by z wami pokonwersować.
czarna79, wczoraj byłam w lidlu i widziałam te prześliczne cudeńka dla maluszków i bluzeczki ciążowe, ale u nas zostały same duże rozmiary. też miałam ochotę na taką,.
dorota123456789, coś w tym jest, trzeba to przemyśleć

Do góry