reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

O Matko! nie mogłam NAS dzisiaj znaleźć:szok::szok::szok:

Ja dzisiaj w kiepskiej formie :-(, mały robi nadal okropne kupy, cała pupa odparzona, ja uryczana, zaczełam podawać mleko sojowe i czekam na efekty, a ściąganie mleka sciągaczką na gruszkę to masakra jakaś:baffled:, na rękach odciski a mleka w butelce jak na lekarstwo. Dorotka jaką masz sciagaczkę???

Sorki, że tak tylko o sobie, ale nie mam siły na odpisywanie.

Buziaki!

reklama
Witam sie we wtorek

WIOLU tez mam ta reczna z gruszka i rzeczywiscie rece bola :confused2:Ale ja nie narzekam tzn jak mam duzo mleka to fajnie leci a jak go juz prawie nie ma to leci jak kot naplakal:eek:
MAGDA przemywam oczko sola fizjologiczna i jest momentami coraz gorzej :angry:
Teraz zaczelam rumiankeim puki nie pojdziemy do okulisty Jutro dzwonie kolejny raz po okulistach a jak nie to w rybniku w szpitalu jest taki specjalista.Mam nadzieje ze bedzie dobrze z tym oczkiem

Moja mala fajnie przespala noc od 21 do 2 spala a pozniej od 5 do 8 a teraz marudzi bo glodna lece zaraz wroce .ACHA MOJA MALA OSTATNI RAZ ZROBILA KUPKE W NIEDZIELE I STRASZNIE MNIE TO MARTWI NIE WIEM CO MOGE 12 DNIOWEMU DZICKU PODAC NA WDECIA BO WIDAC ZE SIE MECZY c

CZARNA I MINISIA DZIEKI

ja sie strasznie martwie M jak bedzie wracal z fuchy to musi wejsc do apteki po cos tylko po co ?????

Witam!!
Dorotka pisalam ci co mozesz jej podac a jesli chcesz to niech sie twoj M spyta w aptece napewno cos doradza:tak:
Motylku to wspolczuje i zycze wytrwałosci:tak:no i witaj spowrotem;-)
Blond bedzie dobrze:tak:
Wanilia trzymam za was kciuki:happy:mam nadzieje ze to mleczko szybko zlagodzi dolegliwosci
A moja niunia jak narazie kochana.
DZIŚ SKOŃCZYŁA MIESIĄC!!!:-D:-D Nika004_1.jpg

waniliaoch tule mocno
dorotko a może skocz na pogotowie okulistyczne nie będziesz musiała długo czekać na wizyte, a może herbatka koperkowa na te wzdęcia

U nas noc ładna pobudki co 3-4 h więc spoko, teraz mały śpi, a buszował od 9 rano i mam nadzieje ze pośpi i mi się w tym czasie mleko naprodukuje. Dziś planujemy spacerek w mieście, pojedziemy do teściów na obiad i stamtąd ruszymy, może do parku, mam dość tej jednej mojej drogi asfaltowej, bo błoto takie ze do lasu nie idzie dojechać, więc polne narazie odpadają. Z dziadkiem lepiej, już odłączyli tlen i cewnik i jest szansa ze wypiszą go w czwartek, narazie mama z ciotką sa przy nim na zmiane bo wiadomo jaka jest opieka w szpitalu.

MINISIA i CZARNA dzieki
PPATQA no jak sie nie zapisze normalnie na wizyte to pojedziemy do tego okulisty do szpitala w Rybniku bo u mnie nie ma

MOJA PERELKA NAWALILA WIELKA I PIEKNA KUPE W PRAWDZIE WYGLADALA JAK JAK ZADKA JAJECZNICA ALE STRASZNIE DUZO TEGO ZROBILA ZA CALE 2 DNI A JA SIE CZUJE JAKBYM WYGRALA W TOTKA :tak::-D:-D:-D:-D
Teraz jest najedzona przebrana i wykupkana ale nadal marudzi troszke i nie wiem o co jej chodzi :baffled:

No to ja sie witam swiatecznie :-D
Moj maly po wczorajszej kapieli spał od 21 do 4 rano i juz nie wiedziałam czy mam go budzic czy co, ale w koncu sam wstał na dydusia :-)
My po sniadanku, ogladamy TV, mały spi w łóżeczku, ale jakos niespokojnie. Za chwilke idziemy na pierwszy spacerek, a potem pojedziemy do Patryka rodziców.
A jak tam u was??
Dorotko jak juz pisałam, ja Rafałkowi daje raz dziennie herbatke ułatwiajaca trawienie Hippa i on się po niej ładnie odgazowuje i robi kupki :-) Pisze na niej niby ze od 1go miesiaca, ale mi ja tesciowa przyniosła ze szpitala i mowi ze juz noworodkom podają, bo ich zoladki czesto nie sa w stanie jeszcze strawic dobrze mleczka. Pytałam pediatry czy moge ja podawac i powiedziała, ze jesli widze poprawe to jak najbardziej :-) A jej skład to koper wloski, anyz, rumianek i glukoza, wiec nie ma co zaszkodzic :-)

Ostatnia edycja:
MARTYNKA jak moja dzis zrobila kupke to dzis narazie nie bede nic kupowala bo jutro mami isc do lekarza z OLIWIA to odrazu sie zapytam o to :-)
MOJA sie uspala ale u mnie w telewizyjnym pokoju na kanapie i jak bede chciala ja przeniesc to sie obudzi wiec jej nie ruszam chco mi niewygodnie teraz siedziec bo ona lezy na srodku kanapy :-)

A ja jak już poczytam wszystkie zaległe posty, to zawsze mi ktoś wejdzie w "drogę" i nie moge odpisać, ale że dziś święto i wszystkich wywiało na zewnątrz, oprocz mnie i malego, to BB jest moje :-D:tak:
Z dnia na dzień przyzwyczajam się do rytmu narzuconego przez Radusia. Mimo zarwanych nocek, wniósł we mnie spokój, który Jula z kolei skutecznie niszczy:sorry:, ale takie życie:-D Myślę, że pojawienie się Dzidziusia, troszkę zagroziło jej "pozycji" i dlatego stara się zwracać na siebie szczególną uwagę :tak: Pojawił się płacz w stylu aktorskim (prawdziwie udawany bek:crazy:) i nuda, a co za nia idzie zainteresowanie się wszystkim innym...:rofl2:

A u mnie? U mnie malinowo na paznokciach i ciepło w sercu, czego i Wam zyczę :tak: Buziaki Mamusie!!!!!

A my już poza listą ciężarnych, zleciałyśmy do dołu :) :-D

reklama
CZesc dziewczyy serdecznie pozdrawiam. Jest u nas piekny słon3eczny dzionek. Wysłalam meza na spacer z malutkim a sama zrobiłam sobie domowe spa wreszcie moge sobie na to pozwolic. Po nieprzespanych nockach mam sine oczy ale usmiech mojej kruszyny wynagradza. Maz dzwonił ze spaceru po 30 minutach czy juz smialam sie. Bo do tej pory nie nauczył sie powoli spacerowac tylko idzie szybko z wozkiem ale taka jego natura. :-DPotem obiadek u tesciowej. Życze miłego dzionka:-)

Do góry