reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Czarna to nie tak- ja nie chce cie wystraszyc dasz rade bo ty silna i obraotna kobitka jestes;-) Nie bede pisala ciesz sie spokojem puki mozesz bo sama bym sie wkurzyla gdyby mi tak ktos napisal:tak: ale naprawde ja mialam zalamke po powrocie do domu:baffled:przerazilam sie nawalem obowiazkow:sorry2: jednak z kazdym dniem jest lepiej i do tego dochodzi karmienie z butli, ciesze sie ze tak jest bo mam czas na obowiazki domowe a tak bym pewnie ciagle karmila:tak:
Kiedy idziesz do ginki??

reklama
Wesolutka ja mam krem na rozstepy Perfrcta mama Dax Cosmetics i na nim napisali ze dla ciezarnych od 4 miesiaca i w okresie karmienia piersia.pewnie ta seria tez ma na celluit.
mam nadzieje ze Jagusia szybko dobije do 5 i popjdziecie juz na spacerek:tak:
13 kg zlecialo!:tak:super:tak:a duzo jeszcze?:tak:
aaa wlasnie dziewczyny PO:-pile Wam spadlo po porodzie?i jak sie czujecie bez brzuszkow?bo ciekawi mnie to bardzo:-pja nie moge sobie troche wyobrazic a wlasciwie przypomniec jak to jest bez brzuszka i tych kg...:zawstydzona/y:

WESOLUTKA ale ten czas leci Ale mnie jakos sie dluzy ale to chyba normalne ;-)Fajnie ze coreczka rosnie zdrowo i 3 mam kciuki za wszystkie badania
MINISIA ty jestes bardzo dzielna i obrotna wiec kto soebie nie da rady JAK NIE TY ?????:tak:

SORKI ZE TAK MALO ALE JA SIE JAKOS OD GODZINY DZIWNIE CZUJE WLASNIE MIALAM BOLESNY SKURCZ I WOGOLE JAKOS MNIE CALY DZIEN ONE LAPIA ALE NIE BOLESNE TYLKO DZIWNE A TERAZ TO BOLALO ,ALE NADAL CHCE ISC ZA GODZINE PO M JAK DAM RADE

Wesolutka zleciało zleciało to juz prawie miesiąc:szok::szok::szok: ale dziwi mnie jedno ze mała musi osiagnac wage 5kg aby wyjsc:sorry2: Jakies to dziwne. Moja sis ur blizniaki w 35 tc i jak maluchy miały 3 tyg przyjechała do nas (250km) nie wiem co ma waga do wyjscia.

Majeczka zebys ty do tego poniedziałku wytrzymała 2w1:))))

Nasza Dorotka chyba poszła po M:))) bo cisza. Moze ten spacerek cos przyniesie:-p

Minisia ja mam wizyte w piątek:baffled: wiem ze łatwo nie bedzie z trójka dzieci. Ale teraz tez nie mam łatwo Laura nie daje mi polezec. Skacze po mnie wiecznie sie przytula. Ja nie moge spokojnie usiasc;-) I tez jezeli Sami bedzie wiecznie cyckował to napewno przejde na butle dla wygody:tak: Ale wole to niz stan terazniejszy!!!!!

Oj już niedługo dziewczyny się rozpakujecie.
Będzie dobrze.
Ja wiem że najgorsze czekanie jest.

A ja mam ochotę na ciasto drożdżowe takie własnej roboty i jutro teściowa ma mi zrobić.
Ech doczekać się nie mogę :-p

A ja mam taaką ochotę na coś niezdrowego np. kebab, no ale cóż może za kilka m-cy zjem:-D
My dziś byłyśmy u lekarza na kontroli z dzieckiem bo trzeba się pokazać w drugim i szóstym tygodniu po urodzeniu, trafilam na fajnego lekarza, starszy ale widać że doświadczony i miły, odetchnęlam z ulgą, bo tu ciężko o dobrego lekarza.
Po za tym rano M byl u lekarza z Karoliną bo ma chore gardlo i gorączkę noi dostala antybiotyk i musi leżeć w łóżku:no:.
Więc ja siedzę wdomu i jednej cyca za chwilę drugiej herbatkę z cytrynką a w międzyczasie pranie, prasowanie:tak:.
Czarna poczekaj cierpliwie, jeszcze Ci zostało tydzień do terminu, może zlapie Cię wcześniej, kto to wie??
Blond ja się jeszcze nie ważyłam :zawstydzona/y:i nie wiem ile spadłam, ale fajnie bez tego brzuszka, lekko, można szybciej po schodach wylecieć i skarpetki ubrać bez problemu:-D

Dorota
a może tym spacerem wywołasz poród:tak:
Minisia ciesze się że dobrze się układa opieka nad całą trójeczką a swoją drogą jak dzieciaczki przyjęły Weronisię, pomagają???

witajcie mamuski i słodkie ciezarówki
my juz jestesmy w domu czujemy sie dobrze wikunia jest cudowna mała złosnica bo nie chce ssac cyca ale damy rade nie poddamy sie i bedziemy karmic naszego aniolka mlekiem mamy, po zapaleniu płuc wyleczone ja czuje sie dobrze mimo ze jeszcze ciut boli mnie szyte krocze ale co tam wszystko jestem wstanie zniesc dla naszego aniołka :-D

Olivia - ja też mam takie dziwne wody...rzadkie...tak jakby zwykła woda ze mnie się lała... ale mam to już prawie od miesiąca... czasem jest gęsta wydzielinka, ale z reguły rzadka....

Dzisiaj jest druga rocznica naszych zaręczyn, wiec może uda mi się wyciągnąć gdzieś M z tej okazji :-) na jakąś kawkę czy lody :-):-):-) wtedy też była śliczna pogoda, zaręczyliśmy się w górach, cieplkutko było i ślicznie... ja co prawda zasnełam.... M robił fotki, a ja położyłam się na polance i w słoneczku zasnełam :-):-):-) obudził mnie klęcząc i z pierścionkiem w ręce :-) Potem nocleg w schronisku i z tej okazji Campari z sokiem pomarańczowym :-):-):-) ehhh...wspomnienia ...
A z tą wydzieliną to widocznie tak ma być:)już się bałąm ze tylko tak u mnie;/

Aniaaa - gratulacje rocznicy:) miło sobie napewno powspominać takie romantyczne chwile:)

Ja swój pierwszy "zaręczynowy" to dostałam w UK
a jak mój mężuś zaciągnął mnie do jubilera, żebym sobie wybrała ten prawdziwy to przy kupnie zawiesiła mu się karta i cały czas wyskakiwał bład autoryzacji - pierwszy raz mu się coś takiego zdarzyłlo - efektem czego sama sobie za niego zaplaciłam, a męzulek taki wnerwiony poleciał do bankomatu obok i odziwo bez problemu dało się zrealizować tranzakcje;/ przelam mi potem na konto za pierścionek ale ubaw mamy do tej pory z tej historyjki :)))))))))))

czesc kochane wrocilam dopiero dzis od rodzicow mama nie chciala nas puscic a nam tam dobrze wiec sie nie buntowalismy:) dorotko trzymaj sie i nie denerwuj jakos damy rade do niedzieli:) :-)
Witaj Marianko:)

Mój M dziś do mnie "mogłabyś już urodzic" hehe a to dobre-jakby to ode mnie zalezalo:-D Wszyscy wokoło tylko wypytują czy "już" ?Już to ja mam tych wszystkich ciekawskich gdzieś:-pi dosc!
Troszkę mam cykora (sama nie wiem dlaczego...) idę dryndną do połoznej... Przez tel nic mi nie zrobi:-D

Hhehe z mojego M. też taki mądrala też chodzi za mną ost. i marudzi:) żebym Emilkę wkońcu urodziła:0 pierwsze zobie zażyczył córcie na 8.10.2008 -bo fajna data póżniej na 20.10.08 ,heh a Emilka uparciuch jak rodzice i siedzi sobie w najlepsze:)

reklama
Dziewczyny co sie dzisiaj dzieje?zadna nie rodzi?a moze czegos nie wiemy?:)
Magda drozdzowe:)....mniam...a przy karmieniu to mozna?
No wlasnie jakas cisza przed burza:))))
witajcie mamuski i słodkie ciezarówki
my juz jestesmy w domu czujemy sie dobrze wikunia jest cudowna mała złosnica bo nie chce ssac cyca ale damy rade nie poddamy sie i bedziemy karmic naszego aniolka mlekiem mamy, po zapaleniu płuc wyleczone ja czuje sie dobrze mimo ze jeszcze ciut boli mnie szyte krocze ale co tam wszystko jestem wstanie zniesc dla naszego aniołka :-D
Witaj i chwal sie jak tam córcia i Ty:))

Małaulka ja moge czekac do terminu pod warunkiem ze nic niebedzie mnie bolało:-p

Do góry