reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Kaka naprawde ja niechce nikogo tutaj urazić.
Chyba zakończe temat ale takie coś znalazłam:
Lekarze mówią , że zanim płód nie osiągnie ok 10 cm ( dł siedzeniowo- ciemieniowa ) czyli dł. całkowita ok 13 cm, fizycznie jest nie możliwe aby poczuć ruchy , ponieważ są tłumione przez pęcherz plodowy , wody płodowe, macicę , mięśnie brzucha, tłuszcz i dopiero skóra . Prostym sposobem na sprawdzenie czy to ruchy dziecka , czy wam sie zdawało jest to , że po poczuciu po raz pierwszy ruchów , potem czujecie je codziennie , z dnia na dzień coraz mocniej ! I w tedy nie można już tego z niczym pomylić

Wszystko zależy od budowy ciała mamusi i ruchliwości maleństwa.
Dobra kończe temat i obiecuje ze juz nie bedze sie wypowiadac w tym temacie:-p

reklama
A my bylismy w knajpie na obiedzie, potem na spacerku, chłopaki z dziadkami pojechali na lody. Wpadłam na chwilkę tylko zobaczyć co się tu dzieje, bo lecimy na 21.30 do kina. Pozdro i do jutra (dzieciaki chłopaki zostaja z dziadkami):-)

Witam w piękne niedzielne popołudnie.

Czarna moze i masz rację...za kilka tygodni na pewno Maluszek zacznie się ruszac tak, ze to odczuję i zobaczę czy uczucie było podobne. Gdyby to jednak była bardziej prozaiczna sprawa to cóż heheheh

W taką pogodę to mi zawsze humorek dopisuje. Wczoraj spędziliśmy z mężusiem baaaardzo miły wieczór...wcieraj oliwkę w mój brzusio i gadał ze swoim potomkiem hihi normalnie szok - on taki zawsze skryty a tu proszę:)

Witam i ja. Kaka 82gdzie taka piękna pogoda? U mnie szaro, buro i mzy deszcz, poprostu okropnie brrrrr:dry:. Ja dzis juz byłam na zawodach karate z moim starszym synkiem.Młodego z dziadkiem wysłałam do cyrku i lenimy się z M, bo przy takiej pogodzie to się nic niechce

Chiara ja jestem z wielkopolski - niebo bez chmurki i nawet słoneczko nieśmiało swieci:) Wyślę je trochę do Ciebie...

A ja już myślałam, że wszystkie się jeszcze wylegują w wyrku:laugh2:

Witam i w piekny dzionek;-)
Aż chce sie życ. My mamy w domku taki mały układzik z M. ze w weekend jedego dnia on dłuzej śpi drugiego ja. I włąśnie dziś miałam dłuzej pospac ale otworzyłam okienko i tak ptaszki mi spiewały (nie wspomne o krzykach i zabawach dziewczynek:baffled:)Wiec poleżałam godzinke i wylazłam z wyrka.

Dziś planuje jakies spacerki itp moze wypad do Hoplandu z malutka? Zobaczymy;-)

Ja jeszcze w koszuli biegam heh, wstawiłam pranko i ograniam chatę...M w szkole, wiec narazie sama sobie jestem...moze później też wyskocze na spacerek. Zamierzam upiec dzisiaj schabik i ziemniaczki:)

Miło się czasem tak polenić i nie gotować...na szczeście ja jeszcze codziennie nie muszę gotować. Niedługo mi się to skonczy:)

reklama
Do góry