reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
No i Oliwka nam sie starzeje;-)

U nas różnie ze spacerami. raz lepiej raz gorzej. Czekam na wiosnę;-) to mniej będzie ubierania.

Uśmiałam się z tego pierwszego zdania.

Oj ja też na wiosnę czekam.

Jusyteczko czekamy na focie.

Uciekam się ubierać i wychodzimy na spacerek - trza jakieś zakupy zrobić.
Do popołudnia.

MADZIU dzieki :-)
KAKA a jakie czopki podajesz?

Skad ja mam wiedziec ze to marudzebnie to na zabki Moja tez strasznie pcha piastki do buzi

Oli drzemie wiec lece zjesc sniadanie Juz sie z mama umowilam ze do szefa pojde sama Chyba ze G wroci z pracy to pojde z nim bo jego tez szef wolal Kurde czuje sie jak na dywaniku u szefa

Wczoraj dostalam namiar na fajna nianie i podobno nie droga Pozniej do niej zadzwonie Ale jak tak soebie nad tym myslalam to nie bedzie az tak zle bo ja ide do pracy jakos z 15 razy na caly miesiac Z tego troche bedzie nocek wiec Oli bedzie miala z kim zostac M i mama :-)
A na dniowki musialabym kogos do niej wolc a dniwek bede miala maks 10 ale mysle ze bedzie ich kolo 7 lub 8 wiec chyba majatku nie zaplace Podobno ta babka brala 500 zl za caly miesiac ale podobno zeszla z ceny a jakby do mnie przyszla maks 10 razy to moze ze 300 zl jest starcza Nie wiem zapytam ale te 300 zl to bym jeszcze dala to by mi sie oplacilo :-)
Kurcze ale szczerze to nie wyobrazam sobie pojscia do pracy Dzis ide do szefa wiec moze czegos sie dowiem

MAGDASF no rece opadaja hihi Moze jeszcze swojego M namawiaj moze sie jeszcze da przekonac :-) 3 mam kciuki :-)

KAKA ja tez sie usmialam z tego ze Oliwka sie nam starzeje :-)

MADZIU milego spacerku ja PoJDE POZNIEJ na jakis niedlugi spacer :-)

U mnie tez bialo a tez jak zawsze uwielbiam zime tak wolalbym juz wiosen

Justynka ja tez nie wyspana a lenia mam zawsze :-)
czekamy na foty choc ja je sbacze dopiero za pare dni bo net mi mowli i zdjecia nie chca sie otworzyc Ale jak pozniej bede miala duzo do ogladania hihihi

Kate - ten Emoilum (płyn i krem) są specjalnie dla Maluszków?? Poprosiłam wczoraj w aptece krem Emolium dla dzieci, ale kobieta powiedziała, że w ogóle nie ma czegoś takiego. I nie wiem czy faktycznie nie ma, czy tylko ona tak myślała (poprosiłam o witamine D to też mi powiedziała, zże tylko na receptę i nie ma innych, ale znalazła w koncu)...

bo produkty EMOLIUM nie są specjalnie dla dzieci, tylko dla dorosłych, dzieci i niemowląt z problemami skórnymi
mogą stosować je Maluszki od 1-go m-ca życia!!!!!!!!! u nas ten płyn stosowali w szpitalu
Emulsja Emolium :: Emulsja do kąpieli
Krem specjalny Emolium :: Krem Specjalny
I jeszcze o stosowaniu u niemowląt Emolium :: Czy Emolium można stosować u niemowląt i małych dzieci?

Co do witaminy D to oczywiście, że jest bez recepty i nazywa się VITAD www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=204&products_id=4201(jest w kapsułkach, które się wygodnie wyciska i kosztuje ok. 16zł, my ja stosujemy od początku po 1 dziennie do końca karmienia piersią). Na receptę są chyba 2 preparaty witaminy D refundowane (ale nie pamiętam nazwy). I jak chcesz taką to musisz mieć receptę od lekarza i dawkowanie.

Tej samej firmy i w takich samych opakowaniach jest VITAK czyli witamina K (stosuje sie do 3-4 m-ca, kosztuje ok.35zł) :-)

DOROTKA - gratulacje dla Oliwci

ja czekam aż się smorodek mały obudzi i pewnie koło 12-13 ruszamy na spacer. Ale biało...

witam sie z rana, strasznie niewyspana, ale to z mojej winy bo w nocy coś spać nie mogłam. Ja się zastanawiam, co i jak z pracą kiedy wrócić.

justyneczka - no właśnie jeszcze nie używałam tych kosmetyków z johnson'a , mam jeszcze te z nivea i dlatego sie pytałam... bo jeśli chciałabym odsprzedać z johnsona to nie ma sensu ich używać... a skoro nivea jest już sprawdzone to chyba przy tym zostane ;-) ale dzieki za odp. ;-)

reklama
Do góry