reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

MOJA mala sie teraz tak dziwnie rusza jakos tak strasznie sie wypycha i naciska mi na szyjke i strasznie na podbrzusze Czuje jakby miala wyjsc na samym dole brzucha Moze ona sie ustawia juz do wyjscia hehehe I jak pcha na szyjke to to boli :-)

reklama
a ja mam termin na dzisiaj a moje suwaczki cos klamia, chyba je zle ustawilam ;-)wsio ryba:tak:
frytki...mmmm chyba tez sobie zrobie:tak::tak::tak:
u mnie od rana wody nie bylo:wściekła/y:ale wlasnie przyszla i w koncu moge wlosy umyc bo wygladam jak 7 nieszczesc...jeszcze w pizamie chodze:zawstydzona/y:

Aniu gratulacje z okazji rocznicy :-)

Dorotko napewno już mała jest gotowa do wyjścia - tylko patrzeć kiedy się zaczną regularne skurcze i hop na porodówkę.

Czarna no właśnie chcesz koniecznie to cc????

Kaka mnie też się marzą frytki ;-) a objadam się gotowanymi warzywkami, ryżykiem i kurczaczkiem również gotowanym.

Madziu tłumaczyłam juz Dorotce. Ja poprostu juz chce urodzic. A wiem ze wywoływanie SN niezawsze sie udaje. A CC zawsze:-D:-D:-D ale ja tylko tak gadam bo wiem ze u nas nie jest to mozliwe. Zarówno jedna jak i druga opcja. Ale pogadac zawsze moge niech ginka wie jakie jest moje podejscie. Moze chociaz mnie tak zbada ze cosik sie ruszy:-p(choc wiem ze i na to nie moge liczyc:baffled:) A człowiek i tak chodzi i płaci:sorry2:

Blondii ja w samej koszulce biegam tzn leze. I mam wsio w d....

tak a propos obiadków to pomagam mamie w przygotowaniu bakłażanów nadziewanych mięsem... ślinka cieknie, ale już prawie gotowe...
a apetyt to mi dziś jakoś wyjątkowo dopisuje - może zajadam się na zapas, wiedząc że przy karmieniu nie można wszystkiego

Czołem Mamuśki.
Hania dzis obudziała się w nocy tylko 3 razy i dała mamie pospac prawie do 9tej wiec czuję sie wyspana hehehe

Wczoraj pierwszy raz sami ją kąpaliśmy - do tej pory asystowała przy tym babcia. Byłam spękana ale dałam radę.

Położna była u mnie już 2 razy i przyjdzie jeszcze w czwartek. Ogląda mnie, naciska brzuch by sprawdzić macicę...zdjęła szwy, ogląda cycuchy i odpowiada na wszystkie pytania. Ogląda też Małą ze wszystkich stron.

Co do torby do szpitala. Mi sie tylko nie przydał odtwarzacz mp3 - nie miałam kiedy ani siły sie skupić na muzyce. Ważna była tylko Hania. Przydatny za to był notes z długopisem. Mogłam zapisywac co chce żeby mi M przywiózł do szpitala, częstotliwość skurczy itp.
W szpiutalu w sumie siedziałam cały czas w szpitalnych kreacjach. Moje szybko sie zabrudziły. Na szczęście po praniu cała krew zeszła.

Widzę, ze Wasze suwaczki coraz bliżej końca są;-)
Ha ha ha a nie mowiłam:-D wiedzialam ze to sie nie przyda:tak:
Fajnie ze Haneczka daje sie wyspac:tak: moja co 3-4 godz sie budzi, wypije i spi dalej:-)

Ja wam powiem mam kumpele rok starsza. Ona ma 4 dzieci (planowanych) najstarszy syn jest w wieku Niki a najmłodsza jej panna ma chyba 4 latka. I ona tak mi zazdrosciła ciazy itp No i okazało sie ze w kwietniu bedzie znów
mamą!!!!!! normalnie ja ja podziwniam:tak:
Oj ja bym sie chyba zabiła :szok: nie mam zamiaru miec wiecej dzieci!!!!
Czarna wiem co czujesz i ja na Twoim miejscu bym chciala juz cc chociaz szczerze ci powiem ze naprawde nie ma to ja SN teraz mam porownanie.Kurcze wiem co czujesz ja to samo mialam.U mnie jednej pacjentce tez moj gin robil cc na zyczenie ale najpierw wywolal skurczyki przez oxy zeby mala wiedziala ze ma sie rodzicic tak jest podobno lepiej dla dziecka.Kurcze Wam wszystkim kochane dwu-paczki zycze szybkiego rozdwojenia!!!!!Juz niedługo.... :tak:
Jeszcze jedno Czarna to tez Twoja trzecia pociecha wiec nie bedzie łatwo.. :no:ja sie dopiero teraz ustawiam w nowej sytuacji, jest ciezko.. ale daje rade. Troszke sie tez tłumacze bo nie jestem czesto na BB.:zawstydzona/y:
Pozdrawiam Was wszystkie mamauski ide dalej poczytac:tak:

Siedzę z nogami w misce...tak mnie stopy swędziały...myślałam,że zwariuję...dziwne,ale ostatnio tak mam:baffled:
Mój M dziś do mnie "mogłabyś już urodzic" hehe a to dobre-jakby to ode mnie zalezalo:-D Wszyscy wokoło tylko wypytują czy "już" ?Już to ja mam tych wszystkich ciekawskich gdzieś:-pi dosc!
Troszkę mam cykora (sama nie wiem dlaczego...) idę dryndną do połoznej... Przez tel nic mi nie zrobi:-D

Cześć kobietki.
Przepraszam was że tak rzadko zaglądam ale Jaguś ka w nocy rozrabia a w dzień staram sie trochę odsypiać noi zająć sie domem i maleńką.Już za parę dni miesiąc jak Jaguska jest na tym świecie(jejciu ale ten czas leci)Chcialabym wyjść już z nią na dwór a tu lekarz każe czekać az Jagusia będzie miała 5 kg.Więc jeszcze dłuuuugooo posiedzimy w domku.W poniedziałek jedziemy do łodzi co ICZMP z Jaguśką będzie miałą robione badania wzroku usg główki i wizyta też w patologii wcześniaków.Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.Widzę że wy dziewczyny jeszcze z brzuszkami-no ale myśle że już niedługo trzymam za was kciuki za szczęśliwe rozwiązania.Powiem wam że mnie troszkę brakuje tegoi brzuszka jakoś sie do niego przyzwyczaiłam.Ja już straciłam 13kg nie mam brzuszka dużego ale moje biodra i uda są olbrzymie jeszcze sporo kg musze stracić,czekam kiedy będę mogła założyć pas poporodowy bo położna powiedziała że narzazie nie.Dziewczyny czy jak sie karmi piersią to można stosować antycellulitowe kremy na rozstępy?
Mnisia ciesze sie że u Ciebie wszystko dobrze.Pozdrowionka dla was

Oj ja bym sie chyba zabiła :szok: nie mam zamiaru miec wiecej dzieci!!!!
Czarna wiem co czujesz i ja na Twoim miejscu bym chciala juz cc chociaz szczerze ci powiem ze naprawde nie ma to ja SN teraz mam porownanie.Kurcze wiem co czujesz ja to samo mialam.U mnie jednej pacjentce tez moj gin robil cc na zyczenie ale najpierw wywolal skurczyki przez oxy zeby mala wiedziala ze ma sie rodzicic tak jest podobno lepiej dla dziecka.Kurcze Wam wszystkim kochane dwu-paczki zycze szybkiego rozdwojenia!!!!!Juz niedługo.... :tak:
Jeszcze jedno Czarna to tez Twoja trzecia pociecha wiec nie bedzie łatwo.. :no:ja sie dopiero teraz ustawiam w nowej sytuacji, jest ciezko.. ale daje rade. Troszke sie tez tłumacze bo nie jestem czesto na BB.:zawstydzona/y:
Pozdrawiam Was wszystkie mamauski ide dalej poczytac:tak:
kochaniutka mi tez moga dac oxy jak ruszy to OK:-p:-p:-p
i dzieki za pocieszenie ze z trzecim nie jest tak łatwo.
Zaraz bede miała mysli samobójcze:-D:-D:-D

reklama
wesolutkaaa ale ten czas leci Twoja Malutka ma już m-ąc:tak::szok: Pozdrawiam Was Serdecznie Buziaki dla Córuni:tak::-)

No i dzwoniłam umowiłam się na KTG z połozną ze SR:tak: Na poniedzialek o godz 18:-) Ale się cieszę:tak: Była bardzo miła:-)
Teraz tylko muszę przestudiowac mapkę gdzie jest ta ulica... Bo to nie w szpitalu tylko u niej:szok: Ciekawe ile...? Głupio mi było zapytac...

Do góry