reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

do niej nie trafia, miała nie palić w domu jak będę w ciąży i jak Młody się urodzi - poali albo w łązience (jak schną moje ciuchy na sznurkach), albo w kotłowni o wymiarach 1,5 mx1,5 m, która ma wejście obok naszego pokoju i wszytsko przechodzi pod drzwiami do nas

U nas to wygląda tak, że ona nie była zadowolona jak M się ze mną związał, bo wolała dziewczynę ze wsi, która będzie za nią w domu robiła, a ja co?? - po studiach, pracująca i na kurę domową się nie nadająca:no:

Cała rodzina miała nadzieję, że siostra mojego męża jako drugiego urodzi chłopca... a tu zonk - wyszła dziewczynka - a jak u nas na usg się okazało, że jest chłopak to się do nas 2 miesiące nie odzywali - tak jak ludzie by mieli wpływ, czy urodzą chłopca czy dziewczynkę:szok::szok::szok:

Ale z tego to ja się tylko śmiałam, bo to była taka zaściankowa zazdrość. Czasem mam ochotę rzucić to gospodarstwo, kupić dom, albo segment z ogródkiem w mieście i mieć święty spokój:baffled::baffled::baffled:

reklama
Ciril - nie zazdroszczę teściowej. Rzeczywiście, taka zaściankowa mentalność. Jak nie możesz gości odwołać, to ja bym na Twoim miejscu mamusi powiedziała, że skoro zaprosiła gości, to masz nadzieje, ze ich odpowiednio przyjmie, bo Ty nie jesteś teraz w stanie przygotować wszystkiego, dlatego prosiłaś o przełożenie świętowania na grudzień. Tylko powiedz to spokojnie, bez nerwów - to bardziej działa ;) No i uświadom jej, że gości zabawiać nie bedziesz i w każdej chwili możesz udać się na odpoczynek do Waszego pokoju. Niech wie, ze wszystko spadnie na nią :)

czarna ja ostatnio wszystko zaniedbuje, moze popołudniowy spacer do lasu poprawi mi humor, bo bym z wyrka nie wyłaziła najlepiej
Ciril oj po prostu ie jesteś robotna:) współczuje takiej tesciowej. A M co nic niereaguje

Ciril to nie jest wazne czy to siostra meza czy prezydent!!!zle sie czujesz i niech sie w d... ugryza...tez mnie wkur... ta tesciowa. pogadaj z mezem-dziewczyny maja racje. niech on to zalatwi, Tobie i tak juz niezle dzisiaj zatruli dzien.a tesciowa to masz swietna....wiesz co nie dziwie sie Tobie wcale...zero szacunku...i jeszcze to palenie:wściekła/y:tez bym sie chciala stamtad wyprowadzic.ja pierdziele:wściekła/y:i jeszcze woli kure domowa od normalnej madrej dziewczyny?(bez urazy dla domowych kur ale nie rozumiem tego....)czy ona jest normalna?!

Ciril - nie zazdroszczę teściowej. Rzeczywiście, taka zaściankowa mentalność. Jak nie możesz gości odwołać, to ja bym na Twoim miejscu mamusi powiedziała, że skoro zaprosiła gości, to masz nadzieje, ze ich odpowiednio przyjmie, bo Ty nie jesteś teraz w stanie przygotować wszystkiego, dlatego prosiłaś o przełożenie świętowania na grudzień. Tylko powiedz to spokojnie, bez nerwów - to bardziej działa ;) No i uświadom jej, że gości zabawiać nie bedziesz i w każdej chwili możesz udać się na odpoczynek do Waszego pokoju. Niech wie, ze wszystko spadnie na nią :)
:-D:-D:-Do wlasnie.na pewno sie ucieszy ze sobie roboty narobila:-p

Wzięłam kąpiel, poleżałam i troszeczkę mi lepiej.

Ciril na twoim miejscu ja bym po prostu zamknęła się w pokoju powiedziała że źle się czuje i zostawiła wszystko na jej głowie i w d.... to miała co sobie ktoś o mnie pomyśli.

Czarna ja gdzieś czytałam ze głowa boli przed porodem...szukam w sobie objawów.

Po 10 minutach odciagania z każdej piersi wyleciało siary na łyżeczkę i boli mnie brzuch jak na @.

Ciril...mozesz powiedzieć ze w prezencie rocznicowo - urodzinowym to ona wszystko przygotuje dla gości. Ty ewentualnie wpadniesz na jakiś smakołyk;-)

kaka zainstalowałam sobie gg na komórce ale nie wiem jak mam wprowadzić kontakty bo jak daje importuj to nic sie nie dzieje

reklama
Ja sobie zaczelam hartowac piersi laktatorem i wiecie co jak mi nigdy dotad siara nie poleciala tak jak cobie dalam ten laktator to mi polecialo z obu piersi i jestem taka szczesliwa z tego powodu bo zalezalo mi na mleku i juz tracilam nadzieje a teraz ja odzyskalam Mamusie ktore sie znaja to czasem polecialo mi takie metne biale a czsem takie zolte Czy to zolte to normalne
A teraz mnie brzuch dosc mocno boli chyba sie zabardzo namasowalam :tak:

Do góry