reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

ppatqa super, że Kamilek już z Tobą! jestem pewna, że patrzenie na Niego wynagradza cały ból i cierpienie :-)

ja się na razie odmeldowuję - w Wawie wyszło słonko i idę pospacerować po parku...

reklama
PATRYCJA to mialas przezycia Ale dobrze ze M byl caly czas z Wami i ze Kamilek mial fachowa opieke w szpitalu a to jest NAJWAZNIEJSZE :-)
To co zlego przeszlas to juz jest tylko wspomnieniem Teraz ciesz sie Kamilkiem i ze jestescie juz w domu :-)

Mineło całe zmeczznie, układam rzeczy, M puszcza pranie, organizujemy sobie co i jak. becze ze szczęścia. Noc przespał ładnie, wstawał 3 razy, M przewijał i go podawał, ja tylko miałam karmić wyspałam się za wszystkie czasy. M nie może od niego oderwac wzroku. wczoraj dostał pierwszy raz smoka, ale był zdziwiony. dziś karmiłam go rano przez nakładki w końcu je zaakceptował, bo brodawki mam tak pogryzione jak nie wiem. Jestem taka szczęśliwa.

małaulka Kamil te ma takie godziny, ale wtedy ja leze w wyrku i on rzry cycu więc moge odpoczywać, choć ma charakter i czasmi mu po prostu pierś nie odpowiada, przystawiam do drugiej i ok.

M pojechał załatwiac sprawy, zrobić zakupy, musi mi kupić jakieś spodnie luźne w kroczu, odebrać mój wypis, do mojej pray i do urzędu.

Patrycja - dzielna byłaś !! dobrze, że masz już po wszystkim i możesz cieszyć się Kamilkiem !! Dobrze, że M CI tak pomaga!! aż się popłakałam jak przeczytałam Twój opis !!
Dorotka - mi też się wydaje, że w tych wolnych chwilach to bedziemy strasznie padnięte... dopiero później wrócimy...
Kate - zazdroszczę słoneczka... u nas wciąż szaro i brzydko :-(

Kurcze...jak przeczytałam opis Pat, to też zachciałam mieć już Szymusia w domku.... najlepiej ominąć ten cały poród...
Cikawe jak tam Czarna na wizycie ...

Ppatqa ja tez karmie przez kapturek bo mam za male brodawki i dziecko nie umialo zlapac, ale mi to w niczym nie przeszkadza , Karoline karmilam 10 mcy:tak:
Ciesze sie ze sie wyspalas, bo to od razu humor poprawia:tak::-D

leże i nadrabiam zaleglości, Kamilek spi. M chce robic w sobote pepkowe dla rodziny, ale on ma się zajaśc wszystkim, ja mam Kamilka i dochodzenie do sprawności bo chodze jak kaczka. Obiady gotuje teraz mama, ja narazie nie mam dyzurów:), tak samo ze sprzataniem, więc to plusy mieszkania z rodzinką. Becze co chwile- ach te hormonki. zmykam mały się budzi

Magdasf masz racje u kazdej poczatek porodu wyglada inaczej
Aniaa bardzo fajnie ci sie zapowiada dzionek
Dorotka jak sie Oliwia bedzie chciała ur w weekend M napewno zrobi wszytko by byc z wami
Melana powodzenia na kTG
Patrycja najwazniejsze ze juz po wszytkim i ze jestescie razem w domku. Jestes dzielna
Małaulka pamietam jak mnie położna szukała telefonicznie jak niemogła zastac w domku bo ja wiecznie na spacerkach:-p

Wiecie co cos sie słabo dzis czuje nie wiem dlaczego. Boze czekam az bedzie 17 i M wróci z pracy. spać spać spać

Wlaśnie wyszła odemnie położna z patronażu, poleciła inna witamine niż ta ze szpitala i inne preparaty do pielęgnacj małego i badź tu mądry. Mały rozbudzon po badanku więc leże przy cycu.

reklama
ANIAA na poczatku jak wrocimy ze szpitala to napewno bedziemy dochodzic do siebie :-)
CZARNA to idz spac jak twoj M wroci dzis z pracy Chyba ze wyladujesz na porodowce :-)
PPATQA no i badz tu madry jak kazdy poleca co innego :-(

Ja obudzilam M i poszlismy do sklepu i zjedlismy obiad Ja zas frytki az M byl zly ze ja ostatnio dziennie frytki ale co ja moge za to ze tak je lubie Frytki i tosty.Ale musze sie frytek najesc na zapas chyba heheh.
Po obiedzie M zasypial na kanapie wiec wygonilam go do sypialni Po 16 bede go budzila :-)

CZARNA no jak tylko Oliwia sie zedecyduje to M napewno wroci bo szef tak to tez zalatwil ze jak ja bede rodzila to M moze isc do mnie :-) Tylko nie moze to byc falszywy alarm bo ilez razy M bedzie sie zwalnial z pracy zeby ze mna rodzic ??????? :-(

Do góry