reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
helllo w sobote

Ja juz prawie mam mieszkanko posprzatane zostałą łazienka i sypialnia(ale M jeszcze śpi:-p) wiec postanowiłam zjeśc śniadanko oczywiscie z lektura BB:-D

dorotka1234.....
Ja mialam wczoraj od rana jaki taki gorszy nastroj i z poczatku sama nie
wiedzialam dlaczego i dopiero jak sobie pmyslalam jaka wczoraj byla data
to sobie uswiadomilam ze na 4 kwietnia 2008 mialam date porodu.
Wiecie co chyba moj aniolek moim zlym chumorem dal o sobie znac wczoraj
KOCHAM CIE ANIOLKU .
U mnie w tym roku w lipcu bedzie 10 lat i tez czesto sobie myśle jakby to było gdyby.... Ból jest jmniejszy ale z pamieci nigdy sie tego nie wymaże

helllo w sobote

Ja juz prawie mam mieszkanko posprzatane zostałą łazienka i sypialnia(ale M jeszcze śpi:-p) wiec postanowiłam zjeśc śniadanko oczywiscie z lektura BB:-D

Witam i ja w leniwy sobotni poranek.
O której czarna wstajesz, że juz posprzątane, ja co prawda byłam już na bazarku po bułeczki i dopiero zjedliśmy sniadanko, bo u mnie w soboty i w niedziele wszyscy jemy razem przy stole. Oczywiście w tygodniu nieda rady bo każdy o innej godzinie wraca. To chociaż soboty i niedziele mamy rodzinne.

Zapomniałam Wam powiedzieć że dziś jest 11 ROCZNICA MOJEGO ŚLUBU ależ ten czas leci. Mój M wyszedł a ja idę zrobić się na piękność :-D:-D:-D

MALUTKA bardzo mi przykro.Wie że to straszne.Mi też to się zdarzyło w zeszłej ciąży rok temu ,tylko w 10 tyg.Teraz na pewno czujesz sie okropnie.Wiem jednak ,że czas goi rany i najlepszym lekarstwem na ten ból jest wypłakanie i rozmowa ,rozmowa ,rozmowa.Trzymam za ciebie kciuki( bardzo mocno). NATUSIA ale ludzie to świnie(twoi pracodawcy)Mi też się wydaje że musisz nakłamac lekarzowi.Powiedz mu moze ,że robi ci się słabo ja k dlużej stoisz.A jak ci nie da ,to zmieniaj lekarza.Nie brak specjalistów na świecie.A co do prywatnego to uważaj żeby nie traktowł cie per noga bo jak jesteś pacjentką wszystkich to tak naprawde nikogo.

Chiara

To Wasza rocznica. Może być szczególną okazją do tego, by się zatrzymać i spojrzeć wstecz na to, co osiągneliście w ciągu Waszego małżeństwa. Jest to czas zarezerwowany na wspomnienia radosnych chwil oraz rozwiązanych problemów. To czas na podziękowanie Bogu za rozwój Waszej miłości i trwałości Waszego małżeństwa.

co do wstawania. Moja młodsza wstaje po 7:baffled: wiec robie je sniadanko nastepnie przebieram i biore sie za robote. Nie to sa to ajkeis wielkie porzadki ale takie ogarniecie chalupki (zamiatanie, kurze, mycie podług, gary i takie tam:-p) wiec jak dobrze idzie to 1,5 h i w miare mozna funkcjonowac;-)

Dziewczynki, ja wpadam tylko po to, zeby Wam powiedzieć, żebyście o siebie dbały, bo zbyt wiele z Nas mamuś październikowych, straciło swoje maleństwa:-( Cieszę się waszym szczęściem i naprawdę DBAJCIE O SIEBIE I SWOJE FASOLKI.
Pozdrawiam Was serdecznie!

cześć dziewczynki!
ja wskoczyłam znowu pod kołdrę. Moje maniunie śpi a ja chociaż spokojnie napiję się herbatki w Waszym towarzystwie.
majeczk02 ja dostałam nazwisko lekarza do którego mam się zgłosić. Sprawdzałam opinie na jego temat i nie spotkałam się z żadną negatywną! Dr Kraczkowski ze staszica. Jak będziesz chciała to prześlę Ci nr na priva. Przyjmuje na ułanów we wtorki i czwartki 17-20. Ja wybieram się do niego w przyszłym tygodniu.
A tak w ogóle to poleciła mi go moja gin z Łodzi -super babka. Szkoda, że nie mogłam jej ze sobą zabrać!:-(
malutka22 nie potrafię znaleźć słów na to co się wydarzyło. Bardzo Ci współczuję!
natusiaMA ten lekarz to jest jakiś nienormalny!!! :wściekła/y: Moja gin sama mi sugerowała, żebym poszła na zwolnienie jak dowiedziała się, że rzecznikuje dużej firmie... a tam stresów nie brakuje. W ogóle to jestem w szoku. Zmień koniecznie lekarza!
chiara1 wszystkiego najlepszego z okazji Waszego święta!!!! Następnych lat spędzonych w towarzystwie miłości, szczęścia, radości i zdrowiu!!
Miroslava1979 Myślę, że każda z nas dba o siebie z wielką starannością, ale sa pewne rzeczy, które dzieją się niezależnie od naszej woli :-(

Trzymajcie się ciepło w ten szary, bury dzień.
Muszę wstać i się ogarnąć bo chcemy pojechać na targi budowlane do lublina. Trzeba zacząć powoli sie orientować...:)

Witam. Postanowiłam też dołączyć na forum, tym bardziej że zawsze można tutaj coś się dowiedzieć, kiedy ma się wątpliwości.
Wczoraj byłam na drugiej wizycie u ginekologa, miałam robione USG, 11 tydzień, TP wyznaczony na 24 października. Widziałam główkę, rączki i serduszko:happy:. (USG dopochwowe, mąż też był przy badaniu:-))

Tylko martwi mnie to, że to już druga wizyta, a do tej pory nie dostałam skierowania na żadne badania, krwi, moczu itp. To chyba dziwne? Dostałam tylko jakąś kartę informacyjną dla lekarza ogólnego - ta karta chyba jest na wypadek ewentualnych wizyt w razie jakiejś choroby? Następną wizytę mam za miesiąc i teraz nie wiem co mam robić, iść jeszcze raz do ginekologa spytać się o skierowania na te badania? Lekarka nic nawet o żadnych badaniach nie wspominała na wizycie i denerwuje mnie to trochę, bo to chyba ona powinna mnie o wszystkim informować i pilnować. Tymczasem o badaniach dowiedziałam się z ulotek i z internetu:baffled:

reklama
czarna i beza dzięki, dzięki.

Witaj ivon.a mam nadzieję że się u nas zadomowisz. Co do badań to wizyty kontrolne są raz w miesiącu, wtedy lekarz Cię bada, przeprowadza rozmowę i daje skierowanie na badanie krwi i moczu oraz na inne jeśli jest taka potrzeba (wr, toksoplazmoza, cytomegalia, oznaczenie grupy krwi jeśli nie posiadasz itp.) oraz zleca usg.

Do góry