reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Cześć dziewczyny !! ale mieliśmy noc.... (napisałam na wątku o karmieniu), w każdym razie prawie wcale nie spaliśmy bo Szymek tylko cyca chciał, a mi trochę pokarmu brakuje jeszcze... więc ogólnie jakoś przetrwaliśmy do rana, a teraz śpi już 2 godziny !! jakby w nocy nie mógł !!

A koperkową herbatkę od którego tygodnia można dawać ?? Jakie herbatki polecacie na lepsze trawienie ??

Magdasf - mi właśnie w szpitalu mówili, żeby dawać Małemu wodę z glukozą do picia, ale tez jakoś trochę mi się to nie widzi ...
Minisia - a taką herbarkę na trawienie od którego tygodnia można dawać ??

reklama
MAGDASF to serio te twoje dziecko duzo pije tej herbatki :tak:ale to chyba dobrze choc ja sie nie znam

J poszlam na spacer z OLIWIA bylysmy 35 min na spacerku bo wieje troche i nie chcialam dlugo chodzicPozyczylam dzis 20 zl i kupilam na spacerze w rossmanie PILUSZKI I CHUSTECZKI bo juz mi sie skonczylo :confused:Teraz sie cycolimy ale mala sie wkurza jak to zazwyczaj ostatnio bywa :baffled:Moglaby sobie usnac bo mam syf w domu niemilosierny i chcialbym troche ogarnac ale jak ona nie spi to sie nie da:no:Moj M zadzwonil z pracy do ZUSU i maja mi kase wyslac jutro u nich to zawsze jest chyba jutro i w srode mam miec ta kase ZOBACZYMY :crazy:
Dzis chyba poprosze M aby sie zajal w nocy mala a ja bym sobie poszla soac na kilka godzin ale zobaczymy jak to wyjdzie Boje sie M zabardzo bedzie zmeczony abym mu Ja powierzyla :baffled:

ANIU ja tez miala noc nieprzespana wiec nie jestes sama :-)Tylko ze moja nawet teraz spac nie chce :-(Dziewczyny ile macie stopni w domu bo ja w pokoju malej mam 21 i nie wiem czy to nie zamalo ???????

Cześć dziewczyny. Mój maluch śpi. Dziś mamy wizytę u okulisty a jutro ortopedę. Wczoraj robiliśmy małą imprezkę z okazji skończonego miesiąca Kacperka.
Z tymi spacerami to ja nie wychodzę gdy pada. Ostatnio mało chodzimy na spacerki bo mały cały czas ma kaszel i katar. A po tym zapaleniu płuc to dmucham na zimne.Wychodzimy więc tylko jak jest naprawdę ładna pogoda.

Co do herbatek to większość jest od 1 miesiąca. Tylko koperkowa i rumiankowa z Hippa są od 1 tygodnia. J na początku stosowałam ale ostatnio dowiedziałam się że mogą one uczulać i odstawiłam zupełnie. Podobno dobra jest woda koperkowa. Też działa przeciw kolkowo.

Minisia a co dajesz swojej malej oprucz tej herbatki do picia??
Moj maly pije herbatki miedzy jednym a drugim piciem mleka, bo boje sie ze nie bedzie umial zrobic kupki. Wody z glukoza nie chce mu dawac, a samej wody tez nie chce, wiec jedziemy na herbatkach koperkowych, i wlasnie tych ulatwiajacych trawienie a nie wiem czy nie za duzo tego pije.
No wiec ja raz dziennie ta koperkowa a dwa razy wode z glukoza.

MINISIA dzieki za cynk jak tylko bede miala przyplyw gotowki to napewno kupie A w aptece mam taka kupic ? z jakiej firmy ty masz ta herbatke ?

Mam kilka pytan mamuski i bardzo prosze o odpowiedz
1) te ktore mialy cc czym przemywacie rane .mnie kazali kupic taki specjalny plyn ale nie stac mnie teraz na niego lub szarym mydlem mam to myc ale na niego tez mnie teraz nie stac:confused: Mysle sobie czy nie moge tego myc zwyklym mydlem lub plynem do higieny intymnej mam z ziaji naturalny??????????
2)Moze jestem glupia ale co to jest dokladnie ta FRIDA do noska Jak sie to stosuje i mniej wiecej ile to kosztuje ????????
3) Jak jest niefajna pogoda Bo teraz jest coraz zimniej i np mrzawka leci to czy wychodzicie ze swoimi dziecmi na spacer Ja mysle ze mozna wychodzic bo dziecko trza przyzwyczajac ale chcialabym wiedziec jak to jest u was????

Herabatke mam Hippa i kupilam w intermarchu mysle ze i u was w marketach jest dostepna , niekoniecznie w aptece i dalam za nia 10 zl
Tych na uspokojenie nie uzywam bo nie ma potrzeby.Ale jak Asiu czy Dorotko karmicie piersia to Wy pjcie melise to tez pomaga uspokoic malenstwa.
Dorka i ja przemywalam rane zwyklym zelem do kapieli, mi sie nic nie pypralo i ladnie goilo.
Na drugie pytanie odp.Aska;-)
Spacerki owszem ale jak jest przyjemnie na dworze bo kiedy wieje ale mrzy nie wychodzimy wogole:tak:

Kurcze co planujecie kupic mezom na gwiazdke:sorry2:

mi teraz w szpitalu powiedzieli zeby zadnych herbatek nie dawac dziecku bo wtedy oszukamy jego glod i mleka bedzie pil mniej i przez to gorzej przybieral na wadze wiec ja niec nie daje...
a z tym brzuszkiem to nie wydaje mi sie zeby to byl brzuszek....bo skoro jest miekki, pierdzi sobie i robi kolo 10 kup dziennie to raczej nie to.
martwi mnie to ze ulewac zaczl.wlasciwie za kazdym razem i to w takim momencie ze jeszcze caly sie upierdzieli i co chwile go przebieram.wszysstko jest brudne juz:/rozki, posciel, ubranka...masakra.mimo ze mu sie odbija to i tak potrafi ulac jak juz lezy po jakims czasie w lozeczku.
kurcze nie ten watek....sorki....
ja mam Dorotka 20 stopni.polozna mowila ze nawte 18 moze byc tylko zeby podgrzac chociaz do 20 do kappieli.
---------------
dziewczyny czy Wy chodzicie caly czas w tych stanikach do karmienia?bo ja sie czuje w nic jakos nie bardzo(i wygladam tez nie bardzo:/)

Ostatnia edycja:
U mnie to wyglada tak, ze Stas wypija teraz 110 ml mleka i po poltorej godzinie znowu jest glodny, wiec wtedy daje mu herbatke i wypija okolo 100 ml, i po kolejnych poltorej godziny znowu wypija mleko....:baffled::confused:
Straszny z niego glodomor.
Asiu co innego jak karmi sie piersia wtedy wogole woda, herbatki nie sa potrzebne, bo mleko mamy zastepuje wszystko. A co do ulewania, to jak dziecko przybiera na wadze to ok, gorzej jak chudnie wtedy to juz jest niemaly problem.
Mysle ze jak bedziesz sie widziala z pediatra to powiedz mu o tym, bo albo nie toleruje mleka ktore mu podajesz albo moze byc to refluks przelyku(czego oczywiscie nie zycze i nie strasze). Moj maly tez czasami mnie pozyga, na poczatku czesto mu sie to zdazalo, teraz juz mniej.
Moze sprobuj tez dawac mu mleko "na raty" niech wypije powiedzmy 40 ml, podnies go do gory zeby odbil, i znowu daj mu mleczka, moze to pomoze, tak kazaly robic lekarki w szpitalu.

Aska z tym ulewaniem to niedobrze powinnas to zglosic.
Co do herbatek to dziecko karmione piersia nie ma potrzeby dopajania za to karmione modyfikowanym musi byc dopajane.
Mowie ci ja bym kupila mu herbatke na uspokojenie albo pila melise.Widocznie nerwusek i tyle skoro ladnie sie odgazowuje.

No to nie wiem czy nie przedobrzylam z tym spacerkiem bo u mnie wieje ale mam nadzieje ze malej nic nie nedzie choc kich ale to juz ma od urodzenia ze dosc czesto kicha .
Mnie lekarka tez tak o tych herbatkach mowila ale ja i tak daje flache wiec chyba nie bedzie zle a pozatym jeszcze nie kupilam herbatki tylko plantex a daje czasem Ale jak tylko bedzie kasa to jakas herbatke kupie :-)
J jak tak sobie grzejemy w domu bo mamy ogrzewanie gazowe to mam tak 20/21 ale do kapieli grzejemy bardziej i kapiemy ja w lazience a tam jest najcieplej :-)

reklama
Do góry