reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2008

ja tez mam 20 tyg...tylko dlatego ze urodzilam 2 dziecko...a juz mialam nadzieje ze mi tez przedluza o 2 tygodnie a tu d..a:sorry2:No ale coz do konca marca siedze w domu, potem ide na wychowawczy, innego wyjscia nie ma:blink:

Bylam z zocha na sankach, zmarzlysmy obie ale bylo suuuuperowo:tak:

Asia z tego co wiem to dzieci nieraz maja zaraz zapalenie pluc po porodach jak np. zachlysna sie wodami plodowymi.

Malena ja mam kolezanki gdzie jedna urodzila sie w styczniu a druga w grudniu tego samego roku:tak:

No widzę, że to wcale nie rzadkość:-D

Ale to chyba piersią nie karmiły.
Ja się zastanawiam na drugim dzieckiem od razu.
Też mam macierzyński do marca, a jestem fikcyjnie tylko u teścia zatrudniona.
I tak sobie myślę, że jakby się do marca udało "rozmnożyć", to bym poszła znowu na zwolnienie lekarskie. Jak skubać ZUS to na całego!
Tylko, ze tu @ ani widu ani słychu.
Może macie jakiś sposób na szybszy powrót płodności?

reklama
Wiesz co ja slyszalam wiele opini, jedna taka ze jak sie karmi piersia to nie zacodzi sie w ciaze...nic bardziej mylnego!!!!! To jest tak samo ze jak sie karmi piersia to dlugo nie ma sie @, a czesto bywa tak ze po 3 miesiacach kobiety karmiace juz maja@. Na to nie ma reguły;-):tak: Takze mozesz probowac, wiesz polaczyc przyjemne z pozytecznym:-D
Moj maly lobuz dopiero co wstal, jacek sie nim teraz zajmuje. pewnie pojdzie spac o 11, mam nadzieje ze przynajmniej jutro dluzej pospi:rofl2:

I tak sobie myślę, że jakby się do marca udało "rozmnożyć", to bym poszła znowu na zwolnienie lekarskie. Jak skubać ZUS to na całego!

Malena ale zanim dostaje się @ to najpierw jest owulka więc tej @wcale nie musi być ;-);-)

Kaka czy Hania przypadkiem w poniedziałek nie miała imienin????? Ja choinke dzisiaj juz rozebrałam tylko musze złozyc i wynies

Maluch coraz ładniej śpi. Zasypia ok 22 potem budzi się ok 2-3 i 6-7 na jedzenie i śpi do 8-9. Za to w ciągu dnia ma tylko 15 minutowe drzemki. A i ich jest niewiele.

Co do chrztu i wiary to generalnie mi jest wszystko obojętne. Moja jedna koleżanka właśnie przeszła na buddyzm. Skoro jej to pasuje to czemu nie. Najchętniej sama bym nie chrzciła małego ale raz rodzina razem z mężem by mnie wyklęli dwa mieszkamy w małej miejscowości i nie chce żeby miał potem problemy z innymi dzieciakami. Uważam że każdy sam w dorosłym życiu powinien decydować o tym jaka wiara mu pasuje. Ja w sumie nie żałuje że byłam ochrzczona i potem miałam komunie i bierzmowanie. W prawdzie nic z tego mi nie przyszło. Do kościoła nie chodzę, mam za to paru zaprzyjaźnionych księży i nie robią mi wyrzutów z mojego sposobu życia.

A dziś są pierwsze imieniny mojego kochanego syneczka. W prezencie od mamusi dostał moją ukochaną bajkę a raczej wierszyk brzechwy o aeroplanie. :) Pojutrze urodziny męża a w sobotę chrzciny. Normalnie impreza za imprezą. :)

Na chrzciny przyjeżdża moja " ukochana" szwagierka z dziećmi. O ile jedną z nich można nazwać dzieckiem. Bardziej pasuje do niej określenie chodząca destrukcja lub narzędzie zagłady. A jest to rozwydrzony bachor któremu niemożna nawet słowa powiedzieć bo od razu jest obraza majestatu. Na moim ślubie zaczęła znęcać się nad moim kotem a dopiero co dzień wcześniej przyniosłam go do domu i był strasznie przestraszony a ona go szarpie ciągnie, wyrywa wąsy. Jak jej zabrałam koteczka to poleciała z rykiem do mamusi a mamusia z tego powodu do dnia dzisiejszego jest o to na mnie obrażona. Dodam że aktualnie ma 6 lat i chodzi do szkoły gdzie ciągle tylko bije dzieci i podobno wszyscy nauczyciele mają jej serdecznie dość. Miała robione badania na ADHD ale nic nie stwierdziły poza tym że jest rozpuszczona przez rodziców jak dziadowski bicz. Byle się do mojego dziecka nie zbliżała bo normalnie ręce połamie. Eh uroki życia rodzinnego.

N chrzcie mój znajomy będzie gotował. Zapalony miłośnik gotowania :) Zobaczymy co z tego wyniknie. Miało być przyjęcie w knajpie ale raz że chrzest jest o 18 więc najpierw musi być obiad a potem kolacja, na dodatek za sam obiad musiała bym wydać jakieś 800 zł a niestety nasza kondycja finansowa jest bardzo krucha.Więc robimy własnymi siłami.

Dobra zabieram się za jakąś robotę puki mały chwilowo śpi. Potem trzeba będzie się gimnastykować.

Miłego dnia życzę i dużo słońca w ten mrozik na dworze :)
Wszystkiego najlepszego dla Kacperka za jego małe święto:))

Ja tez tego nie rozumiem :no:
Moja przyjacilka jest pielegniarka i pracuje na bloku operacyjnym i miala w wypadku niedawno babke jehowy i musieli jej przetoczyc krew ale ta sie nie zgodzila i umarla :-(Serio to jest dziwne.

DOBRZE ZE JA NIE JESTEM JEHOWY BO JUZ BYM NIE ZYLA. KILKA LAT TEMU MIALAM PRZETOCZONA KREW 2 JEDNOSTKI BO HEMOGLOBINY MIALAM 3 A NORMA JEST OD 12 :szok: I POPROSTU NIE MOGLABYM JUZ CHYBA DALEJ FUNKCJONOWAC GDYBY NIE TA KREW

Wiolu jest takie cos ze krew sie moze nie przyjac i mozna umrzec jak zla krew ci podadza U mnie byla bardzo wysoka goraczka ale lekarze szybko zareagowali i mnie uratowali na szczescie ale wesolo nie bylo :no:
Mojej mamie sie niestety nieprzyjeła i ma przez to straszne z miany skórne i dużo z tym problemu a to juz ponad 30 lat:((
Wlasnie mozna sie urodzic juz z zapaleniem pluc?bo mojej kolezanki corka (tej swiadkowej przy okazji) tez sie niby tak urodzila, a ona twierdzi ze predzej zachorowala po, jak byly przeciagi w szpitalu....no bo w brzuchu jak?ja chyba glupie pytania zadaje...
czesto dzieci zachłystuja sie wodami płodowymi albo dochodzi do zapalenia poprzez zielone wody płodowe
MARMA mnie tez wlasie dzis zebralo na wspomnienia z casu ciazy I szczerze powiem ze tez brakuje mi tego brzucha i uczucia jak Oliwka kopala :-)
Nie mozesz myslec ze nastepna ciaza bedzie taka sam Moze zrobcie tak ze co ma byc to bedzie :-)

DZIEWCZYNY POWIEM WAM ZE JA SIE JUZ DOCZEKAC NIE MOGE JAK KTORAZ Z NAS BEDZIE W CIAZY CIEKAWE KTORA BEDZIE PIERWSZA :-)
Dorotka prosze mnie nie brac pod uwage:cool2:

Mozesz smiało działac. To ze nie ma nieoznacza ze nie ma owulacji:tak: I podziwiam za taka decyzje:tak:

Minisia widze ze kolejna mamusia popala znów:)))

Magdziunia zdrówka oby nic wiecej sie nierozwineło i Zeby Sebcio niezałapał

My wkoncu nieposzlismy na spacerek bo było -9 wiec odpada. Podleciałam tylko do bratowej (klatka obok) na kawke:-p dzis nadrobiłam wkoncu prasowanie.Mały własnie zasnąśł wiec i ja spadam spac

MALENA podziwiam ale 3 mam kciuki aby sie udalo :tak:
CZARNA ok nie biore ciebie pod uwage hihihih:cool:

Moja mala spala najpierw 4,5 godziny pozniej 3 a pozniej 1 godzine i teraz zaczela marudzic Ale nawet nawet sie wyspalam :tak:
Kurcze dzis idziemy do lekarza Ciekawe ile mala wazy I boje sie strasznie wyniku USG NERKI ale strasznie sie boje :baffled:
DZIEWCZYNY A GDYBY JEDNAK OLIWIA MIALA CHORA NERKE TO CO TO OZNACZA ? CZYM TO GROZI I JAKOS SIE TO LECZY ????moze ktoras wie????

MALENA podziwiam ale 3 mam kciuki aby sie udalo :tak:
CZARNA ok nie biore ciebie pod uwage hihihih:cool:

Moja mala spala najpierw 4,5 godziny pozniej 3 a pozniej 1 godzine i teraz zaczela marudzic Ale nawet nawet sie wyspalam :tak:
Kurcze dzis idziemy do lekarza Ciekawe ile mala wazy I boje sie strasznie wyniku USG NERKI ale strasznie sie boje :baffled:
DZIEWCZYNY A GDYBY JEDNAK OLIWIA MIALA CHORA NERKE TO CO TO OZNACZA ? CZYM TO GROZI I JAKOS SIE TO LECZY ????moze ktoras wie????

To jeszcze nie decyzja, tylko "poważne zastanawianie się":-D
Miłego dnia dziewczyny. Idę coś posprzątać bo Izunia usnęła!

To jeszcze nie decyzja, tylko "poważne zastanawianie się":-D
Miłego dnia dziewczyny. Idę coś posprzątać bo Izunia usnęła!

Powazne zastanawianie sie to juz cos :tak:

Moja niunia tez zasnela na macie hihihi.Mate daje na lozko i ona po zabawie tam usypia Juz tak kilka razy sie zdarzylo :tak:Ja wlosy umylam bo dzis do ludzi wychodze hihi:-D

Witam raneczkiem bardzo pięknym i słonecznym.
Ja dziś czuję się lepiej a biegunka jak na razie poszła w niepamięć i .... dobrze.

Zaraz jakieś śniadanko musze zjeść, ale jakoś nie mam na nic ochoty.
Poszłabym po zakupy, ale taki mrozek że ze spacerku nici i trzeba wykorzystać to co jest w domku.

Ależ te dni lecą strasznie szybko - już 7.01 za chwilę będzie połowa stycznia ... później luty itd.
Ech ....

Dorotko spokojnie poczekaj do usg i będziesz wszystko wiedziała.
Trzymam kicuki aby było dobrze.

Uciekam poczytać co na innych wątkach napisane.

I ja sie witam dzis mrozno-slonecznie:-):-):-)
Wczoraj ten moj zboj, zamiast isc spac to mu sie gatka wlaczyla i ani myslal zamknac oczka, takze do 12 bujalam sie z nim w lozku:rofl2:

Oj kobietki ja tez juz zapalilam fajeczke i coraz bardziej mnie ciagnie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Zawsze jak ktos przyjdzie do mnie a pali, wychodze z nim na korytarz zeby zapalic...no coz...w tej kwestii u mnie brak silnej woli.

dzisiaj mamy kolede, musze troche domek ogarnac a jakos tak nie wiem od czego zaczac;-)
Ja kiedys mowilam ze chcialabym miec 4 dzieci, teraz dwoje mi w zupelnosci wystarczy.Jedynaka jednak nie chcialam. Trzymam kciuki za mamusie ktore juz w krotce beda sie staraly o kolejne potomstwo:tak:;-)
Dorota musisz poczekac do usg tej nerki, bo sa rozne schorzenia.
Ja od dziecka mam chore nerki, jak bylam mala to jezdzilam po lekarza, a teraz cisza, czasami mnie bola ale jak widzisz zyje:-);-)Takze musi byc wszystko dobrze, trzymam kciuki.

Ja juz po porannej kawusi i sniadanku, dobra ide cos porobic:rofl2:

reklama
Czekam czekam do usg i tez mam nadzieje ze wsio bedzie oki Dzieki za pocieszenie

Oliwia sie obudzila lece sie nia zajac Aha dzwonilam do zusu i mam przedluzone maciezynskie do 18 marca :tak:Jeszcze urlop i bedzie lepiej :tak:

Aha czy to prawda ze biorac zasilek wychowawczy te 400 zl moge pracowac na pol etatu ???????????????

Do góry