reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

BLOND to ja cos pewnie pomieszlam z tymi urodzinami Lauruni od Justynki :zawstydzona/y:
Masz racje od kad M pracuje na shellu jest lepiej miedzy nami :tak:
CZARNA ja tez jestem strachliwa i to bardzo :szok:
MARIANNA i TRINA zycze szybkiego rozpakowania sie :tak:

Ja was podziwima dziewczyny z tym pieczeniem:tak:A jesli chodzi o wkladki to mam to samo nawet w nocy mam je na sobie :-p
Moj M wlasnie wrocil do domu MOze pozniej sie gdziesz wybierzemy ;-)

Ja odebralam wyniki krwi i mam troche GORSZE niz ostatnio :baffled:Ostatnio hemoglobiny mialam 12,2 a TERAZ MAM 11,5 A NORMA JEST OD 12
nie ma zle ale jest gorzej niz ostatnio Moze dlatego ze Oliwia wieksza i wiecej mojej krwi potrzebuje heheh:-D

reklama
A ja już też obiadek mam gotowy :-) dzisiaj zapiekanka z pieczarkami, moja ulubiona :-) własnie czeka w piekarniku aż M wróci. Poszłam dzisiaj na zakupy do marketu, jakieś 0,5 km ode mnie... miałam pare drobiazgów kupić, a tu się tyle rzeczy nazbierało, że ledwo to dotaskałam do domu... tak się fajnie wrzuca do kosyza na kółkach.. 1kg jabłek, 1kg marchewek, jogurty itp itd... a jak później dźwignełam torbę za kasami to aż się przeraziłam !!

Piękna pogoda się u nas zrobila... cudownie jest !!!! przydałby się tylko Maluch, wózeczek, brak brzuszka i fruu ... na spacer.... ale trzeba jeszcze poczekać trochę...

Dorotko a łykasz żelazo czy raczej nie?
Jeśli lubisz wątróbkę, sałatę, czekoladę to śmiało możesz jeść.

Ja na początku ciąży i tak gdzieś do 26tc brałam żelazo, ale później zaprzestałam - wyniki były super więc czemu się szprycować.
A poza tym zjadałam duże ilości warzyw i owoców, więc pewnikiem tym sobie uzupełniałam braki.

Ewela mnie się wydawało, że to czop ale może i masz rację - też słyszałam, że powinien cały odejść.
Hmmm u mnie szyjka się rozwiera i stąd myślałam że to czop powoli odchodzi, poza tym brzuszek boli jak na @.
Moze i moze być czop w kawałkach, tylko nam połozna mowiła na SR ze to taki koreczek, taki glutek, wiec ja sobie to tak wyobrazam, a teraz przed porodem faktycznie upław jest więcej.
Ja tez juz po obiadku odrazu poszłam na spacer z psem bo za bardzo sie objadłam i toczyłam sie kulka:-D:-D:-Dzmachałam sie straszliwie

hej my juz w domciu. malutka super sie wybawiła a ja jakos tak zrelaksowałam i mam lepszy humorek:tak:
Dorotka mi gin powiedzial ze czasami pod koniec ciazy moze byc nizsza hemoglobina:tak:
Trina oby słowa gina sie spełniły:cool2:

Mnie tam nic niezalewa mam delikatny sluz ale nic wiecej;-)Czasem mam wrazenie ze zaraz mnie zaleje jak przed @ ale ogólnie luzik:cool2:

Możliwe Ewela a spacerku zazdroszczę - co prawda ja byłam na spacerku ale w sklepie po ogórki kiszone.
A marzy mi się spacer po lesie - jeśli dotrwam do soboty czy niedzieli jeszcze w dwupaku, to pojadę i pospaceruję tym bardziej, że zapowiadają super pogodę.

Dorotko a łykasz żelazo czy raczej nie?
Jeśli lubisz wątróbkę, sałatę, czekoladę to śmiało możesz jeść.

Ja na początku ciąży i tak gdzieś do 26tc brałam żelazo, ale później zaprzestałam - wyniki były super więc czemu się szprycować.
A poza tym zjadałam duże ilości warzyw i owoców, więc pewnikiem tym sobie uzupełniałam braki.

MADZIU jakies 3 tygodnie temu jak robilam krew to mialam hemoglobiny 12,2 i zelaza 133 a normal jest do 145 .Bralam tabletki zelaza przepisane przez gina I gina jak zobaczyl ze mam tyle zelaza to kazal lykac je np raz na 3 dni i tak robilam ale tabletki mi sie skonczyly a nie chce lupowac zelaza na wlasna reke bez recepty bo slyszalam aby tego nie robic .
Wiesz co gin mi mowil aby ne spac ponizej 11 a ja mysle ze jak to koncowka to moze dlatego mam mniej hemoglibiny niz 3 tygodnie temu :-p

Dokładnie może tak być, ale podczas porodu hemoglobina jest ważna, bo dostarcza tlen do łożyska.
Jeśli będziesz u lekarza to spytaj co i jak?
Wiesz to ważne bo później może się okazać że jest anemia.

reklama
Jestem i ja już po wizycie ale mój nastrój dalej nie za bardzo,
Karolina pojechala do koleżanki i zostawila mnie samą w domu no to ja mam LB, ale dziś przed południem mialam werwę do pracy umylam okna, zrobiłam pranie poodkurzalam trochę resztę odkurzania na jutro zostawilam razem z myciem podłóg... Trzeba czymś zająć swój czas :tak:
Czarna dobrze że humorek już lepszy u Ciebie;-)

Do góry