reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

KASIU tylko jesli chodzi o kupki to ja moja dokarmiam sztucznym i to co kilka godzin bo praktycznie kazde karmienie np po 2 lub 3 godzinach cycolenia konczy sie sztucznym bo piersi puste a dziecko glodne Wiec nie wiem jak to teraz z tymi kupkami bo karmiona jest tym i tym ????
Dokladnie mam tak samo mala sie prezy a jak dostanie cyca jeszcze pelnego to jest spokojna wiec moze tylko o cyc jej chodzi Ja jej czasem po karmieniu butla daje jeszcze tego pustego cyca i czasem sie na nim uspokaja i zasypia :tak:
KATE moja sama nie chce zasypiac w lozeczku My idziemy na latwizne ale trzeba to zmienic ze kladziemy ja u nas na kanapie w tv pokoju bo nie chce nam sie biegac pozniej do niej co chwiele zagladac Ale mala najchetniej usypia na rekach bo jak prawie spi jak sie ja odlozy to zaraz ryk :baffled:Narazie spi ze mna przez te moje jeszcze nie sciagniete szwy i przez to ze jeszcze brzuch mam nie zagojony i czasem boli Jak z brzuchem bedzie oki to chce aby spala w nocy u siebie ale boje sie abym to ja sie nie przyzwyczaila z nia spac bo chyba juz nie bede umiala spac bez niej :dry:
WIOLU juz dawno dosc nie sciagalam laktatorem Dzis chcialam to zrobic ale jakos nie chce leciec i nie wiem czy laktator sie popsul czy moje cycki wiec nie sciagam Bede mala dzis jak zawsze na cycach trzymala i dokarmiala sztucznym.Aha chce zobaczyc ile ml dzis wypije sztucznego :happy2:

Ja dzis w nocy spalalm okolo 7 godzin oczywiscie z przerwami.Teraz musze szybko isc cos zjesc poki mala spi bo zaraz sie pewnie obudzi Dzis o 10 idziemy do pediatryWiec szybki spacerek bedzie przy okazji :tak:

reklama
U mnie zmiana planow O 10 mielismy isc do pediatry ale o 10 idziemy do OKULISTY z Oliwia hura 3 majcie kciuki aby tylko na kroplach sie skonczylo :sorry2:
Jutro o 10 idziemy do pediatry i dzis na 11 mial przyjsc do nas polozna ale musialam odwolac ta wizyte tylko ze ona ma tel wylaczony i pewnie przyjdzie do nas a nas nie bedzie Trudno nie moja wina ze ma tel wylaczony

Moja mala jest teraz po kilku minutach cycolenia i sie tak troche uspala teraz z tatusiem :-) ciekawe na jak dlugo Dzis czeka nas daleki spacerek z mala bo ten okulista jest dosc daleko

O Matko! nie mogłam NAS dzisiaj znaleźć:szok::szok::szok:

Ja dzisiaj w kiepskiej formie :-(, mały robi nadal okropne kupy, cała pupa odparzona, ja uryczana, zaczełam podawać mleko sojowe i czekam na efekty, a ściąganie mleka sciągaczką na gruszkę to masakra jakaś:baffled:, na rękach odciski a mleka w butelce jak na lekarstwo. Dorotka jaką masz sciagaczkę???

Sorki, że tak tylko o sobie, ale nie mam siły na odpisywanie.

Buziaki!
ojjj Wiolu tule i zycze lepszego samopoczucia. Aby małemu wszystkie dolegliwosci przeszły:tak:
Witam!!
A moja niunia jak narazie kochana.
DZIŚ SKOŃCZYŁA MIESIĄC!!!:-D:-DZobacz załącznik 100615
GRAT ULACJE!!!!!!! UKONCZENIA MIESIACA:-p

I ja witam się swiatecznie. Na konice mam 3 wielkie rogale marcinskie;-)

Powiem Wam, ze jak na cene 100 zł jestem zadowolona z laktatora elektrycznego baby ono - przynajmniej ręka nie boli od ściagania.

aaaaaaaa Hania przeprosiła smoki tommy;-)
widac musiała dorosnac do niego;-)
I ja dopiero teraz się witam (M. siedział przy kompie).

Mariczka w domu jest kochana - śpi i je. Znowu pospała od 23.00 do 5.00, potem trochę pomruczała i znowu spała od 8.00 do 12.00, a my z nią :-) :-) :-) Normalnie kocham ją jeszcze bardziej za to spanie. Tylko oczywiście najlepiej jak ją przytulam i głaszcze po główce, sama nie chce spać w łóżeczku i marudzi. Też tak macie? Czy Wasze robaczki zasypiają same w łóżeczkach??????

Teraz znowu śpi po jedzonku. W dzień budzi się mniej więcej co 3h. Jakoś wszystko idzie tak sprawnie, że aż nie mogę w to uwierzyć. Dziś wpadła Babcia, a ja i M. wyskoczyliśmy na spacerek. I zaczęliśmy werandowanie dziś - 8 min (Mała ma tydzień). Nie za wcześnie???? Bo chcielibyśmy w weekend na spacer jak będzie ładnie. Jutro kontrola w szpitalu.

A jak na wadze przybiera - przy wyjściu ze szpitala miała 3040g, a dziś już 3470g. Cyc jak widać służy. :tak: Cudnie być MAMĄ!!!
super wam malutka daje pospac i pieknie przybiera na wadze:tak:
Dorotka nie przejmuj się kupkami, bo dzieci cycolkowe nawet kilka dni mogą się niewypróżniać (wiem, bo przeszłam to z Martynką, zdarzało się, że 5-7 dni nic nie robiła). No chyba, że się męczy, ale to czasem rzeczywiście nie wiadomo o co takiemu maluszkowi chodzi :baffled:. Mój też czasem niby płacze, pręży się, prze, ale jak skończę go przewijać i zaczynam karmić, to dolegliwości ustępują więc czasem się zastanawiam czy to nie z głodu te numery :sorry:.
moj tez czasem takie sceny robi ale zaczynam go brac na przetrzymanie. Bo czasami niewyrabiam:sorry2:
Kasia ja jutro musze wybrać się na zakupy bo i u mnie się "wyśpiochowało". Mały wyrósł z połowy ubranek i jak się przesika, to na bieżąco muszę prasować.:rofl2:.
a smiałyscie sie ze ja mam duzo rzeczy:-p bynajmniej kilka pran nie musze prasowac:-p:-p:-p
Wpadłam się na chwilkę przywitać. Jestem po wizycie teściów. Było nawet całkiem miło. Udało nam się ( odpukać) zwalczyć kolki. Przyznam szczerze że było ciężko. Jutro wybieram się na warsztaty chustowe. Może w końcu nauczą mnie używać mojej chusty. We Wrocławiu otworzyli babykino zamierzam się wybrać na jakiś seans jak tylko mały będzie zaszczepiony. A Wy co sądzicie na ten temat? Może byłyście już na takim seansie?

Idę spać bo czekają mnie kolejne pobudki w nocy.
u nas nie ma takiego wynalazku jak babykino:no::no::no:
Dorotka powodzenia u lekarzy;-)

I ja mowie dzien doberek.
Ja od dzis całkiem sama Niki do 17 w szkole. M w pracy:tak:A ja z potworami w domciu:-p:szok:

Witam:-)

Ostatnio ciągle nie mam czasu i na dodatek siadł mi net. No ale w końcu udało się nam pokonać kolki w czym bardzo nam pomogły kropelki sab simplex z Niemiec. Dla odmiany Kacperek jest przeziębiony. Ma straszny katar i kaszelek. Leżymy sobie razem w łóżeczku i co godzinkę muszę go dokarmiać bo nie jest w stanie się najeść na jednym posiedzeniu. No ale muszę się też pochwalić że jesteśmy na cycu :-) Dokarmiam go jak narazie tylko raz dziennie butelką ale w małych ilościach.
Niestety moje plany dzisiejsze odnośnie wyjścia na szkolenie z chust legły w gruzach. Chyba że mój mężulek wruci wcześniej i zotanie trochę z małym.

Dorotka co do twojego karmienia to nic się nie przejmuj i walcz dzielnie o karmienie piersią :-) Ja walcze cały miesiąc i teraz prawie go niedokarmiam i jest cały czas na mojej piersi. Przystawiaj jak najczęściej nawet jeżeli sądzisz że masz puste piersi. Położna w szpitalu powiedziała mi, że laktatorem nie odciągniesz mleka do końca a maluszek ssąc to zrobi, więc może wydawać Ci się że już niemasz mleka a w żeczywistości jeszcze coś tam jest. Poza tym częte przystawianie pobudza laktacje.

Gratuluje dzieciaczką skończonego miesiąca :-) Moje szczęście jutro stanie się niemowlaczkiem :-)

wanilia79 ja mam aventa i jestem bardzo zadowolona. Są takie wyporzyczlnie laktatorów, może jest coś takiego w twojej okolicy? Można tam wyporzyczyć laktator elektryczny na tak długo jak chcesz. Może warto się rozejrzeć i sobie wyprubować taki. Mój mały ostatnio po kolkach zaczoł robić wodnistą kupe ze śluzem. Ponoć to jest reakcja na wcześniejsze kolki i jest to normalne.

I ja sie dzis witam:tak::-) Moj maly kurczak dzisiaj pobil samego siebie w nocy, spal od 22.30 do 4.30!!!!!o 4 sama sie obudzilam bo cos za dlugo mi sie wydawalo, ale bylismy wczoraj na dlugim spacerku i moze dlatego tak dobrze mu sie spalo:-):tak:
Ja narazie sie lenie, mama ugotuje, posprzata nawet jest chetna do prasowania wieckorzystam ile sie da:-DZocha w przedszkolu,maly z dziadkiem smacznie spia a my z mama zaraz wybieramy sie do sklepu na male zakupy.
Ja mam tak jak Czarna, mnustwo ubranek dla malego, wiec nie musze na biezaco prasowac:rofl2:
Dzisiaj go wazylam i przez 2 i pol tygodnia przybral na wadze 700 gram:happy2::rofl2::-Dwazy juz 4200moj maly glodomor:happy:

kate moj usypia przy cycu lub na rekach i wtedy doi łóżeczka, niestety sam w łóżeczku nie zaśnie
dorotko trzymam kciuki
magdziunia ja od kilku lat nie moge zjeść nic bardzo tłustego
kasia ja też mam zaległości w prasowaniu, a śpiochów brakuje, ale narazie schną
marma fajnie masz możesz gdzieś wyjść

My wczoraj byliśmy w mieście na spacerze, pojechalismy do teściów a od nich wózkiem do parku i na glinianki, bylismy z chrzesniakiem i siostrą M, potem siedzieliśmy u teściów, wizyta u babci. Z dziadkiem lepiej cho c dalej w szpitalu. Dzisiaj próbowałąm siąść od rana ale mały za bardzo mi nie dawał. Dziś spał ładnie najpierw 6 potem 3 godzinki w nocy, choć z zasnięciem był kłopot wieczorem marudził do 23, głównie na rękach lub na cycku, wycyckał mnie i dorobiliśmy butle mleka z której wypił 20 ml pomarudził i usnął. Ja się boje ze mam mniej mleka bo teraz z jednego cycka się nie najada, a mi one jakoś wolniej przybierają stram się go w dzień jak najczęśćiej przystawiać.

Pytanka na ile czasu wychodzicie na spacerki? I drugie jak z kąpielą w wanie bo mi się marzy a nie wiem czy moge sobie pozwolić. I trzecie ile wizyt powinna złożyć położna, bo u mnie była tylko raz do tej pory.

Czesc papataga serdecznie pozdrawiam. Moj Antosiek jest juz duzy bo zaczal 7 tydzien. Na spacerki chodzimy codziennie i w zaleznosci od pogody od godziny do 2 do 3.Jak był w wieku twojego maluszka to wychodziłam zawsze na godzinke do połtora nie wiecej. Co do kapieli w wannie to spytaj sie lekarza jesli jestes po naturalnym to raczej trzeba uwazac ze wzgledu na zarazki. A co do połoznej to ze wzgledu na to ze jestem pielegniarka nie wołałam wcale mielismy od poczatku tylko kontakt z pediatra . Juz w szpitalu kapała okiekowałam sie malutkim jak tylko wstałam wiec stwierdziłam ze połozna wiele mi nie pomoze.

Dziewczyny czy ktoras była juz na szczepieniach z amluszkiem? My mamy jutro i juz sie boje.
CZARNA ty masz juz dzieciaczki powiedz jakie szczepionki brałas i jak dzieci reagowały?

reklama
Dzień Dobry
wanilia79 moja Jagusia tez ma straszną kupe i dostaje co 2 posiłek bebilon pepti ponoć on jest lepszy od tego sojowego Nutramigenu,ciągle płacze bo nie trawi laktozy,na odparzenia(bo mała ma takie kwaśne stolce i ją odparza) stosowałam już linomag i zielony i czerwony i bephanten i sudokrem i nic nie zdawało egzaminu wkoncu lekarz kazał naszym polskim termentiolem i smaruje grubą warstwe ciągle i są efekty mała juz prawie nie ma odparzeń.Więc może i Tobie pomoże.
Motylku ja tez jestem zmeczona Jagunia mało co sypia przewaznie płacze bo ja brzuszek boli przy jedzeniu sie denerwuje chwyta puszcza,w nocy nie spi jest ciezko ale usmiech jej wszystko wynagradza.

Ja mam dzis doła pokłóciłam sie z moim m mam ochote sie wyprowadzić i coraz bardziej o tym myśle kocham go ale czasem on mnie traktuje jakbym była jakas najgorsza,nie wiem czy starczy mi sił by odejsc.Jagusia ma tu swojego lekarza swoje rzeczy noi jak dam rade sobie sama?
Przepraszam za pismo ale nowu pisze 1 reka.Pzdr

Do góry