reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Acha mnie polozna mowila ze jak bede tylko sciagala pokarm do butelki to za jakis miesiac czy dwa pokarm mi zaniknie Dziwne troche ale moze to i prawda :-(

Dzis w nocy po butli sie moejej malej zwymiotowalo ale chyba ja przekarmilam bo po karmieniu dostala czkawki i strasznie sie meczyla wiec dalam jej jeszcze troche butli i pozniej wlasnie to zwymiotowala Mam nadzieje ze to przez to ale obserwuje i jakby co to do lekarza.

Moj M poszedl teraz do kolegi pomoc mu przy jakiejsc robocie w podziekowaniu ze po nas przyjechal do szpitala I zas pol dnia go nie bedzie ale jak mus to mus Jak M bedzie wracal to ma wejsc zapytac jakie dokumenty trzeba zlozyc do becikowego i w nasteonym tygodniu juz ze wszystkim bedziemy dzialac :-)

reklama
Tak Dorotka pesel zalatwiaja urzedy miedzy soba automatycznie, my musimy tylko odebrac.
Dorotka Twoja spi tak dlugo bo ja dokarmiasz butla i ni dziwne ze pozniej masz za malo mleka jesli ja dokarmiasz.tak mi w szpitalu mowili.ja nie dokarmialam przystawialam do pustych piersi na poczatku no i sie rozhulalo:tak:sprobuj tak.przystawiaj jak najczesciej, nawet co godzine na poczatku i bedziesz miala tyle mleka zeby nie musiec dokarmiac.
a z tym sciagniem to tez gdzies czytalam ze po jakims czasie jesli sie tylko sciaga pokarm to on zanika.
aha mi szwy sciagneli w szitalu w 5 dobie...tylko zalezy jakie masz szwy.ja mialam taki plastikowy za ktory polozna pociagnela i tyle:tak:troche dziwne uczucie przez moment bo myslalam ze mi skore"podrze:tak:" ale trwalo to pare sekund.jak to nie powiedzieli Ci kiedy beda sciagac szwy?....moze polozna srod. Ci sciagnie w domu?

ASIU ja ja dokarmiam jakos raz dziennie mlekiem sztucznym a tak to juz swoim i serio staram sie nie doakrmiac ja butelka ale co mam zrobic jak ona sie nie najada A mleka mam wystarczajaco bo jak ona pije przez godzine np to jak zaraz po wezme laktator to mam duzo jeszcze tego mleka Mysle ze mala sie denerwuje bo czasem widac jak sie wkurza i trzyma brodawke i kreci glowa i wtedy masakrycznie boli bo ona z taka zloscia naryw mi tymi brodawkami Jak mam ja karmic co godzine jak ona nawet po moim spi conajmniej 4 godziny?????????

A ja mam szwy takie jakbyc zszywala papier spinaczami takie soc mam na brzuchu i mi polozna powiedziala ze u mnie w zorach mi tego nie sciagna musze jechac z tym do katowic tylko nie wiem kiedy W nastepnym tygodniu zadzwonie tam do szpitala i zapytam

Witajcie z rana.
Sebuś śpi sobie słodko najedzony.
A nocka znów dziś zarwana - budził się co 1-1,5 godziny i jeść chciał.

Co do karmienia, to mnie się zdarza dokarmiać sztucznym ale sporadycznie - raz na dzień, albo raz na dwa dni.
A tak tylko moje mleczko.
Nie ściągam laktatorem bo chciałabym aby mały ssał i tak robię.
Pozytywne myślenie też dużo daje.

Jeśli chodzi o PESEL to u nas czeka się 4 tygodnie, ale my dziś z mężem idziemy do urzędu i może już jest.
Byłoby fajnie, bo jeszcze becikowe zostało do załatwienia.

Ja tez tak raz dziennie daje sztuczne a czsem w cale Ale jak widze ze wy tak walczycie to ja tez tak zaciecie bede walczyla tylko ja wymiekam jak ona juz cyca nie chce a placze a jak dam jej butle to taka zadowolona ze szkoda mi ja tak meczyc ale rozumiem ze to meczenie dla naszego dobra

Dorotko spokojnie jesteś dopiero 8 dobę po porodzie a mała musi wdrożyć się do ssania.
Poza tym dla niej to jest wysiłek - zobaczysz wszystko się ułoży.

Acha mnie polozna mowila ze jak bede tylko sciagala pokarm do butelki to za jakis miesiac czy dwa pokarm mi zaniknie Dziwne troche ale moze to i prawda :-(
Dorotka - nie nie nie, położna raczej nie ma racji... Moja koleżanka, która urodziła na początku lipca nie karmi małej cycem, dlatego, że ma wklęsłe brodawki i mała nie chce ssać, ale cały czas ściaga mleko i karmi ją tylko swoim odciaganym.... i cały czas ma dużo pokarmu.... to chyba nie ma znaczenia czy przystawiasz dziecko, czy odciągasz...ważne, żeby dawać sygnał organizmowi ile pokarmu jest potrzebne...

kaka pisałaś mi gdzieś proporcje tej glukozy i niemoge tego znalęźc
120 ml wody i łyzeczka glukozy;-)

Laptop zyje??

Witam się i ja.

Kacperek sobie śpi choć za chwilkę kąpiel. Ja jednak zrezygnowałam z karmienia piersią. Nie dałam rady. Odciągam pokarm i karmie z butelki. :( Czuje się przez to fatalnie. Nie wiem może za parę dni spróbuję jeszcze raz....

Ja w nocy mam dość karmienia piersią. Jestem śpiaca a hania najcześciej bawi sie moimi brodawkami zamiast pić, przysypia a kiedy kłade ją do łóżeczka to szybko sie budzi bo głodna. Jak daje jej butelke to szybko wypija i możemy spac dalej. Moze sobie kupie taki laktator jak do krów i od razu z 2 bede sobie odciagac całą noc a potem tylko do butelki;-)

witam:tak:
a co tu taka cisza????
ale mielismy piekna nocke...zeby tak zawsze bylo.karmienie o 11, 4 i teraz:)troche rzadko ale nie bede go budzic:-p
tylko troche za duzo mleka teraz mam a nie mam do czego odciagnac:(tzn mam do czego ale nie mam w czym zamrozic.w czym mrozicie?woreczki czy pojemniczki?:confused:
Marrtynka 15 kg tez sporo Ci ubylo:)bo my mamy co tracic....:zawstydzona/y:ja narazie w dresach chodze bo w nic sie nie mieszcze ni i nie kupuje tez nic bo nie ma sensu narazie, tym bardziej ze rana misie jescze nie zagoila to jej nie chce cusnac niczym.

Blond moja koleżanka przechowywała mleko w pojemniczkach na mocz kupowanych w aptece - ponoc taniej wychodzi niż orginalne pojemniki na pokarm a przeciez i one są sterylne;-)

Co do wagi to się nie przejmuj. Każda z nas ma troche do zgubienia. Dziwie się tylko Twojej mamie że tak Ci mówi. Przecież Ty dopiero co rodziłas i musisz jesc bo karmisz piersią.
Ja chodze w swoich przerobionych na ciażowe jeansach - tylko kliny sobie zmniejszam;-)

Widze, ze większość ma z nas dylematy czy odciagac mleko czy nie. Mi się wydaje, ze Hania wiecznie wisi na cycku i jak mam w między czasie mleko odciagac. Wydaje mi sie że tam juz nic nie ma. Chyba jednak teraz przechodzimy kryzys 3 tyg bo faktycznie piersi mniejsze i mniej mleka.

Współczuję skaz białkowych. Staram się ograniczać mleko mimo iż bardzo je lubie.

Pozdrawiam Was.

Dobry pomysl z tymi pojemnikami na mocz:tak::tak::tak:chyba wyprobuje, bo cos czuje czsami ze mam za duzo mleka i nie wiem co z nim zrobic a zal wylac.a w zwyklych sloiczkach nie chce zamrazac, chcialam te torebki kupic ale nie mam pojecia jakbym je miala podlaczyc do laktatora:tak::tak::tak:a przelewanie do nich wydaje mi sie jeszcze bardziej skomplikowane.
moje kochane malenstwo spi sobie smacznie, az milo popatrzec...:tak:
wyobrazcie sobie ze wczoraj mama przywiozla mi duuzy zapas jedzenia po pracy:-D:-D:-Dchyba cos ja ruszylo.nic nie powiedziala tylko mi przyniosla do pokoju:tak:
Dorotko to ja dalej nie czaje dlaczego dokarmiasz mala sztucznym skoro piszesz ze mam duzo swojego....jesli mozesz je sciagnac bo bola cie brodawki to dokarmiaj swoim sciagnietym:tak:.a jesli po Twoim spi 4 godziny to nic tylko sie cieszyc bo to znaczy ze sie najada.a kapturki probowalas uzywac?ja jakby nie one to na bank bym zrezygnowala juz 2 dni temu, bo jak karmilam czulam jakby mi ktos nozem kroil brodawki:baffled::dry:a teraz tylko troche bola, jakbym siniaki miala czy cos.
ja juz wykapana, ubrana i nawet pomalowana:-Di po sniadanku.dzisiaj polozna ma przyjsc.nie wiem wlasciwie po co bo wydaje mi sie ze juz wiem to co chcialam wiedziec-tyle bylam w tym szpitalu ze tamte polozne zdazyly mi wyjasnic wszystko 10razy:tak:
wlasnie pije maline z zurawina (herbatke) i czekam na efekt....to znaczy reakcje Rafalka....bo tych koprow, miet itp ile pic mozna...cos ludzkiego tez sie fajnie pije czasem:tak:

reklama
Do góry