reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Dorotka jak troszke uleje to sie zdarzyc moze, ale jak za kazdym razem i w dodatku dosc duzo to ja bym to zglosila bo wiem ze to nie jest normalne.
Narazie Plantex wystarczy ale nie rozumiem czemu dajesz pol dawki??

reklama
Czesc dziewczyny serdecznie witam i zycze miłęgo dzionka. JA wczoraj dostałam alergie na cos a w nocy wysypało małego . Antos płakał na okropnie. Ja nie mogłam spac bo wziełam tylko wapno bo moje leki na alergie sa za silne dzis maz ma jechac po recepte na cos innego. Byłam uczulona na wiele a teraz po ciazy to chyba bede uczulona na powietrze. Koszmar. I z tego co juz mamy to Antos bedzie taki sam. Juz nie toleruje mleka i jest na diecie bezmlecznej zobaczymy co bedzie jak zaczniemy wprowadzac inne pokarmy.

To niefajnie :no:

Dorota ja na spacer staram się wychodzić codziennie na 30-40 min jak jest chłodniej, a jak przyjemnie to na godzinę. Nie wychodzę, gdy pada albo brzydki wiatr wieje, ale u mnie często jest tak, że na balkonie dmucha a na dole jest ok.

Z tego co wiem, to z koperkową herbatką albo plantexem trzeba uważać o tyle, że w nadmiarze może powodować bóle brzucha zamiast je znosić. U mnie np Bartek nie może wypić herbatki tuż przed lub tuż po mleku, bo na pewno uleje jak mu się wymiesza w brzuchu. A tak mówią, że to co dziecko wypije w herbacie, to mniej mleka później zje. Mój to w ogóle w ciągu dnia z 50ml wypije.

U mnie to wyglada tak, ze Stas wypija teraz 110 ml mleka i po poltorej godzinie znowu jest glodny, wiec wtedy daje mu herbatke i wypija okolo 100 ml, i po kolejnych poltorej godziny znowu wypija mleko....:baffled::confused:
Straszny z niego glodomor.
Asiu co innego jak karmi sie piersia wtedy wogole woda, herbatki nie sa potrzebne, bo mleko mamy zastepuje wszystko. A co do ulewania, to jak dziecko przybiera na wadze to ok, gorzej jak chudnie wtedy to juz jest niemaly problem.
Mysle ze jak bedziesz sie widziala z pediatra to powiedz mu o tym, bo albo nie toleruje mleka ktore mu podajesz albo moze byc to refluks przelyku(czego oczywiscie nie zycze i nie strasze). Moj maly tez czasami mnie pozyga, na poczatku czesto mu sie to zdazalo, teraz juz mniej.
Moze sprobuj tez dawac mu mleko "na raty" niech wypije powiedzmy 40 ml, podnies go do gory zeby odbil, i znowu daj mu mleczka, moze to pomoze, tak kazaly robic lekarki w szpitalu.
ja wlasnie tak robie tzn biore go co jakis czas do gory zeby mu sie odbilo bo inaczej jesc przestaje.a z tytm refluksem to mozliwe... bo ja mam i moja mama tez:(nic przyjemnego.moze po nas ma....zapytam pediatry jak bedziemysie wazyc.
dziewczyny a jak z dopajanim jesli karmie raz butelka a raz swoim???bo tu juz nie wwiem... z wit k. bo ja sie podaje jak sie karmi piersia tylko, a jak mieszane to jak? co 2 dzien dawac?

Acha ciotak jednak nie przyjechala dzis :-(
Jedni znajomi w ciagu nastepnych 2 tygodni nie przyjada bo nie maja czasu Kolezanka miala przyjechac to tez nie przyjedzie bo jej corka zlapala ospe Nie wiem kto mnie odwiedzi moze jakis niespodziewany gosc a ja mam ochote aby ktos do mnie przyszedl Z kims pogadac itp

Wiem co czujesz...

cześć dziewczyny !!

Ja na razie tak egoistycznie, wpadłam się przywitać !! jestesmy już w domku, Szymuś cudowny !!!!!!
Jutro wkleję fotki !! na razie wiele nie mamy, ale jutro będziemy robić spooooro !!!!!!!
M nie moze od niego oderwać wzroku !!
Na razie dopiero się uczymy jak go ubierać, przewijać i co z nim w ogóle robić.... ale jest super :-):-):-)

Witaj Aniu!!!
Witaj Aniu :-)
Witam na początku tygodnia. A u mnie noc minęła bez zgrzytów. Były 3 pobudki około 24, 2 i 5, ale szybko się najadł i spał u siebie :happy:. Za to moja córka przechodzi samą siebie :baffled: Ostatnio co raz wcześniej wstaje - dziś o 6:10 :no:
Pogoda do bani. Na termometrze minus :baffled:. Zobaczę jak się rozkręci. Miłego dnia!!!
Hania budzi się o tych samych godzinach;-)

Czesc dziewczyny serdecznie witam i zycze miłęgo dzionka. JA wczoraj dostałam alergie na cos a w nocy wysypało małego . Antos płakał na okropnie. Ja nie mogłam spac bo wziełam tylko wapno bo moje leki na alergie sa za silne dzis maz ma jechac po recepte na cos innego. Byłam uczulona na wiele a teraz po ciazy to chyba bede uczulona na powietrze. Koszmar. I z tego co juz mamy to Antos bedzie taki sam. Juz nie toleruje mleka i jest na diecie bezmlecznej zobaczymy co bedzie jak zaczniemy wprowadzac inne pokarmy.

Widzę ze nieszczęscie za nieszczęsciem sie za Tobą ciagnie ale już napewno wyczerppałas limit i teraz bedzie już tylko lepiej.
U nas wyszła alergia po proszki i wracam do dzidzusia.

Dziewczyny ile macie stopni w domu bo ja w pokoju malej mam 21 i nie wiem czy to nie zamalo ???????
Położna powiedziała że 21 to w sam raz. Ja też tyle mam. Tylko do kapieli dogrzewam pokoik;-)

Kurcze co planujecie kupic mezom na gwiazdke:sorry2:

Ja jeszcze nie myslałam a niedługo mój M ma urodziny. Pewnie jak zawsze kupie cos do ubrania;-)

mi teraz w szpitalu powiedzieli zeby zadnych herbatek nie dawac dziecku bo wtedy oszukamy jego glod i mleka bedzie pil mniej i przez to gorzej przybieral na wadze wiec ja niec nie daje...
a z tym brzuszkiem to nie wydaje mi sie zeby to byl brzuszek....bo skoro jest miekki, pierdzi sobie i robi kolo 10 kup dziennie to raczej nie to.
martwi mnie to ze ulewac zaczl.wlasciwie za kazdym razem i to w takim momencie ze jeszcze caly sie upierdzieli i co chwile go przebieram.wszysstko jest brudne juz:/rozki, posciel, ubranka...masakra.mimo ze mu sie odbija to i tak potrafi ulac jak juz lezy po jakims czasie w lozeczku.
kurcze nie ten watek....sorki....
ja mam Dorotka 20 stopni.polozna mowila ze nawte 18 moze byc tylko zeby podgrzac chociaz do 20 do kappieli.
---------------
dziewczyny czy Wy chodzicie caly czas w tych stanikach do karmienia?bo ja sie czuje w nic jakos nie bardzo(i wygladam tez nie bardzo:/)
Mi własnie kazali dawac herbatki:szok:
Noszę staniki cały czas i tez sie czuje mało atrakcyjnie:baffled:

U mnie pierwsi goście juz poszli i czekam na następnych.
Hania powoli się budzi i pójde na spacerek bo ładna pogoda za oknem.
Pozdrawiam

MINISIA bo jak M kupil ten plantex to mala nie miala jeszcze 2 tygodni a tam pisze ze od 2 tygodni i dlatego dawalismy pol dawki i jakos tak zostalo Ale masz racxje trzeba zaczac dawac jej po calej :tak:
KASIU ja juz ten plantex mam kilka dni a niewiele wypila staram sie je zadko go dawac Tzn jak juz bardzo placze :baffled:

Moja usnela na kilka minut ale juz sie budzi i ja zdarzylam ogarnac nasza i Oliwi sypialnie pozmywac i nastawic pranie i zamiesc podlogi lece bo sie budzi

Witajcie mamuśki
troszkę odreagowałam i jestem :-)

Blondi ja tam się nie znam, ale właśnie jestem na etapie diagnozy lekarskiej nietolerancja laktozy (lekarz stwierdził to u Szymusia). czytałam sporo na ten temat na necie i o ile u nas tych objawów jest tylko kilka u Ciebie występują chyba wszystkie, czyli ulewanie i wymioty, nieprzybieranie dziecka na wadze i kupy w każdej pieluszce. Może poczytaj na ten temat i ewent. idź do jakiegoś dobrego pediatry. My mamy zalecenie rezygnacja z karmienia piersią (w mleku matki jest sporo laktozy, szczególnie w tym pierwszym mleku) zamiast tego nutramigen.

Dorotko ja w taką paskudną pogodę nie wychodzę na spacer, nie chce kusić losu.:tak:

Kaka ja też ciągle noszę stanik od karmienia, ale jak kupiłam taki na fiszbinach, bo te bawełniane to masakra, lepiej już bez :crazy:

Agamir współczuję i życzę zdrówka maluszkowi :tak:.

A ja byłam dziś na badankach, a jutro wybieram się na pierwszą wizytę po porodzie do gina, mam nadzieję że uda mi się umówić na konkretną godzinę, bo nie zostawię Szymcia na długo. Pamiętacie moje wyczekiwanie na wizytę po 6-7 godzin.:no: Która z Was ma za sobą wizytę?

WIOLU wspolczuje tej diagnozy ale skoro objawow masz niewiele to moze skontaktuj sie jeszcze z innym lekarzem ?
Jak tak czytam te objawy to ciesze sie ze moja czesto i za wiele nie ulewa i ze nie robi kupki za wiele razy bo ona teraz jest na etapi 1 lub 2 na dzien

Moja pojadla niestety sztucznego bo wydzierala sie jakby ja obdzirano ze skory teraz ja usypiam na jednej rece a druga pisze

Ja jeszcze nie bylam u gina ale chce sie umowic na wizyte :tak:

Witajcie ja dziś miałam rodzinny dzień - odwiedziła mnie siostra i przegadałyśmy parę godzin.
Dostałam parę ciuszków dla małego :-D

Pogoda taka że na spacer to wcale nie chce mi się wychodzić - zimno i tyle, wieje i pada przelotny deszcz.
Ja w takie dni uchylam okno i weranduję małego - lepsze to niż nic.

Oglądałam prognozy pogody i ... zapowiadają opady śniegu.
Matko kochana :szok: już :baffled:

Co do ulewania pokarmu to tak jak już któraś z dziewczyn pisała - jeśli dziecko przybiera na wadze to ok - gorzej jeśli ulewa/wymiotuje i traci na wadze.

reklama
Ja jeszcze do gina nie ide bo mi powiedzial ze 6-7 tygodni po porodzie wiec mam jeszcze duzo czasu.
a co do tej nietolerancji laktozy....jak polozna byla w sobote to ogladala te kupki i powiedziala ze sa ok i ze ilosc tez dobra(w szpitalu tez tak mowili) bo to nie sa biegunki tylko normalne kupki.sluzu juz w nich nie ma.a to ze ulewa to powiedziala ze dlatego ze za duzo zjada na raz i lapie powietrze w trakcie:baffled:w szpitalu na wadze przybieral juz wiec mam nadzieje ze to nie to....dzisiaj mialam jechac z nim na kolejne wazenie ale moja mama zapomniala:wściekła/y: i wlasnie do niej dzwonilam gdzie ona jest bo juz 2 godziny czekam a osrodek za 10 min zamykaja, a ona na zakupach bo zapomniala...i jutro pojedziemy dopiero....on zaczal ulewac od kiedy daje mu do oporu jedzenia i mysle ze naprawde to dlatego bo jakby nie tolerowal laktozy to by mu sie to pewnie wczesniej zdarzylo a nie dopiero teraz nie?a mozesie myle...nie wiem jutro zapytam pediatre i trzymajcie kciuki zeby to nie bylo to:no:

Do góry