reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Maciek spał pieknie cała nockę, nawet mu się nie chciało buzi otwierać na jedzenie, mimo, że dawał znać iż jest głodny, czyli chrząkał przez sen (ten typ tak ma, nie płacze tylko chrząka :-p, no chyba, ze ktos długo nie reaguje, wtedy jest krzyk). Dzis cały dzień też podsypia. Obudzi się, zje, godzinka aktywności i odlatuje. Próbowałam go przetrzymać, żeby zachować 3 godz przerwę jedzeniową (staramy się żyć 3 godz rytmem jedzonko, zabawa, sen) ale nie da się. W końcu musi kiedyś odespać te swoje bezsenne szaleństwa. Ale boje się co też będzie robił w nocy, jak się teraz wyśpi... :eek:
A poniżej zdjęcia wczorajsze - Młodemu stuknęły 2 miesiace :szok: kiedy to zleciało:szok: jeszcze tak niedawno w ciąży chodziłam...
U nas dzisiaj to samo, mały tylko je i spi, ciekawe co będzie w nocy :szok::szok:

Witam
ja po wczorajsze imprezce z kolezanka taka ledwo zywa jestem...troszke zaszalalysmy i w domu bylam po 24.na szczescie Rafal spal do 4 wiec zdazylam troszke ochlonac;-) .
Blodni, jak to ja mówię, "zerwałaś się z łańcucha ":-p;-) i dobrze, czasem trzeba odreagować, ja w sobote walnęłam 2 browarki i też mi było lux :rofl2::rofl2:

Ja od kilku dni czytam codziennie wierszyki Brzechwy i takie krótkie rymowanki i mam wrażenie że Iga to uwielbia, wpatruje się we mnie, puszcza uśmiechy, dziś jeden z odgłosami :-) I lubi też jak powtarzam seriami sylaby ga ga ga, pa pa pa itd., zawieszając na końcu głos, otwiera dziobek i rusza usteczkami, czsem jakieś aaa lub gg usłyszę jakby chciała powtarzac.

Widzę że niektóre z maluszków też nie chcą za szybko zasnąc. Iga od około 2 tygodni zasypia koło 1 w nocy i wstaje koło 11 z dwiema przerwami na karmienie i za nic nie możemy jej przestawic godzin. W dzień ma też stałe godziny snu i spaceru. Próbowaliśmy za radą pediatry przesunąc kąpiel na wcześniejszą godzinę ale to nic nie zmieniło, zasypia o 1 i koniec :baffled: Na szczęście nie jest przy tym marudna ani płaczliwa ale wolałabym żeby się jej wszystko o trzy godziny do tyłu cofnęło :-)
Wczoraj dopiero pierwszy raz zostawiłam małą z moimi chłopakami i udałam się na fascynujące :rofl2: spotkanie z dentystą. Martwiłam się trochę ale uśpili małą w foteliku i byli happy :-)
Mirelka chyba i ja zacznę czytać, póki co opowiadam małemu jakieś wymyślone historyjki, zmieniając głos co go bardzo intryguje i słucha zawzięcie robiąc wielkie oczkab :nerd:, a z zasypianiem u nas na odwrót, kąpiemy małego po 17 bo potem jak Szymek zaśnie, to nijak go dobudzić nie można i śpi do północy lub1.

Czarna a moze on jest glodny?moj z dnia na dzienzaczal wiecej jesc.i teraz od jakis 10 dni je 160 (czasami 180)co 3 godziny.on 60 to nawet nie poczuje.

Asia ale on niechce jesc!!!!!!!!! Tyle co ja juz mleka zmarnowałam to szok:szok: ale ciul z tym nawet przez sen staram sie mu dac aby tylko spał i h... teraz to go celowo przetrzymałam 3h od ostatniego zarcia i własnie je tylko ciekawe ile zje:confused::baffled:
POPROSTU MAM WREDNE DZIECKO I TYLE:baffled:
Szymek zjada co 3-4 godziny po 120 ale nie zawsze, a jeszcze parę dni temu to miałprzerwy nawet 5 godzinne i zjadał 60-80 sporadycznie 90. Widać każde dziecko ma inaczej.

Czarna a ile Sami zjada na dobę???? bo u nas było między 550-650 i ja sie martwiłam ze mało.

wrrrrrrrrr ale sie wkurzylam no!!!!!!!!!!!!!kupilam mezowi na gwiazdke zegarek i co???? facet zadzwonil do niego bo sa dwa podane numery na allegro z pytaniem o kolor tarczy i juz po niespodziance!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y:

Minisia współczuję , tez bym się wkurzyła:wściekła/y:

Magdasf, w tum zusie to sobie w kulki lecą??? świta za pasem a oni na odwal się "nic nie wiedzą"!! może wybierz się do nich???

Pati i innym zasmarkanym życzę zdrówka .

No to teraz z czystym sumieniem lecę robić porządek w szafie, chyba ze moje słońce się obudzi, to sobie odpuszcze.:zawstydzona/y:

reklama
Witajcie, u nas zimno najpierw byla chora Karolcia, od piatku M spi w drugim pokoju bo tez chory a dzis rano Lena sie obudzila z katarem:no:, ale co chwilke sciagamy frida i nawet nie protestuje jak zwykle był płacz przy czyszczeniu noska. Nawet niezle znosi ten katarek zobzczymy jaka bedzie noc:tak:......
U nas juz choinka ubrana... w tym roku nietypowo mało bombek i duuuzo cukierków:-D

Ja poszlam dzis do apteki zeby kupic malutkij wit C albo jakies multiwitaminy na ten katar to mnie pani wysmiala, ze przeciez takiemu małemu dziecku nic sie nie daje i nie kupie nic z tych rzeczy w irlandii:wściekła/y::wściekła/y:, no to jej pieknie podziekowalam za wyczerpujaca informacje noi wrocilam z niczym do domu:no:
Blond - fajnie ze sie troche rozerwalas a jak koluje w glowie to sie spi z nogami na ziemi , mi to zawsze pomagalo:-D
Mirabelka Twoja Igunia jest przesliczna :tak:
Czarna wspolczuje, moja je srednio co 2.5- 3 godz ale jak wrocimy ze spaceru to nawet 5 godz spi, w nocy tez ma przerwe 7-8 godzinna, ale zjada duzo bo ok 120 140 ml, bo w ciagu dnia sciagam mleko, bo przy cycu to jadla co godz po troszke a tak zje cala butle na raz i przynajmniej widze ile...
Ppatqa ale Ty masz powera!!!!! ja jak mała śpi to siada do komputera:zawstydzona/y:

Przeczymałam dziś Hanię 2,5h bez spania wieczorem. Teraz już wykąpana i po butli śpi;-) Zobaczymy czy mi w nocy nie da popalic:baffled:

Magdasf jak tam Stasiu po dniu z babcią? :-)ja mam wrażenie że w zusie i urzędach skarbowych po jakimś czasie większośc babek wrednieje i nic nie można się dowiedziec
czarna śmiechowe te smoki :-), tylko moja za nic nie che smoka
Kasia rzeczywiście komuś kto siedzi przed tv głównie, ciężko coś kupic, a może takie kapcie z cyckami :-), kiedyś dziewczyny wrzucały na allegro link, o ile teśc ma poczucie humoru i teściowa się nie obrazi ;-)
wanilia widzę że kłótnie o teściową mają swoje dobre strony ;-)
Ulka Twoje dziewczynki też śliczniutkie, a Lenka do mamusi podobna :tak:

My dziś zakupy pieluchowe i pielęgnacyjne zrobiliśmy, pampki 2 już na styk, przeszłam na 3 a one jakieś pachnące, mam nadzieję że nie uczulą małej dupinki. I kupiłam na próbę Emolium do kąpieli, może któraś z Was używała dla malucha, Oilatum się u nas sprawdziło, zobaczymy jak to. Potem chcę jeszcze przetestowac Oillan z oceanica, podobny skład do Oilatum a sporo tańsze.

Heh a mi się zebrało na wspomnienia i zaczełam cały październik czytać od nowa...było tyle mamusiek i została chyba połowa...

No kaka to fakt zebrało Ci sie na wspomnienia ale ja też tak lubie czasem powspominać:tak:
Kurcze a ja tak jak Magda przechwaliłam mała dziś daja mi popalić ale to może przez tą biegunke??? może to po szczepionce ale ja miala w piatek:confused:

Miłej nocy mamuśki papa

Idziecie dziś na spacer? Ja się zastanawiam, bo wczoraj byłyśmy 2h i strasznie wiało, a dziś chyba zimniej i wieje jeszcze bardziej...

Kate - my byliśmy, 1,5h... wywiało nas nieźle...

Czarna - oj jak ja Cię rozumiem.... Szymek też daje popalić... miał are dni, gdzie spał prawie całą noc... ale ostatnio nie śpi, a w dzień jak nie śpi to albo je, albo płacze...ma krótkie momenty gdy się uśmiecha, jest zadowolony....ale nie za często.. już nie wiem co z nim robić... nie wiem czy to kolka czy nie... często jak się go weźmie na ręce, w pionie, na ramieniu to jest spokój .. ehhh..teraz M próbujr go uspokoić.... z różnym skutkiem... wygląda na to że zapowiada się kolejna nie przespana noc... a ja już na rzęsach chodzę... on to się chociaż na spacerze wysypia ...

No to nie zazdroszcze Czarna ale przetrzymuj go daj miedzy czasie herbatke i tyle moze sie uda moja ciagle wypija 100ml i ani kropli wiecej.

No i dzis juz jest po smekcie bo zaliczylysmy 5 kupke od rana:baffled: \obaczymy co bedzie.

wrrrrrrrrr ale sie wkurzylam no!!!!!!!!!!!!!kupilam mezowi na gwiazdke zegarek i co???? facet zadzwonil do niego bo sa dwa podane numery na allegro z pytaniem o kolor tarczy i juz po niespodziance!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y:
kurde a skad ta biegunka?????? A gosciu ładnie wyskoczył z tym telefonem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
oj ja tez wsciekla chodze, poprostu gdybym mogla to wystrzelalabym caly zus!!!!
Dzwonie do baby dowiedziec kiedy bede miala pieniadze, bo jeszcze za polowe pazdziernika i za listopad nie dostalam, a ona ze juz dawno zostaly wyslane i mam sprawdzic dobrze, no to ja jej mowie ze owszem przyszly jakies "pieniadze" bo to tylko 600 a mieli mi zaplacic za 2 miesiace!!!!!!!!!!! Na to odp. to ona nie wie...kto ma wiedziec ja???
A juz snulam plany ze kupimy naswieta wypiekacz chleba a tu dupa....Nienawidze jak cossobie zaplanuje a wychodzi z tego d...a....
No i chyba sie za bardzo zachwalilam bo dzisiaj to maly daje mi popalic;-):-)

Moj mlody jak chce pic po 3 godzinach od ostatniego mleka to wypija 90 ml, a jak 4 godziny to 120 i tez ani kropli wiecej.
Smoczek rewelka, tylko cena z leksza przesadzona:baffled:
kurde ciekawe co oni by zrobili jakby im niewypłacono nalezych pieniedzy:tak:
.
Czarna tez mi sie wydaje ze moj mi czasmi na zlosc robi....ale chyba jeszcze nie wie co to znaczy;-)moze go cos boli ze tak wariuje?
nie bolec to napewno go nic nie boli;-)
Szymek zjada co 3-4 godziny po 120 ale nie zawsze, a jeszcze parę dni temu to miałprzerwy nawet 5 godzinne i zjadał 60-80 sporadycznie 90. Widać każde dziecko ma inaczej.

Czarna a ile Sami zjada na dobę???? bo u nas było między 550-650 i ja sie martwiłam ze mało.

[/b]

Minisia współczuję , tez bym się wkurzyła:wściekła/y:

Magdasf, w tum zusie to sobie w kulki lecą??? świta za pasem a oni na odwal się "nic nie wiedzą"!! może wybierz się do nich???

Pati i innym zasmarkanym życzę zdrówka .

No to teraz z czystym sumieniem lecę robić porządek w szafie, chyba ze moje słońce się obudzi, to sobie odpuszcze.:zawstydzona/y:
kurde jakos nieliczyłam dotej pory. Ale na godzine 30ml wypada czyli tak jak u wszystkich. Dzis od 9 rano wypił 380ml mleka i 250 herbatki:tak:
Witajcie, u nas zimno najpierw byla chora Karolcia, od piatku M spi w drugim pokoju bo tez chory a dzis rano Lena sie obudzila z katarem:no:, ale co chwilke sciagamy frida i nawet nie protestuje jak zwykle był płacz przy czyszczeniu noska. Nawet niezle znosi ten katarek zobzczymy jaka bedzie noc:tak:......
U nas juz choinka ubrana... w tym roku nietypowo mało bombek i duuuzo cukierków:-D

Ja poszlam dzis do apteki zeby kupic malutkij wit C albo jakies multiwitaminy na ten katar to mnie pani wysmiala, ze przeciez takiemu małemu dziecku nic sie nie daje i nie kupie nic z tych rzeczy w irlandii:wściekła/y::wściekła/y:, no to jej pieknie podziekowalam za wyczerpujaca informacje noi wrocilam z niczym do domu:no:
Blond - fajnie ze sie troche rozerwalas a jak koluje w glowie to sie spi z nogami na ziemi , mi to zawsze pomagalo:-D
Mirabelka Twoja Igunia jest przesliczna :tak:
Czarna wspolczuje, moja je srednio co 2.5- 3 godz ale jak wrocimy ze spaceru to nawet 5 godz spi, w nocy tez ma przerwe 7-8 godzinna, ale zjada duzo bo ok 120 140 ml, bo w ciagu dnia sciagam mleko, bo przy cycu to jadla co godz po troszke a tak zje cala butle na raz i przynajmniej widze ile...
Ppatqa ale Ty masz powera!!!!! ja jak mała śpi to siada do komputera:zawstydzona/y:
zdrowka dla małej. A powiedz leci jej z noska czy ma poprostu zatkany????
No kaka to fakt zebrało Ci sie na wspomnienia ale ja też tak lubie czasem powspominać:tak:
Kurcze a ja tak jak Magda przechwaliłam mała dziś daja mi popalić ale to może przez tą biegunke??? może to po szczepionce ale ja miala w piatek:confused:

Miłej nocy mamuśki papa
bo dzieci sie niechwali ja juz dobrego słowa nie powiem:-p

Moj mały jak narazie ustepuje mi tzn za duzo sie niestawia;-) przez cały dzien spał moze 2h (sumujac drzemki) wiec jestem ciekawa nocki:tak: teraz własnie jest po mleczku i kolejne o 24 i sadze ze pojdzie spac. Bo mi juz oczka sie zamykaja:zawstydzona/y:

reklama
Kate - my byliśmy, 1,5h... wywiało nas nieźle...

Czarna - oj jak ja Cię rozumiem.... Szymek też daje popalić... miał are dni, gdzie spał prawie całą noc... ale ostatnio nie śpi, a w dzień jak nie śpi to albo je, albo płacze...ma krótkie momenty gdy się uśmiecha, jest zadowolony....ale nie za często.. już nie wiem co z nim robić... nie wiem czy to kolka czy nie... często jak się go weźmie na ręce, w pionie, na ramieniu to jest spokój .. ehhh..teraz M próbujr go uspokoić.... z różnym skutkiem... wygląda na to że zapowiada się kolejna nie przespana noc... a ja już na rzęsach chodzę... on to się chociaż na spacerze wysypia ...
mozemy sobie podac rece:baffled::baffled::baffled::baffled:

Do góry