reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Ojej ile dziś aktywności na bb:-D dużo czytania było:tak:
My dziś rano pojechaliśmy do drugiego miasta na zakupy i M do swojej starej pracy wypytać co i jak ale narazie bez zmian:no: choć i tak nie jest zle bo dorabia do zasilku "na czarno", a mój macierzyński się kończy dokładnie za miesiąc i jutro idę do pracy powiedzieć, że nie wracam bo komu ja zostawię takie małe dziecko a zresztą wcale tego nie chcę i też pójdę na zasilek:tak:ale jakoś nie płaczę z tgo powodu, będę sobie spokojnie wychowywać swoje dzieci:tak:
Justyna- fajnie że takie masz plany i taką pomoc do budowy, my musimy jeszcze tu trochę posiedzieć żeby wykończyć nasz domek i zjechać na stałe:tak:
Aniaa- ja też taka" bojazliwa" jakaś się zrobiłam
Blond- ja też uważam że wiara to indywidualna sprawa każdego i nikt nikomu nie ma prawa niczego narzucić( no może z wyjątkiem moich teściów:-D bo będąc u nich to dla świętego spokoju wszyscy idą do kościoła- :tak:)
Magda moja teściowa się nie wtrąca bo ona przeszła swoje przy swojej teściowej i powiedziała mi przy Karolinie, że ona nie będzie się wtrącać, jak poprosilam to pomagała:tak:, czasem tylko coś doradzi....
Czarna super że maluchy nic nie zlapały groznego;-) no a z tymi ząbkami to rzeczywiście będzie fenomen jeśli to już:szok:

reklama
Czesc dziewczyny!
Ale miałam przed chwilą akcję. Nie mogę się uspokoić.
Izunia po porannym karmieniu zasnęła sobie w kołysce, a ja siadłam do komputera.
Położyłam jej koło buzi pieluszkę, jak lubi, a ona się pod tą pieluszkę zakopała twarzyczką - no nie wiem jak.
Zawsze w dzień podchodzę do niej co chwilę i patrzę, czy ok.
No i podchodzę i ta pieluszka na buzi.
No i ściągam pieluszkę, a ona ani drgnie.
Głaskam, dotykam- nic.
Zaczynam potrząsać - też brak reakcji - zupełnie bezwładna.
Dopiero po chwili takiego potrząsania się ocknęła.
Tak głęboko spała...
A mi serce stanęło.

Ale przecież nie mogę cały czas przy niej siedzieć i patrzeć jak śpi i się schizować czy oddycha.
Pierwszy raz się to zdarzyło. Mam nadzieję, że to rzeczywiście tylko głęboki sen.
Macie podobne odczucia.

Zaraz się skręcę - tak mi się palić chce.
Niby rok mija ale nałóg pozostał psychiczny:-(

CZARNA dobre z tym zabkiem :tak:
MALENA ja mialam podobna akcje.Kiedys jak wracalam z przychodni Ubieralam ja i przy czapce byl straszny ryk jak zreszta zawsze i ryk sie skonczyl ze przestala krzyczec i lezala z wielkimi otwrtymi oczkami.Wlozylam ja z taka buzia do wozka Poprzykrywalam kocykami Poprosilam aby ktos mi pomogl zniesz wozek i jak zeszlam z tych schodow ja do niej patrze a ona wyglada tak samo Czyli te wielkie oczy i ona taka zastygnieta :baffled:Mowie do niej Oliwia Oliwia Ruszam ja i NIC i dopiero jak zaczelam prawie ze krzyczec tak sie przestraszylam i ja delikatnie potrzasac w tym wozku to sie ocknela Ja jak wracalam to mialam nogi jak z waty i trzesly mi sie po tej akcji Ale na szczescie drugi raz sie juz takie cos nie zdazylo :tak:

Moja niunia pobila dzis swoj rekord SPALA PIERWSZY RAZ 6 GODZIN BEZ OBUDZENIA SIE SZOK :szok::szok::szok:
Chcialam z nia wyjsc do sklepu ale jest -6 poczekam moze pozniej wyjde jak sie troche ociepli :tak:
Jutro mam na 13 usg nerki i bioderek Ale pojde z nia troche wczesniej aby lekarka mi ja osluchala i zwazyla :tak:

Acha na zdjeciowym fotki z kropelek Oliwi :tak:

Witam
To gratulacje dla Oliwki ze tyle przespala.
Malena ja zaczelam znowu palic:zawstydzona/y:a tak sie zapieralam ze juz do tego nie wroce, ze rok prawie nie palilam i d....:zawstydzona/y:
Rafalek mi sie tylko raz tak "zaniosl" ze przestal oddychac.zakladalam mu bosy przez glowe i bylo jakies ciasne juz i tak sie przestraszyl ze zaczal plakac i nagle sie zrobil fioletowy, buzia otwarta a jemu jakby glos ktos wylaczyl:no:wiec podnioslam go i zaczelam nim potrzasac i po jakiejs chwili sie ocknal....kolezanka mi mowila e wtedy dmuchac w nos dziecka, ze to niby tak sposob.
dzisiaj Rafalkowi jak nigdy o 6 rano wlaczyla sie gadka:crazy:ja chce spac a on gada, usmiecha sie do mnie:-Da ja cisza.taki zdziwiony byl chyba ze sie z nim nie bawie.ale zasnal sam pozniej.

Ojej ile dziś aktywności na bb:-D dużo czytania było:tak:
My dziś rano pojechaliśmy do drugiego miasta na zakupy i M do swojej starej pracy wypytać co i jak ale narazie bez zmian:no: choć i tak nie jest zle bo dorabia do zasilku "na czarno", a mój macierzyński się kończy dokładnie za miesiąc i jutro idę do pracy powiedzieć, że nie wracam bo komu ja zostawię takie małe dziecko a zresztą wcale tego nie chcę i też pójdę na zasilek:tak:ale jakoś nie płaczę z tgo powodu, będę sobie spokojnie wychowywać swoje dzieci:tak:
Justyna- fajnie że takie masz plany i taką pomoc do budowy, my musimy jeszcze tu trochę posiedzieć żeby wykończyć nasz domek i zjechać na stałe:tak:
Aniaa- ja też taka" bojazliwa" jakaś się zrobiłam
Blond- ja też uważam że wiara to indywidualna sprawa każdego i nikt nikomu nie ma prawa niczego narzucić( no może z wyjątkiem moich teściów:-D bo będąc u nich to dla świętego spokoju wszyscy idą do kościoła- :tak:)
Magda moja teściowa się nie wtrąca bo ona przeszła swoje przy swojej teściowej i powiedziała mi przy Karolinie, że ona nie będzie się wtrącać, jak poprosilam to pomagała:tak:, czasem tylko coś doradzi....
Czarna super że maluchy nic nie zlapały groznego;-) no a z tymi ząbkami to rzeczywiście będzie fenomen jeśli to już:szok:
u nas tez tak było do czasu. Ale juz nie jest:-p
Czesc dziewczyny!
Ale miałam przed chwilą akcję. Nie mogę się uspokoić.
Izunia po porannym karmieniu zasnęła sobie w kołysce, a ja siadłam do komputera.
Położyłam jej koło buzi pieluszkę, jak lubi, a ona się pod tą pieluszkę zakopała twarzyczką - no nie wiem jak.
Zawsze w dzień podchodzę do niej co chwilę i patrzę, czy ok.
No i podchodzę i ta pieluszka na buzi.
No i ściągam pieluszkę, a ona ani drgnie.
Głaskam, dotykam- nic.
Zaczynam potrząsać - też brak reakcji - zupełnie bezwładna.
Dopiero po chwili takiego potrząsania się ocknęła.
Tak głęboko spała...
A mi serce stanęło.

Ale przecież nie mogę cały czas przy niej siedzieć i patrzeć jak śpi i się schizować czy oddycha.
Pierwszy raz się to zdarzyło. Mam nadzieję, że to rzeczywiście tylko głęboki sen.
Macie podobne odczucia.

Zaraz się skręcę - tak mi się palić chce.
Niby rok mija ale nałóg pozostał psychiczny:-(
moj mały raz miał tak ale krótko po porodzie:tak: a z ta pieluszka uwazaj:tak: ja mam złe wspomnienia po podobnej sytuacji:-(
Ja nie pale prawie 3lata i strasznie mnie ciagnie:zawstydzona/y:

Blondii a jednak wróciłas:crazy::-p do palenia

Ja mam dzis w planach spacerek ale wsio zalezy jaka temperatura jest. Obiadek mam od wczoraj wiec niebede sie wysilac. A porzadki mam w d...:-p
A co do chrztu bedzie dopiero 1 marca. Miało byc 1 lutego ale dla nas za szybko:) tzn mojemu M

mnie tez strasznie ciagnie i kazdego dnia jak sie klade spac jestem z siebie dumna ze kolejny dzien nie pale:-D:-D:-D:-D
Moj brat po chyba 6latach zaczał popalac i teraz znow przestal bo zaczynał wpadac w to od nowa:tak:

ASIU oj oj nieladnie z tym paleniem :-(
A jak tam twoje znajomosci interentowe?????????/

CZARNA i MALENA 3 mam kciuki abyscie nie wrocily do palenia :-)

CZARNA widze ze konsekwentnie postanowilas wychodzic ze swojimi maludami na dwor :-)

U mnie jest teraz -5,5 wiec narazie nie wychodze Pozniej kolo 15 moze pojde z mama do sklepu rozejzec sie za ciuszkami dla Oliwi na chrzest :-)

Dzień Dobry
Zimno dziś brrry.
Mała poszła spać w czoraj o 9 o czywiście tak do 10 musiałam ją bujac aż zaśnie pożądnie o 11 przełożyłam do łużeczka i o 3 obudziła sie na jedzenie i wyobraście sobie po tylu gdzinach niejedzenia płakała mi przy butelce masakra.Ona ładnie przybiera na wadze bo je w małych ilościach ale częśto noi ja ja tam troche na spiocha karmie.
Co do tych kropelek to ja stosowałam je wcześniej i lekarz kazał mi któreś z tych stosować.
wczoraj na USG główki wszystko w porządku. Lekarz powiedział ze niektóre dzieci takie porostu są.A ja zaczynam obserwować,że ona cwaniakuje nie można jej położyć w łóżeczku bo wielki płacz wezmę na ramie jest chwila ciszy dopóki jej sie nie znudzi wezmę ją odwrócę przodem straszny płacz.Najbardziej lubi jak jej sie stopki całuje to wtedy aż buzie otwiera.Ale szkoda że nie moge sobie z nią polezec w łóżeczko i nie umie normalnie zasypiac bo ciągle płacze.Czyli chyba nic jej nie jest tylko tak cwaniakuje i ciągle ryczy ale mówie wam zauważyłam że ja już zaczynam zaciskac zęby jak tak płacze i nie da sie jej uspokoić niczym.Najgorszy jest ten płacz przy jedzeniu.Mam nadzieje że kiedyś jej przejdzie bo izie sie wykończyć.
Czarna ja mam znajomą której synek urodził się z jednym ząbkiem to tez był fenomen:)
Justyna moja siostra z mężem wrócili do Polski po 3 latach i zamieszkali z teściami w domu i tez mieli sie budować a jak zarazie same kłótnię jak mieszkali sami było zupełnie inaczej.A zarazie plany domu poszły w odstawkę bo za coś trzeba żyć.

Ja w piątek ide na uczelnie a w soboete mamy zamówione bilety do teatru już chyba od mies,ale nie wiem czy bede miała z kim zostawić dziecko bo nikt sobie znią nie radzi oprócz mojej szwagierki bo ona też miała takie nieznośne dziecko i też non stop bujała ale to trwało 3 mies i mu przeszło noi nie płakał przy jedzeniu a moja ma już prawie 3,5 i nic.
Dobra zabieram sie do studiów, w piątek kolokwium.Buziak

witam u mnie było -23,7 jak szłam spać. Mały spał od 23 do 7.30, potem cyc i jeszcze do 9. Teraz u mnie -15, więc to będzie pierwszy dzień jak nie idziemy na spacer.

reklama
mnie tez strasznie ciagnie i kazdego dnia jak sie klade spac jestem z siebie dumna ze kolejny dzien nie pale:-D:-D:-D:-D
Moj brat po chyba 6latach zaczał popalac i teraz znow przestal bo zaczynał wpadac w to od nowa:tak:
ehh... wstyd się przyznać ale i ja wróciłam do nałogu i nie chodzi już nawet o nałóg tylko poszarzałą twarz, nowe zmarszczki wokół oczu. Tłumacze sobie, ze to wiek, ale d.....

U nas w nocy było -20, teraz temperatura troszkę się podniosła, ale i tak strach nosa z domu wyścibić.

Szymek śpi a ja idę głowe umyć:tak:

Do góry