reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

AGAMIR to super ze zrobilas sobie male spa No mnie widok mojej ksizniczki tez wsio wynagradza :-)

Ciekawe co u K@SIEK ?
ANNA tez nic nie pisze i jeszcze kilka innych dziewczyn :-(

Moja juz spi od 12,15 ale dobrze niech sobie pospi Jak tylko wstanie to od razu bedzie kapana bo wczoraj jakos nie wyszlo hehe.M juz jest w domu ale lerzy kolo malej i drzemie :-)
Od kad jest OLIWIA to my sie z M jakos lepiej dogadamy NIby dziecko pierwsze kloci rodzicow tak slyszalam ale u nas jak narazie jest lepiej Jakos lepiej sie dogadujemy :-)
I ja jestem bardzo szczesliwa jak M jest z nami najchetniej to chcialabym aby caly czas z nami byl ale musi chodzic do pracy heh :-)

reklama
WIOLU tez mam ta reczna z gruszka i rzeczywiscie rece bola :confused2:Ale ja nie narzekam tzn jak mam duzo mleka to fajnie leci a jak go juz prawie nie ma to leci jak kot naplakal:eek:

Dorotka po pierwsze podziwiam za ściąganie, jakbym miała "gruszkować" i w butle małemu zrezygnowałabym z cycolenia, a po drugie skoro Ci ładnie leci mleko, to chyba nie masz tego pokarmu aż tak mało! :tak:

Dorotka ja tam się nie znam, ale zdaje mi się, że rozpuściłaś małą tą butelką, bo nie rozumiem po co ściągać mleko w butelkę i podawać z butelki. Samo dokarmianie ok, jak za mało mleka, ale z tego co piszesz to tego mleka wcale mało nie jest.

Ja dzisiaj w nocy 2 razy podałam butle i od razu mały niechętnie ssie cyca, bo z butelki łatwiej mu pić a przy cycu kwęka.
Na kupę, to najlepiej niech M zapyta w aptece. Bo na wzdecia, to espumisan, plantex, ale nie wiem czy to na kupe pomoże.

------
eee, ta końcówka to już nie ważna, w południe napisałam, teraz dopiero wysłałam, KTOŚ mnie bardzo zaabsorbował i dopiero teraz znalazłam chwilę czasu :-)

Ostatnia edycja:
I ja witam się swiatecznie. Na konice mam 3 wielkie rogale marcinskie;-)

Powiem Wam, ze jak na cene 100 zł jestem zadowolona z laktatora elektrycznego baby ono - przynajmniej ręka nie boli od ściagania.

aaaaaaaa Hania przeprosiła smoki tommy;-)

Wiolu ja sciagalam mleko na poczatku i jutro od rana chce 1 dzien sciagac aby dokladnie policzyc ile tego mam A mleko mi cieknie czasem ale i tak jak na moja mala mam go za malo bo np dzi poltorej godziny cycolila non stop i dobrze jej to idzie umie ladnie ssac i jak piersi sa pelne to ona sie nie denerwuje tylko pije Ale po tym karmieniu wydzierala sie w nieboglosy wiec dostala sztuczne z butli a ja chcialam zobaczyc czy jeszcze cos mam w cycach i prawie nic nie sciaglam wiec wychdzi na to ze oliwia wypija wsio i nadal jest glodna wiec mleka nie mam wystarczajaco duzo :-(

moja perelka zrobila juz dzis 2 kupki a ja cala szczesliwa Teraz usypia i mam nadzieje ze pospi bo ja tez sie poloze teraz mam ja jeszcze na rekach bo chce ja odlozyc jak juz fest bedzie spala DOBRANOC MAMUSKI WAM I SOBIE ZYCZE SPOKOJNEJ I DOS PRZESPANEJ NOCKI

I ja dopiero teraz się witam (M. siedział przy kompie).

Mariczka w domu jest kochana - śpi i je. Znowu pospała od 23.00 do 5.00, potem trochę pomruczała i znowu spała od 8.00 do 12.00, a my z nią :-) :-) :-) Normalnie kocham ją jeszcze bardziej za to spanie. Tylko oczywiście najlepiej jak ją przytulam i głaszcze po główce, sama nie chce spać w łóżeczku i marudzi. Też tak macie? Czy Wasze robaczki zasypiają same w łóżeczkach??????

Teraz znowu śpi po jedzonku. W dzień budzi się mniej więcej co 3h. Jakoś wszystko idzie tak sprawnie, że aż nie mogę w to uwierzyć. Dziś wpadła Babcia, a ja i M. wyskoczyliśmy na spacerek. I zaczęliśmy werandowanie dziś - 8 min (Mała ma tydzień). Nie za wcześnie???? Bo chcielibyśmy w weekend na spacer jak będzie ładnie. Jutro kontrola w szpitalu.

A jak na wadze przybiera - przy wyjściu ze szpitala miała 3040g, a dziś już 3470g. Cyc jak widać służy. :tak: Cudnie być MAMĄ!!!

Witam wieczorkiem.
Ufff ... jakoś nie miaam weny do pisania.
Dziś piękna pogoda była i skorzystaliśmy z jej uroków wybierając się na spacerek.
W niedzielę też pojechaliśmy do moich rodziców i obowiązkowo poszliśmy do lasu z Sebusiem - spał słodko.

Co do zasypiania w łóżeczku, to Sebuś czasem zasypia, ale jak na razie śpi ze mną w dużym łożu :-D
No i w najbliższą niedzielę mój skarb kończy 1 miesiąc.
Ależ ten czas leci szybko.

Dorotko ja myślę, że jednak masz sporo pokarmu.
Być może Oliwcia ma zapotrzebowania na więcej i jeśli po butli się uspokaja, to dokarmiaj ją w ten sposób.

U nas wieczorkiem zaraz po kąpieli ja daję Sebusiowi butlę ze sztucznym mlekiem a w nocy karmię już swoim.
Oj piersi mam wtedy takie nabrzmiałe a mały przesypia ładnie nawet i 4 godzinki.

Kaka oj kawałek takiego rogala to ja ostatnio zjadłam - pyszny był.
No i dziś nawet pozwoliłam sobie na parę cukierków.
Zobaczymy.

A mój żołądek przyzwyczaił się do jedzenia gotowanych potraw i po smażonych niestety mam biegunki.

Oki zmykam dobrej nocki życzę Wam dziewczyny.

Kasiu
DUŻO ZDRÓWKA SŁONECZKA I UŚMIECHU DLA TWOJEJ KSIĘŻNICZKI

Dziękuję serdecznie :-D

Witam!!
A moja niunia jak narazie kochana.
DZIŚ SKOŃCZYŁA MIESIĄC!!!:-D:-DZobacz załącznik 100615

Weroniczko, witaj w gronie niemowlaków :tak::laugh2:

MOJA PERELKA NAWALILA WIELKA I PIEKNA KUPE W PRAWDZIE WYGLADALA JAK JAK ZADKA JAJECZNICA ALE STRASZNIE DUZO TEGO ZROBILA ZA CALE 2 DNI A JA SIE CZUJE JAKBYM WYGRALA W TOTKA :tak::-D:-D:-D:-D
Teraz jest najedzona przebrana i wykupkana ale nadal marudzi troszke i nie wiem o co jej chodzi :baffled:

Dorotka nie przejmuj się kupkami, bo dzieci cycolkowe nawet kilka dni mogą się niewypróżniać (wiem, bo przeszłam to z Martynką, zdarzało się, że 5-7 dni nic nie robiła). No chyba, że się męczy, ale to czasem rzeczywiście nie wiadomo o co takiemu maluszkowi chodzi :baffled:. Mój też czasem niby płacze, pręży się, prze, ale jak skończę go przewijać i zaczynam karmić, to dolegliwości ustępują więc czasem się zastanawiam czy to nie z głodu te numery :sorry:.

Od kad jest OLIWIA to my sie z M jakos lepiej dogadamy NIby dziecko pierwsze kloci rodzicow tak slyszalam ale u nas jak narazie jest lepiej Jakos lepiej sie dogadujemy :-)
I ja jestem bardzo szczesliwa jak M jest z nami najchetniej to chcialabym aby caly czas z nami byl ale musi chodzic do pracy heh :-)

To super!!! :rofl2::rofl2::rofl2:

A jak na wadze przybiera - przy wyjściu ze szpitala miała 3040g, a dziś już 3470g. Cyc jak widać służy. :tak: Cudnie być MAMĄ!!!

I o to chodzi :-D:-D:-D

U nas szybko dzień przeleciał. Byliśmy w parku z dzieciaczkami, a po południu wpadli sąsiedzi na urodziny Martynki i już wieczór. Narobiłam sobie zaległości w prasowaniu :baffled:, bo mi się Bartek ostatnio przesikał parę razy i mam deficyt w śpiochach :baffled: - nie nadążam. Może jutro na drzemce Martyny się uda nadrobić, bo dziś to już idę spać. Bartek zasnął po kąpieli więc teraz pewnie koło północy najbliższe karmienie, ale znając życie za chwilę obudzi się na podwieczorek :-p

Moje słoneczko też już smacznie śpi. Ostatnio zasypia po popołudniowym karmieniu i śpi smacznie do późna, muszę go budzić na kąpiel i jest krzyk niemiłosierny, a potem cyc i lulu :-):tak:.

Dorotka, ja Cię podziwiam za to ściąganie mleka, dzielna z Ciebie mamusia :tak:.

Kasia ja jutro musze wybrać się na zakupy bo i u mnie się "wyśpiochowało". Mały wyrósł z połowy ubranek i jak się przesika, to na bieżąco muszę prasować.:rofl2:.

Minisia gratuluję! Mój niunio wczoraj skończył miesiąc,jeju jak ten czas leci. Tylko przed porodem nam się tak dłużyło :laugh2:

Kate, ja czasem Szymusia oszukuję i na śpiocha wkładam do łóżeczka, wtedy śpi. :cool:

reklama
Wpadłam się na chwilkę przywitać. Jestem po wizycie teściów. Było nawet całkiem miło. Udało nam się ( odpukać) zwalczyć kolki. Przyznam szczerze że było ciężko. Jutro wybieram się na warsztaty chustowe. Może w końcu nauczą mnie używać mojej chusty. We Wrocławiu otworzyli babykino zamierzam się wybrać na jakiś seans jak tylko mały będzie zaszczepiony. A Wy co sądzicie na ten temat? Może byłyście już na takim seansie?

Idę spać bo czekają mnie kolejne pobudki w nocy.

Do góry