reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

chiara1 wszystkiego najlepszego z okazji Waszego swięta, szczęśliwych lat życia razem
ivon.a zrób sobie badania wr, krew mocz i grupe krwi i koniecznie na następną wizytę zapisz się do innego lekarza, a jak masz jakieś zwierzątko to zrób sobie jeszce toksoplazmoze, prywatnie załatwisz to w dwa dni, a następnego możesz iść na wizytę, ale nie czekałabym na nią miesiąc...bo nie wiadomo jakie masz wyniki

reklama
Hej Dziewczyny.

Ja od rana miałam wizytację mamusi...pogoniła nas z łóżek o 9tej. Potem wspólne śniadanko i poszliśmy do miasta. Jakoś nic nie kupiłam - jestem królowa niezdecydowania. Potem weszłam do mamy na kawe i gofry:)

Pozdrawiam sobotnio wszystkie zapracowane mamusie:)

witam przyszłe mamuski !
Dzis czujemy sie w miare dobrze wiec próbujemy cos nadgonic z postami na karzdym forum, na staraczkach i na przyjaciólkach i oczywiecie tu tez :-) ale przy takich zaległosciach chyba mi sie nie uda nadgonic wszystkiego wiec postaram sie od tej pory byc w miare na biezaco

ivona.a witamy kolejna mamusie i zachecam do czynnego (w miare mozliwości) udzielania sie:-p Podpisuje sie pod tym co pisały dziewczyny zrób sobie sama badania, bo jezeli chodzisz priv do gina to i tak za badania płacisz:tak: I moze faktycznie rozpatrz zmiane lekarz.

Kaka82 ja bym drzwi nie otworzyła:-p(zarcik) Ale zazdroszcze tych gofrów i chyba sobie zazycze na ur. gofrownice bo mamusia za daleko mieszka aby pozyczać:-D

gusia80 najważniejsze ze samopoczucie lepsze. A jak mamusia ma sie dobrze to i dzidzia szczesliwsza.

A ja własnie pije kafke bezkofeinowa i zaraz sie legne na kanapie przed TV tylko najgorsze ze nic nie ma w tej telewizji:baffled:

Mama dała nam pół godziny na ubieranie...ciekawe co by powiedziała na ziecia paradujacego po domu w piżamie z namiotem w spodniach;-) gdyby wpadła całkiem z nienacka:-D

Wolnosc Tomku w swoim domku:-D

A ja dzis zaszalałam i własnie wcinam lody+brzoskwinki+b.śmietana+czekolada:laugh2::laugh2::rofl2:

Widzieliscie w TV o tych 5-cio raczkach???? Normalnie szok 5 dziewuszek:)))

Widziałam widziałam...nieźle. Tylko gratulować i życzyć dużo zdrówka.

A ja męża chyba po chipsy wyśle:)

Co do ruchów...2 dni tem leżę sobie na brzuchu i próbuję zasnać, zapadam w słodki sen i tak mi coś maźnęło z prawej stron brzucha...otworzyłam szeroko oczy ze ździwienia...i tak jeszcze 2 razy się powtórzyło.

Pytam sie mojego M podekscytowana co myśli na ten temat, a on na to że gazy mi w jelitach się przesówają:zawstydzona/y:

Kaka niechce wyjsc na jakas niby znawczynie itp ale naprawde mało prawdopodobne jest na tym etapie wyczucie maluchów . Moze i sie myle ale to jest takie wkrecanie i wczuwanie się. Z gazami M moze miec racje:-p
To jest jak z objawami wczesnej ciąży. Niby do terminu @ sie ma jeszcze tydzień a juz: mdłości, osłabienia huśtawka nastrojów i wieleeee różnych objawów a pózniej roczarowanie bo to fałszywe przyszła @.
Jak się w coś wierzy to jest wszystko możliwe.

Fakt Zawadka jest fenomenem (sama sie przyznała) i Gratuluje jej tego doznania w tak wczesnej ciązy. Co niezmienia faktu ze i tak dla mnie jest to nie możliwe.;-)
Przepraszam ale takie jest moje zdanie

Ok spadam malutka kąpać;-)

reklama
W mojej ksiazce piszą, że niby można odczuć między 14 a 26tyg, a najczęściej między 18 a 22tyg. Jak już poczuję to będę wiedziała czy to to:) to było to czy jednak gazy.

Wyganiam młodego do sklepu po czpisy i colę - super zdrowa dieta dla maluszka. Raz nie zawsze.

Do góry