reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Ula, ale masz cudną córę! 5h w dzień i cała noc...
A na uszka nic nie robimy. Czasami się stresuję jak małą karmię, że leży na zawiniętym.

Dorotka Tuśka śpi tylko na boczku- prawym lub lewym na zmianę, na plecach rzadko. Ale tył głowy ma całkiem wyświechtany:-)

Asiu, avatarek śliczota:tak:

Moli, no to szykuj się na przegadane dni- ja już tak nawet na spacerach jak nawiedzona idę i " gu!", "ga!" "gugli, guli" ale sąsiedzi się nadal kłaniają więc pewnie wszystko w normie:rofl2:

Tuśka kipnęła przy papu. Idę stosować pieluchowy manewr i... dobranoc.:happy:

reklama
Ufff... co ja się mam z tą Mariczką... twarda zawodniczka - wieczorem ją ululać to trzeba miec anielską cierpliwość... zasnęła przed 23 dopiero

Śpi tylko na plecach, na boczku tylko czasem jak zaśnie przy cycu. Uszka też jej poprawiam jak się zawiną, bo się stresuję - takie zboczenie mam chyba.

Dobrej nocki Mamki

Małaulka- No to masz w domu małego śpiocha :-).
U mnie jak Niunia tylko zamknie oczy w dzień, to zaraz lecę ze sprzątaniem i praniem ;-),bo nigdy nie wiem ile potrwa jej drzemka ;-).

Blond_20- Piękny avatar :tak:.
Jeśli chodzi o spanie, to zawsze układam małą na boczku. Zastaje ją później, albo w pozycji na pleckach, albo przekręconą na drugim boku :-p.

No i kolejny dzień za nami..
Młoda usnęła mi jakieś 10 min. temu, choć jak zwykle musiała się swoje namarudzić.. :baffled:Dziś większość czasu spędziła z Tatą :tak:, a ja mogłam się w końcu trochę odchamić ;-).No i muszę się Wam koniecznie pochwalić :-)! Od 3 dni, nie podaje Majce lekarstwa i o dziwo WYPRÓŻNIA SIĘ sama i to raz, bądź dwa razy dziennie :-):-):-)!!! Jestem pewna, że to dzięki nowym posiłkom, wszystko się ładnie uregulowało :-D. Aż mam ochotę skakać ze szczęścia :-).

Witam weekendowo!!! My juz na nogach od 6,20 synus od rana rozrabia. Co do snu to nasz spi bardzo mało dwa razy dziennie po jakies godzince. Za oknem słoneczko wiec zrobie troszke w domu i ide na pacer bo wtedy chwila wytchnienia nie wrzeszczy nie wierci sie i jest oki.

Dorociu ja wiem ze kaszka jest ryzowa ale niestety moj smyk nie moze nic co jest z ryzem wiec został nam tylko kleik kukurydziany.
Miłego dzionka dla wszystkich mam i buziaki dla pociech:-)

Witam
dzieki dziewczyny:tak:
Agamir dlaczego ryzu nie moze?moj maly tez 2 godziny w dzien spi:-(
my na 10 do lekarza na kontrole idziemy. ciekawe czy maly juz zdrowy....i kiedy bedziemy mogli gdzie s wyjsc bo dzisiaj 10 dzien jak siedzimy w domu:wściekła/y:normalnie wariuje juz
a co tu tak pusto?wszystkie spia?moj sie obudzil o 7 i dalej ni cholery spac nie chcial:baffled:probowalam nawet pieluche na oczy ale to go tylko wkurzylo:-pbo on nie lubi jak mu cos czola dotyka.chyba mysli ze to czapka.no i oczywscie placz i sam sobie sciagnal

CZesc Bondi Antos nie moze ryzu bo ma za duzo fosforu w organizmie i jego organizm kumuluje fosfor wiec nie moze nic jesc co z ryzem a jak ja karmiłam to ie mogła sama jesc.
Widze ze Twoj mały tez nie lubi czapki jak sie ubieramy na spacer to w chwili załozenia czapki jest krzyk ryk i koszmar. Pozdrawiam i miłego dzionka. Mam nadzieje ze mały zdrowy i bedziesz mogła isc na spacer

Nie śpią, nie śpia tylko czytają zaległości;-)

Hania juz na nogach od 6tej ale już znowu śpi...na brzusiu naturalnie;-)
A ja spijam kawkę i wszamam ostatnie delicje. Noc ok. W sumie tylko o 2 giej pobudka na mleczko ale w miedzyczasie kilka pobudek pt. wypadł mi smok mamoooooooooo.
Zastanawiam sie czy na spacerach też nie kłasć Małpicy na brzuchu...moze nie będzie ryczec?? Mój brat ponoć tak jeździł jak był mały;-)
Blond Avaterek super;-)
Widzę , ze i Czarna zmeniła foto w podpisie...Niki obcieła włosy??

Dzień Doberek!
Nocka spokojna, Iza odpadła już a trakcie niesienia do łóżeczka ok 21 i spała do 8 z 1 przerwą na cyca. Jak ja się cieszę, że te nocki takie spokojne.
U mnie dzisiaj ostatni dzień walki z projektami i mam nadzieję, po jutrzejszym egzaminie ferie! hihi... już dobrych parę lat nie miała "ferii" ;-)

Miłego dnia!
Będę tu wpadać, coby się od nauki migać :-D

Hej dzieczyny!!My już dawno nie mięliśmy takiej nocki:-(mały obudził si koło 2 z takim krzykiem,znowu bąki,kolka:-(Już od jakkiś dwuch tyg.nie było ich,a tu?!Zastanawiam się od czego,w sumie wczoraj dodałam trochę curry do piersi,może od tego?A do tego jakieś krostki wyskoczyły mu na brzuszku,lekko na rączkach i nóżkach,nie są czerwone,ale tak jak jakaś kaszka wyglądają i są szorstkie,czy to potówki czy jakieś uczulenie?Do lekarza próbuję się dostać,ale dopiero we wtorek nas przyjmnie,tylko pilne dzieciaczki...Nawet chyba nie chciałabym tam iść,bo poodbno grypa szaleje i nie chciałabym mieć kontaktu z choraskami...Mam nadzieję,że to nie początki atopowego,bo się załamię...Mama atopik i synek atopik?!NIEEEEEEEEEEE!!!!!!!!Macie jakiś pomysł na tą kaszkę?Może kąpiel w krochmalu albo w nadmanganianie potasowym?W sumie,to kąpiel dopiero jutro,bo mój M idzie dziś po pracy na piwko,a ja sama nie dam rady go wykąpać:-(

reklama
Witam i ja.
Dni lecą, luty już prawie w połowie ;-) niedługo marzec ... wiosna za pasem.

Malenko u nas z nockami podobnie i oby tak było a nawet przesypiane już całe bez pobudki w nocy a raczej nad ranem między 3.00 a 4.00

Oki ja też uciekam cosik porobić w domku a później na spacerek.

Do góry