reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

A ja sie jeszcze poleniłam w łożku...poplotkowałam z teściową przez telefon i poszłam na zakupy...zachciało mi się frytek hihi

Macie też tak, ze jak sie robicie głodne to Wam słabo?? Mnie do tego głowa boli.

reklama
ANDZIA21 jak to czujesz już ruchy?twój suwaczek mówi że to13,3 tyg. To strasznie wcześnie.Jak to ty to czujesz ?
DOROTA1-9 no więc to jest tak.Normlnie jak nie jesteś w ciąży i idziesz do dentysty ,to za dormo przysługuje ci wypełnienie(plomba) tylko nie ta na światło ,a te wiążące chemicznie .Czyli evicrol który jest powiedzmy w kolorze zęba ,od kła do kła na przodzie i amalgamat od 4 do 8.To przysługuje ci też w ciąży jak psu zupa.Leczenie kanałowe normalnie (bez ciąży) na NFZ ,za darmo, przysługuje od kła do kła (przód) dalej jest to płatne.Ale jak jesteś w ciąży to państwo o ciebie zadbało i wszystkie zęby leczysz kanałowo na NFZ (za darmo!!!!).TO co w ciąży przysługuje ci też w okresie połogu.znieczulenie tutaj nie jest to jednoznacznie powiedziane ,chociaż uważam ,że przysługuje ono wszyskim do leczenia.Niektórzy lekarze nie chcą znieczulac ciężarnych, ale wierz mi to głupota.O wiele gorszy jest stres.Najbezpieczniejszy jest drugi tyrmestr.Znieczulenie dziecku nie zaszkodzi.Jak byś miała jeszcze jakieś pytania z chęcią odpowiem.

Macie też tak, ze jak sie robicie głodne to Wam słabo?? Mnie do tego głowa boli

ja jak jestem głodna to tak mnie skreca i sciska ze MUSZE COS odrazu przegryśc a jak jem to mi sie łapy trzesa jakbym alkoholiczka była:))

Mafa hmmmmm czyżby Pani stomatolog??????
Andzia21 faktycznie kolejna mamusia z tak wczesnymi ruchami. Chyba sie zaczne martwic ze ja mam kolejna ciąże i jeszcze nie czuje:(
Ppatqa ja kiedys tez tak prasowałam ale teraz juz na bierząco wieczorkiem aby na drugi dzień było:-p

a ja ugotowałm dziś jarzynową i mam tez na jutro:-p:rofl2::-p a dla mnie mam wczorajsze kopytka.

A ja mam dziś lenia:tak:

Po południu odwiedze siostrę i dzieciaki dadzą mi w kość;-)
Moja 3 latnia siostrzenica wymyśliła ostatnio, ze nie będzie jeść bo nie chce urosnać. A nie chce urosnać bo tylko małe dzieci mogą korzystać z nocniczka, a ona nie chce się ze swoim rozstać.

Moja 3 latnia siostrzenica wymyśliła ostatnio, ze nie będzie jeść bo nie chce urosnać. A nie chce urosnać bo tylko małe dzieci mogą korzystać z nocniczka, a ona nie chce się ze swoim rozstać.
świetne sie . Dzieci potrafią zaskoczyć i rozbawić. Niezła artycha rośnie:tak:

Można boki zrywać czasami...Niedawno się uparła, że che zamieszkać razem z moim M...coś w nim musi być bo jej starsza siostra przed naszym śłubem też mi wmawiała, że M się ożeni z nią bo ona go kocha, a miała wtedy lat 5 hihi

czarna to tak ,ale od razu uprzedzam ,że sadystką nie jestem.
A dziewczyny ,zwłaszcza już mamusie powiedzcie jak to jest jak się przychodzi z maluszkiem do domu.jestem troche przerażona bo wczoraj wyszła ze szpitala z maleństwem moja psiapsiułka.Cała ciąże miała przepisową,jak dzwoniłam od niej po porodzie to powiedziała ,że spodziewała się ,że będzie ciężej(to pierwsza taka opinia z którą się spotkałam), a dzwonię do niej wczoroj a ona ryczy jak bóbr.Powiedziwła ,że nad niczym nie panuje, nie ma pojęcia dlaczego dziecko płacze,nie spała praktycznie w nocy i to jakis koszmar.Co zrobic jak się przyniesie tego małego człowieka do domu???

Mafa dobrze jest jak ktoś moze być kilka dni z młodą mamą...to chyba jeszcze nadal hormony buzują i czuję się tą całą odpowiedzialność.
Ja bym chciała żeby mój M wział kilka dni urlopu po porodzie albo wziął opiekę. Niektórzy lekarze dają opiekę na żonę...ale wiadomo różni są lekarze i spotkałam się z różnymi opiniami.

Dla mnie to jedna wielka niewiadoma.No ale mówię sobie ,że w końcu jakoś ludzie te dzieci wychowują.To musi byc do ogarnięcia.Mam rację kaka82?

reklama
Mafa cieżko cokolwiek poradzić. Najważniejsze jest wsparcie i pomoc (męża , mamy, siostry kogo kolwiek). Przyjscie na świat dziecka to sa wielkieeee zmiany. A koleżanke moze poprostu wsio przerosło, ale to jest normalne. Takie maleństwo tez dopiero wszytskiego sie uczy i razem potrezebuja czasu aby sie nawzajem dotrzeć. Moze malutka potrzebuje ciągłego kontaktu (pierś, przytulanie) moze jest mu gorąco, moze ma odparzona pupcie(dosc czesto dzieci maja po porodzie) to wtedy bedzie szczypało. Moze wystarczy dobrze otulić kocykiem aby poczuło sie bezpieczniej jak w łonie. Nie wiem naprawde cieżko poradzic.
tak tez podejrzewałam;-) ze Pani stomatolog;-)
A to na taki relaksik ja to ogladałam kiedyś w TV świetna sprawa
W ŁONIE MATKI

Do góry