reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

My zaraz mykamy na spacerek, a u mnie jest tak ze mi się nie chce wracać do pracy niby obie babcie w domu ale to teretycznie bo i moja mama i teściowa zajmują się dziadkami. A dowiadywałam się zeby Kamilek poszedł do przedszkola w wieku 3 lat to musimy go zapisać w lutym tego roku, szok, ale chcemy by chodził do tego co ja i M, może uda się i pójdzie do tej samej wychowawczyni:)

reklama
Witam
u mnie tym razem jest szpital.
ja co prawda zdrowa, ale maly chory, Wiesiu tez i mama tez....
wiec niezbyt wesolo mamy.
na spacerek nie pojdziemy niestety przez pare dni pewnie:(

My zaraz mykamy na spacerek, a u mnie jest tak ze mi się nie chce wracać do pracy niby obie babcie w domu ale to teretycznie bo i moja mama i teściowa zajmują się dziadkami. A dowiadywałam się zeby Kamilek poszedł do przedszkola w wieku 3 lat to musimy go zapisać w lutym tego roku, szok, ale chcemy by chodził do tego co ja i M, może uda się i pójdzie do tej samej wychowawczyni:)

:szok: a to państwowe przedszkole?

Byla u nas pielegniarka srodowiskowa, nastepna wizyta dopiero jak maly bedzie mial 8-9 miesiecy, cala wizyta trwala 3 sekundy:-) maly teraz sobie spinka a ja spijam kawke. Dzisiaj nawet sloneczko swieci, ale na spacer nie pojde bo gdzies klucze zgubilam, a zeby dorobic musze znalesc kod, a zeby go poszukac musze podniesc dupsko a mam okropnego lenia:-D

Jeszcze pielęgniarka? Ja już zapomniałam o wizytach. U mnie była dwa razy.

u mnie pielegniarka srodowiskowa(nie polozna ) byla tydzien temu pierwszy raz i bedzie co 2 miesiace do ukonczenia chyba 2 roku zycia.siedziala 40 minut, sprawdzala jak trzyma glowke, ciemiaczko i robila wywiad, jakie wyksztalcenie mamy, czy ktos pali i takie tam.
a co do smoczkow to ja wogole nie m ialam a teraz od 7 roku zycia latam do ortodonty....

Ostatnia edycja:
Dorotka ja nie mam wyjscia jak sie dowiedzialam o sytuacji w mojej obecnej pracy nie zastanawialam sie tylko zlozylam papiery do innych firm i wlasnie jedna zadzwonilaliczylam sie z tym ze moge isc wczesniej nie wykozystujac calego macierzynskiego ale coz lepsze to niz czekac do ostatniej chwili poto by potem szukac pracy i nie miec wyplaty jakis czas. Mam nadzieje, że będe zadowolona z pracy w tej nowej firmie i mysle ze od 1.02 juz tam pojde.

Z mała zostanie moja mama ale chce jak najmniej ja u niej zostawiac bo beda marudzic , wiec staramy sie z M zeby ktores z nas zawsze bylo w domu:tak:będzie ciężko wszystko tak ustawic by było dobrze ale cóż trzeba spróbować bo do oracy musze iść.

Ja bym chciała z małą zostać jak najdłużej ale niestety pieniążki z nieba nam nie chcą spaść:rofl2:
Kurde Minisia współczuję, ale z drugiej strony dobrze, że praca jest. :tak:

Dziewczyny a ja mam takie pytanko czy jak karmicie piersią stosujecie jakieś kremy antycellulitowe lub wyszczuplające a jak tak to jakie? Słyszałam różne opinie na ten temat i zastanawiam się nad tym czy może nie zacząć się czymś smarować?

Marma - ja stosuję do biustu Pharmacercis (można przy tym karmić), a na brzuch stosowałam też Pharmacercis - balsam ujędrniający poporodowy... a co na rozstępy stosujecie?? dużo w ogóle macie rozstępów?? mi się pojawiły 2 maluteńkie nad pępkiem i pare pod prawym biustem....tzn na piersi ale tak od spodu grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..

A ja wróciłam z Krakowa :-) superowo było :-) Oczywiście miałam Małemu nic nie kupować, ale nie powstrzymałam się..grrrrrrrrrrr....... lecę spać, bo padam na twarz !! !!

Ja też stosowałam pharmaceris na brzuch.

ANIU to super ze dzien w Krakowie sie udal :tak:

Ja tez mam niestety roztepy na posladkach i wchodza mi kawalek na plecy :crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

DZIEWCZYNY MOJA NIUNIA POBILA REKOR SWOJ

SPALA OD 20,20 DO 4,40 CIAGIEM :-D:-D:-D:-D:-Dnormalnie bylam i jestem nadal w szoku teraz tez spi Nakarmilam ja i caly czas spi Przed ta 5 wciagnela 170 ml:szok::szok::szok: i miala cala pieluche osikana ze hej :-D.
Tzn w nocy tak Jak zasnela o tej 20,20 to kilka razy zaczela plakac wiec ja smoczek w buzie i spala dalej.Pozniej o 24,00 obudzil mnie jej placz ,wstaje i patrze a ona spi :tak:Wiec nic z nia nie robilamTeraz tez mnie ona obudzila tymi jekami i wierceniem Wiec wzielam ja do siebie do lozka polozylam a ta odrazu zasnela :tak:
Noramalnie ja wycaluje ze szok jak wstanie :-p

Dzis na 13 ide z nia do laryngologa na kontrole.I chce isc kupic jej zas smoczek ta babke .Bo te ortodoncyjne nie chce za cholere :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Kupialm dwa bo tak byly pakowane za 25,50 uzylam 1 a drugi mam nowka niesmigany I CO JA MAM Z NIM ZROBIC ????????????????

wLASNIE SIE NIUNIA BUDZI
Dorotka ładna nocka :tak:A z tymi smoczkami to cudujesz! :no: Szymek ma tylko jeden smok od urodzenia i mu wystarcza.

Blond zdrówka dla rodzinki!!!!!!

A ja dziś łażę na rzęsach, Szymek nie spał do 2! :szok: I od 4 znowu szalał do rana. Nie powiem co chciałam mu zrobić :baffled:;-):-p. Oczy mam jak królik, a on radosny jak skowronek :crazy:.

Asiu - współczuje tego szpitala...ale najważniejze, że z Rafałkiem to nic poważnego....
Magda - 2 razy miał antybiotyk?? doustnie????
Nie wiem czy dajecie swoim dzieciakom LAKCID?? ja daję po tym antybiotyku 2 razy dziennie, ale w szpitalu mówili, że teraz, jak tyle choróbsk panuje to warto każdemu dzieciakowi dawać...

A ja właśnie próbowałam dostać się do pediatry z wypisem Małego ze spzitala, ale nie udało mi se...od 12-ej przyjmuje zdrowe dzieci do szczepień, ja byłam o 11:45 i co?? już była 7-ka niemowlaków i 1 dziewczynka ok 5 letnia... drugie podejście będzie za pół godzinki..grrrrrrrrrrrrr

Ania kupilam ten enterol.jak Ty go podawalas?rozpuszczalas to w wodzie i strzykawka /lyzeczka?bo on znowu zwymiotowal, wczoraj 3 kupy byly, dzisiaj juz 2 i boje sie ze to sie rozkreci

Dziewczyny moja Jaguśka już 3 dzien w nocy budzi sie drze sie daje jej mleko a ona pociągnie 5-10 i nie chce próbowałam smoczkiem uspokoić ale nadal płakała nie wiem o co chodzi....

Dziewczyny ja już miałam 2 razy okres ostatni tak gdzieś 21 grudnia a teraz nie mam i czekam jeszcze tydzień a jak nie idę z krwi zrobię test.Masakra jestem przerażona.żebym i ja nie musiała zaraz do nowego wątku się zapisywać:p

Ja już nie karmię.Jak ona mi sie awanturuje przy butelce to dopiero co przy cycku.Ostatni zapas z zamrażalnika dostaje raz dziennie.
Mnie też strasznie rozstępy zrobiły się po porodzi na piersiach jak nawał miałam,ale teraz jak nie karmię kupiłam sobie maść na blizny no bo przecież rozstęp to blizna i powiem wam że są o wiele mniejsze.Polecam
Dorotko super Oliwia śpi.
Właśnie przyszedł do mnie bodziaczek kocham cie tatusiu Jagusia jest super zobaczymy jak K zaareguje na walentynki

Jaguśka zjadła marchewe i płakała jak sie skonczyło i za godzine musiałam dac mleka ale zjadła tylko 35 a teraz buja się na bujaku

Ja mam macierzyński do tego czwartku tylko ale nie wiem czy to z tymi 2 tyg czy nie musze dowiedziec sie od księgowego ale idę dalej na zwolnienie.
Do pracy chcę iść od września bo szkoda mi wakacji będzie ciepło wiec fajne będą spacerki z Jagunią ale też nie wiem z kim dziecko zostawie,z teściową jeszcze sie nie odzywamy(nie odwiedza małej od świąt!)a do żłobka boje sie bo kto zadba tam o moją Jagunie tak dobrze,kto ją będzie uczył.Nie wiem też sobie tego nie wyobrażam K mówi żebym siedziała z nią że żaden żłobek opiekunki drogie są bardzo, taki na te 8 h.
Dorotko ja składam w marcu podanie do żłobka bo to trzeba dużo wcześniej.Pierwszeństwo mają ci którzy rodzice pracują.Kurcze szukam kiedyś czytałam takie coś fajne o żłobkach ale nie mogę tergo znaleźć:(

Zdrówka dla wszystkich chorowitków

Marma czekamy na fotki:)

reklama
Asia na wymioty to raczej nic nie pomozesz, na kupki jak sa brzydkie to nifuroksazyd, tylko nie wiem czy to nie na recepte. Naprawde pomaga. Ja wszystkie lekarstwa z tabletek podaje na lyzeczce, antybiotyk zawsze szczykawka.Dawaj mu czesto na lyzeczce pic, wtedy nie zwymiotuje tego a bedzie dopajany, zeby sie tylko nie odwodnil. Trzymam kciuki za malego.ooo i jeszcze ogranicz troszke mleko, tzn nie wogole;-)lekarka mi wtedy jak bylam ze stasiem zebym dawala mu malo a czesto.
nitrofuroksazyd tez mam w domu bo wczoraj sama bralam:/tylko czy to jest taki dla dzieci czy to ten sam co dla doroslych?
dalam mu teraz pic i tez zwymiotowal, a przed chwila mleko tez....

Do góry