dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Dorotko chciałabym już, ale im bliżej tym bardziej się boję.
MADZIU ja tez sie boje ale jak narazie chec miec juz Oliwie jest u mnie mocniejsza niz strach Ale nie wiem co bedzie pozniej heheh
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dorotko chciałabym już, ale im bliżej tym bardziej się boję.
Gosia - mi się za to śniło, że mi odeszły wody.... jak się obudziłam to bałam się poruszyć i dotknąć prześcieradła... ale na szczęście to był tylko sen ...Śniło mi się dzisiaj, że mi czop odszedł i od razu się obudziłam....
no zycze ci tego kochaniutkaMiejmy nadzieje ze nie uparciuch tylko terminowe dzieckomam termin na piątek i ktos tam pisał ze zaczyna sie pełniawłasnie 10. Ide juz luluDobranoc
ojjjj miejmy nadzieje ze tym razem ładnie sie bedzie goiłoAniaa, mam nadzieje że dobrze się goją. Po pierwszym porodzie miałam problemy bo rana się nie zrosła i tylko dzięki temu że trafiłam na środowiskową która poleciła mi dobrego ginekologa, uniknęłam operacji i ponownego szycia. Skończyło się na opatrunkach co 2 godzinnych przez miesiąc czasu i wizytach u ginekologa co drugi dzień.I depresji.
Martynka moja Lalunia miała 2780 jak sie urodziła i fakt wsie ciuszki były za duze ale wystarczyło na stópki załozyc paputki lub skarpetki a przy rekawach delikatnie podwinac. Naprawde szkoda kupywac mniejsze bo dzieci szybciutko rosnaMoja kolezanka ostatnio urodziła w 41tygodniu córeczke i mała Amelka wazyła 2.900, a przy wypisie 2.800 i miała 51 cm, a Anka sie skarzy teraz ze wszystkie spioszki itd jej na razie za duze, heh. Za to teraz mała ciągle je i mamusi nie starcza pokarmu i juz musi dokarmiac butelka.
A tak zapytam z ciekawosci, jak sobie radzicie z ciuszkami mamuski tych drobniutkich maluszków?? Zawijacie je jakos czy macie jakies mniejsze niz 56 czy jak??
No nic chyba czas przebrac sie w pidzamke i sprobowac zasnąc, moze sie uda A mały sobie szaleje w brzuszku
Dobranoc mamuski. Buzka
Wiesz co amgdziunia nie wiem jak to jest z ta podswiadomosciaWitam środowo - lecą te dni i lecą.
Ja dziś się nie wyspałam - wstawałam co godzinkę, półtorej do łazienki a jak już udało się przysnąć, to śniłam o porodach, odchodzących wodach, szpitalu.
Czy to podświadomie organizm przygotowuje mnie do tego ważnego wydarzenia.
:-)
No super super. Widze ze przyjscie na swiat Haneczki to WIELKIE ZMIANY U WAS!!!!!!!Witam i ja.
Boziu dzisiaj pospałam prawie do 9tej...normalnie szok. Już dawno tak długo nie spałam.
Byliśmy wczoraj u faceta, który robi meble. Chyba dawno nie miał tak upierdliwych klientów;-) Marzyła nam się duża powierzchnia spania narożnika (będzie miał 165cm), 2 schowki (jeden na posciel, drugi napewno też się zapełni) i zeby kupa ludzi mogła przy nim usiaść;-) i zeby sie wmiescił do naszego niewielkiego dużego pokoju Pan załapał o co nam chodzi. Pomógł dobrać wymiary i podsunął fajne rozwiazania. Wybraliśmy sobie kolor czekoladowy a podusie z motywem kwiatowym. Do odbioru będzie po urodzinach Hanusi.
Dzisiaj chyba znowu okna wypucuje...Hanka wyłaż!!!
Madziu co to znaczy ciąg dalszy odchodzenia czopu śluzowego?mi sie zdaje że czop odchodzi i koniec, jak nam połozno tłumaczyła to taki "koreczek" a ty masz pewnie upławy.Witam środowo - lecą te dni i lecą.
Ja dziś się nie wyspałam - wstawałam co godzinkę, półtorej do łazienki a jak już udało się przysnąć, to śniłam o porodach, odchodzących wodach, szpitalu.
Czy to podświadomie organizm przygotowuje mnie do tego ważnego wydarzenia.
A poza tym od rana ciąg dalszy odchodzenia czopu śluzowego.
Proszę synka aby jeszcze dziś posiedział w brzuszku - cały dzień jestem sama a mąż wróci dopiero po 20.00
A wtedy niech się dzieje wola Pana.
Zmykam poleniuszkować - jeszcze mogę :-)