reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

ANIU ja tez daje ci medal 3 mam kciuki aby najpozniej w poniedzialek bylabys rozpakowana
ASIU domyslam sie ze Rafalek slicznie wyglda w bujaku ;-)

Ja sie zdrzemnelam na poltorej godziny i juz mi lepiej teraz mala usnela na cycu ale pewnie jak ja odloze to sie obudzi.Ja jeszcze nic nie posprzatalam i jak mala nie bedzie spala to nie posprzatam.Ja karmie tylko na siedzaco ale opieram sie bo tak bez oparcia to nie dalaby rady Kurcze godna jestem

reklama
dorota ja mam tak samo ze swoimi spodniami
minisia moze herbatke na trawienie

na wiesci o laptopie ciagle czekam, mały mi teraz nie daje pisac wiec krótko nocka dobrze za to teraz ,marudzi.

Witam się i ja. Może teraz uda mi sięcoś napisać, bo wczoraj co siadłam, to mnie dzieci odrywały :baffled:. Teraz oba śpią, a M pojechała do marketu lodówkę uzupełnić. Jak mi sie marzą takie zakupy. Może jutro na chwilę gdzieś wyskoczymy, bo trzeba Martynie kozaczki kupić. Trzymam kciuki za pogodę :tak:!!!
U nas ogólnie dobrze. Wczoraj był jakiś jedzeniowy kryzys, bo wisiał przy cycku po 10 min i drzemka. Wieczorem zasnął z nami w łóżku, potem po pobudce ok 2 przełożyłam go do łóżeczka i spał do 5 i żeby za dużo hałau nie narobił, bo wtedy Martyna by nas nawiedziła znowu wzięłam go do łóżka i spał do 8:30. Dobre jest, że mu harmider nie przeszkadza, bo starsza siostra mocno go ćwiczy w ekstremalnych warunkach :sorry2:.
Jak jesteście zaintersowane, to w "dziecku" jest artykuł o kolkach i nowordkach (o czkawce, ulewaniu, krostkach na buzi itp.) Stąd wiem, że to co przechodzi Bartek, to na pewno nie kolka, tylko ewentualnie jakieś wzdęcia, ale dzisiaj taką salwę puścił :-p, że na pewno się odgazował za cały tydzień ;-) i teraz lepiej mu się śpi.

Mały w łożeczku w końcu więc mam chwilę, ja jakoś dzisaij nie moge nic ogarnąć. Na dworze leje więc zostanie nam dziś tylko ganek. Rano wypił herbatki koperkowej 30 ml- hurra. Teraz śpi, ale Kamil ma jakis radar co wychodze z naszej części to się budzi. Mi też najwygodniej na leżąco i mały też najlepiej na to reaguje. Przy nastepnej pobudce ładuje go do wóżka i idiemy na ganek.
Majeczka witaj

Jejku nie mogę znaleźć gdzie Wy o tym odchudzaniu pisałyście :zawstydzona/y:. Bynajmniej ja zamierzam wrócić do odżywiania zgodnie z dietą South Beach, ale to od wiosny i wtedy razem z M, bo w pojedynkę to kiepski interes. No i basen, a te ćwiczenia, jeśli sprawdzone i dają efekt, to też nie zaszkodzą. 15 kg to nie lada wyzwanie :baffled:

Witam!!
I ja dzis malo spalam mala jak usnela o 16 to obudzila sie o 20 kapiel, mleczko a potem spala do 1:30 no a później do 3h patrzyla i podziwiala pokoj :baffled:a mama modlila sie o to by usnela;-)
Zaraz mamy gosci, przyjezdzaja znajomi z synkiem 10 m-cy i smiejemy sie ze to nasz zieciu;-)
POZDRAWIAM MILEJ SOBOTY

MINISIA to milej wizyty ziecia :-D

Ja tylko pozmywalam i nastawilam pranie i kurze wytarlam w 3 sekundy Teraz M opiekuje sie mala a ja ide podlogi umyc Aha i zdazylam zjesc cos tylko w biegu i poki jest M to do was zajzalam.Moj M idzie na noc do pracy zostaje sama z mama ale mama jest obrazona na caly swiat wiec nawet sie nie odzywamy :-(.
Jakos boje sie zostac bez M w nocy nie wiem sama dlaczego bo przeciesz dzis M wyszedl rano i wrocil po 14 to tez sama bylam z mala ale jakos noc mnie przeraza:-(Asiu ja sie podziwiam SZCZERZE ;-)
Moja mala juz nie spi od przed 11 teraz obserwuje tak fajnie patrzy.
Ja juz spiaca i dzis wogole sama nie mam nastroju mam jakiegos dola Caly dzien w pizamie dzis jestem i szlafroku :baffled:

Hej witam,widze ze wasze malenstawa tez nieśpią za długo i wisza na cycu, tak jak moje a ja sie martwiłam ze cos źle robie;-)ze cos jest nietak.Budzi sie co godzine lób pół godziny i do cyca, zasnie i znowu, a smoka jak jej daje to niechce, wczesniej wzieła teraz wypluwa. Ładnie mi spi na spacerze i na szczescie w nocy:tak:pozdrawiam

A my w końcu pojechaliśmy z Szymonkiem do lekarza. Te rzadkie kupki strasznie mi nie dawały spokoju. Pani doktor przepisała leki i stwierdziła, że to wcale nie musi być skaza białkowa. Co prawda krostek jest więcej niż było, ale przy skazie buzia i ciało dziecka ponoć wygląda znacznie gorzej. Trochę się uspokoiłam niemniej mam nadal zakaz spoglądania na mleko i przetwory :sorry2:. Na pewno coś małemu nie podeszło i teraz bidulek cierpi i ma wzdęcia. Właśnie zrobiłam mu herbatkę hippa na trwanienie, wydoił ponad 60 ml :szok: i padł po 4 godzinach aktywności:baffled:.

A ja chyba zrobie sobie kąpiel relaksacyjną, bo jakaś padnięta jestem.

Miłego wieczorku Kochane!

reklama
A ja poleżałam z maluszkiem troszkę i dobrze nam razem.
Za to przed paroma minutkami miałam dosłownie taką minę :szok:
kurier przywiózł mi kwiaty i prezent.
Dostałam z pracy - jejku jakie to miłe.
Az się popłakałam.

Do góry