reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Witam dziewczyny :biggrin2: (bo nawet się nie przywitałam)
nockę dzisiaj miałam ciężką bo mała w ogóle nie pozwoliła mi się wyspać :-(
musiałam wstawać do niej w nocy co 2h a nad ranem juz co 5min. :wściekła/y:

a poza tym najpóźniej dzisiaj powinnam dostać @ i narazie się na to nie zapowiada... :-:)dry: brzuch mnie od jakiegoś czasu zaczął dziwnie boleć ... w dole i po lewej stronie (ale to nie ten ból na @)
ehm 3lutego idę do gina ... zobaczymy co się ze mną dzieję :confused:
mam nadzieję że to nie kolejna ciąża bo chyba się załamię :no:
(nie dałabym sobie rady z dwójką małych dzieci)

reklama
No wąłsnie u mnie tez już powinna być @ ale nie ma...tłumaczę sobie, ze po porodzie mógł mi się cykl wydłużyć...mam nadzieje.

Dzień Wam dobry!

Czesc u nas nocka u nas okropna Oliwia usnela o 22,30 Ja poszlam spac o 23,30 a o 1 juz byla pobudka pozniej o 3,15 5,40 i o 7,40 czyli regularnie co 2 godziny bylm na nogach Teraz chodze do tylu:baffled:Oliwia lezy i zajmuje sie soba
Pogoda do D...

Ja mialam isc dzis z mala do szefa ale ze jest zimno przynajmniej narazie to nie wiem czy nie poczekam na mame i pojde bez oliwi Zobaczymy jaka bedzie pogoda:rofl2:

U mnie nocka też niespokojna. O północy ból brzuszka. O 3 karmienie (czego już dawno nie było) i od 7 nie śpi...
A ja muszę pracę przejściową do magisterki pisać i nie mam jakoś weny...

Aaniu wit D faktycznie jest na receptę.

Ja podaję zgodnie z zaleceniem pediatry CebionMulti. Kropelki multiwitaminowe bez recepty. One mają też witaminkę D w odpowiedniej ilości.
A K już skończyłam podawać.

Witam piątkowo, praiwe łykendowo;-)

U nas pogoda taka sobie. Raczej barowa. Hanula dalej marudna. Oj zęby maszerują...no bo co innego??

Wczoraj znowu był ryk na spacerze ale się uspokoiła i zasneła. Daje jej czopiki i smaruję dziasełka maścią. Pomaga na chwilkę...

Właśnie sobie wyobraziłam "maszerujące zęby" :-)

No i Oliwka nam sie starzeje;-)

U nas różnie ze spacerami. raz lepiej raz gorzej. Czekam na wiosnę;-) to mniej będzie ubierania.

Oj biedna STARA Oliwka!

No wąłsnie u mnie tez już powinna być @ ale nie ma...tłumaczę sobie, ze po porodzie mógł mi się cykl wydłużyć...mam nadzieje.

Coś te @ się spóźniają. Najpierw Wesolutka, teraz Wy...
A ja jeszcze żadnej nie miałam i jakoś nie tęsknię :-)

U nas śnieżek prószy - będzie fajny spacerek :tak:

Miłego dzionka!

Dzien dobry :-)
Za oknem piekny snieg, a my tez nie mamy folii na gondole wiec poki co zostaje siedzenie w domu :(
Ja tez jeszcze nie dostalam @ po porodzie - ciekawa jestem kiedy to nastapi bo w sumie karmie piersia juz tylko czesciowo (ok 3 razy na dobe - mialam troche 'przygod' zdrowotnych pod koniec roku - pobyt w szpitalu itp i nie udalo sie utrzymac w pelni pokarmu)
W srode bylismy z Wojtkiem na szczepieniu - od tamtej pory daje troche popalic - zdecydowanie szybciej niz zwykle reaguje placzem, jesli cos mu sie nie podoba.. No i ogolnie marudek sie zrobil ;) mam nadzieje ze to szybko minie

Kaka przecież musisz poczekać na mnie :-) zobczysz, ze razem dostaniemy ;-)
mojemu chyba tez zeby ida. uwielbia jak mu dziasla palcem masuje. Jak tylko widzi moja reke w poblizu swojej buzi, to otwiera dziobek jak ptaszek :-)

Dziewczyny nie martwice sie po tych porodach to chyba nasze okresy w cały swiat ja sie doczekałam to i wy się doczekacie.

Dziewczyny mi tak włosy wylaża normalnie jakbym chemie brała że zatkał się zlew i kabina prysznicowa normalnie są wszedzie fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Dorotkono Jagunia długo siedzi w łazience rozebrana bo wtedy jest najszczęśliwsza i sie pieścimy:)
Wczoraj nie wiem co jej sie stało tak marudziła wieczorem to ją uśpiłam a ona tak spała że zapomniała o kąpieli i wziełam ją na śpiocha na przewijak i ją tam obudziłam i po kąpieli poszła spać zjadła na śpiocha 21:30 i spała do 4 o 2 już sie kreciła ale dałam smoka i zjadła o tej 4 i dalej poszła spać do 7 wiec super nocka.Mi sie wydaje że ona tak śpi jak jest taka ponura pogoda.Chyba muszę z nią do angli wyjechać:p
Magda to te twój mąż nierozsądnie myśli to jak będziecie kupować auto czy tam zmieniać to będzie patrzył na kolor samochodu czy no to jakie to auto ile pali itp?
Magda ty mieszkasz gdzieś koło łodzi ja tez z tamtąd pochodze a K mam z Częstochowy dlatego tu mieszkamy ale często bywam w łódzkim bo mam tam rodzinke.Dokładnie z kąd jesteś jeśli można wiedzieć?
Dorotko to fajnie że taka tania ta opiekunka
GRATKI DLA OLIWCI STARUSZKI
Moja Jaguśka właśnie zjadła prawie cały słoik zupki.Tak jej smakowało a jaka szczęśliwa przy tym.
Co do tego brzuszka to ja ją kłade tak 3-4 razy dziennie ale ona pięć minut i ryk wszystko ma na pięć minut samolot też:)
Buśka dla was
My dziś na spacer nie idziemy bo ja muszę sie uczyć i brzuszke mnie b boli od okresu.
Po czym poznać że ząbki idą?

CZesc dziewczyny witam piatkowo, Widze ze doszły nowe mamusie bardzo serdecznie je witam i pozdrawiam. Niezbyt czesto zagladam bo mam mało czasu jak pewnie kazda z Was . Mały rosnie nam i kłoci sie z nami tak ze słychac go w całym mieszkaniu. Antos ma 4 miesiace u 3 dni jest coraz słodszy z kazdym dniem a to moj szkrabekZobacz załącznik 112101

Witam się i ja :-)!
Minisia przykra sprawa z rodzicami :-(
Magdasf ja też bym była zadowolona z takiej propozycji. Może da się M urobić.
Dorota całusy dla Oliwi. Powodzenia na rozmowie z szefem. A ta opiekunka to rzeczywiście "okazja"
Martynka najlepsze imieninowe :tak::tak::tak:

A u mnie zapowiadało się tak fajnie z pogodą. Taki gęsty śnieg zaczął padać. Za chwilę patrzę i już po wszystkim. Teraz taki ziąb się zrobił więc nigdzie nie wychodzę. M rano zrobił zakupy więc nie muszę.
A wczoraj spędziłam miły wieczór. Spotkałam się ze znajomymi z pracy. Między innymi z koleżanką, która czeka na bliźniaki - chłopca i dziewczynkę więc mam komu przekazać mój odzieżowy dorobek dla maluchów. M już się wkurza, że garaż trzeszczy :baffled:, bo jeszcze po Martynie trochę zostało ;-).
A Bartek obudził się o 3 więc miło i pospał do 7, bo siostra dłużej nie dała :baffled:
Miłego dnia Mamusie!

reklama
Hej Mamuski

Jestem i żyje. Powoli wychodzimy na prostą (bynajmniej liczę na to) Normlanie nie pamiętam kiedy byłam tak chora:szok::szok::szok: Mamy jeszcze jakieś tam pozostałości. Typu resztki kaszlu i kataru ale jest ku poprawie. Jak na razie mały nie załapał i ja jak głupia się łudzę ze może jednak niezałapię ale znając moje zezowate szczęście to nie wiem co mnie czeka jutro czy pojutrze. Do tego dostałam wcześniej @ więc czuje się jeszcze gorzej. Niby nic takiego bo wirusówka ale normalnie mam dość:angry::angry::angry::angry::angry:
Przez te wieczne przeziębienia w moim domku zycie ze mnie uszło i nic już mnie nie cieszy. Dlatego tu nie zaglądam bo po co mam się użalać. Ludzie mają większe problemy Ja się dziwie ze mój M jeszcze ze mną jest:-:)-:)-:)-:)-( tak zrobiłam się pesymistyczna:-:)-:)-(

jak znajde czas to was poczytam
Wesolutka dzieki za sms-ka;-)

Do góry