reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Ulka dzieci ciesza sie z siostrzyczki.Wika ciagle by kolo niej biegala a Mati obserwuje bo on jak to chlopak woli autka ;))
Zdjatko w opisie super fajne dzieciaczki :)))
Czarna wiem wiem ja tez bym wolala bo to czekanie dobija :(( Ja do teraz jak widze kobiete w ciazy to mi gesia skorka sie pojawia! nie mam zamiaru wiecej w niej byc!!!!!

reklama
witajcie mamuski i słodkie ciezarówki
my juz jestesmy w domu czujemy sie dobrze wikunia jest cudowna mała złosnica bo nie chce ssac cyca ale damy rade nie poddamy sie i bedziemy karmic naszego aniolka mlekiem mamy, po zapaleniu płuc wyleczone ja czuje sie dobrze mimo ze jeszcze ciut boli mnie szyte krocze ale co tam wszystko jestem wstanie zniesc dla naszego aniołka :-D

super, że dobrze się czujecie :-) i że Wiki już dobrze

ja trochę chyba dziś się przeforsowałam ze spacerowaniem i trochę kręgosłup mnie boli...

Minisia to tak jak i u nas, Karolina ciagle przy małej, teraz nieszczesliwa, bo jest chora i wie ze mogłaby Lenke zarazic ale choc tak z daleka na nia kuka:-)

MARIANNA fajnie ze weekend sie udal A co ty masz tez na dziele termin???Do niedzieli jakos wytrzymam ale co dalej /We wtorek wizyta a w piatek 31 lub 3 listopada w poniedzialek ide do szpitala A ty jak to widzisz u siebie ?

CZARNA ja mysle ze jak popytasz swoja gin to ci powie co i jak i wtedy bedziesz sie zastanawiala czy masz sie zdecydowac na CC czy nie :tak:

Ja pojadlam frytek a teraz zas jem tosty
Moj M w pracy i jest oki Po 17 ide po niego juz sie nie moge doczekac Brzuch mnie nadal boli ale juz nawet nie zwracam uwagi :baffled:

tez mam termin na niedziele jak do niedzieli nie urodze to w pon mam sie zglosic do szpitala z ktorego pewnie i tak mnie odesla do domu ale ja zakladam ze urodze do niedzieli i trzymam kciuki dorotko za ciebie :) :-) napewno sie nam uda rozpakowac do niedzieli badz dobrej mysli:-D

GUSIU dobrze ze jestescie juz w domu i ze jest ok :-D
CZARNA I MALAULKA no wywolalam sobie spacerem BOL NOG :baffled:
i nic wiecej choc brzuch i bez spaceru mnie boli ale serio jak on tak bedzie bolal i jak tak dalej bede miala skurcze jak dzis to ja serio chyba na ostatni moment pojade na porodowke bo dla mnie zawsze chyba to nie bedzie to Chyba ze bede w szpitalu na wywolaniu wiec tam juz mnie moze chytac :-p
MINISIA super ze corcia zainteresowana siostra :tak:
ASIU dzis nikt nie rodzi bo dzis jest twoj dzien do rodzenia hehehehe :-D

J jestem strasznie zmeczona po tym dlugim spacerze Brzuch mnie boli jak zwykle ale wiem ze i tak z tego nic nie bedzie :no:
Ide sie polozyc kolo M i LB przed TV pozniej moze jeszcze zajze :tak:

tez mam termin na niedziele jak do niedzieli nie urodze to w pon mam sie zglosic do szpitala z ktorego pewnie i tak mnie odesla do domu ale ja zakladam ze urodze do niedzieli i trzymam kciuki dorotko za ciebie :) :-) napewno sie nam uda rozpakowac do niedzieli badz dobrej mysli:-D

MARIANNA a skad u Ciebie ten optymizm POZAZDROSCIC:tak:
Ja jakos czuje ze sie nie rozpakuje do niedzieli ( moj suwaczek pokazuje TP juz na sobote heheh :-D)
A dlaczego myslisz ze cie odesla ????? skoro masz sie wstawic to moze nie odesla A swoja droga to fajnie ze zaraz w poniedzialek masz isc do szpitala :tak:

Oolivia - hehe...to faktycznie śmieszne zaręczyny mieliście :tak: nie ma to jak samej sobie kupić pierścionek :-) złośliwość rzeczy martwych ;-)

tak a propos obiadków to pomagam mamie w przygotowaniu bakłażanów nadziewanych mięsem... ślinka cieknie, ale już prawie gotowe...
a apetyt to mi dziś jakoś wyjątkowo dopisuje - może zajadam się na zapas, wiedząc że przy karmieniu nie można wszystkiego
Wow!!!! nadziewane bakłażany..super!! ja robię czasem nadziewaną cuknię ryżem i mięsem...pycha !!

Siedzę z nogami w misce...tak mnie stopy swędziały...myślałam,że zwariuję...dziwne,ale ostatnio tak mam:baffled:
Mój M dziś do mnie "mogłabyś już urodzic" hehe a to dobre-jakby to ode mnie zalezalo:-D Wszyscy wokoło tylko wypytują czy "już" ?Już to ja mam tych wszystkich ciekawskich gdzieś:-pi dosc!
Troszkę mam cykora (sama nie wiem dlaczego...) idę dryndną do połoznej... Przez tel nic mi nie zrobi:-D
Maja - ja też mam cykora....nie przejmuj się ...

Wesolutka ja mam krem na rozstepy Perfrcta mama Dax Cosmetics i na nim napisali ze dla ciezarnych od 4 miesiaca i w okresie karmienia piersia.pewnie ta seria tez ma na celluit.
mam nadzieje ze Jagusia szybko dobije do 5 i popjdziecie juz na spacerek:tak:
13 kg zlecialo!:tak:super:tak:a duzo jeszcze?:tak:
aaa wlasnie dziewczyny PO:-pile Wam spadlo po porodzie?i jak sie czujecie bez brzuszkow?bo ciekawi mnie to bardzo:-pja nie moge sobie troche wyobrazic a wlasciwie przypomniec jak to jest bez brzuszka i tych kg...:zawstydzona/y:
Wesolutka - ja mam ten sam krem na rozstępy co Asia.... wydaje się być dobry !!
Dobry pomysł z tymi traconymi kg po ciąży...
Dorotka - to chyba coraz bardziej bolesne masz te skurcze??

A my już w domku jesteśmy... na obiadek ryż zapiekany z jabłkami i sosem waniliowym :-) później wybaliśmy się do knajpy na kawkę i lody, ale... ak już byliśmy przed`knajpą to rozmyśliliśmy się i poszliśmy na dłuższy spacer...taka śliczna pogoda, że szkoda nam bylo rezgnować ze spacerku:-)

A teraz Barwy Szczęścia

dorotko mam wspanialego faceta ktory napawa mnie tym optymizmem bez niego nie dalabym rady :tak: jest poprostu kochany moja mama sie smieje ze on to chyba nawet na porodowce bedzie mnie rozsmieszal:-)

Witajcie,
wpadłam Was troszkę poczytać.

Magdziunia, drożdżowe mniamm..... ale czy faktycznie nie zaszkodzi maleństwu???
Co wogóle dziewczyny karmiące jecie????
bo ja bułkę z masłem i wędliną drobiową prawie na okrągło, mojego budyniu mam się wystrzegać, bo mleczne, słodyczy też nie można , miód, orzechy, kakako zakazane i ja normalnie nie mam co jeść. Aha jeszcze gotowane mięso można i ryż, ale do tego to by się jakiś korniszon co najmniej przydał do smaku, a przecież takie ogórki na occie nie można. Brrr... też macie problem z menu?

Wesolutka ja mam krem na rozstepy Perfrcta mama Dax Cosmetics i na nim napisali ze dla ciezarnych od 4 miesiaca i w okresie karmienia piersia.pewnie ta seria tez ma na celluit.
mam nadzieje ze Jagusia szybko dobije do 5 i popjdziecie juz na spacerek:tak:
13 kg zlecialo!:tak:super:tak:a duzo jeszcze?:tak:
aaa wlasnie dziewczyny PO:-pile Wam spadlo po porodzie?i jak sie czujecie bez brzuszkow?bo ciekawi mnie to bardzo:-pja nie moge sobie troche wyobrazic a wlasciwie przypomniec jak to jest bez brzuszka i tych kg...:zawstydzona/y:
Asia mnie zostało już niewiele, ale na finiszu było 11 +, po cc spadło 7, teraz reszte to chyba wypocę ;-):-p, bo woda ze mnie paruję jak na upale.

Czarna widzę, że tak jak wspominałaś kiepsko znosisz te ostatnie dni, ale jak mówi Minisia lepiej żebyś sama urodziła, ta cesarka to dla pierworódki - jak ja, co oprócz noworodka nie ma większych obowiązków w domu, a nie dwójkę dzieci na głowie, obiady itd. No ale jak nie mam porównania więc się nie wymądrzam :rofl2:
Mój niunio słodko śpi, ja też idę nadrabiać, bo ciągle walczymy z cycem. Szymonek to taki nerwusek, że jak cyca nie może chwycić usteczkami, to pomaga sobie ręką i mnie drapie po cycusiu. Nie wiem po kim on to ma :szok:;-):-p.

Oczywiście większość czasu spędzamy na piersi, tak więc niewiele mogę zrobić, jak już to odpoczywam. Tym bardziej podziwiam Was dziewczyny z drugim czy trzecim dzieckiem, to ogromne wyzwanie, ja z piewszym nie mogę się ogarnąć :zawstydzona/y:.

Buziaki!!

reklama
Dorotka odpoczywaj odpoczywaj. Trza siły nabrac:-p

Minisia ja tez jak widze kobietki we wczesniejszych ciazach to mnie ciarki przechodza i im szczerze współczuje:-p
Wy tak pieknie mówicie jak wasze dzieci reaguja na maluszki. Moja Laura od wczoraj nauczyła sie mówic do brzusia" dzidzia oc Lauly i mamuci" normalnie płakac sie chce:-p

Kate ja tak ostatnio miałam po spacerku ze z płaczem przekrecałam sie na łózku tak mnie napindalał kregosłup:nerd::sorry2:

Oolivia my jak zdecydowalismy sie na slub. To sama poszłam wybrac pierscionek i opakowanie (taka otwierana rózyczke) M miał tylko zapłacic i odebrac. Fakt zapłacił odebrał ale dostałąm go bez tego opakowania bo zapomniał zabrac z pracy:-D

Marianna moj tej mnie wspiera. Ale tekst typu urodziłas dwójke to i trzecie ur mnie rozpierdala. Ja sie porodu nie boje tylko niech sie wreszcie zacznie!!!!

Aniaaa zazdroszcze tego spacerku. Ja ostatnio M chciałam zaciagnac do mojej sis. Ale udało mi sie tylko do przestanku autobusowego:rofl2:

A ja wmusiłam w siebie bułeczki. Juz wykapana siedze w łózeczku i relaksik:-p

Do góry