reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Misia bez nerwów :sorry2:
Ten temat był na karmienie i pielęgnacja. Ja nie używam johnsona bo słyszałam, że uczula i któraś mama miała tu taki problem. Używam kosmetyków bobini od pierwszego dnia życia. Z tego co pamiętam, to głównie dziewczyny używają nivea sensitive.

wesolutkaaa,kasia1978 dziekuje bardzo za odpowiedz :-) zalezalo mi na odpowiedzi bo mam sporo kosmetykow z johnsona i musze cos z nimi zrobic...
kupilam je tylko ze wzgledu na to ze likwidowali sklep i byly mega wyprzedaze... :dry::sorry2: ehm ... i mnie poniosło....
pierwsze kosmetyki jakie kupilam bedac jeszcze w ciazy to wlasnie nivea i bylam zadowolona... chyba bede starac sie jakos do nich wrocic (o ile uda mi sie odsprzedac z johnsona)

Ostatnia edycja:
reklama
Moli - poważnie taka temperatura 37.0 ; 37.1 jest normalna???? 2 razy miał więcej 37.5 i 37.4 .... bo tak to jest bardzo pogodny i wesoły.... a od paru dni ma głównie między 36.6 - 37.1
Wesolutka`-Szymcio też nie lubi na brzuszku leżeć.... ale wiesz co?? zaczełam go nosić "na samolocik" (leży mi na brzuszku na prawej ręce, a lewą podkładam czase pod klatkę piersiową), kładę go też sobie na brzuchu (brzuch do brzucha), a ostatnio kładę go na brzuszku na przewijaku, a przed nim kładę opakowanie chusteczek, które dość mocno szeleści i bardzo mu się to podoba.

A my po spacerku... z koleżanką pochodziłyśmy troszkę, za tydzień może na basen pójdziemy, ale bez naszych szkrabków, tylko tak, same ....
A jutro na noc 3 koleżanki przychodzą :) M jedzie na szkolenie, a my szalejemy :-) ciekawy tylko czy Szymek raczy ładnie spać.....

Ja to w ogóle powinnam pisać na listopadówkach, gdyż Szymcio urodził się12-go listopada...ale związałam się z Wami i zostanę tutaj, jako taki ostatni rzep na ogonie :-p

Heloł
zajrzałam tutaj i w pierwszej chwili pomyślałam, że pomyliłam wątki - parę nowych osób.
No i wielka wirusomania i nas dopada :baffled: Szymek ma kaszel, kicha od nowa, temperatura jeszcze nie straszna, więc mam nadzieję, że nic się nie rozwinie.

Ostatnio jakoś czasu mniej i nie mam kiedy do Was zaglądnąć. Może znajdę chwilę to troszkę poczytam co u Was.
Buziammmm!

Marma miłej jazdy, ja mam pod nosem a nie mam kiedy wsiasć, bo teraz przy tym błocie czyszczenie zajmuje mi godzinke
moli u nas zawsze idzie spać 22-23, kąpiel o 20, cyc 20 30, potem śpi max 30 minut, potem urzeduje w najlepsze, jak zaczyna pokazywać ze chce spać przewinięty, cyc i odlot
misiaCo do kosmetyków to Oilatum, emolium, nivea i hipp. Jonsona nie mam.

U nas mały od początku lubi brzuszek. My po spacerku tzn ja byłam 2 godzinki z nim w mieście, potem stajnie zrobiliśmy, zjedliśmy obiad a dalej mały śpi na ganku:), Ja staram się być 2-3 h na dworze, jak jest zimno i brzydko, jest mniej na spacerze a więcej na ganku. My dzisiaj załatwiamy wnioski z pracy o zatrudnieniu, by mały załapał się do przeczkola, jejku pójdzie jak będzie miał prawie 3 latka, a już teraz trzeba, takie jest obłożenie.

Marma miłej jazdy, ja mam pod nosem a nie mam kiedy wsiasć, bo teraz przy tym błocie czyszczenie zajmuje mi godzinke
moli u nas zawsze idzie spać 22-23, kąpiel o 20, cyc 20 30, potem śpi max 30 minut, potem urzeduje w najlepsze, jak zaczyna pokazywać ze chce spać przewinięty, cyc i odlot
misiaCo do kosmetyków to Oilatum, emolium, nivea i hipp. Jonsona nie mam.

U nas mały od początku lubi brzuszek. My po spacerku tzn ja byłam 2 godzinki z nim w mieście, potem stajnie zrobiliśmy, zjedliśmy obiad a dalej mały śpi na ganku:), Ja staram się być 2-3 h na dworze, jak jest zimno i brzydko, jest mniej na spacerze a więcej na ganku. My dzisiaj załatwiamy wnioski z pracy o zatrudnieniu, by mały załapał się do przeczkola, jejku pójdzie jak będzie miał prawie 3 latka, a już teraz trzeba, takie jest obłożenie.

Odrazu mi raźniej,wiedząc,że komuś maluszek tak samo świruje..;-)To już teraz załatwiasz takie wnioski?Gdzie to tak jest?Ja też już w sumie się pytałam,ale babka w pszedszkolu powiedziała,że mam przyjść w marcu w roku w którym Miki będzie szedł już do pszedszkola...ale nie wiem bo w sumie narazie orientowałąm sie w jednym pszedszkolu...

Moli - poważnie taka temperatura 37.0 ; 37.1 jest normalna???? 2 razy miał więcej 37.5 i 37.4 .... bo tak to jest bardzo pogodny i wesoły.... a od paru dni ma głównie między 36.6 - 37.1
Wesolutka`-Szymcio też nie lubi na brzuszku leżeć.... ale wiesz co?? zaczełam go nosić "na samolocik" (leży mi na brzuszku na prawej ręce, a lewą podkładam czase pod klatkę piersiową), kładę go też sobie na brzuchu (brzuch do brzucha), a ostatnio kładę go na brzuszku na przewijaku, a przed nim kładę opakowanie chusteczek, które dość mocno szeleści i bardzo mu się to podoba.

A my po spacerku... z koleżanką pochodziłyśmy troszkę, za tydzień może na basen pójdziemy, ale bez naszych szkrabków, tylko tak, same ....
A jutro na noc 3 koleżanki przychodzą :) M jedzie na szkolenie, a my szalejemy :-) ciekawy tylko czy Szymek raczy ładnie spać.....
Aniaa-wg tego co pediatra mi powiedziała,to jest normalna temp i nie ma co szalec,moj Miki ma caly czas 37,tylko ostatnio po szczepieniach mial 38,5,ale rano mu minelo:-)

Witam mauśki!!
Nie nadrobie od dwóch dni ponieważ net mi strasznie muli strony otwieraja sie po 3-4 min. a na dodatek nie otwieraja sie całe tylko do połowy:baffled:

Ja jak wcześniej pisałam wracam do pracy a dokładniej zmieniam:tak: dziś zwolniłam sięze starego zakładu w którym już wszystkich prawie zwolnili a przyjełam się do nowej pracy i od 3 lutego zaczynam:tak: ciesze sie ze mam prace ale smutno mi bo musze mala zostawic:baffled: no nic jakos dam rade a poczatki beda ciezkie:no:

Dzis poklócilam sie z mama bo ciezko im zostac z dziecmi tzn z Weronika godzinke!!ten czas w ktorym mój M konczy prace i jedzie do domu a ja jade do pracy! Wika i Mati w szkole czy przedszkolu wiec mieliby tylko mala przez moment ale im sie to nie podoba!! długo by pisac .... dlatego nie bede nudzic fakt faktem przykro mi ze wlasni rodzice-dziadkowie nie maja czasu dla wnuków wiedza ze jest 3 dzieci! i ciezko zarobic na taka gromadke to zamiast sie cieszyc ze moga cos pomoc i ze staramy sie byc niezalezni to ŹLE!! czasem mam wrazenie ze chyba woleliby zebym plakala ze mi zle i nie mam pieniedzy niz teraz jak jest kiedy sami sobie radzimy i staramy jakos zyc!maja zal ze cokolwiek kupimy nie idziemy najpierw do nich sie spytac i poradzic!!!dla mnie to smieszne!! moja rodzina, moj dom, moje decyzje a nie do rodzicow chodzic sie pytac i mysle ze to tez jest powodem tego iz sie mszcza za to!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jestem tak na nich wsciekla ze szok!!!!

A co u Was?? Czarna sie pojawiła??? moze uda mi sie was poczytac chociaz czesciowo
Aha czy wiecie na czym polega ubezpieczenie pożyczki np. w AiGO poniewaz moj M ma tam pozyczke wlasnie z ubezpieczeniem min. od utraty pracy ktora przed swietami stracil, poszedl wypelnic wniosek i mu odmowili tzn ma placic to po jasna ch... to ubezpieczenie???skad mialby wziasc pieniadze gdyby nie ta nowa praca!!!
Ma ktos moze w Polbanku jakis kredyt???na czym polega urlop w placeniu raty??wiecie????
Dzieki za odpowiedz:tak::tak:
A my jutro sie szczepimy:-p

Domi niestety nie pomogę, nie znam się na tym, współczuję sytuacji z rodzicami :baffled:, troche to przypomina moją sytuację. Teściowa robi łaskę jak chcemy razem z M pojechać do kościoła na godzinę czasu. M musi za nią obskoczyć babcię, by ona raczyła przyjść i posiedzieć godzinę.
Blond dobrze, że Rafałek już lepiej :tak:
Dorka trzymam kciukasy!!!!

No i się obcięłam, normalnie dziwnie się czuję.... Jutro zrobię sobie zdjęcia i wrzucę. Wszyscy mi mówią że wyglądam teraz jak taka "dziewczyneczka". Znowu będą mi dawać gimnazjum i mówić że dziecko ma dziecko hihihihihi.
.
Marma foty, foty, foty!!!!! ;-)

Kate- śliczna ta sukienka
Aniaaa mam nadzieję że u Szymona nic się złego nie rozwinie

A ja oglądałam dziś Interwencję ...... matka zostawiła 1.5 roczną córkę z ojcem(ojczymem) ten się powiesił a dziecko umarło z głodu:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:, zanim wróciła, nie umiem przestać o tym myśleć i serce mi ściska na samą myśl jak to maleństwo umierało.......... co to się dzieje na świecie:szok::szok:
Boshhhh co się dzieje na świecie :-:)-:)-(

.No ale też bardzo dużo je. Przeważnie co dwie godziny a czasami co godzinę. Jedynie ma jedną dłuższą przerwę pomiędzy 20 a 1 w nocy.
quote]
:szok::szok::szok::szok: To Ci jadak, moje kurczątko najchętniej wcale by nie jadało, chyba że tak co 4-5 godzin. :baffled:

hallo !!!
ja tez tu jestem ...
czy nikt mi nie odpowie ?? :crazy: :-(
kate dziekuje za odp.

a konkretniej chodzi mi o kosmetyki z johnson'a czy ktoś je używa i czy bobaski wysypki po nich nie mają ??
Jonson uczula, myślałam, że wszyscy już o tym wiedzą (żarcik) ;-):-p Ja używam nivea, a do buzi krem emolium - rewelka.
Dziś znów Szymek o 4 się obudził.
Ma któraś sposób jak przesunąć małemu godzinę zasypiania a tym samym budzenia się o 4??? Ja już nie wyrabiam.:crazy:

reklama
Witam mauśki!!
Nie nadrobie od dwóch dni ponieważ net mi strasznie muli strony otwieraja sie po 3-4 min. a na dodatek nie otwieraja sie całe tylko do połowy:baffled:

Ja jak wcześniej pisałam wracam do pracy a dokładniej zmieniam:tak: dziś zwolniłam sięze starego zakładu w którym już wszystkich prawie zwolnili a przyjełam się do nowej pracy i od 3 lutego zaczynam:tak: ciesze sie ze mam prace ale smutno mi bo musze mala zostawic:baffled: no nic jakos dam rade a poczatki beda ciezkie:no:

Dzis poklócilam sie z mama bo ciezko im zostac z dziecmi tzn z Weronika godzinke!!ten czas w ktorym mój M konczy prace i jedzie do domu a ja jade do pracy! Wika i Mati w szkole czy przedszkolu wiec mieliby tylko mala przez moment ale im sie to nie podoba!! długo by pisac .... dlatego nie bede nudzic fakt faktem przykro mi ze wlasni rodzice-dziadkowie nie maja czasu dla wnuków wiedza ze jest 3 dzieci! i ciezko zarobic na taka gromadke to zamiast sie cieszyc ze moga cos pomoc i ze staramy sie byc niezalezni to ŹLE!! czasem mam wrazenie ze chyba woleliby zebym plakala ze mi zle i nie mam pieniedzy niz teraz jak jest kiedy sami sobie radzimy i staramy jakos zyc!maja zal ze cokolwiek kupimy nie idziemy najpierw do nich sie spytac i poradzic!!!dla mnie to smieszne!! moja rodzina, moj dom, moje decyzje a nie do rodzicow chodzic sie pytac i mysle ze to tez jest powodem tego iz sie mszcza za to!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jestem tak na nich wsciekla ze szok!!!!

A co u Was?? Czarna sie pojawiła??? moze uda mi sie was poczytac chociaz czesciowo
Aha czy wiecie na czym polega ubezpieczenie pożyczki np. w AiGO poniewaz moj M ma tam pozyczke wlasnie z ubezpieczeniem min. od utraty pracy ktora przed swietami stracil, poszedl wypelnic wniosek i mu odmowili tzn ma placic to po jasna ch... to ubezpieczenie???skad mialby wziasc pieniadze gdyby nie ta nowa praca!!!
Ma ktos moze w Polbanku jakis kredyt???na czym polega urlop w placeniu raty??wiecie????
Dzieki za odpowiedz:tak::tak:
A my jutro sie szczepimy:-p

Hej Minisia!!Współczuję rodziców,ja miałam tak z teściami,teraz jest już ok,ale czasem się jeszcze zdarzają jakieś pretensje nie wiadomo o co grrr...
A jeśli chodzi o kredyt,my mamy w ge money bank i urlop w placeniu rat polega na ty,bybajmniej u nas,ze raz w roku mozemy wybrac sobie miesiac,w ktorym nie bedziemy placic raty,takie niby wakacje,ale wtedy o ten miesiac wydluza sie nam splata kredytu...nie wiem jak jest w polbanku,mozliwe ze tak samo Pozdrawiam:-)

Do góry