reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Marma - ja stosuję do biustu Pharmacercis (można przy tym karmić), a na brzuch stosowałam też Pharmacercis - balsam ujędrniający poporodowy... a co na rozstępy stosujecie?? dużo w ogóle macie rozstępów?? mi się pojawiły 2 maluteńkie nad pępkiem i pare pod prawym biustem....tzn na piersi ale tak od spodu grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..

A ja wróciłam z Krakowa :-) superowo było :-) Oczywiście miałam Małemu nic nie kupować, ale nie powstrzymałam się..grrrrrrrrrrr....... lecę spać, bo padam na twarz !! !!

reklama
ANIU to super ze dzien w Krakowie sie udal :tak:

Ja tez mam niestety roztepy na posladkach i wchodza mi kawalek na plecy :crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

DZIEWCZYNY MOJA NIUNIA POBILA REKOR SWOJ

SPALA OD 20,20 DO 4,40 CIAGIEM :-D:-D:-D:-D:-Dnormalnie bylam i jestem nadal w szoku teraz tez spi Nakarmilam ja i caly czas spi Przed ta 5 wciagnela 170 ml:szok::szok::szok: i miala cala pieluche osikana ze hej :-D.
Tzn w nocy tak Jak zasnela o tej 20,20 to kilka razy zaczela plakac wiec ja smoczek w buzie i spala dalej.Pozniej o 24,00 obudzil mnie jej placz ,wstaje i patrze a ona spi :tak:Wiec nic z nia nie robilamTeraz tez mnie ona obudzila tymi jekami i wierceniem Wiec wzielam ja do siebie do lozka polozylam a ta odrazu zasnela :tak:
Noramalnie ja wycaluje ze szok jak wstanie :-p

Dzis na 13 ide z nia do laryngologa na kontrole.I chce isc kupic jej zas smoczek ta babke .Bo te ortodoncyjne nie chce za cholere :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Kupialm dwa bo tak byly pakowane za 25,50 uzylam 1 a drugi mam nowka niesmigany I CO JA MAM Z NIM ZROBIC ????????????????

wLASNIE SIE NIUNIA BUDZI

Czesc dziewczyny!
U mnie nocka super. Mała spała bez jedzenia od 22 do 7:30!

Dzisiaj zmykam do rodziców, bo muszę się uczyć, a z izunią to się nie potrafię skupić. Dziadek się nią zajmie, a ja będę w pobliżu.

Co do rozstępów, to kilka kreseczek na biodrze lewym się pojawiło, ale bez dramatu - natomiast celulit masakra! Niby już wróciłam do starej wagi i skóra na brzuchu jędrna, ale pośladki i uda to po górach, dolinach.
Stosuję zwykły balsam ujędrniający Nivea Q10.
Chyba muszę coś w końcu kupić, ale z kasą kruchutko :-(

MIŁEGO DNIA!

ja roztępów nie mam na brzuchu tylko całe stado na udach i dupie. My po przespanej nocy od 21 spał, obudzołam go o 23 na cyca, i potem spał do 6 -kupsko, cyc i do 8.30 teraz mały męczy tetre. Ja po wychowawczym wybieram urlop i na wychowaawczy, może damy ogłowszenie o boksach do wynajecia, zawsze to jakaś kasa wpadnie

Widze ze u wiekszosci nocka udana :tak:Moja wstala jednak przed 9 Teraz tez juz oczka trze ;-)
A mamusia sobie poczatowala :rofl2:
Zaczyna mnie dzis bolec brzuch jak na @ bo czekam na nia Ostatnia byla 1 stycznia wiec juz jest czas na nia :crazy:Ale jak ja dostane to zaraz biore pierwsza tabletke anty ktore przepisal mi gin tak abym nie zaszla w ciaze najlepiej przez 2 lata :blink:
Teraz czekam na kolezanke zapowiedziala ze wpadnie z dzieciaczkami A pozniej ide do lekarza z niunia :tak:

Hejka !!

Ja do pacy wracam chyba od 1 kwietnia... Macierzynski mi się kończy gdzieś koło 23 marca, ale chyba wybiorę nadgodziny i zostanę do 1 kwietnia .... muszę też sprawdzić ile mam zaległego urlopu, ale raczej i tak nie będę wybierać ..... chyba urlop zostawię sobie na lato i wczesną jesień, bo na pewno chcemy gdzieś z Młodym jechać...

A co do pracy.,..... może jestem jakaś dziwna, ale nawet się cieszę, że od 1 kwietnia wracam.... tzn raz mi się strasznie nie chce wracać, ale innym razem już się doczekać nie mogę,,,, myślę, że dobrze mi toi zrobi, bo troszkę czuję się "samotna"...kocham Szymusia i nie nudzę się z nim wcale, ale troszkę brakuje mi już pracy, wyjazdów itd... Co prawda będzie ciężko, bo będzie się nim zajmowała moja mama, która pracuje na pół etatu i będzie z domu pracować, a być może trochę ja też będę pracować z domu .,.. zobaczymy....

U nas dzisiaj pogoda do d.... Mały wczoraj jak ja byłam w Krakowie duuuużo spał u babci, więc wieczorem do 23 marudził i w niocy się budził..grrrr...nie płakał, ale gaworzył sobie, wiercił się i przy okazji mnie budził....grrr//

Nie wiem jak ja to wyliczyłam ale mi macierzyński kończy się 1 marca. Pewnie ja pójdę na wychowawczy ale i tak będę pracować w firmie. Właściwie to mogła bym od dziś ale nie mam z kim małego zostawić :(

Dziś idę od fryzjera. Obcinam się na krótko. Wkleję potem zdjęcia :) Muszę coś z sobą zrobić bo nie mogę na siebie już patrzeć.Co do rozstępów to podczas ciąży nie miałam żadnych natomiast zaraz po dostałam takich okropnych na piersiach że zupełnie nie mogę sobie z tym poradzić. Normalnie wygląda jak bym miała słoneczko bo w okół sutka dokładnie dookoła mam rozstęp przy rozstępie a żeby było weselej to całe są czerwone bo tak mi naczynka popękały. Po prostu koszmar i to wszystko właściwie w ciągu dwóch dni jak tylko dostałam mleka.... A o cellulitisie to nawet nie chcę mówić... koszmar.

reklama
Ja to generalnie z roztępami nie mam problemu (trochę na cyckach). Celulit to i owszem, alemam taki słomiany zapał do dbania o siebie w tej kwesti, że nawet nie wiem jakie kosmetyki byłyby dobre. Chciałabym się rozprawić z tym raz a porządnie więc pewnie jakieś masaże u kosmetyczki by się przydały. A od teściowej dostałam jakieś próbki ziaji na rozstępy i nwet nie otworzyłam. Bardziej martwi mnie stan mojego biustu jeśli chodzi o sprężystość. Takie nawały np po przespanej nocy dadzą się im nieźle w kość :zawstydzona/y:

Aniu
super, że wyprawa udana :-)

Dorota
gratki dla Oliwii, a Ty jej wróżyłaś szybkie przebudzenie :-)
Co do smoczków, to nie używam takich wynalazków. Mam zwykłe canpola za 5 zł. Z doświadczenia znojomych, którzy mają starsze dzieci wiem, że bez smoczka może się zgryz wykrzywić, a po smoczku żabki mogą piękne i proste. Z Bartkiem spróbuję zabrać smoczek w okolicach pół roku, bo on malo go potrzebuje. Martynie zostawiliśmy i będziemy odduczać ich razem :baffled:

A u mnie kolejna noc bez pobudki od 20 do 6:30. Koło czwartej sie przebudził, ale bez alarmu, tylko znowu stęki-jęki. Dałam smoka i pomyślałam,że jak jest głodny to sięnie da oszukać i po 10 minutach zasnął. Po karmieniu spał jeszcze do 8:30 i teraz znowu śpi od jakichś 20 minut :-) Czy to możliwe żeby z dnia na dzień tak się poprzestawiało???

Do góry