reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
Hej mamusie, przypominam że miałyśmy się nie przejmować wagą, a dopiero po porodzie wspierać i zrzucać kilogramy :-):-) a jak jesteśmy przy kalafiorze to co powiecie na brokuły, ja kiedyś nie cierpiałam bo zdarzyło mi się jadać sflaczałe i rozgotowane, dopóki mój małżonek nie zrobił ich jak trzeba, czyli wrzuca na lekko osoloną wrzącą wodę i nie gotuje tylko po kilku minutach zajadamy chrupiące. Nawet mój syn się przekonał ale dla niego koniecznie z bułką na masełku jak do kalafiorka

Jestem bylam u dentysty, troche sie tam naczekalam ale sie doczekalam.
Jak dentystka zobaczyla zeba to odrazu wiedziala ze bedzie bolalo
i dala mi znieczulenie ,mowilam ze jestem w ciazy ale ona mowila
ze mozna dac znieczulenie nic sie dziecku nie stanie a ja bez nie dalabym
rady.I miala racje bo jak dala znieczulenie to wiercila do jakiegos czasu az ja sie
zaczelam wydzierac,poczekala znowu kilka minut i zas powiercila troche
ale znow zaczelo starsznie bolec i dala mi tylko na tego zeba trudke,zeby moze przy
kolejnym wiercieniu juz tak nie bolalo i nastepna wizyta 28 kwietnia:-(.

Teraz pomalu schodzi mi znieczulenie i zas zeby zaczynaja bolec masakra ale
teraz dostane w kosc z tymi zebami ,ale trudno dla dziecka trza sie wycierpiec

Dzień doberek! W Poznaniu leje a ja miałam iść na zakupy bo lodówka pusta. Najwyżej zrobie jakieś kluski.
Wczoraj też zaczął mnie boleć ząbek, brrrrrrr. Mój dentysta nie poda mi znieczulenia bo za wcześnie i musze czekać a bez zastrzyku to mu gabinet zdemoluje :no:
Na szczęście nie wiem co to wymioty. Tylko tak mi jakoś byle jak, może to przez tą ponurake na dworze.
Miłego dzionka!

Ja slyszalam ze znieczulenie nie grozi dziecku ze jak sie je poda to to nie
wplywa negatywnie na dziecko

Mafa jest dentystka to bardzo prosze aby ona sie wypowiedziala na ten temat ?????????????????????

Hej dziewczyny, ja też mam ochote na truskawki i to od początku ciąży, narazie pocieszam sie mrożonymi z makaronem :);-)ale to nie to samo. Własnie wróciłam od promotora, cały czas mnie zbywał, wkońcu powiedziałam mu że jestem w ciąży i chce to pracę jak najszybciej skończyć. Będzie masakra, bo wymyślił sobie że musze iść do jednej z firm w każdym powiecie w woj. Warmińsko-Mazurskim. Zwiedze ładny kawałek polski, mam nadziej że będe sie dobrze czuła, żebym mogła prowadzić autko ;-)pozdrawiam.

magda_79 witaj wśród październikowych mamuś

dorota123.. w ubieglym roku po zatruciu zęba przez kolejny dzień mnie pobolewał ale do następnej wizyty ten cały "wkładzik z trutką" wytrzymał i było dobrze. Najważniejsze że ten pierwszy krok zrobiłaś, ja sobie w poprzedniej ciąży odkładałam wizyty u dentysty aż urodzę, potem "ciągle" karmiłam :) , byłam często niewyspana i nie do życia i została mi pamiątka w postaci braku trzech ząbków - zaniedbanie dosłownie z okresu roku

Z metką dałam sobie spokój, rzeczywiście jakieś mielone kotleciki na kanapki posmażę, a na to troszkę keczupu. A jutro naleśniki z malinami, truskawkami albo jagodami (z mrożonki niestety na razie :-p

Dziewczyny ale mi smaka zrobilyscie na truskawki ,tez juz ich sie doczekac nie moge :-)
a teraz ide zjesc saletke wczorajsza z tortelini :-) i chyba jak wieczorem M wroci z pracy
to go wysle po ryz i jagurt lub serek truskawkowy i se zrobie ryzem :-)

Mirabelka nio ja ogolnie chodze do dentysty juz 2 raz bylam w tej ciazy takze
z tym chodzeniem nie ma tak zle .Mam nadzieje ze dentystka z 2 malych dzieci wie co
robi i ze mowi ze jak znieczulenie nie szkodzi to ze ono nie bedzie szkodzic

Hej! Wrociłam z zakupów, portfel pusty ale lodóweczka przygotowana na zachcianki :) Po drodze zaliczyłam obiadek u rodziców - pyszne zraziki. Załadowali tez porcyjkę dla M więc nie muszę pichcić w garach.

Dorotka, ja poprostu zmienie dentyste na jakiegoś bardziej życiowego bo ile można zyć z bólem????

Hej! Wrociłam z zakupów, portfel pusty ale lodóweczka przygotowana na zachcianki :) Po drodze zaliczyłam obiadek u rodziców - pyszne zraziki. Załadowali tez porcyjkę dla M więc nie muszę pichcić w garach.

Dorotka, ja poprostu zmienie dentyste na jakiegoś bardziej życiowego bo ile można zyć z bólem????

Dobry pomysl ze zmiana dentysty :tak: ja na necie czytalam tez o znieczuleniach
i nie szkodza a pozatym moja dentystka juz kiedys powiedziala mi zeoni maja
bezpieczne znieczulenia ,dokladnie ilez mozna zyc z bolem.Ja choc bylam
u dentysty do nadal zyje z bolem :wściekła/y:.

Jakos tu pusto nikt nie pisze ???????/

Ja mialam powazna rozmowe z kibelkiem zjadlam zupe i zaraz jej juz w sobie
nie mialam ,a teraz nadlam mnie mdli :tak:

reklama
Do góry