reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Sorki staralam sie jak moglam ale nie dalo rady w poniedzilek, akle prawie, w koncu to tylko 15 min:-p
No królewno masz szczescie ze ta nieobecnosc jest wpełni uzasadniona i przymkniemy oczka na 15 minut:-p

Ciekawe czy którys maluszek urodzi sie dzisiaj:-p:cool2:

Ja juz po wizycie u stomatologa. Gdyby nie ta kasa co sie u niej płaci normalnie mogłabym chodzic tam codziennie:-D:-D I umówiłam sie na przyszły tydzien:tak:

Ciekawe jak nasze panienki po badaniach:-p

reklama
WANILIA czyzbys watpila w moje plany a
Dorotka wierzę w Ciebie jak nikt ;-):-p widzę, że słusznie :-)
Gratuluję M posady na Stacji Benzynowej Shell i życzę wysokiej pensji :tak:;-). A poród? dasz radę, nie wymyślaj problemów :sorry2:

Dzien Dobry.
Z ogromna przyjemnoscia informuje ze 30/9/2008 o godz. 0:15
przyszla na swiat nasza mala Nicole, waga 4.055kg, zostala poczeta metoda naturalna.
Szczesliwy Tata:-D

P.S. Czarna - dziekujemy za troske!!!
Ale jaja! Cicho, cicho a tu ryms i jest!!!!!!!!!

Gratuluję Szczęśliwym rodzicom dorodnej córy!

Zazdroszzce wam ze co niektóre beda miały meza przy sobie, moj tez chciał byc przy porodzie, powiedział ze bedzie odwrocony do calej akcji, zeby niepatrzec i bedzie mnie trzymał za ręke:sad::sad::sad::sad:
Ewela nie smuć się, nie każda będzie miała M na porodówce, za to Twój na pewno będzie z Tobą myślami, a jak wróci to nadrobicie stracony czas, głowa do góry, Kochana!!!!!

ppatqa lekarz mi mówił o cewniku Foleya.:szok: Napełniony balonik solą fizjologiczną staje się częścią przodującą i napierając na ujście wewnętrzne powoduje szybsze rozwieranie w sposób mechaniczny, a także wywołuje odruch neurohormonalny z drażnionej szyjki macicy (uwolnienie endogennej oksytocyny).
Boshhhh nic z tego nie kumam:szok:

Mirabelko, szczęście w nieszczęsciu, że po porodzie M będzie w domu, oby tylko ponownie M nie składali tej ręki

Teraz to mnie wyśmiejecie ale się przyznam, ze mam ochotę sprowadzic dzis do siebie mamę i pobyć tylko z nią, pogadać i najzwyczajniej w świecie przytulić sie ale ona biedna zabiegana aż głupio mi o to prosić. W koncu jestem duża baba:sorry2:
Kaka, zaraz tam wyśmiejemy, ja też się ostatnio przytulanka zrobiłam :zawstydzona/y:

A na reszte dnia brak planów wiec moze poleze:confused:

Taaaa, zaraz sis przylezie, albo bratowa, albo jaka koleżanka i po leżeniu :cool:;-)​

Kaka a wam to ostatnio tak sobie myslalam nawet zazdroszcze tzn.tym co rodza poraz pierwszy bo przynajmniej nie wiecie co was czeka a ja juz wiem i ide jak na sciecie :zawstydzona/y:dobrze ze na koniec dostane moja coreczke jako prezent za cierpienie:tak::-D
Domi właśnie koleżanka mi ostatnio opowiadała jak szła na prodówkę z uśmiechem na gębie, a potem już jej nie było tak wesoło :baffled:

Wczoraj zadzwoniłam na położnictwo i dowiedziałam się, że pampersów nie muszę zabierać (zawsze to mniej w torbie) i że standardowy pobyt trwa 2 dni, no i że już podpisali umowę z NFZ na pobieranie krwi na fenyloketonurię więc nie będę musiała nigdzie tego sama załatwiać. No i zweryfikowałam ilość ubranek do zabrania, ale na wszelki wypadek przygotuję dla M woreczek z dodatkowymi.
Dobry pomysł ztym telefonem, po co się głowić co brać ze sobą, jak można zadzwonić i zapytać.:tak:

Sorki staralam sie jak moglam ale nie dalo rady w poniedzilek, akle prawie, w koncu to tylko 15 min:-p
Agniesia a Ty już w domu? o rety, ale fajnie!!!!

.
Ja dziś latałam z teściową po urzędach - przemeldowuje się.
Rychło w czas ... :-D co?
No nic dowód wymienię w międzyczasie bo na nowy czeka się nawet do 1,5 miesiąca.
Za to dowiedziałam się, że mogą być problemy z wypłatą becikowego jeśli mama jest zameldowana gdzie indziej a tatuś gdzie indzije.
Qrcze miałam tyle czasu to nie, ale teściowa była zajęta przez wakacje i naprawdę nie miała kiedy ze mną pójść.
Ale sprawa zaatwiona :-)

Madziu, a po co Ci teściowa do przemeldowania? Myślałam, że sami mieszkacie z M, bez teściów.

Witam,
od rana usiłuje nadrobić i przyznam, że to prawdziwe wyzwanie :tak:
Dobrze, że sobie nie odpuściłam, bo bym przeoczyła tak ważne wiadomości.

Coś się dzisiaj dziwnie czuję, pobolewa mnie brzuch i nogi drętwieją, jak dla mnie to same nowości :nerd:, ale to nic nie znaczące dolegliwości. Znaczy nie zapowiadają tego wyczekiwanego momentu.
Ojej tak się naczytałam, że aż wena twórcza mi zanikła;-), to idę czytać inne wątki,

narazik:-)​

Hej wam, :tak::tak::tak:ja dzis miałam ciezki dzien, w nocy od 1 do 5 rano niemogłam spac, a potem pojechałam na mieszkanie posprzatac na szzcescie mama pojechała ze mną i mi pomogła, jeszcze wszystkiego niezrobiłysmy, pojade jeszzce raz troche pozapierdzielam moze w koncu urodze:tak::tak::tak:pozniej przysiąde i nadrobie co zescie tu napisały:-D:-Dpozdrawiam

Wiolu mieszkam w domu gdzie mieszka teściowa - ona jest właścicielką i musi być przy meldunku.
Ale spoko :-)

A ja siedzę u rodziców ale jeszcze 1,5 godzinki i jadę do domku.
Nie ma to jak u siebie.

Ok zmykam pogaduszyć z mamą.
Pa

Ale mnie wywiało na polu, niedłudgo będe musiała czapki powyciągać, sad ogrodzony do końca i to tak by konie się do drzewek nie dobrały, ale uszów nie czuje. A ja może jutro torbe spakuje, jak nie będe spała do 12.potem SR, obiad i gin, jejku byle mi znowu szyjki nie badał, bo boje się ze znów się będe potem męczyc
wanilia cewnik Foleya normalnie stosuje się w urologi, a mechanizm fajny, na zasadzie główki dziecka, podobne działanie jak masaż, ale chyba jednak bardziej delikatne
Ewelauwazaj by to sprzatanie nie skończyło sie tylk bólem pleców

Witam w I dzień października :-)!
Dopiero co udało mi się nadrobić, to co dzisiaj naskrobałyście ;-). Rano byliśmy z M w pewnym urzędzie.Trochę tam nam zeszło ,przez co nie wyrobiłam się na wizytę u lekarza :-( Później przyjechali znajomi z dziećmi, obiad i tak jakoś dzień zleciał :tak:. Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli to jutro czeka nas zakupowe szaleństwo :-) i zwiedzanie porodówki :tak:. Czuje się dziś całkiem nieźle, ale powoli łapie mnie zmęczenie, więc postaram się teraz trochę odpocząć ;-).

A ja po wizycie Igi jestem:tak:posegregowalysmy jeszcze raz ubranka wg rozmiarow jeszcze raz:tak:no i najwiecej jest tych na 62.
probowalysmy jej jakas prace znalezc w necie ale na tym zadupiu nic sie nie dzieje:szok:ja nie wiem jak tu ludzie pracy szukaja. bo w urzedzie pracy nie ma ofert.a ona chce sobie cos zarobic zeby na zjazdy na studia miec a tu nic:-(
dzisiaj ostatni dzien z Fenoterolem:-):-):-):-):-):-)wiec dziewczyny dolaczam do grona oczekujacych na rozwiazanie:-)nareszcie.chociaz wczoraj mnie dol okropny w nocy dopadl, plakalam ze strach jak dziecko jak sobie o tym wszystkim pomyslalam co mnie czeka.jakos niby wiem ze wokol mnie jest tyle ludzi ktorzy chxca mi pomoc ale wiem ze predzej czy pozniej zostane z tym wszystkim sama.
ale mam nadzieje ze ten caly strach mi minie jak Rafalka zobacze...
--------------
Ppatqa to chyba ta sama wichura co byla u mnie pol godziny temu...drzewa polamane...koniec swiata chyba

JUSTYNKO korzystaj z pomocy ,korzystaj :-)
CZARNA hehe widze ze dentysta ci sie spodobal Chetnie oddam ci moje zeby abys z nimi poszla ;-)
WANILIA dziekuje za wiare i przydala sie bo zaczelam prasowanie :-) Juz dziennie cos prasuje :-)
MADZIU fajnie ze jestes u rodzicow :-)
PPATQA no strasznie wieje Ja tez jak dzis bylam na dworze to mnie uszy bolaly wrrrrr :-(
EWELA powodzenia w porzadkach :-)
MARTYNKA czekamy na wiesci ze szpitala i 3 mamy kciuki

Ja bylam z M u lekarza i dostal zdolnosc do pracy Po poszlismy na pieszo do shella a to jest kawalek Naszczescie jeszcze zastalismy szefa wiec i ja sobie z nim pogadalam :-)
M dostal kupe paierow do wypelnienia i zaraz sie za to zabierzemy :-)
I m jutro na 8 ma przyjsc do pracy ale chyba jeszcze nie na 12 godzic ZOBACZYMY :-)
Ja juz jestem calkiem nie do spacerowania bo juz dzis wrocic nie umialam i musielismy wrocic busem Teraz jestem strasznie zmeczona Nogi mnie bola jakbym byla 12 godzin w pracy Kurcze jaki wrak czlowieka sie ze mnie robi heheh

Ostatnia edycja:
reklama
blondchyba ta sama, miałam pytac czy u ciebie to samo, napewno ci minie stach, ja mykam bo goście się zapowiedzieli z wizyta

Do góry