reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Minisia dzięki, a jedziemy na prawie 3tyg.
Bidulo, wyobrażam sobie jak ciężko będzie Ci zostawić malutką:-(
A moja jest z tego samego dnia co Weronisia i jeszcze nas nie obdarzyla swiadomym uśmiechem, musimy cierpliwie czekać:tak:

Blond super że wszystko tak szybko załatwiłaś a z tą podróżą do Warszawy po resztę to nie zazdroszczę

reklama
No to mamy skaze białkową:baffled::-:)-:)-(, tak przynajmniej zawyrokowała położna środowiskowa, niunio od wczoraj marudny, kupki robi rzadkie i krosteczki mu wyskoczyły na buzi. O rany a myślałam że to po groszku, który jadłam z marchewką na obiad:baffled:.
Makabra!!!

No właśnie, ani Czarnej, ani Gosi, gdzie wszystkie mamy wywiało???

ASIU ciesze sie ze fajnie sobie dzis pozalatwialas :tak:A mama to nie zazdroszcze dziwie sie o co jej chodzi przeciesz to ty jesz i tyjesz chco to jej slowa bo napewno nie tyjesz ale co to ja obchodzi SORKI
Mnie M zmusza do jedzenia bo mowi ze musze jesc aby miec pokarm;-)
ULU wlansie nic takiego nie zjadlam po czym moglby mnie bolec Ale mysle ze dam jej cyca chyba nic jej nie bedzie ?????
Milej podrozy zycze :tak:
WANILIA wspolczuje tej skazy

Ciekawe jak moja mala posi dzos w nocy Ja widze ze wasze dzieci w nocy daja wam popalic Placza pewnie aby sobie poplakac lub cos im jest bo pewnie nie dlatego ze maja mokro lub sa glodne Moja narazie nie daje mi jeszcze tak strasznie polalic ale czas pokaze

Dorota, jesli nie od jedzenia to moze za barzo sie tym karmieniem przejmujesz i az zoladek boli, a karmic mysle ze spokojnie mozesz..;-)
Wanilia wspolczuje, a moze to jednak nie skaza

minisia łał z tym uśmiechem, ja jeszcze muse poczekać
wanilia ojej przykro mi bardzo
asiu ale sporo pozałatwiałaś, ja ciagle cos jem, a tez niby chce schudnać, ale z czegoś trzeba karmić
kaka pisałaś mi gdzieś proporcje tej glukozy i niemoge tego znalęźc
U mnie Kamilek ładnie śpi wieęć wieczorem pewnie da popalić. M z dziadkami składa motor, jejku po ca ja mu go kupowałam teraz sama musze siedzieć.

Ostatnia edycja:
Witam się i ja.

Kacperek sobie śpi choć za chwilkę kąpiel. Ja jednak zrezygnowałam z karmienia piersią. Nie dałam rady. Odciągam pokarm i karmie z butelki. :( Czuje się przez to fatalnie. Nie wiem może za parę dni spróbuję jeszcze raz....
Ja sprawę z becikowym i z macierzyńskim już załatwiłam. Teraz tylko czekam już na kasę. Pewnie będzie dopiero w przyszłym miesiącu. I znowu czeka mnie pożyczka od rodziców na płatności....
Maluch jak wcześniej przesypiał całe noce to teraz budzi się co 3h na karmieni. Na szczęście trwa ono krótko i mogę w miarę się wyspać.
Niestety ja tylko na chwilkę bo muszę zabierać się za kąpiel.

Dzięki dziewczyny, też mam nadzieję, że to jednak nie skaza.

Asia, ale z Ciebie obrotna dziewczyna, w półtorej godziny tyle spraw pozałatwiać, nie doceniałam Cię ;-):-p
Marma jesteś świetną mamą, bez względu na to jak karmisz swojego synusia :-):tak:.
Domi, ja też w marcu/kwietniu zamierzam wrócić do pracy, najgorsze że chyba muszę szukać niani, bo babcie się nie kwapią do opieki nad wnukiem :-(
Ula pomyślnej wizyty i udanej podróży.

No to mamy skaze białkową:baffled::-:)-:)-(, tak przynajmniej zawyrokowała położna środowiskowa, niunio od wczoraj marudny, kupki robi rzadkie i krosteczki mu wyskoczyły na buzi. O rany a myślałam że to po groszku, który jadłam z marchewką na obiad:baffled:.
Makabra!!!

No właśnie, ani Czarnej, ani Gosi, gdzie wszystkie mamy wywiało???

Wanilia mój mały od 2 dnia ma na twarzy krostki, a dzisiaj dostał jeszcze na dupce, ale wydaje mi sie, ze to od ananasów, bo zjadłam prawie całą puszke :wściekła/y::angry: Kupke tez robi chyba troche zadszą niz wczesniej. Moze Szymonkowi tez zaszkodziło cos co zjadłas??

Najczestsze objawy skazy białkowej:
Suche, zgrubiałe, szorstkie, swędzące place. Najczęściej atakowane są policzki, pęka skóra za uszami,zmiany w okolicach brwi, w zgięciach rączek, pod kolankami. Często temu towarzyszy ciemieniucha, ulewanie - ale niekoniecznie wyszystko to musi wskazywac na skazę

No to u nas sa krostki i czeste ulewanie. Czyzby to skaza ?? :baffled::baffled::szok::szok: Mam nadzieje, ze nie :-(

Co do dokumentów to mamy juz załatwione. Pesel przyjdzie pocztą do domku, Becikowe wpłynie na konto, akt urodzenia juz mamy (Rafał Jacek :-) ), jutro Patryk podjedzie do ubezpieczalni odebrac pieniązki, bo z ubezpieczenia bedzie dodatkowo 600zł :-D Rafał do pediatry juz zapisany, musimy isc na wizyte, bo chce go zwazyc i dac do zbadania. A połozna jeszcze u nas nie była, czekamy na telefon, ale na to niby ma 6tygodni... Bez sensu :wściekła/y:

Asiu a Ty nie słuchaj mamy, musisz jesc zeby miec pokarm, a przede wszystkim siłe!!

A co do wagi, u mnie jak szłam do porodu było 101kg, a teraz jest 86, wiec 15kg mniej. Mam zamiar dojsc do 65, wiec jeszcze długa droga przede mną :baffled:

Ciekawy artykuł o ulewaniu:
http://www.urwis.pl/index.php?storyid=60

Ostatnia edycja:
witam:tak:
a co tu taka cisza????
ale mielismy piekna nocke...zeby tak zawsze bylo.karmienie o 11, 4 i teraz:)troche rzadko ale nie bede go budzic:-p
tylko troche za duzo mleka teraz mam a nie mam do czego odciagnac:(tzn mam do czego ale nie mam w czym zamrozic.w czym mrozicie?woreczki czy pojemniczki?:confused:
Marrtynka 15 kg tez sporo Ci ubylo:)bo my mamy co tracic....:zawstydzona/y:ja narazie w dresach chodze bo w nic sie nie mieszcze ni i nie kupuje tez nic bo nie ma sensu narazie, tym bardziej ze rana misie jescze nie zagoila to jej nie chce cusnac niczym.

reklama
MARTYNKA I WANILIA 3 mam kciuki aby to jednak nie byla skaza
MARMA nie wazne jak karmisz i tak jestes dobra mama.
Ja mam to samo sciagam i jak juz nie daje rade z piersia to podaje jej z butli Ale twoja dzidzia ma juz wiecej niz moja i kto wie ze za kilka dni juz tylko na butli nie bedzie Szczerze to czasem mam ochote te cycki odstawic i dawac tylko butle bo jak widze ze ona sie meczy i ja tez przy okazji bo jak Ona cierpi to ja tez:-(To najchetniej bym tym rzucila ale narazie walcze jeszcze choc nie wiem jak dlugo
ASIU zadko karmisz to co powiesz na moja karmienie po 21 pozniej miedzy 2 a 3 i jeszcze teraz nie bo spi :blink:Tez nie wiem czy ja budzic czy nie???????

Dziewczyny budzicie dzieci jak za dlygo spi do karmienia ???????????????????
U mnie dalszy ciag odstawiania butli ale robie to stopniowo wczoraj zaliczyla jedna butle w dzien i w nocy tez jedna bo juz nie dalam rady:dry:
Ja pospalam ponad 6 godzin oczywiscie z przerwami Teraz mala spi i ja nie wiem czy klasc sie kolo niej i sie zdrezmnac czy zaczac sprzatac bo syf w mieszkaniu a poki ona spi to bym cos zrobila :confused:

JAK TO U WAS WYGLADA Z TYM PESELEM BO MOJ M MOWI ZE JAK REJESTROWAL MALA WCZORAJ TO BABKA POWIEDZIALA MU ZE PESEL BEDZIE DO ODBIORU W ZORACH ZA 3 TYGODNIE NIE WIEM CZY TO PRAWDA ZE REJESTRUJAC DZIECKO AUTOMATYCZNIE CZEKA SIE NA PESEL CZY COS TRZEBA SPECJALNIE JESZCZE ZALATWIAC ??????????

Ja nie wiem ile waze i szczerze to mnie to nie obchodzi Brzuch mi zostal ale ja sie tym narazie wogole nie przejmuje :tak:Jem duzo non stop jestem glodna tak jak w ciazy heheh tylko mniej sikam hehehehDo spodni sie raczej jeszcze nie mieszcze bo na wyjsciu ubralam spodnie od mamy i nie umielam sie zapiacA swoich jeszcze nie ubieralam bo mam jeszcze szwy i wole nie ubierac

Dziewczyny mnie nie mowili kiedy mam przyjsc na zdjecie szwow kiedy wy sciagalyscie ???????????

Do góry