reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

BLOND to ja cos pewnie pomieszlam z tymi urodzinami Lauruni od Justynki :zawstydzona/y:
Masz racje od kad M pracuje na shellu jest lepiej miedzy nami :tak:
CZARNA ja tez jestem strachliwa i to bardzo :szok:
MARIANNA i TRINA zycze szybkiego rozpakowania sie :tak:

Ja was podziwima dziewczyny z tym pieczeniem:tak:A jesli chodzi o wkladki to mam to samo nawet w nocy mam je na sobie :-p
Moj M wlasnie wrocil do domu MOze pozniej sie gdziesz wybierzemy ;-)

Ja odebralam wyniki krwi i mam troche GORSZE niz ostatnio :baffled:Ostatnio hemoglobiny mialam 12,2 a TERAZ MAM 11,5 A NORMA JEST OD 12
nie ma zle ale jest gorzej niz ostatnio Moze dlatego ze Oliwia wieksza i wiecej mojej krwi potrzebuje heheh:-D

reklama
A ja już też obiadek mam gotowy :-) dzisiaj zapiekanka z pieczarkami, moja ulubiona :-) własnie czeka w piekarniku aż M wróci. Poszłam dzisiaj na zakupy do marketu, jakieś 0,5 km ode mnie... miałam pare drobiazgów kupić, a tu się tyle rzeczy nazbierało, że ledwo to dotaskałam do domu... tak się fajnie wrzuca do kosyza na kółkach.. 1kg jabłek, 1kg marchewek, jogurty itp itd... a jak później dźwignełam torbę za kasami to aż się przeraziłam !!

Piękna pogoda się u nas zrobila... cudownie jest !!!! przydałby się tylko Maluch, wózeczek, brak brzuszka i fruu ... na spacer.... ale trzeba jeszcze poczekać trochę...

Dorotko a łykasz żelazo czy raczej nie?
Jeśli lubisz wątróbkę, sałatę, czekoladę to śmiało możesz jeść.

Ja na początku ciąży i tak gdzieś do 26tc brałam żelazo, ale później zaprzestałam - wyniki były super więc czemu się szprycować.
A poza tym zjadałam duże ilości warzyw i owoców, więc pewnikiem tym sobie uzupełniałam braki.

Ewela mnie się wydawało, że to czop ale może i masz rację - też słyszałam, że powinien cały odejść.
Hmmm u mnie szyjka się rozwiera i stąd myślałam że to czop powoli odchodzi, poza tym brzuszek boli jak na @.
Moze i moze być czop w kawałkach, tylko nam połozna mowiła na SR ze to taki koreczek, taki glutek, wiec ja sobie to tak wyobrazam, a teraz przed porodem faktycznie upław jest więcej.
Ja tez juz po obiadku odrazu poszłam na spacer z psem bo za bardzo sie objadłam i toczyłam sie kulka:-D:-D:-Dzmachałam sie straszliwie

hej my juz w domciu. malutka super sie wybawiła a ja jakos tak zrelaksowałam i mam lepszy humorek:tak:
Dorotka mi gin powiedzial ze czasami pod koniec ciazy moze byc nizsza hemoglobina:tak:
Trina oby słowa gina sie spełniły:cool2:

Mnie tam nic niezalewa mam delikatny sluz ale nic wiecej;-)Czasem mam wrazenie ze zaraz mnie zaleje jak przed @ ale ogólnie luzik:cool2:

Możliwe Ewela a spacerku zazdroszczę - co prawda ja byłam na spacerku ale w sklepie po ogórki kiszone.
A marzy mi się spacer po lesie - jeśli dotrwam do soboty czy niedzieli jeszcze w dwupaku, to pojadę i pospaceruję tym bardziej, że zapowiadają super pogodę.

Dorotko a łykasz żelazo czy raczej nie?
Jeśli lubisz wątróbkę, sałatę, czekoladę to śmiało możesz jeść.

Ja na początku ciąży i tak gdzieś do 26tc brałam żelazo, ale później zaprzestałam - wyniki były super więc czemu się szprycować.
A poza tym zjadałam duże ilości warzyw i owoców, więc pewnikiem tym sobie uzupełniałam braki.

MADZIU jakies 3 tygodnie temu jak robilam krew to mialam hemoglobiny 12,2 i zelaza 133 a normal jest do 145 .Bralam tabletki zelaza przepisane przez gina I gina jak zobaczyl ze mam tyle zelaza to kazal lykac je np raz na 3 dni i tak robilam ale tabletki mi sie skonczyly a nie chce lupowac zelaza na wlasna reke bez recepty bo slyszalam aby tego nie robic .
Wiesz co gin mi mowil aby ne spac ponizej 11 a ja mysle ze jak to koncowka to moze dlatego mam mniej hemoglibiny niz 3 tygodnie temu :-p

Dokładnie może tak być, ale podczas porodu hemoglobina jest ważna, bo dostarcza tlen do łożyska.
Jeśli będziesz u lekarza to spytaj co i jak?
Wiesz to ważne bo później może się okazać że jest anemia.

reklama
Jestem i ja już po wizycie ale mój nastrój dalej nie za bardzo,
Karolina pojechala do koleżanki i zostawila mnie samą w domu no to ja mam LB, ale dziś przed południem mialam werwę do pracy umylam okna, zrobiłam pranie poodkurzalam trochę resztę odkurzania na jutro zostawilam razem z myciem podłóg... Trzeba czymś zająć swój czas :tak:
Czarna dobrze że humorek już lepszy u Ciebie;-)

Do góry