reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Witajcie z rana - miało być słoneczko ale nieśmiało narazie się przebija.
W miarę ciepło jest więc dobre i to.
Ja już po badankach i to chyba ostatnie w tej ciąży.
Zakupki jedzeniowe typu chlebek, pomidorki, jogurciki kupione.
Śniadanko zjedzone - a ostatnio mam chętkę na bułeczki, żółty serek i pomidorek z cebulką.
Mniam mniam :-D

Dziś będę ogarniać chałupkę coby w weekend mieć wolne i więcej czasu na spacerek z mężem.
A pogoda zapowiada się piękna.
Właściwie to na jutro tylko zostawiam sobie dywanik z przedpokoju, który mąż będzie musiał mi wytrzebać.

U mnie od rana maluch się wypina a przed chwilą dostałam smska od przyjaciółki, że wczoraj urodziła córeczkę.
Szybko jej poszło bo tylko 3,5 godzinki.
Już jest szczęśliwą mamusią.
Ciesze się i troszkę zazdroszczę ... ale i na mnie czas przyjdzie.

Co do laktatora to ja mam Canpolu ręczny i chyba będę zadowolona - dałam za niego 129 zł.
Ma w zestawie dwie butelki i dokupiłam jeszcze tabletki do czyszczenia i dezynfekcji tego urządzonka.
Zobaczymy przy najbliższej okazji jak działa.
Zmykam dalej poczytać co słychać i brać się trzeba za sprzątanko.
Wpadnę później.

A właśnie Wiola dziś ma mieć cc - chciałam napisać do niej smska, ale poczekam do później bo to dopiero godzinka od zabiegu więc może być zmęczona.

reklama
Własnie ja też nie chce kupic jakis drogi bo to nie wiadomo czy wogóle bede mogła karmic piersią. A chce miec laktator żeby móc sobie odciagac czasem na zapas.

w necie wyczytałam:

Objawy występujące tuż przed porodem:

• Objawy ogólne typu: ogólny niepokój, uderzenia krwi do głowy, ból głowy, uczucie gorące, uczucie kołatania serca, nawracające bóle okolicy krzyżowej, promieniujące do podbrzusza i nóg. W ciągu ostatnich dni przed porodem może dojść do zmniejszenia masy ciała.
  • Objawy ze strony przewodu pokarmowego: część kobiet tuż przed porodem odczuwa wzmożone ruchy jelit, wzdęcia i oddaje kilka luˇnych stolców. Mogą też wystąpić wymioty lub brak łaknienia

• Zwiększenie wydzieliny pochwowej, uczucie pełności w okolicy sromu.

• Tuż przed porodem słabną nieco ruchy płodu. Często z tego powodu ciężarne są zaniepokojone.
Mnie tylko głowa ćmi....ubieram się i ide po lakatator;-)

Kaka ja tez bardziej doradzam laktator reczny, pomijajac juz to co napisala Beza, to na poczatku karmienie sprawia bol, a takim recznym mozesz sobie regulowac to odciaganie.

Musze ogolic sobie nogi i juz sie boje, bo wanny brak, a pod prysznicem juz mi strasznie trudno, nie dosc ze komicznie wygladam jak to robie, to po tej ciezkiej "pracy" zieje jak parowoz;-):-D

czarna ponoc mialas dzisiaj miec luzniejszy dzien:-):rofl2:

Też czytałam o takich objawach.
Jak na razie cisza przed burzą chyba - chociaż zwiększona wydzielina z pochwy jest.
Oj rozpakować się rozpakuję teraz czekam ale już niedługo.

Objawy występujące tuż przed porodem:

• Objawy ogólne typu: ogólny niepokój, uderzenia krwi do głowy, ból głowy, uczucie gorące, uczucie kołatania serca, nawracające bóle okolicy krzyżowej, promieniujące do podbrzusza i nóg. W ciągu ostatnich dni przed porodem może dojść do zmniejszenia masy ciała.
  • Objawy ze strony przewodu pokarmowego: część kobiet tuż przed porodem odczuwa wzmożone ruchy jelit, wzdęcia i oddaje kilka luˇnych stolców. Mogą też wystąpić wymioty lub brak łaknienia

• Zwiększenie wydzieliny pochwowej, uczucie pełności w okolicy sromu.

• Tuż przed porodem słabną nieco ruchy płodu. Często z tego powodu ciężarne są zaniepokojone.
to na czerwono mam, dodatkowo jeszcze nudności i jakbym mniej opuchnięta była :tak: a młody jak nie chciał wyjść, tak nie chce :no: jak będzie tak uparty jak jego ojciec, który niestety skorpionem jest, to będę miała, biendy żuczek, prze....:baffled:

Ja tez mam laktator reczny A kupilam go jak mialam wiecej gotowki juz na wszelki wypadek :tak:Mysle sobie ale moge sie mylic ze jak Mala bede karmic i za bardzo bede miala sutki poranione to bede chciala sciagac sobie mleko (mama nadzieje ze je bede miala bo strasznie zalezy mi na karmieniu )

U mnie tez chyba z objawow to cisza przed burza choc jakbym sie tak strasznie skupila to cos by sie tam znalazlo ;-)
Jednak nie zabiore sie za malowanie a szkoda bo mialam wielka ochote BO M WYNIOSL FARBE DO PIWNICY
Chyba ze zdecyduje sie isc po nia do piwnicy :rofl2:

Wlasnie dostalam eska od ANETKI :tak:

MADZIU masz swietny pomysl zeby dzis w wiekszosci posprzatac aby miec wiecej czsu juetro Ja jutro bede miala gosci popoludniu jak ne urodze heheheh

GUSIU a moze sie cos dzis u ciebie wydazy

TRINA szkoda ze twoj maly sie jednak nie zdecydowal na wyjscie ??????

Dziewczy te ktore sa juz po TP jak sie czujecie bo mnie sie wydaje ze po 26 to ja bede chodzila jak na szpilkach bo od poczatku ciazy twierdze ze bede sie strasznie przejmowala jak zabardzo przenosze ze cos z OLIWIA jest nie tak Mam jakies takie glupie myslenie wrrrrrr

Magdasf powodzenia na wizycie

przepraszam poczytałam ale brak mi weny na odpowiadanie. Wczoraj dzień minął szybko, dermatolog stwierdził u M uczulenie. Kupiłam 3 cienkie bluzki z długi rękawem ja je nosze podspód. Potem bylismy u M siostry. Mam za soba nueporzespana noc włączył mi się strach przed porodem. Jakoś mam humorek nienajlepszy ale mam nadzieje ze jak pozbieram się z wyrka to może mi się poprawi.

reklama
GUSIU a moze sie cos dzis u ciebie wydazy

TRINA szkoda ze twoj maly sie jednak nie zdecydowal na wyjscie ??????

Dziewczy te ktore sa juz po TP jak sie czujecie bo mnie sie wydaje ze po 26 to ja bede chodzila jak na szpilkach bo od poczatku ciazy twierdze ze bede sie strasznie przejmowala jak zabardzo przenosze ze cos z OLIWIA jest nie tak Mam jakies takie glupie myslenie wrrrrrr

Dorota u ciebie to bardziej skomplikowane, bo tobie w szpitalu powiedzieli ze termin masz nawet na listopad, to strasznie wkurzajace. Ja wlasnie czytalam co napisaly kobiety o szpitalach w Twojej okolicy i naprawde szpital w Rydultowach ma najwiecej pozytywnych opini.

Do góry