reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2008

A ja jakoś nie mogę się zmotywować do ćwiczeń. może dlatego że jak mój mały terrorysta daje mi choć chwilkę czasu to zabieram się za sprzątanie. Czy wasze dzieciaczki też śpią tylko po 10-15 minut?
witam w klubie:-p
Dorotko można pracować na wychowawczym na pół etatu (do 20 h w tygodniu), ale wtedy zasiłek przepada albo wrócić do pracy na zmniejszony etat w zamian za rezygnację z wychowawczego i wtedy albo pół albo 3/4 etatu na określony czas. To kiedyś tak było, że na wychowawczym był limit zarobku i można było dostać zasiłek i dorobić.

Zimno się zrobiło, znowu więcej dzieci się urodzi :-D:-D:-D.
Ja szczerze powiem, za żadne skarby nie zdecydowałabym się na dziecko rok po roku :no:. Dwa lata różnicy to dla mnie jeszcze ciężko, ale już ok. Bałam się jak Martynka była na świecie, że zajdę w ciążę i nie będę miała dla niej tyle czasu ile jej się należy. Żal mi się jej wtedy robiło :sorry2: Poza tym niechodzące dziecko, duży brzuch - to nie dla mnie.
A też chodziłam do klasy z "bliźniakami z jednego roku" jak o sobie mówili - chłopak ze stycznia, dziewczyna z grudnia. A moja kuzynka miała w klasie rodzeństwo dokładnie z 9 miesiącami różnicy. To już hardcore :szok: i myślę, że to są właśnie efekty mylnego przekonania, że karmienie piersią zatrzymuje owulację :-p
U nas pada śnieg i mróz trochę zelżał :-) Zaraz idę w szafie sprzątać :baffled:, a tak mi się chce :dry:

tez tak mysle ze byl glodny bo duzo plakal i jadl co 2 godziny nawet.ja mu daje 150 wody , 5 miarek mleka i 2 lyzeczki kleiku co drugie karmienie czyli 3 raz jakos wychodzi bo w koncu je co 3 godziny:tak:
podpisuje sie pod tym:tak:
Właśnie poszukałam w necie kiedy są imieniny Hanny i tak:
Hanna imieniny obchodzi 5 stycznia, 29 stycznia, 26 lipca i 18 października.
Wiec chyba ustalimy na lipiec...bo dużo owoców, impreza moze byc na wolnym powietrzu itp. No i imprezkę można połączyc ewentualnie z moimi imieninkami z 5 lipca;-)
u nas jest tak ze obchodzi sie pierwsze po urodzinach;-)
WIOLU czyli po @ startujecie z koksem hihih :-)
CZARNA wiec po 30 na odmlodzenie 4 dziecko :-)

Moja spi roznie Raz zaliczy jakies 30 min a innym razem 3-5 min
Narazie lece pozniej was dalej poczytam
A ja mam dola przez tego lekarza :-(
wypluj te słowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
misia391 a nie dałaś do picia herbatki albo sama nie piłaś jakichś ziółek? Mój ma zieloną kupkę zawsze po ziołach albo jak zjem dużo warzyw. Z tego co wiem to zielona kupa często występuje u niemowlaków i nie jest nie groźna.
Co do planu dnia to u nas jest tak

7-9 pobudka
8-11 zabawa
11 śniadanko
11-13-14 zabawa w między czasie jedzonko
12-15 spacerek
od ok 13 zaczyna się właściwie wielka ruletka jak pójdziemy na spacer to w tedy śpi jak nie to czasami śpi czasami nie, potrafi przespać 2-3 godziny ale przeważnie ma drzemkę 10-15 minut.
19-20 kąpiel
22 -23 śpi w między czasie jedzonko i krótka drzemka
2-3 jedzonko
5-6 kolejne jedzonko i ok 8-9

u mnie mniej wiecej tak
6-8 pobudka, cyc i jak zasnie to spimy jak nie wstajemy, mycie zabawa
10 cyc i mycie jesli spał, zabawa, a jak nie spał to 15 min spi
12 cyc space SEN
14.30-16 cyc, zabawa
16- cyc, zabawa, czasami 15 min snu
18 cyc, zabawa
20 kąpiel, cyc, sen 25-14 min, szaleństwo
przed 23 cyc i spanie do rana
Oczywiście ma to różne przesunięcia, czasami wypada dodatkowe karmienie, czasami kimnie się w dzień poza spacerem

dziewczyny a ja może jakaś dziwna jestem ale mogłabym teraz od razu byc w ciąży i przeżywac wszystko jeszcze raz:-), jak widzę babki z brzuszkiem to łzy mam w oczach, tylko kolejny dzidziuś u nas nierealny - za małe mieszkanie, no i mając jednego maluszka i zaraz drugiego też miałabym wrażenie że daję im z siebie nie tyle co powinnam, a za 2-3 lata jak może zmienimy mieszkanie to ze względu na wiek nie będę chciała
zostaje mi chyba byc matką-surogatką żeby przezyc okres ciąży ;-), oczywiście żartuję bo w życiu bym dla kasy tego nie zrobiła:no:

Ja tam tez juz myslalam ze jestem w ciazy bo na drugi@czekalam prawie 2 miesiace.Nawet test juz robilam.Moj m jak poszedl sprawdzac to nie bylo go dlugo, myslalam ze zawalu dostane, ale ukazala sie tylko jedna kreseczka.Szczerze mowiac nie rozpaczalabym gdybym byla, fajnie jest byc mama:-)

reklama
hejka !! My też mamy w miaaaaaarę ułożony harmonogram....

6-6:30-cyc, i spanie do około 9
9-13 - cyc, zabawa, cyc
13-15 - spacer (na spacerze spanie)
15 - cyc, zabawa, popołudniowe marudzenia i miauczenie, cyc, spanie (albo bez spania)
19-kąpiel,
19:30 - cyc, spanie,
23 - cyc
4 - cyc

Oczywiście są tu przesunięcia czasowe.... dzisiaj spaceru nie było, gdyż było szczepienie i jak jutro będzie duży mróz, albo ja się będę źle po zastrzyku czuła, to też spaceru nie będzie... ciekawe czy będzie mi wtedy tak ładnie spał jak na spacerze śpi....

Do góry