reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Oj do mnie codziennie dzwonią czy już czy nie - a mnie to denerwuje bo sama siedzę jak na bombie i czekam na ten wielki finał.
Już nawet mówiłam, że będę dzwonić jakby coś się zaczęło ale nie pomaga.
Ja wiem, że się najbliźsi denerwują a ja to co ... w końcu to o mnie chodzi.

Skąd ja to znam.jak tylko sie przez kilka godzin nie odezwe to od razu telefony.i setki razy te pytania na kiedy termin,i co tak długo.:wściekła/y:z checia bym wszystko powyłaczała dopóki sie Maciek nie urodzi,tylko wtedy to pewnie było by jeszcze gorzej bo by zaczęli przyjeżdzac:-D

reklama
no wlasnie najlepsze sa pytania kiedy mam termin:)))i oni pewnie jak bedzie ten 22 zaczna miec pretensje ze np nie urodzilam!!!kazdemu musze tlumaczyc ze 22 ale nie wiadomo przeciez kiedy.i wtedy slysze- no jak to?to po co ten termin?
normalnie zalamac sie mozna...

Mnie tez na szczescie raczej mało pytają czy już. Raczej napisza jak sie czuje, a jak mowie ze juz mam dosc, ze juz chce rodzic, to mowia ze mam jeszcze czas bo przeciez termin na 22... Heh nie wszyscy rozumieja ze to taki przyblizony termin przeciez... Wszyscy tylko mowia ze jak sie cos zacznie to mam pisac, a ja mowie tak tak z porodowki bede smsy do wszystkich wysyłac... heh :-D Ale przynajmniej nie wkurzaja i nie drecza mnie teraz. Na gg to ja zawsze siedze niewidoczna i jak cos chce od kogos to pierwsza pisze, tak sie jakos nauczyłam :-D
A ja sobie dzisiaj na chandre wziełam długa kąpiel, zrobiłam peeling, ogoliłam nogi (heh troche niedokladnie ale co tam, jakos dałam rade chociaz łatwo nie było), potem wsmarowałam w siebie oliwke, na twarz nałozyłam maseczke, wyregulowałam brwi, bo chyba od slubu ich nie wyrywałam - masakra jak były zarosniete :szok: I czuje sie troszke piekniejsza :-p he he, Jeszcze mam zamiar doprowadzic do porządku paznokcie u nog, ale to nie lada wyzwanie dla mnie :sorry2:
A tak na serio to wylukałam nowe rozstepy i to w dziwnym miejscu mi sie zrobiły... Na zgieciach pod kolanami :nerd: Co one tam robia?? Rozumiem juz te na piersiach, udach, tylku i brzuchu, ale na srodku nóg?? :confused: Ehh a nogi mam dalej opuchniete, z reszta rece tez, pierscionka zareczynowego i obraczki juz od miesiaca prawie nie nosze :-( Teraz to ich nawet nie wcisne :dry:
A mały mi dzisiaj jakos dziwnie na pepek napierał, az bolało i teraz mam taki wypukły na około, a srodek sam wklęsły, heh :sorry2:
No i oczywiscie zgaga mnie dalej strasznie meczy i cos czuje, ze kolejna ciezka noc przede mną :-( buu, chciałabym tak zasnac i dopiero rano sie obudzic :-(

ASIU ja na moja Oliwie i jej ruchy za bardzo nic nie moge powiedziec bo zazwyczaj rusza sie caly dzien i wypina dupke Tylko wieczorami jest ciu bardziej aktywna niz w ciagu dnia.Ale Asiu to moze byc tez spowodowane tym ze moja Mala jest o kilka dni miejsza i moze ma wiecej miejsca w brzuszku niz twoj Rafalek A moze chlopcy sa bardziej leniwi hehe Jak cie kochana cos tylko niepokoji to lec do szpitala na KTG bo twoje nerwy tez mu teraz szkodza :-(
MARTYNKA to sobie ladny wieczorek pieknosci zrobilas I ja chyba musze sobie cos takiego zrobic Dzieki za wene ;-)

U mnie odziwo wieczorem z bolami bylo o wiele lepiej niz w ciagu dnia i teraz tez jest oki.W nocy wstalam tylko 2 razy szok :szok:Ale w nocy cierpialam z bolow ale odziwo fajnie umiem zasnac mimo ze brzuch boli.Moj M wlasnie poszedl do pracy:rofl2:Ja dzis nie mam planow tylko prasowanie bo jakos zas sie opusciclam z tym prasowaniem :rofl2:MILEGO DNIA

Witam w piątkowy poranek :-)

Mój mężuś dziś spał z koteczkiem w salonie bo tamten nie czuł się najlepiej i wymiotowała a stwierdził, że lepiej żebym to ja się wyspała. W sumie bez sensu bo i tak w nocy często się budzę do ubikacji... No ale nie będe mu przecież tego mówiła skoro chłopak chce się wykazać :-)

Mój mały strasznie się wierci. Bardzo mocno napiera mi tą główką. Ale nie martwcie się dziewczyny dzieci przed porodem często ograniczają ruchy do minimum a czasami potrafią wogóle się nie ruszać przez cały dzień. Jak macie wątpliwości to lepiej idźcie na KTG przynajmniej nie będziecie się stresowały.

No a ja dziś mam zamiar skończy sprzątać w salonie tak żeby jutro można było już poprzestawiać meble. Tak bardzo bym chciała wszystko skończyć przed porodem. Mam nadzieję że się uda. No planuje rodzić dopiero w poniedziałek ;-)hihihihi

A teraz pora na małe śniadanko. Paróweczki na ciepło :-)

Do zobaczenia później i miłego dnia życzę :-)

MARMA a jak twoj M sie czuje Jakbys zaczela rodzic w poniedzialek heheh to M bedzie z toba ????????czy jednak przez chorobe nie ???????
SMACZNEGO

Ja juz zjadlam 4 tosty i wypilam 2 kubki herbaty jedna liscie mallin a druga normalna A teraz ide na dalszy ciag tostow hehehe
Wczoraj snilo mi sie ze mialam skurcze 66 % szok i jak sie obudzilam to wsio mnie bolalo :-)

Mnie tez na szczescie raczej mało pytają czy już. Raczej napisza jak sie czuje, a jak mowie ze juz mam dosc, ze juz chce rodzic, to mowia ze mam jeszcze czas bo przeciez termin na 22... Heh nie wszyscy rozumieja ze to taki przyblizony termin przeciez... Wszyscy tylko mowia ze jak sie cos zacznie to mam pisac, a ja mowie tak tak z porodowki bede smsy do wszystkich wysyłac... heh :-D Ale przynajmniej nie wkurzaja i nie drecza mnie teraz. Na gg to ja zawsze siedze niewidoczna i jak cos chce od kogos to pierwsza pisze, tak sie jakos nauczyłam :-D
A ja sobie dzisiaj na chandre wziełam długa kąpiel, zrobiłam peeling, ogoliłam nogi (heh troche niedokladnie ale co tam, jakos dałam rade chociaz łatwo nie było), potem wsmarowałam w siebie oliwke, na twarz nałozyłam maseczke, wyregulowałam brwi, bo chyba od slubu ich nie wyrywałam - masakra jak były zarosniete :szok: I czuje sie troszke piekniejsza :-p he he, Jeszcze mam zamiar doprowadzic do porządku paznokcie u nog, ale to nie lada wyzwanie dla mnie :sorry2:
A tak na serio to wylukałam nowe rozstepy i to w dziwnym miejscu mi sie zrobiły... Na zgieciach pod kolanami :nerd: Co one tam robia?? Rozumiem juz te na piersiach, udach, tylku i brzuchu, ale na srodku nóg?? :confused: Ehh a nogi mam dalej opuchniete, z reszta rece tez, pierscionka zareczynowego i obraczki juz od miesiaca prawie nie nosze :-( Teraz to ich nawet nie wcisne :dry:
A mały mi dzisiaj jakos dziwnie na pepek napierał, az bolało i teraz mam taki wypukły na około, a srodek sam wklęsły, heh :sorry2:
No i oczywiscie zgaga mnie dalej strasznie meczy i cos czuje, ze kolejna ciezka noc przede mną :-( buu, chciałabym tak zasnac i dopiero rano sie obudzic :-(
Martynka ja też mam sporo rozstępów.Smarowanie kremem nie pomogło.Ale co tam.Czego sie nie znosi dla tych naszych kruszynek.Ja ostatnio mojemu M tak marudzilam że nieatrakcyjna jestem,że jak słonica sie ruszam ze dzis mi kosmetyczke zamowił do domku.Może i mi takie zabiegi poprawia humorek bo z nim to róznie bywa ostatnio.milego dnia dziewczynki.

Witam Mamuśki.

Co do ginekologów to ja jeszcze w życiu u faceta nie byłam:zawstydzona/y:. Prawdopodobnie na porodówce będzie mój 1 raz;-)
Nic dziwnego ze kobiety unikają lekarzy skoro takie rzeczy je spotykają o jakich piszecie.

Co do rozstępów i ja się smarowałam i mam je na biuscie, brzuchu i udach...ale nie zamierzam sie tym stresować. Trochę pojaśnieją i moze kremy zwalczajace rozstepy są lepsze?:sorry2:

Dzisiaj 10.10 - ładna data na urodziny;-)

Witam sie i ja piątkowo.
dzis mam troszku planów wiec bede wpadac co jakis czas:-p do was. Ciekawe tylko ile z tego zrealizuje:rofl2:
JA TRZYMAM KCIUKI ZA NASZA WIOLE BO TO CHYBA DZIS O 9 MA MIEC CC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i zaraz napisze do Małaulki moze juz po:-p

reklama

KAKA a ja od zawsze chodze do gina faceta:tak:Babka badala mnie w szpitalu i mamnadzieje ze to bylo pierwszy i ostatni raz :tak:Ja o wiele bardziej wole facetow ;-)
CZARNA no pisz do Ulki moze szybko jej poszlo

Ja na nieobecnosciach napisalam eska od KASI :tak:

Ja jeszcze troche pojadlam Ale dzis u mnie pogoda barowa buuu normalnie nie wiem co dzis robic bo przez ta szarosc na dworze nic mi sie nie chce :rofl2:

Do góry