reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

A ja przywitam sie z wami jeszcze i tu:-):-):-):-):-):-)
i przejrzę sobie co tu naskrobałyście od wczoraj no i musze poszukać jakiegoś piknego suwaczka:-p:-)
piękne suwaczki Justynka
Witajcie wieczorowo.:-)
czarna79,dorotka dziękuję że pamiętacie jeszcze o mnie;-)
motylek6 cieszę się że mała rośnie a Ty wracasz do formy po porodzie.:tak:
małaulka śliczna uczennica z Twojej córeczki:blink:
gosiakuprewicz fajne przeżycia Cię doświadczają:tak:
ppatqa to pracowity dzionek miałaś.Teraz odpoczywaj.;-)
Agniesia25:) śliczne słowa:-)
Normalnie nie miałam czasu wejść, w czwartek cały dzień na działce byłam, przekopałam pół działki-myślałam że coś się ruszy z moim porodem a tu nic:baffled: W piątek rano znów byłam na działce, a po południu na zajęciach bo już zjazdy mi się zaczęły:sorry2: Ja mam termin na jutro, ale coś czuję że synek tak szybko nie wyjdzie.:no:Wszelkie sposoby na przyśpieszenie porodu nie pomagają: herbata z liści malin, wysiłek, sex, olejek rycynowy...Chyba mały uparciuch mi w brzuchu rośnie... Jutro znów na 8 zajęcia, a potem jedziemy na chrzciny do mojej siostry ciotecznej -córeczki:-) Więc nie będę myślała o tym poniedziałku:baffled:
Piłaś olejek?????
A dlaczego u was tak szybko wywołuja???(choc nie powiem ze zazdroszcze:-p)

No kolezanki zamiast na porodówke to wy urzadzacie sobie nocne pogawedki:cool2: Nie ładnie nie ładnie:wink:

Ja juz ładnie m ieszkanko sprzatnełam, obiadek sie gotuje pozostaje tylko pyrki obrac;-) i tyle. Wczoraj u nas Tesco otworzyli wiec chyba dzisiaj sie przejde obadac co tam maja a przy okazji i spacerek bedzie. Natomiast pozniej idziemy na ur do bratanka (2 lata) To tyle jak narazie:cool2:

A gdzie nasza Minisia?????

reklama
Witam niedzielnie
ja tez w caloscie dalej.
w nocy znowu mialam milego goscia:tak:pogadalismy( a wlasciwie ja pogadalam jak zwykle:zawstydzona/y::-p)1 godzine w tygodniu jestem szczesliwa.zawsze cos:tak:
u mnie wlasciwie nic ciekawego sie nie dzieje oprocz paralizujacego strachu ktory mnie co chwile dopada jak pomysle o tym co mnie czeka.ale juz nie chce dolowac bo samej mi ciezko nawet o tym myslec.
u mnie piekne sloneczko.jeszcze jakbym miala sile chodzic to bym sie na jakis spacer wybrala ale chyba bedzie jak zwykle...100 m i d....brzuch mi zaczena walczyc i reszta dnia przelezana bo wszystko boli.chyba tylko ja taka nieudana tu jestem:-(Wy macie jakies resztki sil jeszcze...

ANNA u mnie wczoraj pogoda byla barowa Ale dzis sloneczko swieci slicznie ale jest zimno :-pAniu a jak tam dzis twoj brzuszek ???????
PPATQA masz racje jakos sie mam od wczoraj z tym moim brzuchem ale moze to i dobrze bo moze sie cos tam na kiedys przygotowuje :tak:
MARMA no to gratuluje NOWEGO FACHU ;-)

Mnnie dalej brzuch pobolewa ale raz mniej a raz wiecej Nic na to nie biore zadnej nospy bo co ma byc to bedzie :tak:Wiecie co ja dzis podjelam decyzje ze na dniach sie dowiem jak to jest w szpitalu w KATOWICACH
Jesli tam bedzie tak ze wywoluja niedlugo po terminie to planuje tam pojechac rodzic jak nie urodze do 26 pazdziernika .W tym tygodniu moze sie dowiem jak tam robia i bede myslala dalej.Katowice sa jakies 45 km odemnie i ja nie mam samochodu i ciezko bedzie ale najwyzej jak M bedzie w pracy to sama urodze Juz jakos wole urodzic tak 5 dni po terminie i sama niz 2 tygodnie po i z M .Jakbym tam rodzila to ciezko byloby tez z odwiedzinami bo M w pracy i nie wiadomo jak mu to tam wyjdzie kiedy ma byc w pracy a kiedy ma wolne no i mama sama autobusem nie pojedzie do mnie Ale wiem ze jakbym urodzila w Katowicach to przyjaciolka z mezem przyjada choc raz do mnie samochodem wiec mama sie z nimi jak co to zabierze A moze nawet jakby co to M urodzilby ze mna Ale to jest jedna wielka niewiadoma Ja mam nadzieje ze Oliwia sie zdecyduje przyjsc przed TP :-D
Bardziej zalezy mi aby Oliwia za dlugo nie siedziala w brzuszku bo ja tez slyszalam juz kilka zlych histori o przenoszeniiu a ja wiem jak to u nas jest w szpitalu ze czekaja i czekaja :baffled:
ja umylam wlasnie wlosy a na 12 ide z M do kosciolka :-D

EWELA ja widze ze ty bardzo spokojna jestes :-)
ASIU przestan tak gadac ze tys nieudana Ja tez jakas niedorobiona jestem Kosciolek mam pod nosem a kosciol jest na rynku i po stac mnie na to aby tylko wrocic do domu przez rynek Jak jeszcze niedawno spacerowalam wiecej tak teraz juz bardzo malo wychodze i jest mi z tym zle bo ja lubie spacerowac :-(
CZARNA to milych zakupow

Mnie Oliwia teraz skopala az jeczalam z bolu :-)

No to i ja sie w koncu witam prawie ze z rana:-D Zasnelam dopiero o 5 ale jacek i zosia pozwolili mi troche pospac i dopiero o 10 obudzili mnie sniadankiem do lozka:happy2::happy2:
Dzisiaj w nocy mialam kolejna porcje galarety najpierw biala z krwia a pozniej ciemno brazowa i bylo jej znacznie wiecej niz ostatnim razem. Zobaczymy moze sie cos ruszy a moze nie, brzusio daje o sobie znac, moze nie bolem bo on to dopiero bedzie przy porodzie, ale takim niemilym uczuciem a czasami troszke kuje.
Z zosia tak nie mialam wiec nie wiem czy cos sie dzieje powoli czy nie, wolalabym zeby mi wody odeszly bo to juz bylby jakis oczywisty znak, a tak dupa, zostaja same domysly:sorry2:
Pogoda jak narazie superowa, slonko swieci i jest w miare cieplutko wiec pewnie gdzies dzis wyruszymy:tak:
Ok uciekam pod prysznic milej niedzieli wam zycze dziewczynki:-):tak:

dorota123456789 - Cały czas czuję pobolewanie w dole brzucha i nieregularne skurczyki... Nie ukrywam, że było by miło gdyby coś konkretniejszego się z tego rozwinęło, ale tak jak pisałam wcześniej to pewnie kolejny trening.. :tak:

blond_20 - Twój organizm nie pozwala Ci się teraz przemęczać, ponieważ zbiera siły na FINAŁ ;-). Nosek do góry ;-):tak:.

Spróbuje jeszcze trochę przysnąć, bo coś mnie tak zaczęło mulić.. Mam nadzieję, że brzusio na to pozwoli ;-)

Melduję się i ja. Nadal 2 in 1. Moja siostrzenica ma dziś urodzinki więc cały dzień będę poza domkiem. Buziam Was mocno.

MAGDASF1 oj cos mi sie wydaje ze i u ciebie to bedzie juz lada moment Bo ten czop z krwia no no no :tak:
ANNA ja czuje ze ty dzis sie czujesz podobnie jak ja Witaj w klubie Mnie tez cos niedobrze i brzuszek muli I tez bym sie nie obrazila jakbym na porodowce wyladowala :tak:Ale tak jak ty ja mysle ze i u mnie to tez nic z tego nie wyjdzie a przynajmniej nie teraz :baffled:
KAKA milego dnia

Ja ide sie szykowac do kosciolka Do pozniej

Witam znowu z ranka, a raczej koło-południowo bo po śniadanku, wkońcu wyszło słonko więc się pewnie wybiorę z moją trójką na spacerek jakiś.

Anna22 " W momencie kiedy Ty oglądałaś boks, ja wpatrywałam się we film "Wzgórza mają oczy II" :-p. Ewidentnie nie nadaje się on dla kobiet w ciąży :no:, ale jak już się wciągnęłam to nie mogłam się od niego oderwać.. :-p:tak:"
Anna to ostry filmik ogladałaś, ja to ciągle komedie i bajki sobie oglądam, ale ost wzięło mnie na coś mocniejszego "Outpost" i szczerze wam nie polecam, miałam później shiza przez pół nocy zwłaszcza jak musiałam wstać na siku, a małej to też się najwyraźniej film nie spodobał bo później długo baraszkowała i tyłeczek mi wypinała do rana.

Beza "A co najśmieszniejsze to ja jeszcze nie spakowałam torby...:zawstydzona/y:
Już sobie nie obiecuję, że zrobię to jutro, bo to nie ma sensu!
Mam nadzieję jedynie, że zdążę się spakować!:tak:"
hehe ja też nie mogę zabrać się za spakowanie torby, a juz sobie to obiecuje od tygodnia i zawsze znajde coś innego do roboty niż pakowanie szitalnianej wyprawki. A tu moj brzusio juz opadł wczoraj w dół tak, że już rękę da sie włożyć i coraz czestsze skurczyki przepowiadające :/

Marma "Witam w niedzielny poranek.Od wczoraj wieczorem nie mogłam wejść na BB nie wiem dlaczego Nauczyłam się kłaść wykładziny Jak tak dalej pójdzie założę swoją firmę remontową hehehehe okna też już umiem wstawiać i szpachlować i malować. Uczę się nowego fachu"
gratuluję nowych umiejętności

Justneczka"A ja przywitam sie z wami jeszcze i tu
i przejrzę sobie co tu naskrobałyście od wczoraj no i musze poszukać jakiegoś piknego suwaczka" i ja dołączam się do gratulacji :)
dużo zdrowia i radości z małego skarbu :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej wrociłam własnie z kościółka,
blond widocznie Twoj organizm jest przemęczony, mi tez jest ciezko ale smigam wczoraj byłam na godzinnym spacerze w lesie, ale ja juz tak specjalnie łaze zeby urodzic szybciej.
Dorotko wcale niejestem spokojna, boje sie ale chce mniec to juz za sobą, niebede płakac i robic niewiadomo co, bo co ma byc to będzie, nadejdzie odpowiedni czas, a ja całą ciąże przechodziłam bezobjawowo wiec licze ze nagle mi chluśnie:tak::-D:-D:-D:-D

Do góry