reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Minisia a co dajesz swojej malej oprucz tej herbatki do picia??
Moj maly pije herbatki miedzy jednym a drugim piciem mleka, bo boje sie ze nie bedzie umial zrobic kupki. Wody z glukoza nie chce mu dawac, a samej wody tez nie chce, wiec jedziemy na herbatkach koperkowych, i wlasnie tych ulatwiajacych trawienie a nie wiem czy nie za duzo tego pije.

reklama
ASIU to fajnie nie mialas zle :tak:
MAGDASF1 moja mala jest bardzo podobna do M i w szpitalu mowili ze to caly tatus Teraz sie troche zmienila od urodzenia ale nadal jest podobna do M CZYZBY MIALA MIEC POWODZENIA ;-)
MINISIA dzieki za cynk jak tylko bede miala przyplyw gotowki to napewno kupie A w aptece mam taka kupic ? z jakiej firmy ty masz ta herbatke ?

Moja nad ranem spala jeszcze 2 godziny ja spalam jakie 1,5 bo mimo zmeczenia nie umialam zasnac:baffled:Teraz cycoli ale bardzo sie przy tym wkurza :no:

Mam kilka pytan mamuski i bardzo prosze o odpowiedz
1) te ktore mialy cc czym przemywacie rane .mnie kazali kupic taki specjalny plyn ale nie stac mnie teraz na niego lub szarym mydlem mam to myc ale na niego tez mnie teraz nie stac:confused: Mysle sobie czy nie moge tego myc zwyklym mydlem lub plynem do higieny intymnej mam z ziaji naturalny??????????
2)Moze jestem glupia ale co to jest dokladnie ta FRIDA do noska Jak sie to stosuje i mniej wiecej ile to kosztuje ????????
3) Jak jest niefajna pogoda Bo teraz jest coraz zimniej i np mrzawka leci to czy wychodzicie ze swoimi dziecmi na spacer Ja mysle ze mozna wychodzic bo dziecko trza przyzwyczajac ale chcialabym wiedziec jak to jest u was????

MAGDA ja mam PLANTEX herbatke ale chce kupic wlasnie tak jak MINISIA pisala uspakajajaca i koperkowa A koperkowa jakie ma dzialanie ???????Ja narazie tego plantex daje jak bardzo placze chco pierdzi sobie non stop ale daje jej pol saszetki i 25 ml wody bo na saszetke cala jest 50 Poprostu daje jej pol dawki

Czesc dziewczyny serdecznie witam i zycze miłęgo dzionka. JA wczoraj dostałam alergie na cos a w nocy wysypało małego . Antos płakał na okropnie. Ja nie mogłam spac bo wziełam tylko wapno bo moje leki na alergie sa za silne dzis maz ma jechac po recepte na cos innego. Byłam uczulona na wiele a teraz po ciazy to chyba bede uczulona na powietrze. Koszmar. I z tego co juz mamy to Antos bedzie taki sam. Juz nie toleruje mleka i jest na diecie bezmlecznej zobaczymy co bedzie jak zaczniemy wprowadzac inne pokarmy.

WITAM CIE SERDECZNIE ANUSIU I Z CAŁEGO SERDUSZKA GRATULUJE MALENSTWA.DOBRZE ZE JESTESCIE JUZ W DOMKU. GRATULUJE MAMUSI I :-)TATUSIOWI

Dorotka mi powiedzieli ze mam myc normalnie rane, obojetnie zelem pod prysznic, mydlem.po prostu normalnie
Frida kosztuje kolo 20 zl.wklada sie koncowke do noska dziecka i druga do swojej buzi i ciagnie
co do spacerkow to tez nie wiem bo jeszcze nie bylam:(

kate gratuluje zakupu
agamir przykro mi bardzo będzie dobrze
asia może to brzuszek mój też nie ma twardego
dorotko też mi brakuje pogadania, ja nawet na spacerze nie mam się do kogo odezwać, nawet nikogo nie spotykam tak to jest na takiej wiosce, moje koleżanki z osiedla spacerują razem, a ja zeby się dołączyć musiałabym tam najpierw dojechać samochodem, więc narazie wiocha. Dorotka herbatki są z hippa, a fride zobacz na alegro. Jak jest mrzawka to ja zakładam folie i jade, a jak jest naprawde żle to ganek. Koperkowa jest na trawienie i wiatropędna.
Ania witaj
Magdasf to aby kłótni nie było. mój raz wypij 30 ml koperkowej i raz 30 ml na trawienie, więcej nie chce

My wczoraj na spacerze byliśmy w lesie tylko tam nie wiało. Dziś już spokojniej ale za to zimno. M znów w Niewmczech z towarem więc ja z małym sama na placu boju, narazie śpi w naszym łóżku, bo nie przełożyłam go po karmieniu. Wczoraj jakoś nie udało mi się poćwiczyć mimo ze M był w domku, próbowaliśmy pospać i udało się to popołudniu. Dzisiaj jestem sama z konmi, ale zagonie ojca lub Kamilka zostawie z mama, by zrobić stajnie. I jeszcze mam góre prasowania, A teraz jem zimne grzanki, bo jak je zrobiłam to mały obudził się na mycie i karmienie.

reklama
Dorota ja nie wychodze na dwor jak pada, nawet jak tak lekko mrzy, ale wystawiam wtedy na balkon, bo wiem ze bedzie osloniety, to samo jak wieje wiatr, jak jest silniejszy to wystawiam na balkon, tak zeby mu nie nawialo, bo nawet jak sie budke postawi to czasami wiatr jest zmienny a teraz taki czas ze szybko mozna cos zlapac wiec wole dmuchac na zimne.
Patqqa moj glodomor pije co 3 lub 4 godziny po 100 ml herbatki, dostaje na zmiane, koperkowa, rumiankowa i na trawienie.
Dorota ja mam HIPP na trawienie ona kosztuje kolo 7 zl

Do góry