reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
ANDZIA21 jak to czujesz już ruchy?twój suwaczek mówi że to13,3 tyg. To strasznie wcześnie.Jak to ty to czujesz ?
DOROTA1-9 no więc to jest tak.Normlnie jak nie jesteś w ciąży i idziesz do dentysty ,to za dormo przysługuje ci wypełnienie(plomba) tylko nie ta na światło ,a te wiążące chemicznie .Czyli evicrol który jest powiedzmy w kolorze zęba ,od kła do kła na przodzie i amalgamat od 4 do 8.To przysługuje ci też w ciąży jak psu zupa.Leczenie kanałowe normalnie (bez ciąży) na NFZ ,za darmo, przysługuje od kła do kła (przód) dalej jest to płatne.Ale jak jesteś w ciąży to państwo o ciebie zadbało i wszystkie zęby leczysz kanałowo na NFZ (za darmo!!!!).TO co w ciąży przysługuje ci też w okresie połogu.znieczulenie tutaj nie jest to jednoznacznie powiedziane ,chociaż uważam ,że przysługuje ono wszyskim do leczenia.Niektórzy lekarze nie chcą znieczulac ciężarnych, ale wierz mi to głupota.O wiele gorszy jest stres.Najbezpieczniejszy jest drugi tyrmestr.Znieczulenie dziecku nie zaszkodzi.Jak byś miała jeszcze jakieś pytania z chęcią odpowiem.

Oki to juz wiem ze nawet ja nie jestem w ciazy to przednie zeby na NFZ nawet
kanalowo mam za darmo:tak:.
U mojej dentystki w przychodni wypelnienie czyli plomba moze byc za darmo ale ona
jest tak ciemna wrecz prawie czrana jak popsuty zab ona wyglada ,wiem
bo mialam juz taka i nie wiem czy jak powiem
jej o plombie i kanalowym w innych zebach to czy zrobi mi je za darmo?

Mafa wszystkie będziemy świrować jak zostaniemy z Maleństwem sam na sam. Tak jak Czarna mówi, musimy się dotrzeć...sytuacja sie zmieniła dla Maleństwa i dla nas samych. W koncu oglądało nas 9 miesiecy od srodka.:-D

A ja dziewczynki bylam na dworze z wafel moim psem i jest pieknie na dworze :-)

Teraz gotuje wode na pyzy z miesem :-) i chyba je zjem na balkonie :-)

Gotuje rowniez wod na makaron tortelini z miesem i zrobie sobie pyszna salatke :-)
Po ugotowaniu tortelini trzeba czekac az wystygnie ,dodac pokrojone pomidory,
czosnek ( ja dodaje w proszku ) i majonez i wsio a pycha .Napisalam od razu
jak sie robi gdy ktos pytal :-)

reklama
Ten filmik moze byc niezły.KAKA82 dzięki za pociechę,każda mama musi przez to przejśc.opuszczam was chwilowo bo musze trochę odarnąc w domu.PA

Do góry