reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
CZARNA ja bym chciala aby moja tylko chciala cyca i cyca:-(
wiesz Dorotka wsio jest dobrze ale ja mam jeszcze inne obowiazki i czasami mie szlak trafia. Lalunia przychodzi i prosi ze mam isc do niej i bawic sie a ja siedze z tym cycem i wiecznie karmie. Bo nie wszytkie zabawy jestem wstanie wykonywac w czasie karmienia:-(
A ja poleżałam z maluszkiem troszkę i dobrze nam razem.
Za to przed paroma minutkami miałam dosłownie taką minę :szok:
kurier przywiózł mi kwiaty i prezent.
Dostałam z pracy - jejku jakie to miłe.
Az się popłakałam.
piękny prezencik
Sorki ze tak samolubnie ale wpadlam tylko pochwalic sie jednym z pierwszych usmiechow mojej niuni
Pozdrawiam i zycze milego weekendu, zajrze do Was jutro

A wiec...USMIECH DLA MAMUSI...BOZE JAK JA JA KOCHAM
Zazdroszcze chociaz moj jak go całuje po policzkach lub robie mu noski eskomoski tez sie niesmiało usmiecha:-p
Hej dziewuszki!!!
Na chwilkę tylko wpadam się przywitam - na nieobecnościach kilka fotek naszej kruszynki.

Zmęczona... szczęśliwa, dużo by opowiadać. Ważne, że już w domku. Mariczka chwilowo śpi (a to rzadkość, więc mogę pisać.

Odezwę się pewnie jutro, bo dziś padam.
Jeszcze raz GRATULUJE!!!!! fajnie ze juz jestes

Aniaaaa oby do poniedziałku i eksmisja twojego uparciuszka.

A my dzis pojechalismy na zakupy. Mały oczywiscie musiał dac koncert:cool2: Normalnie pierwsze dziecko które budzi sie na spacerach:dry: Ale za to kupiłam sobie płaszczyk jesienny wiec bede miała w czym chodzic na spacerki:-p fakt ze oklepany (co druga osoba nosi:baffled:) ale nic nie było a cos musiałam kupic:tak: Chcielismy jeszcze Niki kupic kozaki ale d... nic nie ma:no:
Mały dzis praktycznie wiecznie cycolił:dry: nic w chałupie niezrobiłam bo nie było szans. Dopiero teraz wieczorem zasnał po kapieli i jeszcze spi;-) Ciekawe co mnie w nocy czeka:confused:

Witam się i ja, dziś byl dluuugi dzień najpierw z Karolinką pojechalyśmy na miasto, na zakupy a z Lenką zostal tatuś a popoludniu do samego wieczora goście. Lenka malo spala do samego popoludnia, marudzila trochę ale potem zasnęla obudzila się na kąpiel i karmienie i znow śpi....
Nasze sloneczko też ma czkawkę ale już chyba coraz rzadziej, czasem sama minie,czasem daję cyca, a wczoraj dalam jej przegotowanej ciepłej wody na łyżeczce i tak fajnie to piła i chyba jej smakowało:-D
Jeszcze nie dawno marudzilyśmy wszystkie że długo, że ciężko, duszno:-D
teraz też nie jest lekko, wzdęcia, kolki, nocki pozarywane, choć ja absolutnie nie mam powodow do narzekań bo mala dobrze śpi:tak:i nie ma narazie żadnych problemow z brzuszkiem oby tak dalej:tak:

Czarna mam nadzieję że się dziś wyśpisz:tak:
Agamir szybkiego powrotu do formy po cesarce;-)
Agniesia- jaki śliczny uśmiech:-)
Magziunia- to mialaś piękną niespodziankę:tak:
Dorota Tobie też życzę żeby Oliwka dala Ci się wyspać;-)
Aniaaa- już niedługo i Ty będziesz PO!! trzymam kciuki!!!

tylko troche za duzo mleka teraz mam a nie mam do czego odciagnac:(tzn mam do czego ale nie mam w czym zamrozic.w czym mrozicie?woreczki czy pojemniczki?:confused:

Blond ja tez odciagam i mroze pokarm. Chciałam kupic te pojemniczki albo woreczki specjalne, ale nigdzie w sklepach ich nie mogłam dostac, a nie chciałam juz czekac az przyjda z allegro, bo i tak kilka dni wylewałam mleko sciagniete, bo nie miałam w czym go mrozic:dry: Wiec zeby nie czekac, wziełam jednak pojemniczki na mocz. Najpierw miałam opory, ale stwierdziłam, ze i tak sa sterylne, a dodatkowo wygotowuje je dokladnie przed wlaniem mleczka. W zamrazarce mam juz 6, w kazdym troche ponad 100ml :-) Ja w dzien odciagne spokojnie od 100 do 200ml do mrozenia, zalezy jak mały zje. A duzo ucieka przy kapieli mi, jak wejde do wanny to z cycków mi ciurkiem leci, normalnie kapiele mleczne :-D

AGAMIR dzieki za cynk o rumianku nastepnym razem dam jej rumianek :-)
Tylko ostroznie i powoli, bo rumianeik podobno lubi uczulac :dry:

MARTYNKA a moze przejdz sie z malym do lekarza ?

Ja u mojej malej zauwazylam dzis jedna chrostke na raczce i tez robi takie zadkie kupki :baffled:Moja mala zazwyczaj tylko marudzi ale dzis placze w nieboglosy czasem ale butla niestety pomaga :dry:I mala jest spokojna .
Moj M w pracy mama nosi Oliwcie bo palakala strasznie a teraz ma czkawke

CZY WASZE DZIECI TEZ CZESTO MAJA CZKAWKE ? BO MOJA ZAZWYCZAJ PO KAZDYM JEDZENIU I CO NA TO ROBICIE BO JA NIC CZEKAM AZ PRZEJDZIE ALE TO STRASZNIE DLUGO TRWA :confused:
Dorotko wczoraj bylismy u lekarza, przeciez opisywałam wizyte :-)
A jak zadkie sa te kupki?? Moze Ci sie tylko wydaje, ze zadkie :-) A pojedyncze krostki u niemowląt sa normalne, to zmiany hormonalne po porodzie.
Rafałek tez ma czkawke praktycznie po kazdym karmieniu, ja z tym nic nie robie, sama przechodzi, bo maly wtedy nie chce ani cyca, ani herbatki.

A on dzisiaj marudny, od rana prawie nie spi, po kapieli o 20 ssał cyca chyba z godzinke, a pospał 30 min, potem sie rozgladał, a teraz sobie kweka i juz chce cyca... Ehh mam nadzieje, ze wtedy padnie i pospi z 5 h :-D
No nic ide sobie, akcje CYC czas zaczac :-)

Witam w niedzielny poranek,
słonko nieśmiało wstaje, może będzie dziś ładna pogoda, chmur i mgły nie widać.

Mam straszną ochotę dzisiaj zrobić coś..... no właśnie, może się ładnie ubiorę, umaluję, bo ostatnio czuję się tylko jak mleczarnia i smoczek oraz nosidełko dla mojego synusia. Wszelkie oznaki kobiecości mały wyssał z mlekiem;-):-p.

Magdziunia wow ale niespodzianka :-):tak::tak:.

Dorotka, no właśnie nie szalej z tym rumiankiem.

Agniesia śliczny uśmiech, i ja czekam z niecierpliwością na taki świadomy, choć mam wrażenie że czasem jak do niego mówię, to te uśmiechy nie są takie zupełnie przypadkowe :cool2:

Jak tam mamuśki nocka? przespana?
u mnie do północy synuś spał, a potem cyc i marudzenie do samego ranka:sorry2:. Eh te nasze słodziaki to niezłe ziółka ;-):-p

Miłego dzionka!!

Witam sie w niedziele :-)

Jeszcze nie dalam malej tego rumianku ale dzieki za cynk abym czesto jej go nie dawala Ja zazwyczaj czekam az sama czkawka przejdzie bo ona tez czesto wtedy nie chce zabardzo nic sie napic 2 razy podalam jej przegotowanej wody tak troszeczke
W nocy nawet fajnie spalam choc jak mala usnela to moj pies mnie budzil i bylam strasznie zla bo gdyby nie on to bym wiecej spala ale na szczescie najpierw pospalam 2 godzinki pozniej przed 3 pobudka na cyca i po poltorej godzinki od pobudki mala zas usnela na cale szczescie
:-) I zas spalam jakies 2,5 godzinny wiec jakies okolo 5 godzin pospalam :-)
Moj M teraz spi mala tez drzemie po cycu ale to jest jakies niepewne zaraz zacznie marudzic pewnie :-)
Dziewczyny zastanawiam sie czy moze nie isc dzis z mala do kosciola Jak myslicie jeszcze werandowania jej nie robilam Dzis ma 10 dobe i nie wiemc czy moge isc czy nie ????????
MILEJ NIEDZIELI ZYCZE jA DZIS WIECZOREM BEDE MIALA GOSCI kURCZE ONI PRZYJADA KOLO 18 a ja o tej godzinie juz bym najchetniej spala wiec pewnie cala wizyte gosci bede ziewajaca ;-)

Krople Bobotic są co prawda od 28 dnia życia ale mozna je podawac wcześniej w mniejszej dawce. Ja od 21 dnia zycia dawałam po 5;-)

Widzę, ze wiekszość ma kłopoty z pozycją do karmienia. Ja karmie różnie ale wkurza mnie jak sie Mała cycem bawi i nie chce porządnie złapać. Moze warto kupic sobie poduszkę do karmienia??

Wczoraj padła mi karuzela FP i musze ją oddac na gwarancji:wściekła/y:

Byłam wczoraj u mamuśki i dostałam na wynos blache drozdzowego z jabłkiem i własnie wciagam.

Miłej niedzieli mamuski.

witam wszystkie mamuski i zycze miłej niedzieli. Ja juz po karmieniu zaraz maz zrobi sniadanko i jest słoneczko wiec idziemy na spacereke a potem jedziemy w owiedziny do babci. :-)

Witam i ja
my wlasnie wstalismy i sie karmimy:)ja dzisiajpospalam 6 godzin w sumie wiec czuje sie super:tak:do tego piekne sloneczko swieci:tak:
dziewczyny jak mam werandowac Rafalka tzn w co ubrac?i wogole o co z tym chodzi?:zawstydzona/y:mam stac z nim przy oknie czy jak?:zawstydzona/y:polozna mowila ze 3 dni werandowac przy oknie i na spacerek:tak:
ja dzisiaj mialam nocnego goscia:-):-):-):-)pijany byl troszke:baffled::-Dale za to jaki smieszny:-D

reklama
Mam straszną ochotę dzisiaj zrobić coś..... no właśnie, może się ładnie ubiorę, umaluję, bo ostatnio czuję się tylko jak mleczarnia i smoczek oraz nosidełko dla mojego synusia. Wszelkie oznaki kobiecości mały wyssał z mlekiem;-):-p.

Jak tam mamuśki nocka? przespana?
u mnie do północy synuś spał, a potem cyc i marudzenie do samego ranka:sorry2:. Eh te nasze słodziaki to niezłe ziółka ;-):-p

Miłego dzionka!!
u mnie nawet tapeta na gebie nie pomaga ciezko ukryc zmeczenie. Ale jeszcze troche:tak:
Krople Bobotic są co prawda od 28 dnia życia ale mozna je podawac wcześniej w mniejszej dawce. Ja od 21 dnia zycia dawałam po 5;-)

Widzę, ze wiekszość ma kłopoty z pozycją do karmienia. Ja karmie różnie ale wkurza mnie jak sie Mała cycem bawi i nie chce porządnie złapać. Moze warto kupic sobie poduszkę do karmienia??

Wczoraj padła mi karuzela FP i musze ją oddac na gwarancji:wściekła/y:

Byłam wczoraj u mamuśki i dostałam na wynos blache drozdzowego z jabłkiem i własnie wciagam.

Miłej niedzieli mamuski.
moj Espumisan tez od misiaca ale ja małemu dałam połowe porcji;-) ty to masz pecha najpierw laktator teraz karuzela:sorry2: a co poszło?
Witam i ja
my wlasnie wstalismy i sie karmimy:)ja dzisiajpospalam 6 godzin w sumie wiec czuje sie super:tak:do tego piekne sloneczko swieci:tak:
dziewczyny jak mam werandowac Rafalka tzn w co ubrac?i wogole o co z tym chodzi?:zawstydzona/y:mam stac z nim przy oknie czy jak?:zawstydzona/y:polozna mowila ze 3 dni werandowac przy oknie i na spacerek:tak:
ja dzisiaj mialam nocnego goscia:-):-):-):-)pijany byl troszke:baffled::-Dale za to jaki smieszny:-D
to sie wyspałas szczesciaro:cool2: co do werandowania ja ubierała m jak na spacer wsadzałam do wozka i na balkon:-p W sumie był 2 razy werandowany:tak:

Moj dzis niby spał ale budził sie co 1,5 h na cyca:dry: glodomorek. A rano znow amorki uwielbia jak sie z nim gada i sie go zaczepia:tak: teraz wisi na cycu i licze ze pospi bo chce posprzatac i przygotowac obiad:tak:
Miłej niedzieli

Do góry