reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Witam piątkowo.
Pada śnieg i zrobiło się ... biało.

Mam spacer w planach, bo lubię jak płatki śniegu wirują wokół mnie.

No i już 3,5 miesiąca za nami - ależ leci ten czas ... a mnie się czasem wydaję, że stoi w miejscu ;-)
Nocka przespana z jedną pobudką o 2.00 i teraz młody śpi a ja klikam bo dorwałam się do kompa hehhehe.
Kawusia i kanapeczki już prawie w moim brzuszku.

Idę poczytać dalej.

Na odp wątku zamieszczę malucha zdjęcia.

reklama
Kate - ten Emoilum (płyn i krem) są specjalnie dla Maluszków?? Poprosiłam wczoraj w aptece krem Emolium dla dzieci, ale kobieta powiedziała, że w ogóle nie ma czegoś takiego. I nie wiem czy faktycznie nie ma, czy tylko ona tak myślała (poprosiłam o witamine D to też mi powiedziała, zże tylko na receptę i nie ma innych, ale znalazła w koncu)...
Dorotka - u nas też nocka kiepska... od dawna było OK< ale ostatnio Szymkowi coś się poprzestawiało !! śpi popołudniu, a później grasuje do 23, a wczoraj nawet do 24 !! nie płacze, ale chce sie bawić, gadać... później 2 pobudki w nocy na jedzenie i wstaje ok 7 !! !! masakra !!

Witam piątkowo, praiwe łykendowo;-)

U nas pogoda taka sobie. Raczej barowa. Hanula dalej marudna. Oj zęby maszerują...no bo co innego??

Wczoraj znowu był ryk na spacerze ale się uspokoiła i zasneła. Daje jej czopiki i smaruję dziasełka maścią. Pomaga na chwilkę...

U nas na spacerkach nie ma raczej płaczu za to w domku cały czas łapki w buzi są.
Muszę kupić jakiś żel na te swędzące dziąsełka.
Aż mi szkoda małego przez to bo taki marudny.

czesc dziewczyny

ja sie dziś nie wyspałam i oczyska mam zmęczone, Laura buszuje od 6 rano. Planów na dzien brak. No może prasowanie powinnam zrobic:baffled: Dziś będzie LB:-):-)
Sprzedałam już wózek, w sumie nieoczekiwanie i przypadkowo ale z Lili to kawał baby i podjerzewam do kwietnia maaaax by zmieściła sie do gondoli a do polandii i tak byśmy go nie brali więc luz. Aa i kupopiłam wreszcie kiece na chrzest, potem pstrykne fote.
Jaaaaaa jakiego mam dziś lenia................................................
Czarnej nie widać, Asi nie widać, pełno "nowych", maaatko, co tu sie dzieje.......

Dzien dobry...Jak patrze za okno to szlag mnie trafia....Ja chce cieplo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U nas nocka jak zawsze czyli ok, zoska troche pokasluje, zaraz nafaszeruje ja czosnkeim, cale szczescie ze lubi go jesc.

Kaka to gdzie ty kobieto pracujesz ze takie perelki do ciebie przysylaja;-):-D Albo lepiej nie pisz ahahahahaha:-D

Ja dzis musze napisac cv, moze udami sie znalesc prace na soboty iniedziele, bo innej nie biore pod uwage, albo to albo bede siedziala w domku z malym.

A nie napisalam wam, moja mama jak bylismy u nich, dala nam propozycje. My sprzedamy mieszkanie, kupimy im u nich w miasteczku male 2 pokojowe mieszkanko a oni przepisza na nas dom....I wiecie co moj slubny na to....jemu sie dom nie podoba....Wczoraj znowu sie scielismy na ten temat, poprostu nie wiem jak nie mozna skorzystac z takiej okazji!!!!!!!Prace by tam mial, nawet zmieniac firmy by nie musial, tylko zamiast na woj. lodzkie, bylby serwisantem na slaskie. I to nie to ze on nie chce sie przeprowadzic, bo juz kiedys chcielismy kupic domek niedaleko moich rodzicow, jemu sie poprostu moj rodzinny dom (budynek;-)) niepodoba...rece opadaja.

a opcja przebudowy czy rozbudowy nie wchodzi w grę?

Jonson uczula, myślałam, że wszyscy już o tym wiedzą (żarcik) ;-):-p Ja używam nivea, a do buzi krem emolium - rewelka.

hej dziewczyny:-)
wiem ze ten temat byl juz na jakims pazdziernikowym forum ale nie chce mi sie szukac wiec mam pytanie jakie kosmetyki uzywacie dla dzieciaczkow ??:confused:

hallo !!!
ja tez tu jestem ...
czy nikt mi nie odpowie ?? :crazy: :-(
kate dziekuje za odp.

a konkretniej chodzi mi o kosmetyki z johnson'a czy ktoś je używa i czy bobaski wysypki po nich nie mają ??

Misia, ale w czym masz problem bo nie rozumiem? sądzę ze w przypadku kosmetyków bez sensu sugerować się opiniami bo każde dziecko ma inną skórę a skoro nakupowałaś takie kosmetyki to pewnie ich używasz a co za tym idzie widzisz jak skóra twojego dziecka na nie reaguje- jak nic sie nie dzieje no to chyba dobrze a jak ma reakcję alergiczna to trzeba zmienić...:confused:

Moje dzieci, alergiczne, tylko Johnson a "top to toe" najlepszy do kąpieli a z kolei nivea tragiczny w skutkach...

reklama
No i Oliwka nam sie starzeje;-)

U nas różnie ze spacerami. raz lepiej raz gorzej. Czekam na wiosnę;-) to mniej będzie ubierania.

Do góry