reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

U nas tez spanie tylko na pleckach- kilka razy zasnął na boczku, ale preferuje plecki... A o brzuszku to mozna śmiało zapomnieć- nie ma szans najmniejszych!!! Ani na chwilke nie pozwala się tak położyć :p

reklama
Widze ze nie tylko moj łobuz nie chce spac na brzuszku zazwyczaj spi na boku lub na pleckach. Własnie zasnął i moze pospi do 2.
DOROTA ty dajesz kaszke do mleka jaka to kaszka? Bo ja patrzyłam i u mnie sa tylko kaszki mleczne nie ma samych kaszek wiec pytam?

Dziewczyny ja wymiękam. Tuśka się zaczęła budzić i oczywiście z rykiem (ja nie wiem co ona z tym ma). Wpadłam na genialny :tak:pomysł i położyłam jej pieluchę na łepetynę. Tetrową. Ryk umilkł w dwie sekundy, mała sie powierciła, powierciła i leży jak taka mumia: na dole kocyk, rączki wzdłuż, na górze pielucha. Uchylam rąbka pieluchy podglądnąć czy śpi, a ona do mnie łup! Uśmiech jak z obrazka. Następnym razem jak się zacznie drzeć - pod pieluchę.
A teraz będziemy testować matę:-D

evelajnajak to czytałam przed chwilką,to z M sikaliśmy...nie tak danow wpadłam też na ten sam patent i skończyło się tak samo ghihih Te małe cwaniaki wszystkie patenty nasze rozpracowują...a jak zobaczysz na koniec uśmiech,to jak tu się gniewać...cała złość i bezsilność przechodzi ghihihi;-)

Widze ze nie tylko moj łobuz nie chce spac na brzuszku zazwyczaj spi na boku lub na pleckach. Własnie zasnął i moze pospi do 2.
DOROTA ty dajesz kaszke do mleka jaka to kaszka? Bo ja patrzyłam i u mnie sa tylko kaszki mleczne nie ma samych kaszek wiec pytam?

Ja mam NESTLE kaszka ryzowa z bananami Nie ma tam mleka i pisze na niej ze mozna podawac dzieciom uczulonym na mleko Musisz szukac tak gdzie nie ma slowa MLECZNO ......:tak:
SAMA KASZKA RYZOWA Z BANANAMI LUB Z CZYMS INNYM :tak:

evelajnajak to czytałam przed chwilką,to z M sikaliśmy...nie tak danow wpadłam też na ten sam patent i skończyło się tak samo ghihih Te małe cwaniaki wszystkie patenty nasze rozpracowują...a jak zobaczysz na koniec uśmiech,to jak tu się gniewać...cała złość i bezsilność przechodzi ghihihi;-)

My w ciagu dnia tak się bawimy w "A kuku!!"- też sa usmiechy pełna gębą :)

Mały nie spi jak zwykle od spaceru, szaleje. Ja mam już posprzatane. Nie lubie jak M jewdzie z towarem:(, ale trudno się mówi. musze pokombinować z pieluszką bo smoka nie chce dalej, raz udało mi się mu dać i cyckał przez chwile to aż nagrałam na kamera i zdjęcia porobiłam niech ma jakieś ze smoczkiem:). Na ile wychodzicie na spacer bo ja się staram na 3 h, ale czasami po 2 h jest ryk

U nas też 1-1,5, ale w miedzyczasie schładzam sypialnię i potem sobie śpi bez rozbierania czasem jeszcze ze 2 godzinki.

Magdzia dzięki.
Ale wstyd:-p:zawstydzona/y:
ja też nie wiedziałam z tym Live

moj wogole tez nie spi na boku tylko na pleckach z raczkami w gorze;-)
dziewczyny juz pytalam ale jeszcze raz :ktorych huggiesow uzywacie?
ja piwkuje i gadam z kolega na gg a maly spi;-)
jutro do lekarza rano wiez za godzinke tez pewnie bede sie kladla

Moja też tak tylko. Jak to M. mówi: na Apostoła :tak:
Na początku kładłam na boczku, ale mi ortopeda powiedziała, że to niedobre dla bioderek i jak się nie ulewa to kłaść na pleckach. Jak umie sama głóką kręcić to nic się nie stanie złego.

ULU mojej nie odstaja uszka wiec nic z tym nie robimy :-) No to masz spiaca krolewne w domu :-)
NATUSIA i ja nie odrazu wiedzialam o co chodzi :-)
ASIU ja mam hugies i az zaraz sprawdze jakie :-)

Ja bylam z M dzis na zakupach bo w niedziele chrzciny Jejku nie bylo nas 2 godziny a ja sie juz tak stesknilam za Oliwia Ja nie wiem jak ja wyrobie 12 h w pracy a z dojsciem i powrotem to bedzie ponad 13 h :-( Kurcze w takich momentach mam ochote nie wracac do pracy :-(
Kurcze prawie nic nie kupilam i 70 zl wydalam Do jedzenia zamawiamy catering i 220 zl to jedzenie nas bedzie kosztowalo Jeszcze musze ciasto kupic Jejku taka impreza u nas dosc kameralna a tyle kasy :-(
Niunia juz ukapana Pojadla 170 ml nutramigenu z kaszka bananowa :-) I M ja wlasnie teraz uspal Ale po kilku minutach byl zas ryk Ale zas ja uspokoil i narazie spi Ciekawe jak dlugo :-)

Ja umylam okno i troche posprzatalam w domku 2 prania zrobilam Jutro dalszy ciag porzadkow :-)

Ja też się martwię chrzcinami. Chrzcimy 21go w sobotę, bo mój wujek jest księdzem i on bedzie odprawiał. Będzie tylko : moi rodzice i chrzestni oraz Jacka rodzeństwo z rodzinami z tego "tylko" robi się 20 Osób!
A jedzenie robię sama, bo mi szkoda na catering. TRochę teściowa może pomoże.

Moja nawet głowki nie położy jak jest na brzuszku...

My w ciagu dnia tak się bawimy w "A kuku!!"- też sa usmiechy pełna gębą :)

U nas to się nazywa: "Nie ma dzidzi - jest dzidzia" :-D

Dziewczynki a zapobiegacie jakoś żeby dzieciom się uszka odstające nie robily?? bo u nas Lence bardzo sybko zaczęły "odstawać" i teraz caly czas jest w czapeczce i już jest ok:tak:
hmmm kiedys tez tak wariowałam ale będąc w ciąży z Samim był program o tym i okazało się że jeżeli dziecko ma miec odstajace uszka to bedzie miało bo to jest już w genach tak jak kolor oczu czy włosów. Nie mylic tego z niekształceniem uszek:tak::tak:
moj wogole tez nie spi na boku tylko na pleckach z raczkami w gorze;-)
dziewczyny juz pytalam ale jeszcze raz :ktorych huggiesow uzywacie?
ja piwkuje i gadam z kolega na gg a maly spi;-)
jutro do lekarza rano wiez za godzinke tez pewnie bede sie kladla
ja mam haggisy classic śliczny avatarek
Asia fajny avatarek, ja układam małą zawsze na boku bo boję się żeby się nie zadławiła, ale ona i tak zawsze potem śpi na plekach
mój tez zasypia na boczku a potem spi na plecach:rofl2:

A nasz szkrabek nie chce spać,oczy ma czerwone ze zmęczenia,tak go dziś powoziliśmy po Gdańsku,potem jeszcze spacerek...ja się zmęczyłam tym dzisiejszym dniem i chyba zaraz idę lulkać,a Miki wogole,co za dziecko?!skad on ma tyle siły??leży w łóżeczku i gapi się na swoją Farmę na ścianie i tylko mruczy i gada...ostatnio buzia mu się wogóle nie zamyka...

reklama
Dziewczynki a zapobiegacie jakoś żeby dzieciom się uszka odstające nie robily?? bo u nas Lence bardzo sybko zaczęły "odstawać" i teraz caly czas jest w czapeczce i już jest ok:tak:

małaulkaNa to,to chyba nie ma rady...Ja mam całe życie mega orbitalne uszy,chociaż moja mama rzekomo zakładała mi czapeczkę...mój tata jak był mały też miał odstające uszy,tylko że jemu przeszło a mi nie i bardzo chciałąbym je zoperować,moja siostra też miała i też jej przeszlo...marzy mi się króciótka fryz...ehhh Ale nie martw się,pewnie to tylko chwilówka...

Do góry